کرونا در دیگر کشورها
اروپا و آمریکا همچنان اصلی ترین کانون شیوع کرونا در جهان
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون در قاره اروپا ۱,۵۵۳,۷۰۰ نفر و در قاره آمریکا ۱,۴۱۱,۷۰۵ نفر مبتلا به ویروس کرونا به ثبت رسیده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف و پیامدهای آن، به این شرح است:
رئیس جمهور آرژانتین: قرنطینه بوئنوس آیرس تمدید میشود
به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور آرژانتین اعلام کرد، قرنطینه شهر بوئنوس آیرس تمدید میشود، در حالی که محدودیتها در سایر نقاط کشور کاهش خواهد یافت.
دومین مورد ابتلا به ویروس کرونا در صنعا پایتخت یمن
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن از ثبت دومین مورد ابتلا به ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد این مورد ابتلا مربوط به یک شهروند است که از استان عدن در جنوب یمن به صنعا آمده است.
ثبت ۶۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در عراق
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت عراق از ثبت دو مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و ثبت ۶۰ مورد جدید ابتلا به این بیماری خبر داد.
تعداد مبتلایان به کرونا در مصر از ۸ هزار نفر گذشت
با ثبت ۴۹۵ مورد ابتلا به کووید-۱۹ طی بیست و چهار ساعت گذشته، تعداد مبتلایان به این ویروس در مصر به ۸۴۷۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، بر اساس اعلام وزارت بهداشت مصر در شبانه روز گذشته ۲۱ نفر بر اثر این بیماری فوت کردند و تا بعدازظهر جمعه تعداد فوتیها در مصر به ۵۰۳ نفررسید.
امروز هم جنین ۵۸ نفر بهبود یافتند و تعداد بهبود یافتگان به ۱۹۴۵ نفر رسید.
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۵۰۸ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت اردن از ثبت ۲۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۵۰۸ نفر خبر داد.
ثبت ۲۱ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در مصر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت مصر از ثبت ۲۱ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و ثبت ۴۹۵ مورد جدید ابتلا به این بیماری خبر داد.
بیش از ۱۳۵ هزار نفر در ترکیه به کرونا مبتلا هستند
وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۱۸۴۸ مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به کرونا به ۱۳۵۵۶۹ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با فوت ۴۸ بیمار کرونایی، شمار جانباختگان هم به ۳۶۸۹ نفر رسید. در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴۱۲ بیمار بهبود یافتند و شمار بهبود یافتگان به ۸۶۳۹۶ رسید.
افزایش شمار مبتلایان به ۵۷۱۱ نفر در مغرب
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۱۶۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به پنج هزار و ۷۱۱ نفر خبر داد.
تعداد مبتلایان به کرونا در عربستان از مرز ۳۵ هزار نفر گذشت
به گزرش خبرگزاری رویترز از ریاض، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان روز جمعه به ۳۵ هزار نفر رسید. تعداد فوتیها نیز از ابتدای شیوع بیماری ۲۲۹ نفر است.
به گزرش خبرگزاری رویترز از ریاض، مقامات عربستان از ابتلای ۱۷۳۱ نفر به بیماری کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده اند و بدین ترتیب تعداد کل مبتلایان در این کشور به ۳۵.۴۳۲ نفر رسیده است. در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ مبتلا نیز فوت کرده اند.
افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به ۶۵۳۹۹ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس بهداشت عمومی کانادا اعلام کرد مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به ۶۵۳۹۹ نفر رسیده و از این تعداد، ۴۴۷۱ نفر جان باخته اند.
آمار مبتلایان به کرونا در سوریه به ۴۷ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق؛ وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد: با شناسایی دو مورد جدید از مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ کرونا، تعداد بیماران کرونایی دراین کشور به ۴۷ نفر رسید
تاکنون از این تعداد، ۲۷ نفر بهبود یافتند و ۳ هم فوت شده اند. دولت سوریه دو روز پیش و در سایه روند کند نمودار افزایش مبتلایان، تصمیم گرفت از تدابیر پیشگیرانه بکاهد تا به تدریج زندگی به حالت عادی بازگردد. امروز آیین نماز جمعه در مساجد سوریه با رعایت فاصله گذاری و مقررات ویژه بهداشتی برگزار شد.
