آخرین تحولات مرتبط با ویروس کرونا در جهان
کرونا همچنان در جهان قربانی میگیرد
بر اساس آخرین آمارها، تاکنون ۲۵۲ هزار و ۲۲ نفر در سراسر جهان به سبب ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ براساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، شمار مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ (کرونا) در جهان، ۳ میلیون و ۶۴۲ هزار و ۶۶ نفر، شمار جانباختگان، ۲۵۲ هزار و ۲۲ نفر و شمار بهبودیافتگان، ۱ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۹۹۰ نفر است.
ادهانوم: توزیع واکسن و درمان کووید ۱۹ باید در سراسر دنیا عادلانه باشد
تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در نشست خبری که در این دفتر مرکزی این سازمان در ژنو برگزار شده بود تاکید کرد نمیتوان پذیرفت عدهای به واکسن دسترسی داشته باشند و عدهای دیگر از آن محروم باشند، زیرا زمانی همه در برابر کرونا ایمن خواهیم بود که همه ما ایمن باشیم.
به گزارش خبرگزاری رویترز؛ ادهانوم گفت: ده روز پیش من در کنار رئیس جمهور امانوئل مکرون، رئیس جمهور وان در لین و مالیدندا گیتس بودم تا از توسعه، تولید و توزیع عادلانه واکسن، درمان کووید ۱۹ حمایت کنیم. امروز رهبران بیش از چهل کشور از سراسر دنیا در کنار هم آمدند تا از این شیوه از طریق واکنش جهانی با تعهدی جهانی که کمسیون اروپا آن را میزبانی میکرد، حمایت کنند. در این نشست دو روزه، حدود هفت میلیارد و چهارصد میلیون یورو برای تحقیق و توسعه واکسن و شیوههای درمانی علیه کرونا تعهد شد. این نشانی قدرتمند و دلگرم کننده از همدلی جهانی است.
امروز کشورها در کنار هم آمده اند تا نه فقط حمایت مالی خود، بلکه ابراز تعهدات خود را نشان دهند تا همه انسانها برای ابزارهای نجات بخش در برابر کووید ۱۹ دسترسی داشته باشند. تسریع توسعه و تولید و در عین حال، دسترسی برای همه؛ تحولات و نشانههای اخیر به جهان این امکان را میدهد که با سرعتی باور نکردنی به سوی توسعه این ابزارها پیش برود.
با این حال، ابزار اصلی برای سنجش موفقیت این نیست که ما با چه سرعتی به سوی ابزارهای ایمن کننده پیش برویم، بلکه این است که به چه شکلی میتوانیم عادلانه این ابزارها را توزیع کنیم. هیچکدام از ما نمیتوانیم جهانی را بپذیریم که در آن برخیها ایمن و محافظت شده هستند در حالی که برخی دیگر نیستند. همه باید ایمن و تحت محافظت باشند؛ هیچکدام از ما، تا زمانی که همه ما محافظت شویم و ایمن باشیم، محافظت شده و ایمن نیستیم. احتمال موجهای جدید عفونت جدید کووید ۱۹ لازم میدارد که همه انسانها روی زمین از این بیماری در امان باشند. سازمان جهانی بهداشت با همه کشورها و شرکا همکاری میکند تا توسعه و تولید این واکسن یا شیوههای درمانی به دست آید و به صورتی عادلانه توزیع شود. این فرصتی برای جهان است که گرد هم آید و با تهدیدی مشترک مقابله کند.
معترضان در هندوراس برای جلوگیری از دفن اجساد کرونایی، بزرگراهی را مسدود کردند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تگوسیگالپا، صدها نفر از مردم هندوراس با مسدود کردن بزرگراهی مانع از دفن جانباختگان کرونا در نزدیکی اماکن مسکونی شدند.
در حدود ۳۰۰ نفر از ساکنان ۲۰ مناطق مسکونی مختلف با استفاده از تخته سنگهای بزرگ، آتش زدن لاستیک و شاخههای درختان بزرگراهی در اطراف تگوسیگالپا پایتخت این کشور را مسدود کردند.
نیروهای پلیس ضد شورش نیز برای متفرق کردن معترضان و پاکسازی منطقه برای بازکردن بزرگراه تگوسیگالپا- اولانپو وارد عمل شدند.
یکی از فعلان محلی درگفتگو با شبکه ۳ هندوراس گفت: آنان برای دفن یک جسد و با همه اقدامات امنیتی آمده بودند، اما اگر اقوام قربانیان برای خرید روزانه بیایند به ما صدمه خواهند رساند.
