آخرین تحولات کرونا در جهان
ادامه تاخت و تاز کرونا در جهان
کووید ۱۹ از زمان ظهور در چین در ماه مارس تا کنون جان حدود ۲۸۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ آمریکا با
۷۸ هزار مورد مرگ از میان بیش از یک میلیون و
۳۲۲ هزار و ۱۶۳ مورد آلوده بیش از همه کشورها تحت تاثیر ویروس قرار گرفته است.
انگلیس با ۳۱ هزار و ۲۴۱ مورد مرگ، ایتالیا با ۳۰ هزار و ۲۰۱ مورد، اسپانیا با ۲۶ هزار و ۲۹۹ مورد و فرانسه با ۲۶ هزار و ۲۳۰ مورد در ردههای بعدی قرار دارند.
ایتالیا پس از انگلیس به دومین کشورهای اروپایی تبدیل شده است که از ۳۰ هزار مورد مرگ عبور کرده است.
آخرین آمار مبتلایان به کرونا در جهان
ماداگاسکار و افزايش تقاضاي کشورهاي آفريقايي براي داروي گياهي
تقاضاها از طرف کشورهای مختلف آفریقایی برای دریافت داروی گیاهی که مقامات ماداگاسکار مدعی هستند در درمان کرونا موثر است با وجود هشدار مقامات سازمان جهانی بهداشت رو به افزایش است.
کشورهای تانزانیا؛ گینه استوایی؛ جمهوری آفریقای مرکزی؛ جمهوری کنگو و جمهوری دموکراتیک کنگو؛ لیبریا؛ گینه بیسائو از جمله کشورهای خواهان این داروی گیاهی هستند.
دولت ماداگاسکار برای هر بطری از این داروی گیاهی ۴۰ سنت دریافت میکند.
پالاماگامبا کابودی (PALAMAGAMBA KABUDI) وزیر امور خارجه تانزانیا در این رابطه گفت اجازه بدهید به مردم ماداگاسکار بگویم که شما سبب افتخار آفریقا شدید. شما سبب افتخار آفریقا هستید. ماداگاسکار یک راه حل را برای یک مشکل جهانی پیدا کرده است. ما همیشه عادت داشتیم که اروپا و غرب و دیگر کشورها مشکلات جهانی را حل کنند.
یاکوبا تهیندرازاناریولو (DJACOBA TEHINDRAZANARIVELO) وزیر امور خارجه ماداگاسکار هم گفت البته منتقدانی وجود دارند. البته شک و تردیدهایی وجود دارد، اما مهمترین موضوع این است که ما یک راه حل برای نجات جان افراد و کمک به دیگران ارائه کرده ایم و به نظرم این بسیار مهم است و هر فردی میتواند این گزینه را انتخاب کند یا نکند.
یکی از اهالی آنتاناناریوو (ANTANANARIVO) پایتخت ماداگاسکار هم گفت به محض اینکه شیوع کرونا اعلام شد رسانهها اعلام کردند که یک داروی گیاهی در آزمایشگاه شرکت آی ام آر آی تولید شده است. من معتقدم این دارو میتواند این همه گیری را مهار کند. من برای مدت شش روز از آن استفاده کردم و حالا در روز هفتم هستند و درمان من تمام شده است.
یکی دیگر از اهالی گفت داروی گیاهی راوینتسارا معمولا زمانی که شما تب و سردرد دارید استفاده میشود. ما آنها را میپزیم و آن را میجوشانیم. ما آن را در درون یک کاسه آب میریزیم و میخوریم. شما حتی میتوانید با آن حمام کنید.
این داروی گیاهی از گیاه درمنه تهیه شده شده است. گیاه درمنه یکی از ترکیبات داروهای ضد مالاریا است.
آتش سوزي در بيمارستاني در مسکو
وقوع آتش سوزی گسترده در بیمارستان شماره ۵۰ مسکو که محل نگهداری بیماران مبتلا بر ویروس کروناست، تاکنون جان یک نفر را گرفته است و دهها نفر نيز دچار سوختگی شدند.
