توزیع مواد غذایی برای اقشار آسیب پذیر در فرانسه هر روز در حال افزایش است.
در منطقه کلیشی-سو-بواَ (Clichy-sous-Bois) در حومه شهر پاریس، صفهای طولانی انتظار برای دریافت مواد غذایی تشکیل شده است. با بحران سلامتی که فرانسه با آن دست و پنجه نرم میکند، شمار بسیاری از خانوادهها دیگر توان تأمین مایحتاج خود را ندارند. برخی انجمنها برای کمک به این افراد توزیع مواد غذایی در محلههای شلوغ و فقیرنشین را آغاز کرده اند.
یکی از اعضای این انجمن گفت: «ما کار خود را با ۲۵۰ خانوار آغاز کردیم، اما اکنون شمار این افراد به حدود ۹۲۰ هزار نفر رسیده است».
هر فرد باید بیش از ۳۰ دقیقه در صف بایستد تا بتواند چیزی برای خوردن پیدا کند.
از ابتدای بحران سلامت در فرانسه، افرادی از انجمن اَ. ث. لُ. فُ «ACLEFEU» با شعار آزادی، برابری، برادری و وحدت، یک بار در هفته به صورت داوطلب میان ساکنان محله فقیرنشین کلیشی-سو-بواَ مواد غذایی توزیع میکنند. شمار افراد نیازمند هر روز رو به افزایش است. آنها میآیند تا برای خانواده شان مواد غذایی ببرند.
محمد، یکی از اعضای این انجمن گفت: «از زمانی که بحران سلامت در کشور به وجود آمده، شمار افراد نیازمند نیز بیشتر شده است. پیش از این بسیاری از فروشگاهها به علت قرنطینه تعطیل بود؛ اما حتی پس از برداشتن قرنطینه با اینکه برخی فروشگاهها مواد غذایی را با قیمت بسیار پایین عرضه میکنند تا این قشر بتوانند با کمترین هزینه خرید کنند و حتی برخی افراد به سر کار خود باز میگردند، اما باز هم این احتمال وجود دارد که با شمار زیادی از افراد نیازمند رو به رو شویم».
این انجمن در سال ۲۰۰۵ و در پی شورش حومه پاریس تأسیس شد. اکنون ۱۵ سال از تأسیس این انجمن میگذرد و یکی از پایه گذاران آن با ابراز تأسف میگوید در این مدت اوضاع در محلههای فقیرنشین و آسیب پذیر هیچ تغییری نکرده است.
مهدی بیگادرن (Mehdi Bigaderne) گفت: «هر بار شاهد این مسئله هستیم که همین که بحرانی در کشور به وجود میآید، نخستین افرادی که تحت تأثیر قرار میگیرند، ساکنان حومه پاریس هستند. این بحران صرفاً به اوضاع کنونی محدود نمیشود. این یک معضل است. همانگونه که شاهد هستید، افراد زیادی برای دریافت غذا ساعتها در صفهای بسیار طولانی میایستند. آنها افرادی هستند که به این مواد غذایی نیاز مبرم دارند. ما وظیفه داریم به نیازهای آنها پاسخگو باشیم. دولت از تدابیر اجتماعی در ماه مه برای حل بحران خبر داد، اما متأسفانه نمیدانیم دقیقا از چه زمانی اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. برای برخی از این قشر آن زمان خیلی دیر است».
در صف انتظار خانوادههای فقیری را میبینیم. برخی از آنها پیش از این حقوق بگیر بودند، اما اکنون به طور موقت بیکار شده اند. مردم این منطقه به واسطه قرنطینه نیز به شدت آسیب دیده اند.
یکی از ساکنان منطقه گفت: «یک روز به محض ورود به منزل متوجه شدم قرنطینه شده ایم. متأسفانه اوضاع به شدت ناامید کننده است. من درآمد بسیار اندکی دارم. به صورت نیمه وقت کار میکنم و منتظر هستم کار تمام وقت پیدا کنم. درآمد ماهیانه من ۸۰۷ یورو است در صورتی که باید اجاره خانه بدهم، هزینه شارژ بدهم. تنها کسی که به من کمک میکند همین انجمن است. آنها هستند که برای من مواد غذایی تهیه میکنند».
مردی که خواست چهره اش دیده نشود، گفت: «اگر کمک این انجمن نبود نمیتوانستم نیازهایم را برطرف کنم».
زنی گفت: «زندگی به این صورت آسان نیست، ولی همیشه وضع به همین گونه بوده است».
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه سیزدهم آوریل از کمک استثنایی به خانوارهای کم درآمد و اقشار آسیب پذیر خبر داد. قرار است این کمک مالی پانزدهم ماه مه به حساب این افراد واریز شود. اما برای مردمی که اوضاع آنها روز به روز وخیمتر میشود، این زمان بسیار دیر است.