سایه سنگین کرونا بر آمریکا
قربانیان کرونا درآمریکا از هفتاد هزار نفر گذشت
از کاهش محبوبیت ترامپ در آمریکا تا یکه تازی کرونا در شهر آشوب زده نیویورک
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما, براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون در آمریکا ۱,۲۳۷,۶۳۳ به بیماری کووید _۱۹ مبتلا شده اند و تعداد ۷۲,۲۷۱ نفر جان خود را ازدست داده اند و ۲۰۰,۶۲۸ نفر هم بهبود یافته اند.
نیویورک پست: سهل انگاری در بیمارستان های نیویورک جان بیماران را می گیرد
نیویورک پست نوشت: انتشار یک ویدئو اوضاع آشفته بیمارستان های نیویورک و سهل انگاری های مرگبار آن ها را آشکار کرد.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم جاشوا رِت میلر نوشت: بر اساس تصاویر ویدئوییِ تازه منتشر شده، پرستاری که در بیمارستان های شهر نیویورک در خط اول مبارزه با ویروس کرونا کار می کند، می گوید: "جان سیاهپوستان اینجا اهمیتی ندارد" و "سهل انگاری و سوء مدیرت کامل پزشکی" موجب مرگ بیماران می شود.
این پرستار که نامش نیکل سیروتک از شهر الکو در ایالت نوادا است، در این ویدئو گفت زمانی که تلاش کرد از بیماران سیاهپوست و آمریکای لاتین تبارِ خود دفاع کند, پرونده آن ها را به سرعت از وی گرفتند و این که وی شاهد اشتباهات پزشکی مرگ آوری بوده است.
این پرستار گفت: "آن ها اهمیتی نمی دهند که چه اتفاقی برای این افراد می افتد و من فقط می توانم مردن آن ها را تماشا کنم."
سان فرانسیسکو با موجی از افراد بی خانمان رو به رو شده است
شبکه تلویزیونی راپتلی گزارش داد شهر سان فرانسیسکو در ایالت کالیفرنیای آمریکا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا با موجی از افراد بی خانمان مواجه شده است.
سوزی شیدی از بنیاد خیریه آنتونی گفت: ۷۰ سال از فعالیت این بنیاد میگذرد، اما تا کنون با چنین موجی از افراد که از خدمات این بنیاد استفاده کنند، رو به رو نشده بودیم. پیش از شیوع بیماری کووید-۱۹ روزانه به طور متوسط حدود ۲۳۰۰ نفر از خدمات بنیاد آنتونی استفاده میکردند و اکنون به طور متوسط روزانه حدود ۳۳۰۰ تا ۳۸۰۰ نفر به ما مراجعه میکنند. همانطور که میدانید، افرادی که به ما مراجعه میکنند کسانی هستند که به آستانه خطر فقر رسیده اند، افرادی که مستأجر هستند و باید اجاره خانه و قبوض خود را پرداخت کنند و نیز برای خود مواد غذایی تهیه کنند. این کمترین چیزی است که باید بپردازند تا دست کم بتوانند همچنان مستأجر بمانند و بی خانمان نشوند.
دو سوم آمریکاییها آمارهای مرگ و میر کرونا را در کشورشان باور ندارند
به گزارش سایت اینترنتی اکسیوس، به موجب تازهترین نظرسنجی مشترک درباره شیوع ویروس کرونا که توسط این سایت و موسسه ایپسوس انجام شده است، اغلب آمریکاییها آمارهای مربوط به تلفات ابتلا به کووید- ۱۹ را در کشورشان باور ندارند، اما اینکه آمار به نظرشان بالاتر یا پایینتر باشد به این بستگی دارد که طرفدار حزب دموکرات هستند یا جمهوریخواه.
به موجب این گزارش این پدیده شاید نشانهای دیگر از تاثیر عمیق طرفداری حزبی بر توانایی جمعی در اعتماد به منابع نهادینه و توافق بر سر واقعیات علمی و آمار باشد. در هر حال اعتماد به دولت امری انتزاعی است، اما میزان مرگ و میر واقعی است.
افرادی که منبع اولیه دریافت خبر آنها شبکه فاکس نیوز است بیشتر از دیگران گفته اند در آمار مرگ و میر بر اثر کووید- ۱۹ اغراق شده است.
در هر حال به موجب نتایج نظرسنجی سطح کلی اعتماد به دولت فدرال از ۵۳ درصد در هفته دوم به ۳۸ درصد در این هفته کاهش پیدا کرده است.
