به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نوشته گاردین، حدود ۱۳۰ تن از نمایندگان پارلمان انگلیس، از جمله وزیران کابینه محافظه کار سابق، در نامهای از نخست وزیر خواستند اگر کابینه ائتلافی جدید نتانیاهو، تهدید خود را درباره الحاق بخشهایی از کرانه باختری (به فلسطین اشغالی) عملی کرد، اسرائیل را تحت تحریمهای اقتصادی قرار دهد.
این روزنامه در گزارشی به قلم پاتریک وینتور در پایگاه اینترنتی خود نوشت: در این نامه، که به امضای لرد پاتن، رهبر سابق حزب محافظه کار و اندرو میچل، وزیر سابق توسعه بین المللی رسیده، تصریح شده: روشن است که بر اساس قوانین بین المللی، الحاق اراضی کرانه باختری، غیرقانونی خواهد بود.
امضاکنندگان، که شامل دیپلماتها و فعالان برجسته مخالف یهودستیزی در حزب کارگر، همچون مارگارت هاج هستند، تصریح کردند انگلیس، پس از اقدام روسیه به الحاق شبه جزیره کریمه به خاک خود، در تحریم این کشور درنگ نکرد و هر گونه اقدام در کرانه باختری هم پاسخی مشابه را ایجاب میکند.
نتانیاهو درباره حق الحاق بخشهایی از کرانه باختری از یکم ژوئیه در توافق ائتلافی که با حزب کاهل لاوان، نزدیک به بنی گانتز امضا کرد، مذاکره کرده است، اما گمان میرود وی منتظر تایید گرفتن از دولت ترامپ قبل از تصمیم گیری درباره گام بعدی خود است. ترامپ میخواهد الحاق به عنوان بخشی از طرح صلحی که دامادش جارد کوشنر سال گذشته تدوین کرد، تلقی شود.
انگلیس به حرکت دیپلماتیک ۱۰ دیپلمات اتحادیه اروپا که این هفته در کنفرانسی ویدئویی به وزارت خارجه اسرائیل درباره الحاق هشدار دادند، ملحق شد، اما اعمال تحریمها بر خلاف محکوم کردن، اقدامی بی سابقه خواهد بود.
امضاکنندگان در نامهای که «شورای تفاهم اعراب و انگلیس» آن را تنظیم کرد، با ابراز خشم از طرح اعلام شده جدید دولت اسرائیل برای الحاق بخشهایی از اراضی که ژوئن ۱۹۶۷ اشغال کرد، این اقدام را «ضربهای مرگبار به امکان صلح بین اسرائیلیها و فلسطینیها بر اساس هر گونه راه حل دو کشوری توصیف کردند.
آنها افزودند: روشن است که دولت اسرائیل از «پوشش بیماری کووید ۱۹ برای اجرای این طرح افتضاح آور استفاده میکند. حیاتی است که انگلیس هر چه در توان دارد برای جلوگیری از این اقدام انجام دهد. قانون بین الملل کاملاً روشن است. دستیابی به اراضی از طریق جنگ ممنوع است. اقدام سال ۲۰۱۴ روسیه در الحاق کریمه به خاک خود نمونه اخیری که در آن، انگلیس با اتخاذ تدابیر مناسب، از جمله تحریمهای شدید، با چنین اقداماتی کاملاً مخالفت کرد.»
در ادامه این نامه آمده است: «دولت ما اعلام کرده است که هر گونه الحاق نمیتواند بدون اعتراض باقی بماند. دولت باید هم اکنون این را برای اسرائیل به صراحت روشن کند که هر گونه الحاق با پیامدهای شدیدی از جمله تحریمها رو به رو خواهد شد. حرف زدن کافی نیست. نخست وزیر نتانیاهو به حرفهای ما توجهی نکرده است. ما باید از اقدام دولت وی برای آغاز این روال خطرناک و نگران کننده در روابط بین المللی جلوگیری کنیم.»
دولت انگلیس سپتامبر سال گذشته در بیانیهای مشترک با فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا هشدار داد هر گونه الحاق یک جانبه هر یک از بخشهای کرانه باختری «نقض شدید قوانین بین المللی» خواهد بود.
دیوید جونز، رئیس شورای تفاهم اعراب و انگلیس گفت: متاسفانه فکر میکنم نتانیاهو فقط به تهدیدها گوش میکند. کریسپین بلانت، از امضاکنندگان این نامه و رئیس سابق کمیته انتخابی امور خارجه انگلیس، گفت: این موضوع آزمون بزرگی برای انگلیس است و امیدوارم کشورم این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارد. وی ابراز امیدواری کرد انگلیس از آنچه مورد حمایت قوانین بین المللی است، دفاع کند. استیفن کیناک و سیما مالوترا، از قانونگذاران حزب کارگر نیز این نامه را امضا کردند. لیزا ناندی، وزیر خارجه در سایه نیز با نوشتن نامهای به دومینیک راب، وزیر خارجه، خواست که وی نیز با این الحاق مخالفت کند.