آلمان برای مواجهه با موج دوم اپیدمی آماده میشود
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: با کاهش شدت روند گسترش ویروس کرونا در آلمان، فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی رفته رفته آغاز میشوند. مجری از گزارشگر این شبکه در برلین پرسید: آلمانیها برای مواجهه با موج دوم اپیدمی ویروس کووید-۱۹ برنامهای آماده کرده اند. این طور نیست؟
گزارشگر پاسخ داد: بله. قطعا همین طور است. کارشناسان میگویند مسئله این نیست که آیا موج دوم اپیدمی شکل میگیرد یا خیر، مسئله این است که بدانیم این موج چه زمانی آغاز خواهد شد. مارکوس زودر رئیس منطقه بایرن در این باره گفته است که نباید هوشیاری را کنار گذاشت. برای مثال ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانها رو به افزایش است. افزایش این ظرفیت تا این لحظه بیش از ۳۱ درصد ارزیابی میشود. برنامه اصلی دولت افزایش ۵۰ درصدی در این بخش تا تابستان است.
وی افزود: به این ترتیب تعداد تختهای مراقبتهای ویژه به ۴۰ هزار تخت افزایش خواهد یافت. صدراعظم آلمان به کاهش تمهیدات قرنطینه تصمیم گرفته است. اما اگر نرخ ابتلا از ۵۰ نفر در بین ۱۰۰ هزار نفر عبور کند، سختگیریها مجددا اعمال میشوند و طرحی اضطراری به اجرا گذاشته خواهد شد. این طرح که بحث در خصوص آن در جریان است در روزهای آینده اجرایی میشود.
صدراعظم آلمان: از اولین مرحله همه گیری کرونا عبور کرده ایم
خبرگزاری رویترز گزارش داد: آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اعلام کرد ما اولین مرحله از همه گیری ویروس کرونا را پشت سر گذاشته ایم، اما هنوز در آغاز راه هستیم.
وی افزود ما در مرحلهای هستیم که میتوانیم بگوییم به هدف خود در کاهش سرعت ابتلای به ویروس کرونا و همچنین حفظ مقررات مربوط به مراقبتهای بهداشتی دست یافته ایم.
مرکل برای لغو سریع قرنطینه تحت فشار است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که تاکنون به دلیل مدیریت بحران بهداشتی مورد تقدیر قرار گرفته بود حالا با فشارهای زیادی برای تسریع در روند لغو قرنطینه رو به روست و حتی انتقاداتی نیز در این زمینه علیه وی مطرح است.
درخواست ۱۶ ایالت برای آغاز فعالیتهای اقتصادی
مرکل و مقامات ۱۶ ایالت آلمان قرار است امروز با هدف تصمیم گیری در مورد مرحله جدید از سرگیری فعالیتهایی که از حدود دو ماه پیش در پی همه گیری ویروس کرونا متوقف شده است تشکیل جلسه میدهند. این نشست با موضوع اقتصاد، مدارس و احتمالا لیگ قهرمانی فوتبال خواهد بود.
برخی منابع اعلام کردند صدراعظم آلمان در نشست سه شنبه شب سران حزب محافظه کار اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان اعلام کرد تمایل زیاد و قابل درکی برای لغو قرنطینه بیشتر وجود دارد. اما ما باید مراقب باشیم که با موج دوم آلودگی رو به رو نشویم. صدر اعظم آلمان یک رویکرد منطقهای برای مقابله با همه گیری را خواستار شد. لغو محدودیتها در آلمان از چند روز پیش با بازگشایی مغازهها؛ موزهها و مکانهای فرهنگی آغاز شده است. اما اتحادیه ملی که در نخستین هفتههای قرنطینه با آنگلا مرکل که به اوج محبوبیت طی ۱۴ سال قدرت رسیده بود برتری داشت حالا با مشکل رو به رو شده است.
در واقع صدر اعظم آلمان حالا از سوی منتقدان خود به تخریب اقتصاد با احتیاط بیش از حد متهم میشود. این در حالیست که آلمان بسیار کمتر از کشورهای همسایه خود تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است. آلمان تاکنون تنها ۷ هزار مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا را ثبت کرده است.
نگرانی از تداوم رکود اقتصادی
شمار فزایندهای از ایالتهای آلمان به عنوان یک کشور کاملا غیرمتمرکز، توصیههای احتیاطی آنگلا مرکل را کنار میگذارند و به تنهایی پیش میروند. باواریا به عنوان بزرگترین ایالت در میان آنها سه شنبه طرح خاص خود را ارائه داد و اعلام کرد از ۲۵ مه رستورانها را بازگشایی میکند. مارکوس سودر رئیس دولت منطقهای باواریا که به عنوان جایگزین احتمال مرکل در پایان سال ۲۰۲۱ در نظر گرفته میشود اعلام کرد زمان بازگشایی محتاطانه فرا رسیده است. موفقیتهای در مبارزه علیه همه گیری آشکار است. هتلهای منطقهها ۳۰ مه بازگشایی میشود.
ایالتهای آلمان احتمالا در نهایت در مورد بازگشایی رستورها در ۱۸ مه توافق میکنند
در منطقه نورد راین –وشتفالن هم که تحت کنترل آرمین لشت نامزد محافظه کار برای جانشینی مرکل و از حامیان سرسخت لغو قرنطینه است مهدکودکها بازگشایی خواهند شد. بنابر اعلام روزنامه بیلد آلمان صدراعظم آلمان و روسای منطقهای برای دستیابی به توافق میتوانند یک سازو کار بازگرداندن قرنطیه را راه اندازی کنند که اگر میزان آلودگی به آستانه تعیین شده رسید قرنطینه بار دیگر اعمال شود.
صدراعظم آلمان به زیاده روی در مورد مذاکرات بر سر لغو قرنطینه سریع انتقاد میکند
طبق همه پرسی موسسه یوگو لغو قرنطینه سریع از سوی ۴۹ درصد مردم آلمان رد میشود. به ویژه کارفرمایان آلمان در روزهای اخیر به شدت خواستار از سرگیری فعالیتها و خروج آلمان از رکود هستند. دیتر کمپف رئیس فدارسیون صنایع بی دی آی هشدار داد هر هفته تعطیلی برای اقتصاد آلمان دهها میلیارد یورو هزینه دارد. روسای باشگاههای بوندسلیگا هم آماده از سرگیری رقابتها از اواسط ماه مه پشت درهای بسته و تحت نظارت شدید بهداشتی هستند.
موسسه روبرت کوخ آلمان، سه شنبه هشدار داد به طور قطع باید در انتظار دومین و حتی سومین موج آلودگی بود.
پژوهشگران آلمانی میگویند، نتایج تحقیقی به نام "هاینزبرگ" در آلمان نشان میدهد شمار واقعی مبتلایان به ویروس کرونا میتواند ده برابر آن چیزی باشد که در حال حاضر شناخته شده است.