افزایش تعداد فوتیها در ایتالیا با مرگ ۴۷۴ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم، ایتالیا روز شنبه از مرگ ۴۷۴ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. این آمار از روز ۲۱ مه بیشترین رقم فوت شدهها طی ۲۴ ساعت است.
وزیر بهداشت ایتالیا: تنها اندکی غفلت برای بازگشت به عقب کافی است!
به گزارش شبکه تصویری "لا سته" ایتالیا، "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت ایتالیا در پاسخ به سوال مجری این شبکه مبنی بر آنکه با توجه به آغاز مرحله دوم طرح مقابله با ویروس کرونا در در ۴ مه امسال (۱۵ اردیبهشت ۹۹) و اینکه دیگر، کشور به حالت تعطیلی در نمیآید، بفرمایید مگر، خطر از بین رفته است، گفت: من بر این باورم دولت وظیفه دارد واقعیات را به شهروندان خود بگوید. واضح است که در شرایط کنونی، سوالات اساسی مطرح است. ما باید از حال اشخاصی که با تحمل درد و رنج برای چند هفته در خانه ماندند، با خبر باشیم.
وی افزود: باید از حال کودکانی که دوست دارند به مدرسه بازگردند و همکلاسیهای خود را بغل کنند و همچنین از حال افراد سالخوردهای که نیازمند بازگشت به عادات پیشین زندگی خود هستند، مطلع شویم. من تاکید میکنم همه گیری ویروس کرونا همچنان ادامه دارد؛ بنابراین لازم است سطح هوشیاریها را بالا نگاه داریم. باید همه سختیها و موارد احتیاطی ممکن ادامه داشته باشد. اما در هر حال، مرحله جدید شروع شده است. چرا که منحنی گسترش ویروس، روند نزولی به خود گرفته است.
اقداماتی که انجام شدند، نتیجه بخش بودند. اکنون میتوان به ندرت شروع به انجام برخی از کارهایی کرد که پیش از این نمیتوانستیم، آنها را انجام دهیم. این همان، شروع مرحله دوم است. اما به معنای آزاد سازی همه موارد و پایان یافتن شرایط اضطرار نیست. مرحله دوم به معنای شروع مدیریت شرایط اضطرار کنونی است؛ آنهم با علائم اولیهای که با خود داشت. این اقدام، در مسیر کاهش اقدامات تمهید شده است. اما تدابیر ما باید به اصطلاح در چارچوب یک بیماری همه گیر باشد. چون این همه گیری، معجزه آسا یا با جادوگری از بین نرفته است! این بیماری هنوز وجود دارد و اعداد و ارقام قابل توجهی که پیش از این مشاهده کردیم نیز همین موضوع را به ما میگوید.
به همین علت باید خیلی به تدریج رو به جلو حرکت کنیم. مجری سوال کرد: در مرحله اول مقابله با ویروس، گفتن جمله "در خانه بمانید! "، خیلی ساده بود. در مرحله دوم چه میگویید؟ پیام "پایه ای" که به مردم میدهید، چیست؟ وزیر بهداشت ایتالیا پاسخ داد: ما این را میگوییم که حرکتی رو به جلو، اما در نهایت رعایت احتیاط داریم. به من اجازه دهید این را نیز بگویم که گفتن این جمله ("در خانه بمانید! ") در مرحله اول نیز کار سادهای نبود. زیرا زمانی که این اقدامات را در نظر گرفتیم در میان کشورهای غربی و در اروپا از جمله اولین کشورها بودیم.
زمانی که صحبت از محدود شدن جابجاییها و برگزاری اجتماعات است، پای انتخابهای خیلی خیلی حساس نیز در میان است. آن موقع نیاز بود جلوی روند همه گیری که خیلی هم سریع بود، گرفته شود. در برخی از مناطق ایتالیا، شاخص همه گیری ۱ به ۴ بود. یعنی هر ۱ نفر، طی دوره بیماری خود، ۴ نفر را آلوده میکرد. اکنون این شاخص به زیر عدد ۱ رسیده است. پس میتوانیم شروع با نگرشی جدید که همراه با اعتماد به مرحله اول است، فصل جدید را در نهایت احتیاط آغاز کنیم.
چرا که فقط اندکی غفلت برای بازگشت به عقب کافی است! اسپرانتسا افزود: اصلیترین موسسه تحقیقات پزشکی آلمان (روبرت کخ) اعلام کرد شاخص بیماری در این کشور که به صفر رسیده بود اکنون به عدد ۱ افزایش یافته است. علاوه بر این برخی کشورها فعالیتهای خود را از سر گرفتند، اما دوباره مجبور به اعمال تعطیلیها شدند. ما از مشکلات اطلاع داریم و میخواهیم کشور، دوباره فعالیتهای خود را شروع کند؛ اما باید این کار را با احتیاط انجام دهیم.
بیش از ۶۰% ایتالیاییها خواستار حمایتهای روانی هستند
ویروس کرونا علاوه بر وارد آوردن خسارات مالی، موجب اختلالات روحی و روانی شهروندان ایتالیایی نیز شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " اسپورت اسکای ایت"، بر اساس مطالعات به عمل آمده توسط موسسه "پیئپولی" برای شورای ملی روانشناختی ایتالیا نه تنها ترس از آلوده شدن به ویروس کرونا که محدودیتها و نگرانیها به آینده نیز موجب به وجود آمدن بیماریهای روحی و روانی ۶۲ درصد از شهروندان ایتالیایی شده است. همین موضوع برای این کشور، هزینههایی با خود به همراه خواهد داشت. تا به امروز از هر ۱۰ شهروند ایتالیایی، ۸ نفر معتقدند مراجعه به روانشناس میتواند به مدیریت این مرحله کمک کند. آنها همچنین خواستار دریافت کمکهای روانشناختی از نظام عمومی حمایتهای مردمی هستند.
نخست وزیر ایتالیا در ارائه گزارش عملکرد دولت خود به مجلس نمایندگان این کشور در مقابله با ویروس کرونا متذکر شد: دولت اکنون نمیتواند بازگشت به شرایط عادی را تضمین کند.
جوزپه کونته گفت: اگر چه امروز، شاهد کاهش اولین نشانهها از به اصطلاح "خشونت" همه گیری ویروس کرونا هستیم، اما نمیتوانیم به علت بی احتیاطیهایی که ممکن است در این مرحله حساس پیش آید، تلاش شهروندان، پزشکان، پرستاران، کارگران خدمات ضروری، نیروهای پلیس و ارتش و نیز نیروهای سازمان حمایتهای مردمی و به طور خلاصه، تمام نیروهایی که در کشور از ما حمایت کرده اند، نادیده بگیریم و آنها را بی نتیجه بدانیم.