نقدهای وارده به اقدام آلمان در تروریستی اعلام کردن حزب الله
اقدام دولت آلمان در تروریستی اعلام کردن حزب الله این گمانه را تقویت می کند که این کشور احتمالا با فشار امریکا وادار شده است در پروژه جدید آشوب سازی در لبنان مشارکت کند.
آلمان از جمله کشورهایی بود که توانسته بود اعتماد حزب الله را جلب و در موارد متعدد میان این حزب و رژیم صهیونیستی در تبادل اسرا میانجیگری کند. البته آلمان هم از این مسئله در جهت نقش آفرینی در منطقه خاورمیانه استفاده می کرد و اکنون با این اقدام یکی از پایه های اصلی خود را از دست داده آن هم در شرایطی که به اعتقاد دوست و دشمن موقعیت حزب الله و نیروهای مقاومت در منطقه روبه افزایش است و در حالی که خیلی از کشورهای جهان در مقابله با کرونا مستاصل شده اند دولت لبنان علیرغم اینکه در انواع بحران های مالی و اقتصادی دست و پا می زند اما به همت حزب الله و نیروهای مقاومت توانست در مهار کرونا موفق عمل کند و برگه موفقیت جدیدی را بنام خود ثبت کند.
اکنون نیز دولت حسان دیاب با پشتوانه حزب الله و فراکسیون مقاومت در مجلس برنامه مبارزه ریشه ای با فساد اقتصادی را توام با اتخاذ استراتژی فقر زدایی در دستور کار قرار داده است و در چنین وضعیتی اتخاذ چنین اقدامی از سوی دولت آلمان این ذهنیت را ایجاد کرده است که گویا این کشور نیز در پروژه دور جدید آشوب سازی در لبنان که با رهبری سفیر امریکا صورت گرفته، مشارکت دارد و یا وادار به این کار شده است.
از دیگر نقدهای وارده به ماهیت اتهامی برمی گردد که به حزب الله زده است. حزب الله برخلاف آنچه تصور و بیان می شود نه یک گروه و شبکه بلکه یک پدیده اجتماعی است که از دل مردم جوشیده و در پارلمان و دولت لبنان هم نماینده دارد و تروریستی اعلام کردن آن یعنی توهین همزمان به مردم، دولت و پارلمان لبنان است.
به لحاظ عملکردی هم حزب الله در خط مقدم مبارزه با تروریست های تکفیری قرار داشت و اگر فداکاری های آن نبود چه بسا پروژه تروریسم تکفیری در تجزیه کشورهای عربی منطقه همچون عراق و سوریه به امارات های تکفیری تاکنون اجرا شده بود و کشورهای اروپایی از جمله آلمان را یکی پس از دیگری در معرض تهدیدهای خود قرار می داد و از این دید کشورهای اروپایی از جمله آلمان مدیون مبارزاتی است که محور مقاومت از جمله حزب الله در مبارزه با تروریسم تکفیری انجام داد.
از این دید به اعتقاد ناظران کشورهای اروپایی از جمله آلمان نیاز به بازنگری در مفهوم تروریسم دارند و تاکنون نبود مرز دقیق بین تروریسم و اصل حق دفاع مشروع موجب شده است که رژیم صهیونیستی کشورهای غربی را یکی پس از دیگری در پوشش مبارزه با تروریسم با خود همراه سازد و بدین ترتیب آنها را در جنایات خود شریک کند و دستکم بخشی از مسئولیت اقدامات خود را متوجه آنها سازد.
رژیم صهیونیستی تاکنون از این شیوه برای فریب امریکا و انگلیس استفاده کرده بود و آلمان در برابر فشارهای لابی صهیونیسم همواره مقاومت می کرد اما بعد از گسترش کرونا در اروپا که برخی از کشورهای این اتحادیه را با رکود مواجه کرده تسلیم این فشارها شده و این خود جای سوال دارد که آیا مسئولان آلمانی ردپایی از رژیم صهیونیستی در این ماجرا پیدا کرده اند یا نه؟
به هرحال آنچه مسلم است اینکه اقدام دولت آلمان در تروریستی اعلام کردن حزب الله نه با سیاست این کشور در جایابی درمنطقه همخوانی دارد و نه با ویژگی ها و مختصاتی که برای تروریسم و گروه های تررویستی تعریف می شود.
----------------------------------------
احمد کاظم زاده