به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مهدی جمالی نژاد در خصوص مصوبات آخرین جلسه کارگروه جلوگیری از کشت محصولات کشاورزی با آبهای آلوده در جنوب تهران، افزود: از سوی هیئت محترم وزیران، کارگروهی برای جلوگیری از آبیاری محصولات کشاورزی با آبهای آلوده در جنوب شهر تهران تشکیل شده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور ادامه داد: اهم تکالیف این کارگروه، پایش مستمر و جلوگیری از هر نوع کشت با استفاده از آبهای آلوده، پایش مستمر و جلوگیری از عرضه محصولات کشاورزی آلوده و معدوم نمودن آنها و پرداخت هزینه نکاشت و برخورد قاطع با متخلفان.
جمالی نژاد افزود: در راستای جلوگیری از کشت محصولات با آبهای آلوده، سه رویکرد شامل جلوگیری از کشت سبزیجات و صیفی جات با آبهای آلوده و نامتعارف، شناسایی منابع آلوده کننده آبهای سطحی و برنامه ریزی بلند مدت جهت مدیریت صحیح آبهای سطحی شهر تهران با مشارکت سرمایه گذاریهای بخشهای دولتی و خصوصی در دستور کار قرار دارد و موارد مرتبط با آنها بررسی و پایش میشود.
معاون عمرانی وزیر کشور گفت: کمیتهای نیز در ذیل کارگروه فوق با مسئولیت استانداری تهران و با همکاری سایر دستگاه های مسئول و ذیربط در معاونت عمرانی استانداری تهران ایجاد و موضوعات مرتبط را پیگیری مینماید.
وی ادامه داد: از بهمن ۹۸ تاکنون پنج جلسه تخصصی توسط استانداری تهران برگزار گردیده و جمع بندی این جلسات در آخرین جلسه کارگروه در وزارت کشور ارائه شد.
در این جلسه، سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گزارشی در زمینه آخرین پیگیریهای صورت گرفته برای کاهش سطح زیر کشت سبزیجات و صیفی جات در شهر تهران با آبهای آلوده، ارائه کرد.
سازمان حفاظت محیط زیست هم گزارشی از شناسایی تخلفات برخی صنوف از جمله ۳۴۹ واحد کارواش و ۵۷ رستوران و مجموعه تفریحی و ۳۴ واحد آبکاری و معرفی آنها به مراجع قضایی و وزارت نیرو گزارشی در خصوص توسعه و احداث تصفیه خانههای لازم جهت تصفیه مناسب آبهای آلوده در ورودی به جنوب تهران ارایه نمود.
دکتر قربانی، مدیرکل دفتر فنی و برنامه ریزی عمرانی وزارت کشور و دبیر کارگروه یادشده شناسایی صنوف و صنایع آلاینده، بخصوص واحدهای غیر مجاز و غیر قانونی در سطح تهران با همکاری شهرداری تهران و وزارت صمت و محیط زیست را از اقدامات آنی و آتی جلسه بعدی اعلام نمود.
در این جلسه نمایندگان استانداری تهران، سازمان برنامه و بودجه، سازمان حفاظت از محیط زیست، وزارت نیرو، وزارت صمت، وزارت بهداشت و درمان و وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند.