سید مالک حسینی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: عمده افرادی که مشمول ماده ۱۶ هستند از سمت خانواده پذیرش نمیشوند یا این که خودشان تمایلی به حضور در خانواده ندارند، به همین علت این افراد در شهر رها میشوند و این مشکل در نیمه اسفند ماه و اوایل فروردین (به علت حذف طرح جمع آوری) در شهر بسیار پررنگ بود و هنوز هم ادامه دارد.
حسینی تصریح کرد: در شهر تهران ۲۱ گرمخانه داریم که روزانه به صورت شبانه روزی میتواند به بیش از ۲ هزار نفر خدمات رسانی کند.
مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: مراکز گرمخانه را باز نگه داشتیم و خدمات پذیرش مان را افزایش دادیم و خوشبختانه تاکنون مبتلا به کرونا در مراکز ما گزارش نشده است.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی هم مرکز مهر سروش را که مشمول ماده ۱۶ است، تعطیل نکرد و با پذیرش بیش از ۵۰۰ نفر خوشبختانه آن جا نیز اتفاق کرونایی نیفتاد.
حسینی افزود: با استاندار تهران جلسهای برگزار و تصمیم بر آن شد با تایید ستاد مقابله با کرونا، مراکز ماده ۱۶ که برای نگهداری افراد پرخطر هستند، فعال شوند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: افرادی که دارای اعتیاد هستند و به طور مستمر مصرف مواد مخدر دارند هیچ علاقهای به حضور در گرمخانهها ندارند، چون در گرمخانهها امکان مصرف مواد وجود ندارد و به همین سبب مقاومت میکنند و به مراکز بی دفاع شهر همچون دره فرحزاد و خلازیر پناه میبرند.
وی گفت: تصمیمی که در حال حاضر گرفته شده این است که مراکز ماده ۱۶ فعال شوند و ما یک مرکز در خاورشهر به ستاد ماده ۱۶ معرفی کردیم تا افراد پرخطر در این مراکز پذیرش شوند و سازمان بهزیستی هم موارد خود را به این مراکز منتقل کرده است و تعداد دیگری نیز از سطح شهر به این مراکز انتقال خواهند یافت.
وی افزود: این افراد تا دو هفته قرنطینه موقت میشوند و در صورت بروز علائم بیماری کرونا به مراکز اصلی منتقل خواهند شد.
حسینی در پاسخ به این که انتقال معتادان دره فرحزاد چه زمانی صورت میگیرد؟ گفت: ما در شهرداری تهران یک شعار داریم و آن این است که هیچ فرد بی خانمانی در صورتی که خودش اراده داشته باشد در تهران نماند.
وی افزود: حتی توان پذیرش روزانه ۴ هزار نفر افراد بی خانمان را در مراکز گرمخانه هایمان داریم، اما باز هم تاکید میکنم که این افراد باید خودشان هم داوطلب حضور در گرمخانه باشند چرا که در بالای دره فرحزاد دو گرمخانه زنانه و مردانه وجود دارد و این افراد میتوانند در این گرمخانهها زندگی کنند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تاکید کرد: اگر مراکز ماده ۱۶ فعال نشود این افراد به همین سبک به زندگی خود ادامه میدهند و اگر مراکز فعال شود روزانه ۵۰۰ نفر جذب مراکز ماده ۱۶ میشوند و این موضوع یک ماه زمان میبرد.
حسینی در پاسخ به این که چه ارگانهایی در ماده ۱۶ مسئولیت دارند؟ گفت: در ماده ۱۶، ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، سازمان زندانها و قوه قضاییه از اعضای اصلی هستند و شهرداری تهران هم به عنوان عضو مدعو در این جلسات دعوت میشود.
هفته آینده پذیرش ماده ۱۶ فعال میشود، اما در کل سیاستهای جدی تری برای معتادان متجاهر باید در شهر تهران انجام شود و نقدهایی بر ماده ۱۶ وجود دارد و بهترین راه حل انتقال این افراد به مراکز است که برای ایمنی خودشان و عوارضی که برای شهروندان در بر خواهد داشت، کمتر شود.