اتهام زنی مجدد پمپئو به چین
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری که در این وزارتخانه برگزار شد، بار دیگر با ایراد اتهامهای گذشته به چین در خصوص شروع بیماری کرونا را تکرار کرد.
وی درباره اظهارات برخی مقامات دولت ترامپ از جمله دکتر فائوچی که ویروس را طبیعی میدانستند، گفت: شما تلاش میکنید در میان اظهارات مقامات ارشد کابینه اختلاف نظر پیدا کنید، ولی اگر همه این اظهارات را کنار هم بگذارید، همه با یکدیگر همخوانی دارند. همه ما حقیقت را میدانیم، حقیقت این است که این ویروس از ووهان آمده است و همه ما میدانیم که چگونه به این سوال که بیمار صفر که بود، برسیم. تلاش و تمرکز ما نیز همین است. ما برای دریافت این اطلاعات بارها به صورت رسمی درخواست داده ایم و این درخواستها نیز ادامه دارد. ولی اینکه پاسخ چین چه بوده است باید از سفیر شووی (منظور سفیر چین در آمریکا «سویی تیانکای» است) بپرسید که امروز در چاینا دیلی نیوز سرمقاله خوبی نوشته است.
پمپئو درباره اینکه چرا اظهارات پیشین وی با اظهارات اخیرش درباره منشاء کرونا اختلاف دارد گفت: این را سیزده بار پاسخ داده ام؛ ما اطمینان نداریم، ولی شواهد زیادی نشان میدهند که این ویروس از آزمایشگاه آمده است. من هر دو اظهارات را بیان کرده ام، مقامات دولتی نیز گفته اند و هر دو درست است. با این حال تمرکز ما در این میان روی مهمترین مساله است و مهمترین مساله اینجاست که مردم آمریکا هنوز با خطر روبرو هستند، زیرا نمیدانیم و اطمینان نداریم که این ویروس در آزمایشگاه شروع شد یا در جایی دیگر.
کاخ سفید حضور دکتر فائوچی در کنگره برای ادای توضیح را رد کرد
شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد کاخ سفید حضور دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و یکی از اعضای کلیدی دولت ترامپ در مبارزه با کووید ۱۹ در کنگره برای ادای شهادت در برابر اعضای مجلس نمایندگان را با این توصیف که این درخواست با حسن نیت انجام نشده است، مسدود و رد کرد.
به این ترتیب> فائوچی با تصمیم کاخ سفید، از حضور در کنگره برای ادای توضیح به نمایندگان منع میشود. دموکراتهای کنگره خواستار حضور دکتر فائوچی در کنگره آمریکا شدند تا درباره نحوه پاسخ دادن دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همه گیری ویروس کرونا در این کشور، که تاکنون ۶۵ هزار نفر را به کام مرگ کشانده، توضیح دهد.
ترامپ: کارگروه کرونا تمرکز خود را بر بازگشایی اقتصادی خواهد گذاشت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه گفت کارگروه کرونای وی تمرکز خود را بر احیای کسب و کار و زندگی اجتماعی در آمریکا قرار میدهد.
این اظهارات موجب شد، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هشدار دهد که نادیده گرفتن دانش و ضرورت آزمایش بیشتر درباره کرونا موجب به خطر افتادن مردم آمریکا خواهد شد.
ترامپ در یک رشته توئیت نوشت کارگروه کرونا به علت موفقیت در برنامه هایش، «کماکان و تا اطلاع بعدی به تمرکز بر امنیت و بازگشایی کشور ادامه میدهد. ما ممکن است افرادی را مطابق صلاحدید به آن اضافه یا کم کنیم.»
وی افزود: «این کارگروه همچنین بر واسکنها و روشهای درمانی تمرکز خواهد کرد.».
اما پلوسی در گفتگو با ام اس ان بی سی گفت: «اگر شما دانش را تضعیف کنید و بودجه آزمایش را کاهش دهید و به قیمت مردن افراد، در نمایش فرصت موجود برای اقتصاد مبالغه کنید، این یک برنامه نیست.»
پژوهشگر کرونا در دانشگاه پیتسبورگ به ضرب گلوله از پا درآمد
به گزارش سی ان ان، استاد دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا - فردی که در پژوهشهای خود به یافتههای بسیار مهمی در زمینه ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ دست پیدا کرده بود - در اقدامی به ظاهر قتل همراه با خودکشی به ضرب گلوله از پا در آمد. جنازه استادیار و پژوهشگر بینگ لیو Bing Liu را در ویلایش یافته اند در شرایطی که زخمهای گلوله در سر، گردن و نیم تنهی او مشاهده میشد.
