به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: افزایش ۲ برابری ظرفیت نمونهگیری از افراد مشکوک به کرونا باعث افزایش دقت در شناسایی مبتلایان شده است.
رضاعی با بیان اینکه حدود ۸۰ روز از شیوع بیماری کرونا میگذرد، افزود: اتاق رسانه در روزهای اوج نگرانی و کمبودها شکل گرفت که دانشگاه علوم پزشکی استان در تامین بسیاری از ملزومات در مضیقه بود و عملکرد این اتاق توانست آبی بر همه التهابات باشد.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به فرهنگسازی مناسبی که در این زمینه صورت گرفت، تاکید کرد: با مدیریت مطلوب این اتاق توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و رفتار مسوولانه تکتک اعضا، شایعات را از بین برد.
رضاعی تاکید کرد: این رفتار حرفهای در انتشار اخبار بسیار آرامش بخش بود و توانست مدیریت فضای مجازی را هم در اختیار گرفته و جریانساز شود.
وی گفت: در پرتو این آرامش بود که خیرین به دانشگاه اعتماد کردند و پنج میلیارد تومان برای تامین تجهیزات کمک کردند و اگر این کمکها نبود به واسطه تحریمهای ظالمانهای که داشتیم، در شرایطی که کرونا میرفت به بحران تبدیل شود، آن را مدیریت و کنترل کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه این روزها، یادآور همدلی دوران دفاع مقدس بود، افزود: تنها هدفی که چه در دفاع مقدس و چه در بحرانها دنبال میشود، مقابله با دشمن در سایه انسجام و همدلی است که حالا هم باید دورنمای ذهنی اصحاب رسانه، توسعه استان باشد.
رضاعی با اشاره به اینکه از اواخر بهمن قرارگاه مقابله با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی استان راهاندازی شد، افزود: نکته نجاتبخش در مقابله با این بیماری، غربالگری ۲۳ هزار نفر از افراد در تماس با بیماران بود که به مدت ۱۴ روز تحت نظر بودند و براساس نمونه گیری ۷۰ درصد در حد استاندار کامل قرنطینه را رعایت کردند و همین نقطه نجات بخش ما بود که توانست کرونا را مدیریت کند.
وی یادآور شد: از یک هزار و ۷۰۰ تخت فعال بیمارستانی در استان، ۴۴۰ تخت به بستری بیماران کرونا اختصاص یافته بود و با وجود اینکه سقز از اولین شهرهایی بود که بیماری در آن شروع شد و تعداد مبتلایان هم رفته رفته زیاد میشد، اما ظرفیت اشغال تختهای استان تاکنون حتی به نصف هم نرسیده است.
وی با بیان اینکه در استان ۷.۴ درصد فوتیهای ناشی از کرونا داشتیم، اظهار داشت: این میزان در مقایسه با کشورهای خارجی بسیار کمتر است که حاصل تلاش همه ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر کادر درمان و شاغلان در سیستم نظام سلامت استان است.
وی با اشاره تامین کیت تشخیص کرونا به اندازه کافی در استان، اضافه کرد: در حال حاضر از همه مراجعین با علایم خفیف و افراد در تماس با بیماران هم نمونهگیری میشود.
رضاعی گفت: بیمارییابی فعال برای کنترل و پیشگیری بیماری اثر بهداشتی مطلوبی داشت و موجب شد تا بیماران نهایت رعایت توصیههای بهداشتی و حفاظتی را داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه بیش از ۱۰ روز است که استان در زمینه بیماری کرونا به ثبات رسیده است، افزود: این ثبات به معنای رفع خطر نیست بلکه ورودی و خروجی بیمارستان یکسان شده است.
وی تاکید کرد: تعداد بیماران بستری موجود، شاخص مهمی برای ارزیابی همهگیری است که این تعداد در استان در حال حاضر ۹۲ نفر است.
رضاعی گفت: در زمینه درمان کمبود دارو نداشتیم و هیچ بیماری پشت درب بیمارستان نماند.