روبرتو کوسنزا، معاون وزیر بهداشت هندوراس در این باره گفت: در برخی موارد، اقوام قربانیان از پذیرفتن اجساد ویروس کرونایی از سردخانهها ممانعت میکردند حتی اگر اجساد در پلاستیک پیچیده شده باشند و لذا این اجساد باید به وسیله ماموران خدمات بهداشتی دفن شوند.
کوسنزا تصریح کرد، ویروس کرونا اینجا ماندگار است و مقامات باید برای افزایش آگاهیهای عمومی در باره اقدامات حفاظتی مربوط به دفن اموات تلاش کنند.
اظهارات رئیس جمهور سوریه درباره وضع شیوع کرونا در این کشور
به گزارش خبرگزاری رویترز از امان، بشار اسد رئیس جمهور سوریه روز دوشنبه در سخنرانی در جمع اعضای کمیته دولتی که بر اقدامات برای مهار شیوع ویروس کرونا نظارت میکند، اعلام کرد پایین بودن میزان موارد ابتلا به این بیماری در حال حاضر به این معنا نیست که سوریه از "دایره خطر" گریخته است.
وی گفت: "ممکن است این ارقام ظرف چند روز یا چند هفته به ناگهان افزایش یابد و ما در مقابل خود، شاهد فاجعه واقعی خواهیم بود که از تواناییهای لجستیکی و بهداشتی ما فراتر میرود".
دولت سوریه، بیش از یک ماه قبل پس از آن مقررات منع رفت و آمد سراسری اعمال کرد که نخستین مورد رسمی تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در این کشور را گزارش کرد. سوریه هم اکنون ۴۴ مورد ابتلا و سه مورد مرگ بر اثر این بیماری را تایید کرده است.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا از مرز ۶۰ هزار نفر گذشت
شبکه تلویزیونی سی دی سی کانادا اعلام کرد: تا کنون در کانادا ۶۰ هزار ۶۱۶ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۳ هزار و ۸۵۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
جمع آوری ۷.۴ میلیارد یورو برای تولید واکسن
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی از جمع آوری ۷.۴ میلیارد یورو برای تحقیقات ساخت واکسن کرونا قدردانی کرد.
تدروس ادهانوم گبریسیوس با اشاره به اهمیت جمع آوری مبلغ ۷.۴ میلیارد یورویی برای کمک به روند تحقیقات واکسن کرونا و همچنین اطمینان از توزیع منصفانه این واکسن پس از ساخت، چنین اقدامی را نمایش الهام بخش و قدرتمند همبستگی جهانی خواند.
افزایش ارزیابی دولت مکزیک از شمار مبتلایان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مکزیکو سیتی، مقامات بخش بهداشت مکزیک با شناسایی نزدیک به ۱۴۰ هزار مورد دیگر آلوده به ویروس کرونا، از افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس در کشور خبر دادند.
مقامات بخش بهداشت مکزیک اعلام کردند با توجه به الگوی مراقبتی دولت از همه گیری بیماری در جامعه این کشور که روز یکشنبه منتشر شد تعداد ۱۰۴ هزار و ۵۶۲ فرد دیگر آلوده به کرونا در کشور شناسایی شدند که به نسبت ۲۳ هزار و ۴۷۱ موردی که مقامات آلودگی آنها به کرونا را تایید کرده اند بیشتر است. به گزارش خبرگزاری فرانسه این الگوی نظارت بر بیماری که از سال ۲۰۰۶ تا کنون در مکزیک از آن استفاده میشود این امکان را فراهم میآورد تا سیر تحول بیماری بدون انجام آزمایشهای گسترده بر روی افراد پیگیری شود.
این در حالی است که یک مقام بخش بهداشت مکزیک در کنفرانسی خبری اعلام کرد پیش قراولی اقدامی سودمند و پرفایده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: "این که بتوانید این بیماری را به روش مستقیم بسنجید ادعایی دروغین است." دولت مکزیک بر این باور است که اوج انتشار کرونا در کشور، ششم ماه کنونی (مه) بروز خواهد کرد.
شمار مبتلایان به کرونا در عربستان از ۲۰ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با افزایش چشمگیر هزار و ۴۴۵ نفری به ۲۰ هزار و ۶۵۴ نفر رسید.
ابتلاي زندانيان مغربي به کرونا
به گزارش خبرگزاری آناتولی، نماینده کل زندانهای مغرب در بیانیهای اعلام کرد، در زندان طنجه در شمال این کشور ۲۳ مورد ابتلای جدید به کرونا ثبت شده است که ۱۱ نفر از آنها زندانی و ۱۲ نفر کارمند هستند.