این آتش سوزی از طبقه همکف ساختمان ۶ طبقه بیمارستان شماره ۵۰ در شمال مسکو آغاز شد و به سرعت دیگر طبقات را نیز درگير کرد.
هنگ کنگ الگويي مناسب براي مقابله با کرونا
هنگ کنگ با یک هزار مورد ابتلا و 4 قربانی می تواند الگویی برای مقابله با بحران سلامت قلمداد شود.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد به دنبال شیوع اپیدمی ویروس کرونا در آسیا، اوضاع رفته رفته به حال عادی باز می گردد، برای مثال هنگ کنگ که مرگ 4 نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را در کارنامه خود ثبت کرده است این هفته از محدودیت هایی که از چند هفته پیش اعمال شده بود رهایی یافت. کافه ها، سالن های ورزشی، آرایشگاه ها و حتی سینماها فعالیت های شان را آغاز کرده اند.
گزارشگر این شبکه گفت پس از یک ماه، فعالیت کافه ها آغاز شده است. اولین حضور در این کافه ها یادآور اوضاع پیش از شیوع ویروس کروناست.
فرانس ۲۴: برزیل در آستانه وقوع فاجعه انسانی
نفرت، کوچک شمردن تهدید ویروس کرونا و ترجیح دادن اقتصاد به حل بحران سلامت، رئیس جمهوری برزیل را به سرسختترین مخالفان قرنطینه تبدیل کرده و این کشور را در معرض وقوع فاجعه انسانی قرار داده است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد در برزیل ۱۵۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و تعداد تلفات از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است. این کشور بیشتر از سایر کشورهای آمریکای لاتین درگیر کووید - ۱۹ شده است. در برخی مناطق این کشور خطر افزایش تلفات جدی است. اما ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری برزیل این بحران سلامت را همچنان با یک سرماخوردگی ساده مقایسه میکند.
گزارشگر این شبکه گفت تابوتها روی یکدیگر قرار میگیرند. در شهر مانائوس که در مرکز آمازون واقع شده، قبایل متعددی از بومیان زندگی میکنند. این بومیان به شدت در برابر ویروس آسیب پذیر هستند. آنها خود را برای اوضاعی خیلی بدتر آماده میکنند. فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان مانوئل ویانا رئیس یک موسسه کفن و دفن در این منطقه را پخش کرد. وی گفت فقط در مانائوس احتمالا ۴ هزار ۳۰۰ نفر جان خود را در ماه مه از دست میدهند. در ایالت آمازون نیز خودمان را برای برگزاری مراسم تدفین ۶ هزار نفر آماده میکنیم.
گزارشگر افزود برزیل با ده هزار قربانی مبتلا به ویروس کرونا، بیشتر از سایر کشورهای آمریکای لاتین درگیر ویروس کرونا بوده است. در حالی که برزیل تا نقطه اوج اپیدمی چندین هفته فاصله دارد، بخش مراقبتهای ویژه در برخی ایالات این کشور از هم اکنون مملو از بیمار است. در ایالت سائوپولو که بیشتر از سایر ایالات با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، قرنطینه تا پایان ماه جاری تمدید شده است. فرماندار این ایالت جائیر بولسونارو رئیس جمهوری را مورد انتقاد قرار داد. فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان خائو دوریا فرماندار سائوپولو را پخش کرد. وی گفت ما در حال عبور از بدترین برهه این بیماری همه گیر هستیم. اما آنهایی که نفرت چشمان شان را کور کرده است، این را نمیفهمند.