ثبت ۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در یمن
به گزارش خبرگزاری رویترز از دبی، یمن روز جمعه اعلام کرد، ۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در شهر عدن و دو مورد مرگ جدید ثبت شده است.
با احتساب موارد جدید، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۳۴ مورد افزایش یافت و از این میان هفت نفر جان باختند.
تخلیه سالمندان مبتلا به بیماری کووید-۱۹ از آسایشگاه در آرژانتین
در پی شیوع ویروس کرونا در آرژانتین، شمار زیادی از سالمندان آسایشگاه «Carpe Diem» که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند، تخلیه و راهی بیمارستان شدند.
از زمان شیوع ویروس کرونا، اوضاع وخیم خانههای سالمندان در بسیاری از کشورهای آمریکایی و اروپایی تیتر نخست رسانهها شده است. کمبود تجهیزات پزشکی و کادر مراقبت در خانههای سالمندان از دلایل اصلی افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ به حساب میآید.
آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت از شیوع کرونا در روسیه، اسپانیا و ترکیه که بیشترین جهش شیوع کرونا در این کشورها به ثبت رسیده است.
ثبت ۱۰۶۹۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در روسیه
مرکز واکنش بحران ویروس کرونا روسیه روز جمعه اعلام کرد شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته ده هزار و ۶۹۹ مورد افزایش یافت و به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به این ویروس در روسیه به ۱۸۷ هزار و ۸۵۹ مورد رسید. روسیه همچنین از ۹۸ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
.
کاهش محدودیت های قرنطینه ای در ساحل عاج
الحسن واتارا، رئیس جمهور ساحل عاج شامگاه پنجشنبه اعلام کرد از جمعه در سراسر این کشور به جز در ابیجان، پایتخت اقتصادی این کشور که تعداد بیشتری از بیماران در آن متمرکز شده اند، محدودیتها در چارچوب مقابله با شیوع ویروس کرونا کاهش مییابد.
رئیس جمهور ساحل عاج در تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد: «از تاریخ ۲۱ آوریل هیچ مورد جدید ابتلا در کشور به ثبت نرسیده است و از روز جمعه تقریبا همه محدودیتها برداشته خواهد شد. ممنوعیت تردد کاهش مییابد و موسسات آموزشی، رستورانها و کافه ها، سینماها و سالنهای نمایش بازگشایی خواهند شد.».
اما در شهر پنج میلیون نفری ابیجان و مناطق اطراف آن که ۹۸ درصد از موارد ابتلا در ساحل عاج را به خود اختصاص داده است، محدودیتهای قرنطینهای دست کم تا ۱۵ مه ادامه خواهد داشت.
براساس تازهترین دادههای رسمی، تا پنجشنبه یک هزار و ۵۷۱ مورد ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» و ۲۰ مورد مرگ ناشی از این بیماری در ساحل عاج به ثبت رسید. واتارا گفت: «این محدودیتها در صورت ادامه بهبود شاخصهای اپیدمی لغو خواهد شد.»
وی افزود با این حال، مدت زمان ممنوعیت تردد کاهش مییابد و از ساعت ۲۳ تا ۴ صبح خواهد بود (قبلا ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۵ صبح بود) و مرزهای کشور تا اطلاع ثانوی بسته خواهد ماند. محدودیتهای قرنطینهای برای مقابله با اپیدمی در این کشور منطقه غرب آفریقا با ۲۵ میلیون نفر جمعیت، از بیش از یک و نیم ماه پیش وضع شده است.
رئیس جمهور ساحل عاج با بیان اینکه در صورت نیاز ممکن است این محدودیتها بازگردانده شود یا در ابیجان تمدید شود، گفت: «ساز و کار پاسخ بهداشتی بسیار رضایتبخش است، اما هنوز در این نبرد پیروز نشده ایم.»
بازگشت نمازگزاران به مساجد بوسنی و هرزگوین
پس از اینکه در پی شیوع بیماری کووید-19 مساجد در بوسنی و هرزگوین به مدت هفت هفته تعطیل شد، نمازگزاران مسلمان در این کشور در ماه مبارک رمضان برای ادای فریضه نماز به مساجد آمدند.
