پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: در روزهای کرونایی بیکار نبودیم و گردشگری مجازی را رونق دادیم.
آقای علی اصغر مونسان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره حمایتهای دولت از فعالان حوزه صنایع دستی و گردشگری گفت: صنعت گردشگری در جهان با یک بحران بی سابقه مواجه شده است و کانونهای مهم گردشگری در جهان که نقش عمدهای در ایجاد درآمدهای ملی آن کشورها داشتند با مشکل مواجه شده اند و در آمدشان به صفر رسیده است.
وی افزود: در کشور ما هم به واسطه کرونا این اتفاق افتاده است و علاوه بر آن تمام زنجیرههای مرتبط با گردشگری با مشکل مواجه شده اند، موضوع فقط به هتلها و تأسیسات گردشگری مرتبط نمیشود، ناوگان مسافربری و صنوف مرتبط با گردشگری هم آسیب دیده اند، به طور مثال صنعت پوشاک حجم زیادی از فروشش مربوط به ایام عید بوده که با مشکل مواجه شده است.
وی ادامه داد: در کشور ما برخی اوقات به اهمیت صنایع دستی و گردشگری توجه نمیشد. به رغم اینکه میگفتیم صنعت گردشگری پیشران اقتصاد و محرک بازار است توجهی به آن نمیشد، اما کرونا باعث شد این مسأله نشان داده شود.
آقای مونسان درباره کمکهایی که با فعالان صنایع دستی و گردشگری داشته اند گفت: ما از روز اول تمام تلاش خود را کردیم، حداکثر کمکی را که دولت میتواند انجام دهد، در گام اول در اسفند امهال بدهیهای مالیاتی را داشتیم، ۲۷ درصد حق بیمه تأمین اجتماعی سه ماه به تعویق افتاد، برای اقساط بانکی مهلت داده شد و این حمایتی بود که بخشی از بار را از روی دوش آنها برداشت.
موضوع بعدی خود مالیات هاست، شما میدانید مالیاتها مالیات بر عملکرد و سود است و ممیزین مالیاتی مالیاتها را از در آمد در نظر میگیرند. این سه ماه هم در عملکرد هایشان لحاظ میشود، بخش دیگر این بود که ما تعیین خسارت بکنیم. هم گردشگری و هم صنایع دستی بسیار مهم بودند.۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در دولت اعلام خسارت کردیم، قرار شد برای ۱۰ رشته اقدامات حمایتی انجام شود. ۷۵ هزار میلیارد تومان منابعی بود که دولت در این شرایط سخت برای ده رشته که سه رشته آن بطور مستقیم به ما مربوط میشود اختصاص داد که دفاتر خدمات مسافرتی، تولید و فروش صنایع دستی، هتل ها، مراکز اقامتی و تأسیسات گردشگری را شامل میشود.
آقای مونسان درباره هزینه حاملهای انرژی در حوزههای گردشگری و صنایع دستی گفت: بخشودگی نیست امهال است این مسأله ابلاغ شده و اگر جایی رعایت نکنند خلاف است. این امکان فراهم است سه ماه برای پرداخت فرصت داده اند.
وی درباره ادعای برخی از فعالان صنایع دستی و گردشگری درباره بهره بالای تسهیلات گفت: این حداکثر تلاشها و پیگیریهای ما و امکانی است که برای دولت وجود داشته دولت برای تأمین ان از منابع بانک مرکزی هم کمک گرفته است بحث زیادی درباره این موضوع شد، اما بهره ۱۲ درصد حد اکثر کمکی بود که دولت میتواند انجام دهد.
وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری افزود: ما در این مدت تعامل نزدیکی با سازمان جهانی گردشگری داشتیم، روزی دو سه نوبت با آنها صحبت میکردیم و همه دنبال پیدا کردن راهکار هستند. پیش بینیها نشان میدهد سال میلادی پیش رو سال درگیری گردشگری با این ویروس است خیلی از کشورهای درجه یک گردشگری دنیا هم میگویند به دلیل پیشگیری از این بیماری گردشگر نمیپذیریم، بنا براین موضوع پیچیدهای برای گردشگری است خوشبختانه کشور ما ظرفیت بالایی برای صنعت گردشگری دارد و به محض اینکه ستاد کرونا کشور به ما اجازه فعالیت بدهد و امکان سفر وجود داشته باشد فعالیت گردشگری داخلی با رشد بالا اتفاق میافتد و برای اینکه از بحران عبور کنیم کافی است، سپس باید به سراغ گردشگری خارجی خود برویم. ما در این زمینه دو سال طلایی را پشت سر گذاشتیم و خیلی خوب پیش میرفتیم.
وی افزود: مردم حقوقی دارند و بابت خدمتی که ارائه میشود حقوقی پرداخت شده بود و امکان باز نگرداندن پولهای مسافرتهای لغو شده نوروزی نبود، اما مردم از صنعت گردشگری حمایت میکنند و میدانند این صنعت به لحاظ کیفی رشد داشته است، هتلهای ۴ و ۵ ستاره، بوم گردیها و طبیعت گردی خیلی بهتر شده است. ما از مردم خواهش کردیم برگرداندن پول هایشان را به تعویق سفر تبدیل کنند. خیلی از مردم همراهی کردند، ان شاءالله به زودی دوباره سفر آغاز میشود با این کار از ورشکستگی صنعت گردشگری جلوگیری کردند.