آخرین اخبار مربوط به کرونا در فرانسه
فوتیها بر اثر کرونا در فرانسه به بیش از ۲۴،۷۶۰ نفر رسید
بنابر اعلام وزارت بهداشت فرانسه، ویروس کرونا از روز ۱ مارس ۲۰۲۰ (یازدهم اسفند ۱۳۹۸) ۲۴،۷۶۰ فرانسوی را به کام مرگ فرستاده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ،
بنابر اعلام وزارت بهداشت فرانسه، ویروس کرونا از روز ۱ مارس ۲۰۲۰ (۱۱ اسفند ۱۳۹۸)، ۲۴،۷۶۰ فرانسوی را به کام مرگ فرستاده است.
فوتیها بر اثر کرونا در فرانسه به بیش از ۲۴,۷۶۰ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، این رقم روز گذشته ۲۴،۵۹۴ بود. طی ۲۴ ساعت گذشته، بیماری کووید ۱۹ موجب مرگ ۱۶۶ نفر دیگر در فرانسه شد.
بر اساس بیانیه وزارت بهداشت، از این تعداد متوفی، ۱۵،۴۸۷ نفر در بیمارستانها و ۹،۲۷۳ نفر در مراکز اجتماعی به خصوص خانههای سالمندان فوت کرده اند.
تعداد کل بیماران بستری شده در فرانسه در روز شنبه به ۲۵،۸۲۷ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۳ نفر به تعداد بیماران بستری شده افزوده شد.
همچنین در این مدت ۶۴ بیمار بدحال پذیرش شدند این در حالیست که طی ۲۴ گذشته ۵۱ بیمار بهبود یافتند.
صف تمام نشدنی برای دریافت غذا
نسخه فرانسوی زبان شبکه خبری راشاتودی روسیه در صفحه توئیتر خود ویدئویی را منتشر کرد که از بحران غذا در فرانسه حکایت دارد و صف بسیار طولانی برای دریافت غذا در فرانسه را به تصویر میکشد.
توزیع مواد غذایی برای اقشار آسیب پذیر در فرانسه هر روز در حال افزایش است.
در منطقه کلیشی-سو-بواَ (Clichy-sous-Bois) در حومه شهر پاریس، صفهای طولانی انتظار برای دریافت مواد غذایی تشکیل شده است. با بحران سلامتی که فرانسه با آن دست و پنجه نرم میکند، شمار بسیاری از خانوادهها دیگر توان تأمین مایحتاج خود را ندارند. برخی انجمنها برای کمک به این افراد توزیع مواد غذایی در محلههای شلوغ و فقیرنشین را آغاز کرده اند.
یکی از اعضای این انجمن گفت: «ما کار خود را با ۲۵۰ خانوار آغاز کردیم، اما اکنون شمار این افراد به حدود ۹۲۰ هزار نفر رسیده است».
هر فرد باید بیش از ۳۰ دقیقه در صف بایستد تا بتواند چیزی برای خوردن پیدا کند.
از ابتدای بحران سلامت در فرانسه، افرادی از انجمن اَ. ث. لُ. فُ «ACLEFEU» با شعار آزادی، برابری، برادری و وحدت، یک بار در هفته به صورت داوطلب میان ساکنان محله فقیرنشین کلیشی-سو-بواَ مواد غذایی توزیع میکنند. شمار افراد نیازمند هر روز رو به افزایش است. آنها میآیند تا برای خانواده شان مواد غذایی ببرند.
محمد، یکی از اعضای این انجمن گفت: «از زمانی که بحران سلامت در کشور به وجود آمده، شمار افراد نیازمند نیز بیشتر شده است. پیش از این بسیاری از فروشگاهها به علت قرنطینه تعطیل بود؛ اما حتی پس از برداشتن قرنطینه با اینکه برخی فروشگاهها مواد غذایی را با قیمت بسیار پایین عرضه میکنند تا این قشر بتوانند با کمترین هزینه خرید کنند و حتی برخی افراد به سر کار خود باز میگردند، اما باز هم این احتمال وجود دارد که با شمار زیادی از افراد نیازمند رو به رو شویم».
این انجمن در سال ۲۰۰۵ و در پی شورش حومه پاریس تأسیس شد. اکنون ۱۵ سال از تأسیس این انجمن میگذرد و یکی از پایه گذاران آن با ابراز تأسف میگوید در این مدت اوضاع در محلههای فقیرنشین و آسیب پذیر هیچ تغییری نکرده است.
مهدی بیگادرن (Mehdi Bigaderne) گفت: «هر بار شاهد این مسئله هستیم که همین که بحرانی در کشور به وجود میآید، نخستین افرادی که تحت تأثیر قرار میگیرند، ساکنان حومه پاریس هستند. این بحران صرفاً به اوضاع کنونی محدود نمیشود. این یک معضل است. همانگونه که شاهد هستید، افراد زیادی برای دریافت غذا ساعتها در صفهای بسیار طولانی میایستند. آنها افرادی هستند که به این مواد غذایی نیاز مبرم دارند. ما وظیفه داریم به نیازهای آنها پاسخگو باشیم. دولت از تدابیر اجتماعی در ماه مه برای حل بحران خبر داد، اما متأسفانه نمیدانیم دقیقا از چه زمانی اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. برای برخی از این قشر آن زمان خیلی دیر است».
در صف انتظار خانوادههای فقیری را میبینیم. برخی از آنها پیش از این حقوق بگیر بودند، اما اکنون به طور موقت بیکار شده اند. مردم این منطقه به واسطه قرنطینه نیز به شدت آسیب دیده اند.
یکی از ساکنان منطقه گفت: «یک روز به محض ورود به منزل متوجه شدم قرنطینه شده ایم. متأسفانه اوضاع به شدت ناامید کننده است. من درآمد بسیار اندکی دارم. به صورت نیمه وقت کار میکنم و منتظر هستم کار تمام وقت پیدا کنم. درآمد ماهیانه من ۸۰۷ یورو است در صورتی که باید اجاره خانه بدهم، هزینه شارژ بدهم. تنها کسی که به من کمک میکند همین انجمن است. آنها هستند که برای من مواد غذایی تهیه میکنند».
مردی که خواست چهره اش دیده نشود، گفت: «اگر کمک این انجمن نبود نمیتوانستم نیازهایم را برطرف کنم».
زنی گفت: «زندگی به این صورت آسان نیست، ولی همیشه وضع به همین گونه بوده است».
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه سیزدهم آوریل از کمک استثنایی به خانوارهای کم درآمد و اقشار آسیب پذیر خبر داد. قرار است این کمک مالی پانزدهم ماه مه به حساب این افراد واریز شود. اما برای مردمی که اوضاع آنها روز به روز وخیمتر میشود، این زمان بسیار دیر است.
روند لغو قرنطینه و نگرانیهای مربوط به آن در فرانسه
روند آهسته مبارزه با ویروس کرونا نشانه خوبی برای بازگشایی مدارس با تدابیر قرنطینه در نظر گرفته شده پس از ۱۱ مه است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد فشار بر بخشهای مراقبتهای ویژه همچنان رو به کاهش است و طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۱ بیمار این بخشها کمتر شده است. این ویروس همچنین طی ۲۴ ساعت موجب مرگ ۱۶۶ نفر شد که با صدها مرگ روزانه چند هفته گذشته فاصله زیادی دارد.
نقشه کرونای فرانسه حالا سبزتر شده است. مناطق جدیدی به مناطق سبز قبلی اضافه شدند و تنش و فشار در سیستم بیمارستانی نیز کاهش یافته است.
با این حال دولت قصد ندارد دست از تلاش بردارد و شنبه از تمدید وضعیت فوق العاده بهداشتی تا ۲۴ ژوئیه خبر داد. این لایحه قرار است دوشنبه در سنا و یک روز بعد از آن در مجلس ملی مطرح شود تا قانونی شود.
همان طور که انتظار میرفت دولت پیش از این قرنطینه را برای افرادی که وارد خاک فرانسه میشدند اجباری کرده بود، اما در روزهای آینده قرار است اجرای آن متوقف شود و افراد تنها در صورت بیمار بودن جداسازی شوند.
اولیویه وران وزیر بهداشت فرانسه با تاکید بر این مسئله که بر روی مسئولیت پذیری فرانسویها حساب میشود گفت برای افرادی که آلوده به ویروس هستند دولت هیچ ابزار قانونی برای تحمیل جداسازی در اختیار ندارد.
دولت همچنین در مورد ردیابی بیماران که موضوعی بسیار حساس است محتاطانه عمل میکند. به این ترتیب اپلیکیشن جنجالی استاپ کووید از ۱۱ مه در دسترس نخواهد.
سوالات بسیاری در مورد اوضاع پس از ۱۱ مه وجود دارد که بخش عمده آن در مورد بازگشایی مدارس است که بسیاری از خانوادهها و معلمان را سردرگم کرده است.
ژان میشل بلانکه وزیر آموزش فرانسه اعلام کرد اکثر مدارس ابتدایی و مهدکودکها از ۱۱ مه و با حداکثر ۱۵ کودک در هر کلاس بازگشایی میشوند.
مدارس برای پذیرش کودکان باید به پروتکل بهداشتی بسیار سختگیرانه مانند شستن مکرر دستها، بازیهای ممنوعه، ضد عفونی کردن تجهیزات و جهت حرکت مشخص پایبند باشند. برخی معلمان اجرای این پروتکلها را به ویژه در مهدکودکها بسیار دشوار میدانند.