مرگ ۱۰۳ هندی دیگر بر اثر کرونا
ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان ۱۰۳ نفر از مردم هند را گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بیشترین مبتلایان و قربانیان بیماری کووید ۱۹ در هند متعلق به ایالتهای مهاراشترا، گجرات، دهلی و تامیل نادو است. تا ساعت نه صبح امروز یک میلیون و چهار صد و سی و هفت هزار و هفتصد و هشتاد و هشت (۱۴۳۷۷۸۸) نمونه ویروس کرونا در هند آزمایش شد.
تا صبح امروز ابتلای ۵۶ هزار و ۳۴۲ نفر به کرونا قطعی شده است. از دیروز تا امروز تعداد مبتلایان ۳۳۹۰ بیشتر شده است.
هشدار گوترش درباره عواقب مهار نشدن کرونا در کشورهای فقیر
دبیرکل سازمان ملل درباره گسترش مجدد کرونا در جهان در صورت مهار نشدن آن در کشورهای فقیر هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، سازمان ملل طرحی برای پاسخ به درخواستهای جهانی آغاز کرد که به موجب آن کمکها برای حمایت مالی از تلاشهای فقیرترین کشورهای جهان که تعداد آنها به ۶۳ میرسد از دو میلیارد دلار به حدود هفت میلیارد دلار افزایش مییابد.
در همین خصوص آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل هشدار داد اگر کرونا در این کشورها شکست نخورد در مکانهای دیگر نیز مجددا پدیدار خواهد شد.
وی افزود: پیام من این است که ما آغاز خوبی داشته باشیم و باید با همین روند ادامه دهیم. ما به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار نیاز داریم تا بتوانیم به میلیونها نفر کمک کنیم و مانع از گردش این ویروس دور جهان شویم.
هشدار درباره ضعف امکانات برای مقابله با کرونا درغزه
وزارت بهداشت فلسطین درباره کمبود امکانات و تجهیزات پیشگیری از کرونا در نوار غزه هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین درباره خطری واقعی هشدار داد که نوار غزه به سبب ضعف امکانات و تجهیزات پیشگیری از کرونا با آن مواجه است.
وی افزود: آنچه تشکیلات خودگردان در رام الله برای مقابله با کرونا در اختیار غزه قرار داده است بیشتر از پنج درصد نیازهای بهداشتی برای مقابله با کرونا در این منطقه نیست.
ادامه روند بازگرداندن ۲۵ هزار شهروند ترکیه از ۵۹ کشور جهان
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، دولت ترکیه قصد دارد در چارچوب این روند با اعزام چند فروند هواپیما شماری از شهروندان این کشور را از نیویورک، شیکاگو، میامی و هیوستون که درآمریکا بسر میبرند به ترکیه باز گرداند.
سفارت ترکیه در واشنگتن با صدور بیانیهای اعلام کرد، پروازهای خطوط هوایی ترکیه شهروندان ترکیه را ۱۵ مه از نیویورک و شیکاگو، ۱۶ مه از هیوستون و ۱۷ مه از میامی به این کشور بازخواهد گرداند.
در بیانیه سفارت ترکیه خاطر نشان شده است، افرادی که علائم کووید ۱۹ داشته باشند و یا از افرادی باشند که پیشتر به این بیماری مبتلا شده باشند، اجازه سوار شدن به هواپیما را نخواهند داشت. شهروندان ترکیه که با این هواپیماها به ترکیه بازگردانده میشوند به مدت ۱۴ روز در قرنطینه خواهند ماند.
پروازهای مسافری میان آمریکا و ترکیه از ۲۸ مارس متوقف شد، اما خطوط هوایی ترکیه روزهای ۲۳ و ۲۴ آوریل شماری از شهروندان ترکیه را از واشنگتن، نیویورک و لس آنجلس به ترکیه بازگرداند.
پاسخ چین به اتهامات مقامات آمریکایی درباره کرونا
هووا چانینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه به انتقادات سیاستمداران آمریکایی از جمله مایک پمپئو درباره اقدامات و مواضع دولت چین در قبال شیوع ویروس کرونا پاسخ داد و اقدامات دولت آمریکا را در برابر این ویروس به چالش کشید.
