گزارش پایگاه خبری یورک الرت
ورزش های سنگین باعث ابتلا به آرتروز نمی شوند
بررسی محققان نشان میدهد ورزش سنگین و شدید به مدت یک تا سه ساعت در هفته خطر ابتلا به آرتروز را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما, برخی از مردم نگران اند که ورزش سنگین، ممکن است به آرتروز مفاصل آنها منجر شود؛ ولی بررسی ده ساله محققان نشان میدهد جای نگرانی نیست و ورزش سنگین و شدید به مدت یک تا سه ساعت در هفته، حتی خطر ابتلا به آرتروز را تا ۳۰ درصد نیز کاهش میدهد.
محققان علوم پزشکی در دانشگاه نورت وسترن در اوانستون در ایالت ایلینوی در آمریکا اعلام کردند برای مقابله به آرتروز که فقط در آمریکا ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به آن مبتلا شده اند باید ورزش کرد.
دکتر آلیسون چانگ و همکارانش میگویند کسانی که در خطر ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند ممکن است درباره حضور در فعالیتهای ورزشی سنگین همچون دویدن، دوچرخه سواری، تنیس و اسکی نگران باشند، ولی لازم نیست در این باره تردیدی به خود راه دهند.
محققان میگویند مطالعه آنها، در واقع، خبری خوب برای کسانی است که در خطر ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند و میخواهند از آن در امان باشند.
بر اساس اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، سی دی سی، اوستئو آرتریت، یا آرتروز، شایعترین اختلال مفصلی در این کشور است و بالغ بر ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را درگیر کرده است؛ و مفصل زانو، درگیرترین مفصل در بیماری آرتریت است.
محققان دانشگاه نورث وسترن با بررسی بر روی یک هزار و ۱۹۴ نفر که در خطر ابتلا به آرتروز بودند، ولی هنوز شواهد رادیولوژیک دال بر ابتلا نداشتند به مدت ده سال آنان را تحت مطالعه قرار دادند.
سن افراد مورد مطالعه، بین ۴۵ تا ۷۹ سال بود. دانشمندان دریافتند ورزش شدید، خطر ابتلا به آرتروز را تا ۳۰ درصد در این افراد کاهش میدهد.
محققان میگویند این ورزشها شامل مواردی همچون دویدن، شنا، دوچرخه سواری، تنیس، حرکات ورزش هوازی و اسکی است.
اضافه وزن، سابقه جراحی یا صدمه به مفصل، بالا رفتن سن و علائم مزمن زانو، خطر ابتلای فرد را به بیماری آرتروز این مفصل افزایش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان میگویند البته در کسانی که به علت پارگی رباطهای صلیبی، دچار آسیب دیدگی زانو شده اند باید مدتی ورزش را قطع کنند و به مداوا بپردازند.