گزارشگر ادامه داد، بولسونارو که با اعلام قرنطینه مخالف است، از سرزنش کردن فرماندارانی که به اعمال مقررات قرنطینه مبادرت کرده اند، دست بردار نیست. رئیس جمهوری برزیل بر این باور است که بین بد و بدتر میبایست، بد را برگزید. از نظر وی اقتصاد باید در اولویت قرار بگیرد. این موضع گیری وی را با فرمانداران درگیر جنگی تمام عیار کرده است. بسیاری از این فرمانداران با هدف متوقف کردن اپیدمی، به اعمال مقررات قرنطینه مبادرت کرده اند.
کويت با چالشي بزرگ در حوزه اقتصاد دست و پنجه نرم مي کند
شیخ صباح الاحمد الصباح امیر کویت روز شنبه گفت کاهش قیمت نفت و کاهش ارزش دارایی های سرمایه ای از آغاز شیوع کرونا تاثیر منفی بر «توانگری مالی» این کشور خواهد گذاشت.
خبرگزاری دولتی کویت به نقل از وی گفت «کویت با چالش بزرگ و بی سابقه حفاظت از اقتصادش در برابر شوک های خارجی ناشی از این ویروس مواجه است به ويژه کاهش قیمت نفت و کاهش ارزش سرمایه ها و دارایی ها که تاثیر منفی بر توانگری مالی کشور خواهد گذاشت.»
روشن نیست آیا این اظهارات به آن معناست که کویت ممکن است پرداخت بدهی های سررسید دولتی را به تاخیر بیندازد یا این که بیانیه ای کلی درباره وخامت در خزانه این کشور در نتیجه ویروس کروناست.
شرکت رتبه بندی مودیز در نظر دارد تنزل رتبه اقتصادی کویت را با توجه به کاهش معنادار درآمدهای دولتی ناشی از کاهش قیمت نفت و اطمینان نداشتن درباره توان این کشور برای دسترسی به منابع مالی کافی بررسی کند.
افزايش شمار مبتلايان به کرونا در جمهوري آذربايجان
با ابتلای ۱۴۳ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس به۲۴۲۲ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری خبرگزاری صدا وسیمااز باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور همچنان رو به افزایش است .براساس این گزارش با مرگ سه نفر دیگر تعداد جان باختگان کرونا در این کشور هم امروزبه ۳۱ نفر رسید.تعداد بهبودیافتگان هم امروز ۴۴ نفر بوده که این رقم مجموع بهبود یافتگان را به ۱۶۲۰ نفر رساند.
در حال حاضر ۷۷۱بیمار کرونایی در جمهوری آذربایجان در بیمارستان های ویژه بستری می باشند که وضعیت ۲۹ نفر از آنها وخیم و۴۱ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است. تا کنون در این کشور ۱۸۸ هزار و ۹۵۰ تست کرونا انجام گرفته است.
افزايش مبتلايان در اوکراين
در بیست و چهار ساعت گذشته شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اوکراین ۵۱۵ نفر افزایش یافت که این موضوع از افزایش شمار مبتلایان طی روزهای اخیر حکایت دارد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری آذربایجان (آذرتاج) از کیف؛ وزارت بهداشت اوکراین اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۴۷۱۰ نفر رسید.
همچنین در بیست و چهار ساعت اخیر ۱۵ نفر بر اثر کرونلا در اوکراین جان باختند. در مجموع شمار قربانیان کرونا در اوکراین به ۳۷۵ نفر رسد و همچنین ۲۹۰۹ نفر نیز از بیمارستان ترخیص شدند.
یادآور میشود همه پروازهای بین المللی در اوکراین تا ۲۲ مه لغو شده است. همچنبن قرار است از ۱۱ مه تدابیر برای کاهش سطح قرنطینه در این کشور اتخاذ شود.