شهردار آتلانتا: بازگشاییها فقط موجب میشود افراد بیشتری بیمار شوند
کیشا لانز باتمز شهردار آتلانتا که در وضع دشواری قرار دارد و بر سر سیاست بازگشایی ایالت تا حدی با فرماندار کشمکش دارد، گفت:
وقتی به کشورهای دیگر نگاه میکنیم، میبینیم که آنها همچنان تلاش میکنند منحنی شیوع ویروس را ثابت کنند. ما در جرجیا حتی نزدیک به ثابت شدن منحنی هم نیستیم. آمار مبتلایان و تلفات ما هر روز ۲۵ تا حدود ۳۰ درصد در مقایسه با هفت روز قبل از آن افزایش مییابد؛ بنابراین حتی براساس معیارهای خود رئیس جمهور هم ما هنوز به آن مرحله نرسیدهایم که ایالت را بازگشایی کنیم. همچنان از این نگرانم که ما در حال حرکت در سرازیری هستیم که فکر میکنم مسیری بسیار غیرمحتاطانه است. من با فرماندار صحبت کردم و در این باره اختلاف نظر داشتیم. اما فکر میکنم این واقعیت که بخواهیم این اقدام را آزمایش کنیم و دو سه هفته منتظر بمانیم ببینیم نتیجه چه میشود. این اقدام امکان موفقیت ندارد. این کار فقط باعث میشود افراد بیشتری بیمار شوند.
فرماندار نیویورک: چگونه بدون کمک مالی انتظار بازگشایی دارید
کومو فرماندار نیویورک:دولت فدرال در گذشته قوانینی را تصویب کرده است و هیچ یک کمکی برای دولتهای ایالتی و محلی ارائه نداده اند. اگر ایالت ها را با کمبود منابع روبرو کنید، چگونه انتظار دارید که ایالت ها بتوانند کل برنامه بازگشایی را تأمین مالی کنند.
واشنگتن پست: افشای ۱۷۰۰ مورد مرگ اعلام نشده در خانههای سالمندان نیویورک
روزنامه واشنگتن پست نوشت مقامات بهداشتی آمریکا روز سه شنبه از شناسایی بیش از ۱۷۰۰ مورد مرگ و میر از قبل اعلام نشده در خانههای سالمندان ایالت نیویورک بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند. گفته میشود این بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بوده اند، اما ابتلا به ویروس کرونا رسما در آنها تشخیص داده نشده بود.
با احتساب این آمار، شمار تلفات در خانههای سالمندان نیویورک افزایش مییابد. تا روز یکشنبه بیش از ۴۸۰۰ تن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در خانههای سالمندان جان باختند.
گری هولمز سخنگوی اداره بهداشت نیویورک اعلام کرد سیستم ایالتی گردآوری و ارزیابی اطلاعات درباره تلفات بیماری در خانههای سالمندان اصلاح شده و احتمالا در آینده باز هم تغییر خواهد کرد.
با اضافه شدن آمار جدید به آمار تلفات کووید ۱۹ در ایالت نیویورک، خانههای سالمندان حدود یک چهارم کل تلفات در نیویورک را به خود اختصاص میدهند. با این همه به تخمین برخی از کارشناسان این رقم ممکن است تا پنجاه درصد هم افزایش یابد.
گزارش تلفات کووید – ۱۹ در خانههای سالمندان در سراسر آمریکا نیز شاهد جهشهای مشابه و ناگهانی بوده است، زیرا اطلاعات تازه منتشر شده این آمار را به سمت بالا سوق داده است.
نظرسنجی: کاهش مستمر مقبولیت ترامپ
نتیجه نظرسنجی جدید دانشگاه مانموث نشان میدهد: با گذشت ماه ها، آمریکاییها از عملکرد ترامپ در مقابله با بیماری کووید ۱۹ رضایت کمتری دارند.
مجله ویک در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: از ماه مارس که دانشگاه مانموث نظرسنجی درباره عملکرد دولت ترامپ در پاسخ به شیوع بیماری کووید ۱۹ را آغاز کرد، مقبولیت ترامپ از ۵۰ درصد به ۴۶ در ماه آوریل و ۴۲ درصد در ماه مه کاهش یافت. همچنین برای نخستین بار، بیش از نیمی از شرکت کنندگان در نظرسنجی معتقدند که ترامپ «بد عمل میکند.»
میزان رضایت از کنگره در این خصوص نیز در این نظرسجی سه درصد کاهش یافته است، این در حالی است که میزان رضایت از عملکرد رسانهها و فرمانداران ایالتها در این شرایط، تغییری نکرده است. با این همه، بزرگترین برنده این نظرسنجی، مردم آمریکا هستند. در دو نظرسنجی قبلی، تنها ۳۸ درصد پاسخ دهندگان از پاسخ همنوعان خود به این بیماری همه گیر راضی بودند، اما این رقم در نظرسنجی اخیر به ۵۱ درصد رسید.