به گفته بازرسان پلیس، جنازه مردی ناشناس هم در خودرویی پیدا شد و به نظر میرسید او پس از تیراندازی و کشتن لیو در منزلش به خودروی خود بازگشته و خودکشی کرده است. پلیس بر این باور است که این دو یکدیگر را میشناخته اند، اما هیچ نشانهای وجود ندارد که نشان بدهد لیو به علت چینی بودن به قتل رسیده است.
دانشگاه پیتسبورگ در بیانیهای ضمن ابراز تاسف عمیق از مرگ بینگ لیو به خانواده و دوستان او تسلیت گفت. همکاران او در ادارهی محاسبات و بیولوژی سیستمها در این بیانیه افزودند: «بینگ در آستانه دستیابی به یافتههای بسیار مهمی بود که او را به سوی درک ساز و کار سلولی سوق میداد که زیربنای عفونت سارس - کووید -۲ قرار دارد و مبنای سلولی پیچیدگیهای پیرو آن را نیز تشکیل میدهد.»
اعضای دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبورگ از همکار پیشین خود با نام پژوهشگری برجسته و خلاق یاد کردند و قول دادند در تلاش برای ارج گذاردن بر برتری علمی او، پژوهش استاد لیو را به سرانجام برسانند.
ام اس ان بی سی: گافهای دولت ترامپ، بحران کرونا را به فاجعهای ملی تبدیل کرد
مجری شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی، مجموعهای تکراری از تصمیمهای بد، گزینههای ضعیف و فساد آشکار در دولت ترامپ را برشمرد که سبب شده است بحران ویروس کرونا در آمریکا به فاجعه تبدیل شود.
راشل مدو با اشاره به تلاش دولت ترامپ برای جلوگیری از آلوده شدن کارگران به ویروس کرونا گفت: «همه ما این را بروشنی میدانیم که دولت ترامپ هیچ علاقهای به سلامت و رفاه کارگران ندارد و تنها به این علت تلاش میکند کارگران آلوده نشوند که برای نمونه میخواهد زنجیرهی تامین فراوردههای گوشتی در کشور مختل نشود. برای آنکه این زنجیره قطع نشود باید آنهایی را که دارند در کارخانههای فراوری گوشت کار میکنند زنده نگاه دارید و شرایط کار را برایشان فراهم کنید.»
وی افزود: «چرا دولت هم اکنون نمیتواند مفاهیمی به این سادگی را درک کند جای پرسش دارد. فرمان اجرایی فاجعه باری که (ترامپ) برای فعالیت کارخانههای فراوری گوشت صادر کرد -همین فرمان بود که بیش از هر اقدام دیگری که دولت در این بحران انجام داده، تامین فراوردههای گوشتی را در معرض خطر قرار داد. تصمیم ادارهی دارو و غذای دولت ترامپ نیز از همین موارد بود چرا که به شکلی حیرت انگیز و نابسامان اجازه داد هر چیزی که بشود نامش را پادتن ویروس کرونا گذاشت بدون هر گونه کنترل کیفی یا آزمایش آنتی بادی به بازار عرضه شود. ادارهی دارو و غذا چندین هفته همین سیاست را در پیش گرفت. اما بالاخره به این نتیجه رسید که بیش از ۱۰۰ شرکتی را که این پادتنهای آزمایشی را در بازار ریخته اند باید دست کم اطلاعاتی دربارهی عملکرد پادتنها در اختیار مردم میگذاشتند.
ترامپ جمعه شب همان هفته تصمیم گرفت خودش را از شر دادستان کل ادارهی بهداشت و خدمات نیروی انسانی دولت خلاص کند. زیرا هم او بود که به کمبودهای شدید در بیمارستانهایی پی برده بود که در خط مقدم نبرد ضد ویروس کرونا قرار داشتند. این را روزنامه واشنگتن پست گزارش داد و افزود بیمارستانها در تامین نیازهای ضروری خود و نیز دسترسی به کیتهای آزمایشی و تجهیزات محافظت شخصی برای کارکنان شان به شدت در مضیقه هستند. (ترامپ) که میدانست یافتههای دادستان کل اداره بهداشت و خدمات نیروی انسانی بدون شک درست است به این نتیجه رسید که او باید برود.