همبستگی اروپاییها برای مقابله قویتر با بحران کرونا
سران ۲۷ کشور اروپایی در کنار رهبران سه نهاد اتحادیه اروپا در ویدئویی که شنبه به مناسبت روز اروپا و هفتادمین سالروز اعلامیه روبرت شومان منتشر شد، همبستگی برای خروج قویتر از بحران ویروس کرونا را خواستار شدند. اعلامیه روبرت شومان ۹ مه سال ۱۹۵۰ به عنوان متن پایه گذار ساختار اروپا در نظر گرفته میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، در حالی که برگزاری مراسم در این روزها به دلیل تدابیر بهداشتی قرنطینه محدود شده است، این ویدئو تقریبا شش دقیقهای ابتکار عمل بی سابقهای با حضور سران اروپایی برای رساندن پیامی خوش بینانه بود. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان که کشورش از ماه ژوئیه ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده میگیرد گفت هدف ما این است که اروپا بسیار قویتر از بحران ویروس کرونا و همه گیری بیرون بیاید.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم در این پیام گفت جرئت ابتکار دوباره، متحد شدن و فکر کردن و واکنش برای آینده. این روح اروپایی است که ما هنوز هم به آن نیاز داریم.
دیوید ساسولی رئیس پارلمان اروپا هم از این فرصت استفاده کرد تا از دولتها و نهادها بخواهد شجاع و جاه طلب باشند. وی اطمینان داد این تنها راه برای جلب اعتماد شهروندان ماست.
پاسخ اتحادیه اروپا به بحران بهداشتی و اقتصادی ناشی از ویروس کرونا همچنان در حال سازمان دهی است. اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا مسئول ارائه یک برنامه احیا اقتصادی تا پیش از ماه مه است.
زیان شدید صنعت خودروسازی در برزیل
اتحادیه شرکتهای خودروسازی برزیل اعلام کردند تولید خودرو در این کشور در ماه آوریل به علت شیوع بیماری کووید ۱۹، ۹۹ درصد افت داشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازالیا، اتحادیه شرکتهای خودروسازی برزیل با انتشار گزارشی اعلام کرد در ماه آوریل تنها یک هزار و ۸۴۷ دستگاه خودر از نوع سواری، عمومی و کامیون و اتوبوس در ۶۵ کارخانه خودروسازی این کشور تولید شد.
این در حالی است که در ماه مارس میزان تولید خودرو در این کشور ۱۸۹ هزار و ۹۵۸ دستگاه خودرو بود. با مقایسه این دو رقم مشخص میشود که تولید خودر در برزیل که بزرگترین اقتصاد کشورهای حوزه آمریکای لاتین و کارائیب به حساب میآید ۹۹ درصد کاهش داشته است. از سال ۱۹۵۷ تاکنون سابقه نداشته است که تولید خودرو در برزیل تا این اندازه کاهش داشته باشد.
شیوع بیماری کووید-۱۹ در کاهش تولید خودرو در این کشور بیشترین تاثیر را داشته است. تاکنون شمار کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند از مرز ۱۳۵ هزار نفر گذشته است و شمار کسانی جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ (Covid-۱۹)، در این کشور از دست داده اند به ۹۱۰۰ نفر میرسد.
روند کاهش تولید خودرو در بزریل از چند ماه پیش آغاز شده است. یعنی درست زمانی که شیوع بیماری کووید-۱۹ شروع به فلج کردن اقتصاد این کشور کرد.
کرونا و تظاهرات اعتراض آمیز کارگران مهاجر در هند
گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) که اخبار سیاسی و جنبشهای اجتماعی در سراسر جهان را پوشش میدهد، در صفحه توئیتر خود ویدئویی را منتشر کرد و گزارش داد کارگران مهاجر به رغم مقررات محدود کننده مرتبط با کرونا بار دیگر در منطقه صنعتی سورات در استان گُجَرات تظاهرات کردند و مطالبات خود را از دولت هند خواستار شدند.
آنچه که این کارگران مهاجر مطالبه میکنند این است که یا بتوانند به روستاهای خود بازگردند و یا زمینه کار برایشان فراهم شود تا بتوانند امرار معاش کنند.
پلیس در تلاش است با شلیک گلوله تظاهرات کنندگان را پراکنده کند.
