آقای سعیدرضا عاملی در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به برگزاری شصتمین جلسه شورای هنر افزود: این جلسه پس از 11 سال وقفه برگزار شده است.
وی افزود: شورای هنر مصوبه جلسه چهارصد و یازدهم شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1376 است.
عاملی اضافه کرد: از سال 77 تا سال 88 پنجاه و نه جلسه شورای هنر برگزار شد اما به سبب برخی مشکلات آن سال فعالیت های این شورا به مدت 11 سال متوقف شد .
وی اضافه کرد: در این 11 سال کمیسیون تخصصی هنر در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی فعال بود و در موضوع های مختلف با دعوت از مسئولان ذینفع و در حد معاونان دستگاه های عضو برگزار می شد.
دبير شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: از آن جا که حوزه هنر در بخش فرهنگی جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است از امروز فعالیت شورای هنر از سر گرفته می شود.
عاملی گفت: وزرای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و روسای سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان صدا و سیما از اعضای حقوقی این جلسه هستند و سه نفر عضو حقیقی جلسه نیز به پیشنهاد شورای هنر و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین می شوند.
وی درباره مصوبات امروز شورای هنر افزود: پس از مرور مصوبات قبلی ، براساس نخستین مصوبه امروز این جلسه ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست این دوره شورای هنر را برعهده خواهد داشت و دبیر این شورا برعهده آقای محمدحسن ایمانی خوشخو است.
عاملی ادامه داد: پیشنهاد اعضای حقیقی شورا به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مصوبه دیگر جلسه امروز بود .
وی گفت: تشکیل دبیرخانه شورا و تعیین پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامی به عنوان پژوهشگاه کارشناس و پژوهشگاه های اعضای حقوقی شورای هنر هم به عنوان بازوهای پژوهشی شورا معرفی شدند.
عاملی افزود: مصوبات شورای هنر با رویکرد اثرگذاری و کارآمدی خواهد بود .
وی با اشاره به این که جلسات شورای هنر به صورت ماهانه برگزار می شود گفت: در جلسه بعدی، اعضای شورای هنر پیشنهادهای خود را درخصوص موضوع های اولویت دار این حوزه با رویکرد اثرگذاری و کارآمدی ارائه می کنند تا در نظام موضوعات جلسه قرار گیرد.
دبير شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نکته مهم ، نگاه علمی به نیازهای فرهنگی و هنری جامعه و تغییر ذائقه آن است که پژوهش در این زمینه برعهده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامی گذاشته شد.
عاملی گفت: هنر، موضوع اصلی قلمرو دوست داشتنی های جامعه است که بر فرهنگ و هویت جامعه تاثیرگذار است.
وی افزود: توجه به همه زمینه های هنر از جمله هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و دیگر بخش های این عرصه گسترده ضروری است.
دبير شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: توجه به آفرینش الهی و بازآفرینی آن در هنر نیز از اهمیت برخوردار است.
عاملی گفت: مصوبات شوراهای تخصصی و اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستورات دو هفته ای این شورا قرار می گیرد و در صورتی که هر یک از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به این مصوبات اعتراضی داشته باشند در صحن شورا مطرح می شود و در غیر این صورت به منزله موافقت با مصوبه است و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، آن مصوبات را ابلاغ می کند.