وی گفت: مقامات آمریکایی چین را به تعلل در برابر شیوع کرونا در مراحل اولیه آن و همچنین مخفیکاری در این خصوص متهم میکنند، اما مقامات چینی از زمان شیوع ویروس کرونا بطور مداوم برای اطلاع رسانی در این خصوص کنفرانسهای خبری برگزار کرده و خبرنگاران آمریکایی هم در این کنفرانسها حضور داشته اند.
وی افزود: "اگر چین وضع واقعی را هنگام شیوع کرونا مخفی کرده بود، در آن صورت چگونه آمریکا اولین کشوری بود که قبل از کشورهای دیگر کنسولگری خود را در شهر ووهان تخلیه کرد؟ اگر طرف آمریکایی در آن زمان احساس خطر نمیکرد، چرا در تخلیه نیروهای خود از کنسولگری در ووهان آنقدر تعجیل داشت؟ گزارشی که اخیراً در آمریکا هم منتشر شد نشان داد محدود بودن امکانات برای تست کرونا یکی از عوامل اصلی گسترش سریع کرونا در این کشور در ماه آوریل بوده است. آیا در این مورد هم چین مقصر است؟!
هشت مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا درتایلند
تایلند روز جمعه از هشت مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در تایلند به سه هزار مورد رسید.از آغاز شیوع ویروس کرونا در تایلند تاکنون, ۵۵ نفر بر اثر این ویروس جان باخته اند.
بازگشایی مساجد در داکا
در پی کاهش مقررات محدود کننده مرتبط با کرونا، مساجد در داکا، پایتخت بنگلادش بازگشایی شد. در پی شیوع بیماری کووید-۱۹ مساجد در بنگلادش تعطیل شده بود. با بازگشایی مساجد، نمازگزاران هنگام ورود به مسجد ماسک میزنند و دستان خود را ضدعفونی میکنند. برخی از نمازگزاران نیز پس از ادای فریضه نماز، خیابانها را ضدعفونی میکنند.
شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در پاکستان از ۲۵ هزار مورد فراتر رفت
شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در پاکستان از ۲۵ هزار مورد فراتر رفت. این در حالی است که پاکستان در حال آماده شدن برای لغو محدودیتهای مرتبط با ویروس کرونا در این کشور است.
نخست وزیر استرالیا بر تحقیق در خصوص شیوع ویروس کرونا تاکید کرد
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد حمایت بیشتر و بیشتر را از تحقیقات مستقل در خصوص شیوع ویروس کرونا مشاهده می کند.
ثبت ۱۹۸۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در مکزیک
وزارت بهداشت مکزیک روز پنجشنبه از یک هزار و ۹۸۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در مکزیک به ۲۹ هزار و ۶۱۶ مورد رسید.
این وزارتخانه همچنین روز پنجشنبه از ۲۵۷ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در مکزیک خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در مکزیک به دو هزار و ۹۶۱ مورد رسید.
با این حال، مقامات بخش بهداشت مکزیک پیشتر اعلام کرده اند که تعداد واقعی موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور بسیار بالاتر است.
خروج اتباع هند از دیگر کشورها آغاز شد
دهلی نو عملیات گسترده بازگرداندن دهها هزار نفر از اتباع هندی را از دیگر کشورها آغاز کرده است.
سخنگوی شرکت هواپیمایی هند روز گذشته در این باره گفته بود، اولین پروازها در این زمینه روز پنجشنبه، از ابوظبی و دوبی وارد هند می شود.
این منبع افزود، به دلیل انجام برخی اقدامات مقدماتی مثل انجام معاینات و آزمایشات پزشکی بر روی تمامی مسافران، این عملیات تا نهایی شدن زمان زیادی نیاز دارد.
تصویت لایحه حمایت از ممنوعیت تجمعات و اجباری شدن فاصله گذاری ها در عربستان
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، در عربستان لایحه محدودیت های جدید کرونایی تصویب شد که در آن برگزاری هرگونه تجمعات ممنوع و مجازات هایی نیز برای مخالفت با محدودیت ها در نظر گرفته شده است.