توافق نهایی یوروگروپ درباره کمکهای مالی
به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، کشورهای عضو منطقه یورو جمعه توافق نهایی خود را با اجرای مرحله نخست طرح ۵۴۰ میلیارد یورویی برای کمک به بخشهای آسیب دیده از شیوع بیماری کووید-۱۹ اعلام کردند.
بر اساس اين گزارش، وزیران دارایی و اقتصاد ۱۹ کشور عضو منطقه یورو چگونگی دسترسی به خطوط اعتباری بلند مدت با بهره پایین که از طریق ساز و کار ثبات مالی اروپا در اختیار خواهد گرفت توافق کردند.
"ماریو سنتو"، رئیس گروه یورو، در پایان نشستی که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد گفت با توجه به ماهیت استثنایی این بحران ما درباره شرایط مالی مساعد و مناسبی برای کمک به رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی کشورهای این گروه تصمیم گیری کردیم.
"برونو لومر"، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه نیز در پایان این ویدئو کنفرانس گفت کشورهای عضو گروه یورو درباره اختصاص خط اعتباری به ارزش ۲۴۰ میلیارد یورو برای کمک به کشورهایی که برای مبارزه با پیامدها و تبعات اقتصادی و مالی شیوع بیماری کووید-۱۹ مایل به دریافت وام هستند توافق کردند. این خط اعتباری از اول ژوئن امسال عملیاتی خواهد شد.
ادامه تلاش برای مهاجرت غیر قانونی با وجود کرونا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، ویروس کرونا باشد یا نه هزاران آفریقایی به عبور پر خطر خود از صحرا از طریق شمال نیجریه و لیبی با هدف رسیدن به سواحل مدیترانه و سپس اروپا ادامه میدهند.
بر اساس اين گزارش؛ جلوگیری از این نوع مهاجرتها بیش از پیش پیچیده شده است.
یک نماینده محلی میگوید علاوه بر برنامه مقابله با مهاجرتها که از سال ۲۰۱۵ با گشتهای تقویت شده اجرا میشود، نیروهای امنیتی برای پایبندی به تدابیر بسته بودن مرزها در مبارزه با ویروس کرونا نظارت بیشتری اعمال میکنند.
ادریسا سالیفو قاچاق بر انسان میگوید تا پیش از این ما میتوانسیتم به تدریج عبور کنیم، اما به دلیل تدابیر ضد ویروس جادهها کاملا مسدود شده است. سربازان روز و شب در طول مرز کشیک میدهند. در آن سو هم نیروهای لیبی بسیار هوشیار شده اند.
نیجر که یکی از فقیرترین کشورهای جهان در ساحل آفریقاست تاکنون تنها ۷۸۱ مورد آلوده به ویروس کرونا ثبت کرده است که ۴۲ مورد آن به مرگ منجر شده است. نیجر پیش از این وضعیت فوق العاده اعلام کرد، مرزهای خود را بست و پایتخت را از سایر نقاط کشور جدا کرد.
هشدار مؤسسه ملی سلامت کانادا در مورد افزایش فوتیها
شبکه تلویزیونی ت. و. ا نوول (TVA nouvelles) کانادا در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت مؤسسه ملی سلامت عمومی کانادا پیش بینی کرد در صورت برداشتن قرنطینه و کاهش مقررات محدود کننده مرتبط با کرونا در شهر مونترال در ایالت کبک در ماه ژوئیه، بدون در نظر گرفتن فوتیهای خانههای سالمندان، روزانه شاهد جان باختن ۱۵۰ نفر خواهیم بود.
مرگ ۵ صهیونیست دیگر بر اثر ابتلا به کرونا
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی از مرگ پنج اسرائیلی و ابتلای ۵۵ نفر دیگر به ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد تعداد فوتیها به ۲۴۵ نفر و تعداد مبتلایان به حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از قدس اشغالی، وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد حال ۷۸ نفر از مبتلایان نیز وخیم است و ۶۳ نفر از آنان از دستگاههای تنفس مصنوعی استفاده میکنند.
