ریاض همچنان گاو شیرده آمریکا است
عربستان سعودی با وجود اتخاذ تدابیر ریاضت اقتصادی، به پرداخت ها به دولت آمریکا ادامه می دهد.
با وجود مشکلات اقتصادی و کسری بودجه هنگفت در عربستان، ریاض انجام یک وظیفه را فراموش نکرده است؛ و آن چیزی جز - به تعبیر ترامپ - عمل کردن به وظیفه سعودیها در قبال آمریکا به عنوان یک گاو شیرده نیست.
شبکه الجزیره امروز گزارش داد: عربستان سعودی با وجود اتخاذ تدابیر ریاضت اقتصادی، به پرداخت ها به دولت آمریکا برای برخورداری از حمایت واشنگتن، ادامه می دهد.
همزمانی حمایتهای ریاض از آمریکا با سخن گفتن این روزهای رسانههای این کشور از در هم شکستگی اقتصاد آمریکا در نتیجه شیوع ویروس کرونا معنا دار است.
ظاهرا آمریکا در ازاء این خوش خدمتی ریاض قرار نیست به وعدههای خود در قبال این گاو شیرده عمل کند.
خبرهایی در رسانه ها درز کرده مبنی بر اینکه "آمریکا قصد دارد دو آتشبار موشک های پاتریوت و چند فروند جنگنده خودش را از عربستان خارج کند".
شاید ریاض به خواستههای غیر متعارف کاخ سفید پاسخ منفی داده است.
جان رابرتسون سخنگوی پنتاگون در واکنش به این انتشار این خبرها گفت تجهیزاتی که مستقر می شود به اندازه تهدیداتی است که وجود دارد. رابرتسون این خبر را تکذیب نکرد، اما تاکید کرد واشنگتن همچنان امکانات قابل قبولی را در عربستان حفظ خواهد کرد که از جمله آنها سامانه های پدافند هوایی است تا بتوانند با هر نوع حادثه فوق العاده در ارتباط با ایران تعامل داشته باشند. مبارزه با تروریسم، تامین امنیت کشتیرانی، تقویت پدافند هوایی منطقه ای، ماموریت هایی است که به گفته این مقام آمریکایی، واشنگتن در چارچوب شراکت بلندمدت دفاعی با ریاض، به آنها پایبند است.
این ادعا در حالی است که چیزی از حملات گسترده مقاومت مردمی یمن به تاسیسات راهبردی عربستان نمیگذرد.
همزمان با خوش رقصی و بذل و بخششهای اقتصادی ریاض برای آمریکا برخی گزارش ها از اقدام ولیعهد عربستان به ادامه تصاحب چندین محله در مکه مکرمه و بیرون راندن ساکنانش با بهانه هایی مانند کرونا و ساخت و ساز غیرقانونی خبر داده اند.
پایگاه اینترنتی حرکة کرامة که از پایگاههای اینترنتی خبری مخالفان سعودی است با اعلام این خبر گزارش داد: شگفت آور آن که فعالیتها در بیشتر مناطق عربستان به سبب کرونا متوقف شده است و ممنوعیت بیست و چهار ساعته در برخی مناطق ادامه دارد اما در منطقه مکه با وجود شیوع کرونا, کار تخریب املاک ازسرگرفته شده و این سؤال را مطرح کرده است که آیا مقامات سعودی, ساکنان این محله را جزو آدمها به حساب می آورند یا آنکه شیوع کرونا در میان ساکنان این محله اقدامی عمدی برای توجیه تخریبهاست.
سؤال دیگر درباره اقدام مسؤلان مکه آن است که پیش از تخریب محله النکاسة اینگونه وانمود شد که این محله غیر قانونی است در صورتی که برق و کنتورهای رسمی برق دارد و اگر ملکی غیر قانونی ساخته شده باشد به آن برق داده نمی شود.
همچنین برای سرپوش گذاشتن بر اهداف واقعی تخریب این محله یعنی - تصرف اراضی به ارزش میلیاردها ریال به منظور احداث طرحهای تجاری برای محمد بن سلمان - گفته شده که این محله کانون فساد و جرائم سازمان یافته است.
------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی