سمنان؛
تلاش برای جهش تولید در یکی از بزرگترین مجتمع های معدنی کشور
مجتمع معدنی املاح ایران با تولید سالانه 190 هزار تن سولفات سدیم از بزرگترین واحدهای تولید در آسیا است که 90 درصد تولید سولفات سدیم کشور را نیز در دست دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، مدیرعامل مجتمع معدنی املاح ایران گفت: به رغم شرایط سخت کرونایی و از سویی افزایش تحریم ها 500 نیروی کار این مجتمع از 20 اسفند 98 با رعایت کامل نکات بهداشتی نه تنها از توقف چرخ های تولید جلوگیری کردند بلکه در قالب سه شیفت کاری توانستند با تولید. پنج هزار و 720 تن سولفات سدیم در فروردین امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ، رکود شکنی بی سابقه ای داشته باشند.
رستمی افزود: سولفات سدیم کاربردهای بسیاری در صنایع مهم از جمله صنابیع شوینده دارد و برای اینکه صنایع شوینده در شرایط سخت کرونایی با کمبود مواد اولیه مواجه نباشند ، نیروهای این مجتمع نیز در سه شیفت کاری بر تولیدات این محصول افزودند.
وی گفت : در 2 کارخانه این مجتمع معدنی با تولید سالانه 80 هزار تن نمک با خلوص99 و 9 دهم درصد .. 40 درصد نمک صادراتی کشور به ارزش بیش از 300 هزار دلار به کشورهای همچون روسیه. ارمنستان. تاجیکستان و عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس را تامین می کند.
مدیرعامل مجتمع معدنی املاح ایران گفت: با همت و تلاش نیروهای این مجتمع فروردین امسال فروش و صادرات نمک این مجتمع به رقم بیش از. هفت هزار و 600. تن به ارزش بیش از 23 هزار دلار رسیده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال 58 درصدافزایش دارد .
رستمی افزود: در اسفندماه 98 قرار بود ساخت پروژه 2 خط تولید جدید شامل سولفات پتاسیم با ظرفیت تولید سالانه 40 هزار تن و کلرید کلسیم با ظرفیت تولید سالانه 20 هزار تن در قالب یک پروژه EPC آغاز شود که پیمانکار خارجی (از کشور چین) با افزایش فشار تحریم ها و از سویی در شرایط کرونایی پروژه را رها کرد و حتی تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز پروژه را نیز در اختیار این مجتمع قرار نداد و همین عامل موجب شد تا متخصصین داخلی با تکیه بر دانش بومی و با بهره گیری از توانمندی های داخلی از توقف در ساخت این پروژه جلوگیری کنند.
وی افزود: قرار است این پروژه در 2 فاز بهره برداری شود و فاز نخست این پروژه آذرماه امسال به بهره برداری می رسد.
رستمی افزود: چنین پروژه ای نیازمند طراحی های خاص و ساخت دستگاه هایی است که تا پیش از این در انحصار 2 کشور جهان بود اما متخصصان داخلی باهمکاری و هم افزایی به یاری هم شتافتند و توانستند صفر تا صد پروژه را به خوبی پیش ببرند.
مدیر عامل شرکت املاح معدنی ایران افزود: دستگاه هایی همچون کوره و راکتورهای خاص موسوم به هافلماین هایم از جمله موارد بومی سازی شده داخلی است که ایران را به سومین تولیدکننده این نوع کوره تبدیل کرده است علاوه بر اینها راه اندازی کارخانه تولید سولفات سدیم در آینده نزدیک با ظرفیت سالانه 200. هزار تن از برنامه های توسعه این مجتمع در آینده نزدیک است که کشور را از واردات سولفات پتاسیم بی نیاز و خودکفا می کند.