تعداد بهبود یافتگان نیز به حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر رسیده است.
رژيم صهيونستي دوشنبه گذشته در پی کاهش مبتلایان و افزایش بهبودیافتگان از کاهش محدودیتهای اعمال شده خبر داده بود.
کرونا و افزایش بیکاری در کانادا
سازمان آمار کانادا اعلام کرد نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال کشور، به بالاترین حد از سال ۱۹۸۲ تاکنون در این کشور رسیده است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از اوتاوا، از زمانی که ویروس کرونا در کانادا شیوع پیدا کرده است تاکنون بیش از سه میلیون نفر کارهای خود را از دست داده اند. طی تنها یک ماه شمار افرادی که کار خود را در کانادا از دست دادند دو برابر شده است. به طوری که در ماه مارس حدود یک میلیون نفر و در ماه آوریل نیز حدود دو میلیون نفر کار خود را از دست دادند.
نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال کانادا نیز با پنج و دو دهم درصد افزایش نسبت به سال گذشته، به ۱۳ درصد رسید که بالاترین میزان از دسامبر سال ۱۹۸۲ تاکنون است.
سازمان آمار کانادا در گزارش ماهانه خود اعلام کرد نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال کشور، در ماه آوریل به ۱۸ درصد رسید. در واقع در این ماه یک میلیون و یکصد هزار نفر کار خود را از دست دادند. علت این موج بیکاری نیز بسته شدن کسب و کار به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ بوده است.
دولت کانادا برای اینکه کارگران را در شغلهایی که بوده اند حفظ کند حقوق آنها را تا ۷۵ درصد یعنی تا حداکثر ۶۱۰ دلار در هفته به مدت ۱۲ هفته پرداخت میکند. بر اساس این گزارش افزایش بیکاری در میان جمعیت فعال کشور کانادا تاکنون بی سابقه بوده است. بر اساس سازمان آمار کانادا کاهش ۱۵ و هفت دهم درصدی مشاغل از ماه فوریه تاکنون حتی از پیش بینی کارشناسان و تحلیلگران مسائل اقتصادی و مالی نیز بیشتر بوده است.
بر اساس این گزارش شمار کسانی که سر کار هستند، اما کمتر از نصف ساعات کاری شان به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ کار میکنند در فاصله ماههای فوریه تا آوریل دو و نیم درصد افزایش یافته است.
مقاومت بهتر مکزیکیها از آمریکاییها در برابر کرونا
به رغم عدم اعمال مقررات اجباری قرنطینه و به رغم نزدیکی مکزیک به آمریکا، مکزیکیها در برابر ویروس کرونا، بسیار بهتر از همسایگان آمریکایی شان مقاومت کرده اند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: برزیل رفته رفته اولین کشور مبتلا به ویروس کرونا درآمریکای لاتین محسوب میشود. ویروس کرونا در برزیل گسترش یافته و آمارها را به رکورد مبدل کرده است: ۷۵۷ قربانی در عرض ۲۴ ساعت و در مجموع ۱۰ هزار جان باخته. این آمارها همچنان رو به افزایش است. به گفته جامعه علمی، آمارهای منتشر شده، بسیار کمتر از ارقام واقعی هستند.
گزارشگر ادامه داد: صداقت دولت مکزیک در ارائه آمارهای مرتبط با ویروس کووید-۱۹ نیز زیر سوال قرار دارد. این کشور ۱۲۶ میلیون نفر جمعیت دارد. تعداد کل مبتلایان ۲۸ هزار نفر اعلام شده است. تعداد تلفات نیز در آمارها ۳ هزار نفر منظور شده است.
