به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداو سیما از لندن به نقل از سازمان ائتلاف ضد جنگ در انگلیس، این نمایندگان به اصرار از بن والاس وزیر دفاع این کشور خواستند به درخواست سازمان ملل متحد مبنی بر پایان فوری درگیریها در شرایط کرونایی به ماموریت نیروهای این کشور در مناطق جنگی پایان دهد و در عمل به درخواست سازمان ملل متحد پایبند باشد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده هم اکنون نظامیان انگلیسی در بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله عراق و افغانستان و نیز در عربستان برای کمک به این کشور در تجاوز به یمن حضور دارند به گونهای که به اعتراف شماری از نظامیان معترض به رویکرد دولت انگلیس، چنانچه این نیروها در عربستان حضور نداشته باشند حتی یک فروند هواپیمای جنگی عربستان هم قادر نخواهد بود عملیات جنگی در یمن اجرا کند.
نمایندگان معترض به رویکرد دولت انگلیس آن را دمیدن در آتش جنگ توصیف کردند و با اشاره به نقض قوانین فروش سلاح از دولت خواستند به حمایت تسلیحاتی از رژیم سعودی که در یمن فاجعه بارترین بحران انسانی را بوجود آورده است، پایان دهد.
نمایندگان پارلمان انگلیس از جمله چهره مشهور ضد جنگ جرمی کوربین رهبر پیشین حزب کارگر، جان مک دانل، دایانا ابوت، کارولین لوکاس، جاناتان ادواردز آن را امضا کردند تداوم فروش سلاح و حمایت تسلیحاتی از ریاض را مایه شرمساری و نقض آشکار قوانین بین المللی و قوانین انگلیس توصیف کردند.
انگلیس پس از آمریکا عمدهترین فروشنده بمب و جنگ افزار و آموزش دهنده نیروهای سعودی است و بر اساس اسناد منتشر شده شمار هواپیماهای جنگی فروخته شده انگلیسی به عربستان همچون تایفون و تورنادو هم اکنون از شمار هواپیماهای جنگی نیروی هوایی انگلیس هم بیشتر شده است.
نهادهای صلح طلب و سازمانهای حقوق بشری بارها رویکرد آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی را در تداوم فروش بمب و جنگ افزار به عربستان در حال محاصره و کشتار مردم یمن محکوم کردند و کشورهای تامین کننده سلاح برای عربستان را مسئول ایجاد قحطی و گرسنگی برای میلیونها نفر از مردم یمن به ویژه کودکان این کشور دانستند که تا کنون هزاران نفر از آنان بر اثر بمباران هواپیماهای انگلیسی جان باختند و دهها هزار نفر نیز از سوء تغذیه و بی دارویی با مرگ دسته و پنجه نرم میکنند.
انگلیس در حالی از آغاز تجاوز عربستان به یمن (فروردین ۱۳۹۴) مجوز فروش حدود شش میلیارد پوند بمب و جنگ افزار را به عربستان صادر کرده است که بر اساس اعلام سازمانهای ضد جنگ و فروش جنگ افزار، تداوم فروش بمب و جنگ افزارهای انگلیسی به عربستان نقض حکم دیوانعالی این کشور نیز هست.
پیشتر نیز الیسون سولیس معاون گروه پارلمانی بررسی کننده وضعیت یمن اقدام دولت انگلیس را نقض آشکار قوانین بین المللی و لکه ننگی در تاریخ این کشور دانست.
وی با انتقاد از مانع تراشیهای دولت برای انجام تحقیق درباره نقش سلاحهای انگلیسی فروخته شده به عربستان در کشتار مردم یمن افزود: دولت که نشان داده به روح قانون پایبند نیست باید به اقدامات غیر قانونی خود در این باره پایان دهد.
پیشتر هم بری گاردینر (Barry Gardiner)، نماینده حزب کارگر در مجلس انگلیس با انتقاد از رویکرد دولت در حمایت سیاسی و تسلیحاتی ازعربستان گفت: دولت محافظه کار مدام از دارا بودن دقیقترین مقررات صادرات اسلحه سخن میگوید، اما اکنون معلوم شد حتی از حکم دیوان عالی کشور هم پیروی نمیکند.
چارلز گرووی عضو گروه بررسی کننده مسائل حقوق بشر در یمن نیز در این باره گفت: کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه، عمدهترین تامین کنندگان جنگ افزار برای عربستان سعودی اند.
قشرهای مختلف مردم انگلیس و مخالفان جنگ و فروش جنگ افزار و نیز فعالان صلح طلب از آغاز تجاوز نظامی عربستان به یمن بارها در برابر ساختمان نخست وزیری انگلیس و سفارت عربستان در لندن تظاهرات کردند و خواستار پایان دادن به کشتار مردم یمن شدند، اما همچنان این درخواست بی پاسخ مانده است.