در این بیانیه آمده است: همه مبتلایان در زندان طنجه تحت درمان قرار گرفته اند. این در حالی است که هیچ مورد جدیدی در دیگر زندانهای این کشور به ثبت نرسیده است.
نماینده کل زندانهای مغرب از ثبت ۳۰۲ مورد مبتلا به ویروس کرونا در زندان «ورزازات»، ۷ مورد در زندان «القصر الکبیر»، ۵ مورد در زندان محلی طنجه و ۳ مورد در زندان «الاودایة» کشور تاکنون خبر داد.
براساس جدیدترین آمارهای رسمی، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در مغرب به ۴ هزار و ۹۰۳ نفر رسیده است که ۴۱ نفر از آنها جان باخته اند و هزار و ۴۳۸ نفر بهبود یافته اند.
براساس برآوردهای رسمی، ۸۰ هزار زندانی و ۱۰ هزار و ۲۰۰ کارمند در زندانهای مغرب وجود دارند.
مسئولان مغرب اعلام کرده اند: درصد ابتلا به ویروس کرونا در زندانهای این کشور همچنان ضعیف است.
شمار مبتلایان به کرونا در کويت افزايش يافت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت کویت اعلام کرد ۲۹۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شود و مجموع مبتلایان به ۵ هزار و ۲۷۸ نفر افزایش یافت.
کرونا و احتمال تاخير در برگزاری انتخابات در لهستان
"جاسک ساسین"، معاون نخست وزیر لهستان روز دوشنبه اعلام کرد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ پیش بینی شده در ۱۰ مه (۲۱ اردیبهشت) دشوار خواهد بود.
وی گفت تاریخ این انتخابات احتمالا به ۱۷ یا ۲۳ مه (۲۸ اردیبهشت یا سوم خرداد) موکول خواهد شد.
به رغم بحران بهداشتی کرونا، حزب قانون و عدالت (حزب ملی گرا و محافظه کار در رأس قدرت در لهستان) تلاش میکند به هر قیمتی که هست این انتخابات برگزار شود. این حزب تغییر کدهای انتخاباتی را پیشنهاد کرده است که امکان میدهد رأی گیری از طریق پست انجام گیرد.
اما پیش نویس این قانون که امکان رأی گیری از طریق پست را فراهم میسازد هنوز در سنا تصویب نشده است. نتایج نظرسنجیها نیز نشان میدهد چنانچه انتخابات در تاریخ پیش بینی شده (۱۰ مه) انجام گیرد، کمتر از ۳۰ درصد از لهستانیها تمایل به رأی دادن دارند.
مخالفان لهستان، گروههای مدافع حقوق بشر و همچنین اتحادیه اروپا بر این باورند که برگزاری انتخابات در شرایط تعیین شده از طرف دولت تضمینهای لازم را برای برگزاری انتخاباتی شفاف و با مساوات فراهم نمیکند و دموکراسی در لهستان را تضعیف میکند.
شمار مبتلایان در قطر از ۱۶ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت قطر اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور ۶۴۰ نفر افزایش یافت و مجموع مبتلایان به ۱۶ هزار و ۱۹۱ نفر رسید.
بازگشایی کسب و کار در پرتغال
خبرگزاری فرانسه گزارش داد کشور پرتغال برای منعطف کردن تدابیر محدود کننده مقابله با "ویروس کرونا"، اقدام میکند.
کاستن از شدت قوانین و مقرّرات سختگیرانه مقابله با "کوید-۱۹" در این کشور اروپایی از روز دوشنبه با بازگشایی فروشگاه هایِ کوچک، سالنهای آرایشگری، و نمایندگیهای فروش اتومبیل شروع میشود، اما شهروندان پرتغالی مجبور هستند همچنان قوانین سخت فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
استفاده از ماسک یا طلقهای محافظ، طبق برنامه رفع محدودیت دولت که در ماه مه اعلام میشود، در مغازه ها، (مراکز) خدمات عمومی و در خدمات حمل و نقل عمومی اجباری شده است. در بخش حمل و نقل عمومی، نقض کنندگان این قانون با جریمه حداکثر ۳۵۰ یورویی مجازات خواهند شد.
مشاغل خیابانی، فقط ساعت ده صبح قادر به افتتاح خواهند بود و مجبور هستند قوانین فاصله (اجتماعی) را رعایت کنند، در حالی که آرایشگاهها و سالنهای زیبایی فقط با تعیین وقت قبلی میتوانند مشتریان خود را پذیرش کنند.