این لایحه با هدف اجباری کردن فاصله گذاری های اجتماعی، هر گونه تجمع در منازل و مراکز عمومی را ممنوع اعلام کرده است.در این لایحه در توضیح بخش ممنوعیت تجمعات به موارد زیر اشاره شده است:
- ممنوعیت تجمع بیش از اعضای یک خانواده در درون منازل، استراحتگاه ها یا مزارع کشاورزی
- ممنوعیت تجمع در مناسبت های اجتماعی مثل عزاداری ها، جشن ها، همایش ها، میهمانی ها و...
- ممنوعیت تجمع پنج نفر و بیشتر از کسانی که با هم زندگی نمی کنند
- ممنوعیت تجمع بیش از تعداد اشاره شده در قانون برای فروشندگان و کارکنان در داخل یا خارج از مراکز تجاری
در ادامه از تشکیل یگانهای امنیتی با هدف اجرایی کردن بندهای لایحه خبر داده شد و آمده است، نقض کنندگان بندهای اعلامی از ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار ریال سعودی جریمه نقدی خواهند شد.
شمار تلفات کرونا در برزیل به ۹۱۴۶ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برازیلیا؛ وزارت بهداشت اعلام کرد با فوت ۶۱۰ مرگ دیگر در شبانه روز گذشته شمار تلفات کرونا در برزیل به ۹۱۴۶ نفر و تعداد مبتلایان هم ۱۳۵۱۰۶ نفرافزایش یافته است.
کاهش محدودیت های کرونایی در ساحل عاج
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، محدودیت های مرتبط با فراگیری ویروس کرونا در تمام مناطق ساحل عاج به جز استان ابیجان لغو شد. الحسن واتارا، رئیس جمهور ساحل عاج، بعد از جلسه شورای امنیت ملی این کشور، در نطقی تلویزیونی در روز جمعه، ضمن موفقیت آمیز خواندن برنامه دولت اش در مهار شیوع ویروس کرونا ، از سفارش دویست میلیون ماسک که پنجاه و یک میلیون مورد آن تاکنون تامین شده است، خبر داد.
وی همچنین بر برنامه اقتصادی و اجتماعی برای مقابله با آثار منفی اقتصادی و راه اندازی چهار صندوق ویژه مالی برای کمک به بخش های اقتصادی کشور تاکید کرد.
رئیس جمهور ساحل عاج تمهیدات جدید با هدف حذف یا کاهش محدودیت های کرونایی را نیز اعلام کرد که بر اساس آن، با توجه به شناسایی نشدن هیچ مورد ابتلا به کووید نوزده در مناطق غیر از استان ابیجان از حدود بیست روز قبل به این طرف، منع تردد شبانه در این مناطق به طور کامل لغو گردید.
همچنین بر این اساس از روز جمعه ۱۹ اردیبهشت، رستوران ها و مراکز تفریحی، مجوز بازگشایی کامل دریافت کردند. در عین حال در استان های غیر از ابیجان، مدارس و مراکز آموزشی نیز از ۱۹ اردیبهشت فعالیت شان را با رعایت موازین بهداشتی از سر می گیرند و تجمعات عمومی تا دویست نفر مجاز گردید.
رئیس جمهور ساحل عاج در این نطق بر ادامه قرنطینه استان ابیجان تا اطلاع ثانوی خبر داد که نود و هشت درصد موارد ابتلا به ویروس را در این کشور به خود اختصاص داده است. با اینحال ساعت منع تردد شبانه در استان ابیجان کاهش یافت و بر این اساس از جمعه ۱۹ اردیبهشت حکومت نظامی در ابیجان از ساعت ۲۳ تا ۴ صبح برقرار خواهد بود و این وضعیت تا ۲۶ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهور ساحل عاج درباره بازگشایی احتمالی مدارس و مراکز آموزشی در استان ابیجان، افزود در این باب با توجه به تحول وضعیت شیوع ویروس در اسرع وقت تصمیم گیری می شود.
الحسن واتارا به محدودیت های دیگر از جمله بسته ماندن مرزهای مسافری اشاره مستقیم نکرد. وی در عین حال از تشدید کنترل ها بالاخص در مرزهای زمینی خبر داد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ساحل عاج تا روز جمعه ۱۵۷۱ مورد اعلام شده که از این تعداد ۷۴۲ نفر معالجه و ۲۰ نفر فوت شده اند.