دانشگاه مانموث این نظرسنجی را از تاریخ ۳۰ آوریل تا چهار مه به صورت تلفنی از ۸۰۸ شهروند ساکن آمریکا به عمل آورد.
واشنگتن پست: طرح ترامپ برای کاهش مالیات بر درآمد در کنگره رد شد
درخواست ترامپ برای کاهش مالیات بر حقوق و دستمزد در میانه کشمکش قانونگذاران بر سر طرح کمک مالی بعدی برای مقابله با پیامدهای شیوع کرونا، در کنگره رد شد.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، آخرین خط قرمز رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای مرحله بعدی طرح کمک مالی برای مقابله با پیامدهای شیوع ویروس کرونا –که کاهش مالیات بر حقوق و دستمزد کارگران بود- طرفداران کمی در کنگره حتی در بین جمهوریخواهان دارد و این امر مسیر پیش رو برای تصویب بسته کمکی جدید را در حالیکه دموکرات های مجلس نمایندگان برای انتشار طرح خود تا اوایل هفته آینده در تکاپو هستند، پیچیده تر می سازد.
واشنگتن پست: خشم مردم از اقدام خشونت آمیز پلیس آمریکا
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود، در گزارشی به قلم کیم بِلوِر افزود: فیلم این دستگیری خشونت آمیز در منهتن که به مجروح شدن یک مرد و تعلیق یک مأمور پلیس منجر شد، ناامیدی و خشم مردم را از نحوه اجرای فرمان رعایت فاصله گذاری اجتماعی برانگیخته است.
درحالی که ایالت نیویورک همچنان بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا را به خوداختصاص داده است، تنشها به ویژه در شهر نیویورک که حدود نیمی از بیش از ۳۲۱ هزار مورد تأیید شده بیماری و بیش از ۲۵ هزار مرگ را داشته است، شدت گرفته است.
با گذشت ۹ هفته از اجرای قرنطینه، مقامات شهر نیویورک به کرات اعلام کرده اند که هیچ الگویی برای نحوه عملکرد پلیس در زمینه اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی وجود ندارد، چه رسد به قوانین جدی در این زمینه.
گزارشگران و ناظران اداره پلیس، عملکرد نیروهای پلیس در دستگیری خشونت آمیز اهالی نیویورک را ناعادلانه توصیف کردند، زیرا گفته میشود آنها در پارکهایی که عمدتاً مملو از سفید پوستان هستند، ماسک توزیع میکنند، اما در جوامع اقلیت، طرح فاصله گذاری اجتماعی را با خشونت اِعمال میکنند.
به گزارش پلیس نیویورک، فرانسیسکو گارسیا، یکی از مأموران پلیس که در دستگیری خشونت آمیز نیویورک دست داشت، از کار خود تعلیق شده است.
در فیلم این دستگیری دیده میشود، گارسیا درحالی که یک سلاح شوک دهنده در دست داشت، به یک مرد که بر روی خط عابر پیاده راه میرود، نزدیک میشود. در این فیلم همچنین دیده میشود که این مأمور بر سر آن مرد فریاد میکشد و بعد او را روی زمین میاندازد، کتک میزند و زانویش را روی گردن وی میگذارد. این مرد ۳۳ ساله دانی رایت نام دارد.
به گفته دانا رایت، مادر دانی رایت، وی به دلیل وجود جراحات جدی در پشت، دندهها و قفسه سینه در بیمارستان بستری شده است.
کمی پیش از دستگیری رایت، گارسیا و دیگر مأمورانِ لباس شخصی مشغول بررسی منطقهای بودند که مردم بدون ماسک در آن ازدحام کرده بودند. البته در فیلم دیده میشود که گارسیا و چندین تن از سایر مأموران پلیس هم در جریان این دستگیری ماسک به صورت نزده بودند.
واشنگتن پست نوشت: اقدام خشونت آمیز پلیس نیویورک خشم مردم را از نحوه عملکرد پلیس در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی برانگیخت.
سی ان ان : ترامپ نمی تواند اوضاع آمریکا را به حالت عادی بازگرداند
شبکه سی ان ان در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم گلوریا بورگر نوشت: دونالد ترامپ به شدت تلاش میکند اوضاع کشور را عادی و خوب جلوه دهد در حالی که چنین نیست.
برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ستایش مانند اکسیژن است؛ بنابراین روز یکشنبه زیر نگاه آبراهام لینکلن (در کنار مجسمه آبراهام لینکلن) آزادانه سخن گفتن درباره موفقیتش در مبارزه با ویروس کرونا، حتما احساس خوبی به وی داده است.
