به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، رئیس جهاد دانشگاهی استان گفت: آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه
خون و کمک به خون سازی به همت جهادگران مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در سامانه مالکیت فکری کشور به ثبت رسید.
صادقی افزود: این محصول فراسودمند توسط محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی و دکتر ساره حسینی، عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی و با همکاری دکتر امیر حسین الهامی راد، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد سبزوار به عنوان اختراع در سامانه مالکیت فکری کشور به شماره ۱۰۰۲۸۷ ثبت شد.
وی گفت: در فرمولاسیون آبنبات فراسودمند زرشک بر خلاف آبنباتهای رنگی موجود در بازار، از عصاره زرشک به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده طبیعی استفاده شده که محصول مورد نظر را به یک فرآورده فراسودمند تبدیل کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان افزود: زرشک دارای ترکیب فعالی به نام بربامین است که از قلب در برابر آسیبهای بافتی جلوگیری میکند، همچنین با کاهش میزان ساکارز در فرمولاسیون این محصول از افزایش قند خون و همچنین افزایش وزن پس از مصرف محصول ممانعت میشود.
صادقی گفت: این محصول قابلیت تولید در کارخانه برای مصارف داخلی و همچنین صادرات به بازارهای هدف را داشته و قابلیت جایگزینی با آبنبات معمولی موجود در بازار را دارد، علاوه بر این محصول مذکور با افزایش تمایل مصرف کنندگان به استفاده از میوه زرشک باعث افزایش بهره وری این میوه نیز میشود.
وی افزود: آبنباتهای شیرین موجود در بازار از مخلوط غلیظ شکر با آب به همراه افزودنیهای طعم دهنده و رنگ دهنده ساخته شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان گفت: شکر موجود در آبنباتهای شیرین موجود در بازار، سبب فساد دندان شده و همچنین با افزایش قند خون احتمال ابتلا به دیابت را افزایش میدهد، علاوه بر آن مازاد قند محصول در بدن به چربی تبدیل شده و موجب افزایش تدریجی چربی و تری گلیسیرید میشود که عامل ابتلا به اضافه وزن و چاقی است.
صادقی افزود: رنگ خوراکی دارای نانو ذرات اکسیدتیتانیوم موجود در آبنبات نیز منجر به کاهش توانایی سلولهای روده در جذب مواد مغذی میشود و همچنین توانایی روده در برابر عوامل بیماری زا را تضعیف میکند.
وی گفت: آبنباتهای رژیمی که در سالهای اخیر به بازار آمده است با شیرین کنندههایی مانند ایزومالت، استویا و سوکرالوز تهیه شده اند و غالبا از رنگ دهندهها و طعم دهندههای غیر طبیعی در فرایند تولید آنها استفاده میشود که این مضرات در آبنبات فراسودمند زرشک حذف شده است.