به گفته راشل مدو، مجری شبکه ام اس ان بی سی، روزنامه واشنگتن پست به نقل از افشاگری که در کمیته نظارتی مجلس نمایندگان حاضر شده گزارش داد گروه داوطلبان بی تجربهای که جرد کوشنر داماد ترامپ گردهم آورده و رئیس جمهور مسئولیت تامین تجهیزات محافظت شخصی را برای بیمارستانها به آن گروه واگذار کرده است، برای شتاب بخشیدن به کارشان از مجریان محافظه کار تلویزیون خط میگرفته اند و به پرسشها و سرنخهایی توجه میکرده اند که از زبان آن مجریان شنیده میشده است. این گروه در واقع در تامین تجهیزات محافظت شخصی برای کارکنان بیمارستانها تجربهی خوبی نداشته اند و شاید عملکرد خود را از آن جهت تنظیم کرده اند که دولت فدرال آمریکا هم برای روبرو شدن با این چالش همین مسیر را برگزیده است.
در سندی که به کمیتهی نظارتی مجلس نمایندگان ارائه شده آمده است: «گروهی که مسئولیت تامین تجهیزات محافظت شخصی را (برای بیمارستان ها) بر عهده داشت کمترین موفقیتی در کمک به دولت برای تامین چنین تجهیزاتی بدست نیاورد، زیرا هیچ یک از اعضای گروه تجربه چندانی در خدمات درمانی، تدارکات یا عملیات زنجیرهی تامین نداشتند.»
به گفتهی دو تن از مقامهای ارشد دولت، علاوه بر این، هیچ یک از داوطلبان (رفقا و نزدیکان کوشنر) رابطهای با تولید کنندگان نداشتند و یا از الزامات گمرک یا قوانین ادارهی دارو و غذا، درک و فهم روشن و شفافی در آنان یافت نمیشد.
این روزها از این دست تصمیمهای «خوب» در لایههای بالایی و از سوی مقامهای ارشد دستگاه اجرایی فراوان اتخاذ میشود.
امروز همچنین گزارش شده بود که کاخ سفید تصمیم دارد در هفتههای پیش رو، کارگروه ویژه ویروس کرونا را منحل کند. همین الان در درون بدنهی دولت ترامپ، دستهایی در کار است تا بیمه درمانی میلیونها آمریکایی را از آنان بگیرد. پروندهای که با هدف از بین بردن قانون خدمات درمانی قابل تهیه (اوباماکر) در دادگاه عالی آمریکا در جریان است. برخی دولتمردان بر این باورند که هم اکنون بهترین زمان است تا پرونده بیمه درمانی میلیونها آمریکایی برای همیشه بسته شود.
آن بخش از دولت ترامپ که بر فعالیت و عملکرد خانههای سالمندان و مراکز مراقبت و نگهداری از کودکان بی سرپرست نظارت دارد میخواهند مقررات موجود را برای کنترل عفونت و آلودگی در این مراکز به سمت و سوی آسان گیری پیش ببرند.
به تازگی هم در خبرها شنیده شد که رئیس جمهور، فردی را مسئول تهیه و تدارک بهداشت عمومی قرار داده - کسی که وظیفه دارد برای آماده سازی ملی جهت روبرو شدن با شرایط همه گیری، ابزار و تجهیزات مورد نیاز را ذخیره سازی و انبار کند - همین ابتدای کار دستور داده ابتکار عمل دولت اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریکا) متوقف شود. بر اساس این ابتکار عمل، قرار بوده ۳۵ میلیون دلار برای ساخت دستگاهی اختصاص داده شود که میتواند روزانه تا یک و نیم میلیون ماسک N۹۵ تولید کند. این مقام تازه منصوب شده، در عوض تلاش میکند سهم دولت را در شرکتی افزایش بدهد که واکسن آبله تولید میکرده و او خودش یکی از سهامداران عمدهی آن شرکت است.
ترامپ: بحران کرونا از نبرد "پرل هاربر" و حملات ۱۱ سپتامبر بدتر است
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه گفت تبعات شیوع کرونا ضربهای شدیدتر از حادثه پرل هاربر در جنگ جهانی دوم یا حادثه یازدهم سپتامبر به آمریکا وارد کرده است.
وی در گفتگو با خبرنگاران حاضر در کاخ سفید گفت: «ما از میانه بدترین حملهای که تاکنون به کشورمان شده است عبور میکنیم. این حمله واقعا بدترین حملهای است که تاکنون داشته ایم. این بدتر از پرل هاربر است. بدتر از مرکز تجارت جهانی است.»
حمله غافلگیرانه ژاپن به آمریکا در سال ۱۹۴۱ میلادی در پایگاه هوایی پرل هاربر در هاوائی موجب شد آمریکا پایش به جنگ جهانی دوم باز شود. حملات یازدهم سپتامبر نیز موجب دو دهه جنگ و عملیات نظامی آمریکا در عراق، افغانستان و دیگر کشورها شد.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت: مدارس و دانشگاهها باید بازگشایی شوند، ولی فقط به معلمان و استادان زیر ۶۰ سال اجازه تدریس داده شود.