ترامپ وظیفهای دارد و باید به وظیفه اش عمل کند و مردم را متقاعد کند که با وجود بدترین شرایط به علت شیوع بیماری کووید-۱۹, کشور را ماهرانه هدایت کرده است، به سرعت درمانی برای این بیماری پیدا خواهد کرد، کشور به طور معجزه آسایی تجدید قوا خواهد کرد و زندگی به حالت عادی بازخواهد گشت.
اما این کار باید برای ترامپ سخت باشد. وی فقط میخواهد همه این مشکلات از بین بروند، اما متقاعد کردن مردم درباره این که این اتفاق خواهد افتاد دشوار است. برای مثال ترامپ تلاش میکند که بگوید: چین مقصر اصلی است و وی آن را ثابت خواهد کرد.
او تلاش میکند که بگوید اگر برای سرزنش دنبال کسی میگردید، آن فرمانداران ایالتها و روسای جمهور قبل از وی هستند.
ترامپ به ما گفت که وی یک مشوق است که در واقع به معنی آن است که وی خواستار کسب اعتبار از اخبار خوب است و هیچ مسئولیتی را در قبال اخبار بد نمیپذیرد. او در ذهن خودش یک ناجی است.
با توجه به نشستهای خبری ترامپ درباره ویروس کرونا، موسسه پیو در نظرسنجی اخیر خود نشان داد که حدود ۸۰ درصد از مردم وی را فردی خودمحور و فقط ۳۲ درصد او را از نظر اخلاقی شریف میدانند.
در حالی که مردم آمریکا عزیزان خود را از دست داده اند، ترامپ دائما از لطمات اقتصادی خود صحبت میکند. اینها به راحتی فراموش نمیشوند. به خصوص که بر اساس اسنادی که به دست نیویورک تایمز رسیده است، دولت ترامپ پیش بینی کرده است تا اوایل ژوئن حدود ۳۰۰۰ نفر در روز از ویروس کرونا میمیرند. اگر این پیش بینی درست باشد، ترامپ تحسینها و ستایشها را از دست میدهد؛ بنابراین وی وانمود میکند که همه چیز عالی است وقتی که عالی نیست.
فرماندار نیویورک سوءمدیریت دولت فدرال آمریکا بحران کرونا را تشدید کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، "اندرو کومو" فرماندار ایالت نیویورک اظهارنظرها مبنی بر این که ایالت های در اختیار فرمانداران وابسته به حزب دموکرات نتوانسته اند بحران کرونا را به خوبی مدیریت بکنند رد کرد و گفت سوءمدیریت دولت فدرال این کشور در مقابله با ویروس کرونا عامل تشدید گسترش آن بوده است.
العربیه:اصرار کاخ سفید بر نادیده گرفتن پیشبینی افزایش بیسابقه شمار مبتلایان
شبکه العربیه گزارش داد: کاخ سفید بر نادیده گرفتن پیش بینی افزایش بی سابقه شمار مبتلایان کرونا در آمریکا به بیش از ۲۰۰ هزار نفر در روز اصرار دارد.
ترامپ : ماباید کشور را بازگشایی کنیم
خبرنگاری از رئیس جمهوری آمریکا در جلسه ای با مقامات آریزونا پرسید: من میدانم که شما نمیخواهید کشور را برای مدت ۵ سال تعطیل کنید، اما آیا در این رابطه با مشاوران خود مشورت کرده اید؟
ترامپ در پاسخ گفت: آنها در حال بررسی این موضوع هستند. در رابطه با آنچه که ما انجام میدهیم. من به شهروندان بزرگ کشورمان توجه دارم. آنها همانند مبارزان هستند. آنها مبارز هستند. ما نمیتوانیم کشور خود را بسته نگه داریم. ما باید کشور خود را بازگشایی کنیم. برخی میگویند که ما میتوانیم در ۱۸ ماه آینده و یا ۲ سال آینده آن را تعطیل کنیم. فرماندار آریزونا کار فوق العادهای انجام داده است. ما یک کشور بزرگ داریم و نمیتوانیم آن را تعطیل کنیم. من میدانم که پزشکان میگویند باید آن را برای چند سال تعطیل کنیم، اما اینجا آمریکا است. من بهترین اقتصاد جهان را با همکاری شماری از افراد ایجاد کردم.
در ادامه خبرنگاری پرسید: اگر واکسنی برای کرونا ساخته شود آیا از آن استفاده خواهید کرد؟
ترامپ در پاسخ گفت: اگر منظور شما این است که من نخستین فرد و یا آخرین فرد باشم من زمان را تلف نمیکنم و آن را از دست نمیدهم. اگر یک واکسن باشد شما میتوانید از آن استفاده کنید. اگر واکسنی باشد و از من بخواهند که به عنوان نخستین فرد و یا آخرین فرد از آن استفاده کنم یا از آن استفاده نکنم من بهترین کار را به نفع کشورم خواهم کرد.