جان باختن ۱۵۴ کانادایی بر اثر کرونا در یک روز
رسانهها محلی کانادا گزارش دادند این کشور طی بیست ساعت منتهی به روز جمعه ۱۵۱۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا راثبت کرد که یکی از بیشترین موارد طی روزهای اخیر است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از مونترال ، مجموع شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در کانادا به شصت وشش هزار و ۴۳۴ نفر رسید. این منابع همچنین تصریح کردند شمار قربانیان این ویروس در کانادا با ۱۵۴ نفر افزایش به ۴۶۷۸ نفر رسید.
استان کبک کانادا بیشترین آلودگی را به این ویروس دارد و ۵۴ درصد بیماران (سی و شش هزار نفر) و ۵۸ درصد قربانیان (۲۷۰۰ نفر) را داشته است. همچنین در استان مونترال مرکز اقتصادی کانادا تعداد افراد آلوده به ویورس کرونا به ۱۸۴۳۵ مورد و موارد مرگ بر اثر کووید ۱۹ در این استان به ۱۷۲۷ نفر رسید که حدود یک سوم موارد فوت در کل کانادا است.
از سوی دیگر استان نیوبرانزویک دومین مرحله از لغو تدریجی تدابیر قرنطینه را آغاز کرد. از آغاز بحران این استان تنها ۱۲۰ مورد مبتلا ثبت کرد که ۱۱۸ نفر ازآنان بهبود یافتند و هیچ مورد مرگ بر اثر کرونا در این استان گزارش نشده است.
بر اساس اعلام دولت محلی مردم این استان میتوانند پس از چندین هفته تعطیلی از رستورانهای استفاده کنند و به خرید در مراکز خرید بپردازند، همچنین استفاده از کتابخانهها دسترسی به موزهها و نمایشگاههای هنری نیز آزاد شد.
شمال کانادا همچنان از این شیوع در امان مانده است در این مناطق تنها ۱۶ مبتلا وجود داشت که همه آنها بهبود یافتند.
از نظر اقتصادی و از آغاز شیوع کرونا در کانادا شمار بیکاران سه میلیون نفر افزایش یافت. بر اساس اعلام اداره آمار کانادا نرخ بیکاری در این کشور از هفت ممیز هشت دهم در ماه مارس به سیزده درصد ماه آوریل رسید. این بالاترین میزان بیکاری از زمان ارائه آمار در کانادا در سال ۱۹۷۶ است.
کرونا و تظاهرات اعتراض آمیز در صربستان
گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) که اخبار سیاسی و جنبشهای اجتماعی در سراسر جهان را پوشش میدهد، در صفحه توئیتر خود با انتشار ویدئویی گزارش داد بلگراد، پایتخت صربستان، جمعه شب صحنه اعتراضات مردمی بود.
در حالی که رئیس جمهور صربستان به بهره برداری از بیماری کووید-۱۹ به منظور تحکیم قدرت متهم شده است، صدها معترض دیشب با تجمع مقابل کاخ ریاست جمهوری این کشور در بلگراد تلاش کردند وارد ساختمان شوند، اما پلیس مانع ورود آنها شد.
کرونا عامل افزایش شکاف اجتماعی در ساحل عاج
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: "الحسن واتارا"، رئیس جمهوری ساحل عاج تمهیدات اتخاذ شده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را سبکتر کرد. قوانین منع رفت و آمد لغو شده و رستوران ها، کافهها و سالنهای نمایش آغاز به کار کردند.
در اين گزارش آماده است که قوانین محدود کننده در ابیجان پایتخت اقتصادی ساحل عاج تا پانزدهم ماه مه همچنان اعمال میشوند و مردم این شهر میبایست تا این تاریخ منتظر بمانند. این وضع خطر افزایش شکاف اجتماعی در این کشور را به دنبال خواهد داشت. دانشجویان متعلق به اقشار ضعیف قادر به ادامه تحصیل از راه دور نیستند.
گزارشگر این شبکه گفت: منطقه ابوبو در ابیجان با ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت یکی از فقیرترین مناطق این شهر قلمداد میشود.