به این ترتیب در لیون هیچ تاریخی برای بازگشایی مهدکودکها در نظر گرفته نشده است. شهرداری لیون با انتشار بیانیهای اعلام کرد اجرای تدابیر فاصله گذاری و موانع حرکتی بسیار پیچیده است.
ژوهانا رولان شهردار نانت هم اعلام کرد بازگشت همه کودکان به مدرسه از ۱۱ مه امکان پذیر نخواهد بود.
یکی دیگر از منابع تنش مربوط به ۱۱ مه فروش ماسک است که استفاده از آن در حمل و نقل عمومی اجباری خواهد بود.
ده روز پیش از آغاز لغو قرنطینه دولت تصمیم گرفت بهای ماسکهای جراحی را افزایش دهد و به ۹۵ سانتیم برساند.
جنجال بر سر افزایش عرصه ماسک همچنان در جریان است.
بحران بهداشتی در عرصه اقتصادی همچنان ویرانگری میکند. ژان پیر فاراندو مدیر عامل شرکت ملی راه آهن فرانسه اعلام کرد این شرکت به دلیل شیوع ویروس کرونا متحمل زیان دو میلیارد یورویی شد. این شرکت به دنبال دریافت کمک دولتی و لغو فرصتهای شغلی است.
در حوزه حمل و نقل هم نگرانیهایی بسیاری در مورد منطقه ایل دو فرانسه وجود دارد. والری پکرس مسئول حمل و نقل منطقه از حقوق بگیرانی که در حال حاضر مشغول دورکاری هستند خواست برای جلوگیری از ازدحام در خطوط مترو و قطارها روز ۱۱ مه به محل کار خود نروند.
دوران پس از ۱۱ مه برای جهان فرهنگی هم که از زمان آغاز قرنطینه همه فعالیت هایشان متوقف شده است نگران کننده است.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه شنبه وعده داد نخستین تدابیر برای جهان فرهنگی را روز چهارشنبه اعلام کند.
اطلاعات فرانسه دستکاری شدن یا نشت ویروس چینی را رد کرد
در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تاکید میکند به دلیل نشت ویروس از آزمایشگاهی در ووهان، پکن مسئول شیوع ویروس کروناست، برخی منابع در دستگاهای اطلاعاتی فرانسه جمع بندی خود را در این زمینه به اشتراک گذشتند. این جمع بندی با عقاید رئیس جمهور آمریکا هم خوانی ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در چارچوب تحقیقات اختصاصی که مجله ولور اکتوئل (Valeurs actuelles) در هفته اخیر انجام داد بسیاری منابع در دستگاههای اطلاعاتی فرانسه از ۲۳ تا ۲۹ آوریل به سوالات در مورد منشاء ویروس کرونا پاسخ دادند.
همان طور که این مجله اعلام کرد، این منابع و تیمهای ضد جاسوسی و کسانی که در حوزه تسلیحات شیمیایی و باکتریولوژی تخصص دارند از همان آغاز همه گیری به منظور به دست آوردن اطلاعات بیشتر بسیار زود دست به کار شدند. جمع بندیها بر خلاف اتهامات دونالد ترامپ علیه آزمایشگاه ووهان چین است. یکی از این متخصصان میگوید ما یقین کامل داریم که این نشست ویروس از آزمایش P۴ نیست.
منبع دیگری میگوید همه ویروسهایی که بررسی شدند نشان میدهند دستکاری نشده بودند. منشاء ویروس حیوانی است که بدون آنکه بدانیم چرا به انسان منتقل شده است. این همه گیری از هیچ گونه سوء استفاده یا نشت ناشی نشده است. منبع سوم هم تاکید میکند اگر این ویروس دستکاری شده بود خیلی زود مشخص میشد.
ماموران اطلاعاتی فرانسه در پاسخ به این مجله اعلام کردند مقامات فرانسوی از چند هفته پیش متقاعد شده اند که ویروس دستکاری شده نیست. شیوع آن هم ناشی از نشت یا اقدامی آگاهانه نیست.
از طرف دیگر نقص امینی آزمایشگاه P۴ مطرح شده است. مجله ولور اکتوئل اعلام کرد امنیت این آزمایشگاه استاندارد نیست و بلکه بیشتر در سطح P۳ است. دونالد ترامپ تاکنون چندین بار چین را به شیوع ویروس کرونا در جهان متهم کرد. باوجود اظهارات دستگاههای اطلاعاتی آمریکا که طبق آن کووید ۱۹ دستکاری نشده است و به لحاظ ژنتیکی اصلاح نشده است دونالد ترامپ ۳۰ آوریل بار دیگر اعلام کرد، ویروس از یک آزمایشگاه در ووهان آمده است و پکن را به اقدامات تلافی جویانه تهدید کرد.