پخش زنده
امروز: -
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم برای پایان دادن به چند دهه اسارت کارگران در تشکیلات تروریستی منافقین از جامعه بین المللی و سازمان بین المللی کار درخواست کمک کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن دفاع از قربانیان تروریسم؛ سالیان متمادی است پدیده تروریسم فراتر از مباحث جنگ، خشونت و کشتار انسانها، با بهانه اعطای شغل و زندگی بهتر در کشورهای دیگر افراد جویای کار را با پوشش کاریابی فریب داده و در حصارهای تشکیلاتی، همچون بردگان، مورد سوء استفاده قرار میدهد؛ که نوعی دیگر از برده داری نوین را نمایان نموده است.
یک مورد از این نقض حقوق کارگران، در دوران حاکمیت صدام حسین دیکتاتور سابق عراق است که گروه تروریستی منافقین با وعده کار، تحصیل و زندگی بهتر در اروپا، افراد جویای کار را فریب داده و سپس با این عنوان که دفتر این شرکت کاریابی در بغداد است آنها را به عراق و در حصار تشکیلاتی منتقل و با اخذ مدارک شناسایی مانع از خروج آنها شده است و همچنان این اسارت و بردگی ادامه دارد.
شرایط بد اجتماعی و موقعیتهای بحرانی، باعث سوء استفاده حداکثری گروه¬های تروریستی برای جذب افراد میگردد، برای مثال در شرایط بحرانی فعلی که منجر به رکود اقتصادی و بیکاری بسیاری از کارگران شده است، این روند شتاب بیشتری خواهد گرفت که بیانات روز دوشنبه دبیرکل سازمان ملل در شورای امنیت مبنی بر اینکه «گروههای افراطی از فرصت قرنطینه دوران کرونا استفاده کرده و بشدت در شبکههای اجتماعی فعالند تا علاوه بر نفرت پراکنی، جوانانی را که اکنون بیش از همیشه در فضای اینترنت حضور دارند، جذب کنند. حتی قبل از شیوع کرونا نیز یک پنجم جوانان در سراسر جهان به هیچ آموزش، کار یا کارآموزی مشغول نبودند و یک چهارم آنها تحت تأثیر خشونت و درگیریهای منطقهای قرار داشتند» مؤید این مسأله است.
نهادهای حقوق بشری و ساختارهای مدافع حقوق کارگران در عرصه بین المللی برای احقاق حقوق کارگران تلاشهای زیادی را مبذول داشته اند، اما مسأله آسیبهای تروریسم بر جامعه کارگری بویژه فریب آنها تحت عنوان کاریابی همچنان مورد غفلت قرار دارد. بر همین اساس روز جهانی کارگر فرصتی مهم برای توجه نهادهای مسؤول به این معضل اساسی جامعه کارگری و سایر موارد مشابه در نقاط دیگر جهان خواهد بود.
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ضمن گرامیداشت روز جهانی کارگر و همدردی با خانوادههای آسیب دیده از تروریسم از مجامع بین المللی و نهادهای ملی و منطقهای و سندیکاهای کارگری و مقامات مسؤول در کشورها میخواهد اقدامات زیر را در دستور کار خود قرار داده تا شاهد پایان اسارت طولانی مدت کارگران ایرانی در تشکیلات تروریستی منافقین در کشور آلبانی و دیگر موارد مشابه در سایر نقاط جهان و جلوگیری از تکرار چنین فریبکاریهایی باشیم.
۱. سازمان بین المللی کار با همکاری دیگر نهادهای مرتبط به ویژه سازمان ملل برنامه مشخصی را برای استخلاص این کارگران اسیر در فرقه تروریستی منافقین در کشور آلبانی مبذول دارند.
۲. سازمان بین المللی کار برنامههای پیشگیرانهای را جهت جلوگیری از تکرار چنین فریبکاریهایی تحت عنوان کاریابی مبذول دارد.
۳. گزارشگر حق بر سلامت سازمان ملل با همکاری سازمان بهداشت جهانی در شرایط حساس فراگیری بیماری کرونا، هیأتی را جهت ملاقات و اطمینان از سلامت کارگران اسیر در فرقه تروریستی منافقین به کشور آلبانی اعزام کند.