به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه جمهوریت، احزاب ائتلافی حاکم بر آلمان درباره ادامه استقرار سلاحها و بمبهای هسته آمریکا در آلمان دچار اختلاف شده اند. رولف موتسنیش رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان در پارلمان آلمان اعلام کرد باید سلاحها و بمبهای اتمی آمریکا از آلمان خارج شود.
رولف موتسنیش در مصاحبه با روزنامه "تاگس اشپیگل" گفت: باید بمبهای هستهای آمریکا از آلمان خارج شود و زمان بیرون انداختن بمبهای هستهای آمریکا از آلمان فرارسیده است. زیرا دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا راهبرد جدیدی درباره سلاحهای اتمی در پیش گرفته است. ترامپ سلاحهای اتمی را نه به عنوان قدرت اتمی بازدارنده بلکه به عنوان سلاح تهاجمی و به کار گیری آن در صورت وقوع جنگ تلقی میکند.
رولف موتسنیش افزود: آلمان باید در چارچوب ناتو نیز به مشارکت خود درروند سیاست هستهای پایان دهد. آلمان براساس قراردادهای ناتو، متعهد شده است که در صورت وقوع جنگ، با هواپیماهای آلمانی بمبهای هستهای را حمل و در بمباران اهداف شرکت کند. وزارت دفاع آلمان نیز برای تقویت توان و ظرفیت جنگی، هواپیماهای جنگی نوین را به ارتش آلمان اختصاص داده است.
سخنان رولف موتسنیش باعث شد که بین احزاب ائتلافی حاکم بر آلمان اختلاف و کشمکش جدیدی به وجود آید.
سلاحهای اتمی و بمبهای هستهای آلمان در پایگاه هوایی بوشل Büchel مستقر شده است.
بنا به گزارش دویچه وله ترکی استانبولی یوهان واده پول Johann Wadephul معاون رئیس فراکسیون احزاب متحد مسیحی متشکل از دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی در پارلمان آلمان به سخنان رولف موتسنیش رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان واکنش نشان داد و گفت: هایکو ماس وزیر امورخارجه آلمان از حزب سوسیال دموکرات آلمان باید مواضع متفاوتی را اعلام کند. از نظر فراکسیون احزاب متحد مسیحی CDU/CSU در پارلمان آلمان، مشارکت آلمان در جنگ هستهای غیر قابل بحث است. این موضوع به حق در قرارداد حکومت ائتلافی نیز قید شده است و قابل مذاکره نیست. بازدارندگی هستهای از لحاظ تامین و حفظ امنیت اروپا اهمیت راهبردی دارد و غیر قابل اجتناب است.
در پایگاه هوایی بوشل آلمان بمبهای هستهای آمریکا مستقر است و در این پایگاه ۴۵ فروند هواپیمای تورنادو Tornado که از توان حمل سلاحهای اتمی برخوردارند نیز مستقر شده است.
خانم آنگرت کرامپ-کارنبائر، وزیر دفاع و رئیس حزب دموکرات مسیحی آلمان اعلام کرده است آلمان به جای هواپیماهای تورنادو مدل قدیمی تلاش میکند که ۴۵ فروند هواپیمای اف ۱۸ ساخت شرکت بوئینگ آمریکا و ۹۳ فروند هواپیمای یوروفایتر Eurofighter ساخت شرکت ایرباس محصول مشترک "آلمان، انگلیس، ایتالیا و اسپانیا" جایگزین کند. اما رولف موتسنیش رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان مخالفت خود را با خرید اف ۱۸ از آمریکا اعلام کرده است.
حزب سوسیال دموکرات و حزب سبز و حزب چپ المان چند بار تاکید کرده اند سلاحهای اتمی و بمبهای هستهای آمریکا در آلمان باید از این کشور خارج شوند.