به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن، آثار ترسناک اقتصادی همه گیری ویروس کرونا اوایل سال جاری میلادی، زمانی که از ویروس کرونا صحبت میشد، آن را همچون سرماخوردگی، عارضهای گذرا و کم اثر میانگاشتند، اما اکنون شمار قربانیان این همه گیری در انگلیس، براساس آمار دولتی، به حدود ۲۷ هزار نفر و در جهان نیز شمار مبتلایان به این ویروس، به حدود سه میلیون نفر رسیده است.
به نوشته دیلی میل، اکنون همه گیری کووید ۱۹، به فاجعهای غیر قابل تصور مبدل شده است و آثار اقتصادی آن نیز دیگر گذرا ارزیابی نمیشود. این روزنامه نوشت اکنون آثار ویرانگر این همه گیری بر اقتصادی انگلیس، کاملا آشکار شده است.
روزنامه دیلی میل به نقل از جس استیلی (Jes Staley)، مدیرعامل بانک بارکلیز (Barclays) نوشت در حالی که درامد این بانک ۴۴ درصد کم شده است، این بانک در نظر دارد کماکان در زمینه سرمایه گذاری فعالیت کند.
به نوشته دیلی میل، در دیگر زمینهها اثر همه گیری کووید ۱۹ آشکار شده و تاکنون ۲.۱ میلیارد پوند از اقساط وامهای پرداختی، عقب افتاده است و بدین ترتیب، پیامدهای این همه گیری از اثار بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، بدتر خواهد بود.
روزنامه دیلی میل نوشت وضعیت در آمریکا، بزرگترین شریک تجاری انفرادی انگلیس نیز بد است و پس از یک دهه رشد، در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، تولید ناخالص ملی آمریکا ۴.۸ درصد کم شده و ۴۰ درصد از تولیدات کارخانهها نیز در همین مدت در این کشور کاهش یافته است.
این روزنامه با اشاره به اختصاص دو تریلیون دلار به منظور نجات اقتصاد آمریکا نوشت این کشور با فاجعه اقتصادی دو تریلیون دلار فاصله دارد. به نوشته دیلی میل، بخش هوا-فضا و هواپیمایی انگلیس از بخشهایی است که بیشترین آسیب را از همه گیری کووید ۱۹ متحمل شده است.
شرکت ایرباس پس از این که در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، ۴۹ درصد از سودش را از دست داد، شرایط جاری را عمیقترین بحران شناخته شده نامید. بریتیش ایرویز، شرکت هواپیمایی انگلیس هم ۱۲ هزار نفر از ۴۲ هزار نفر نیروی انسانی خود را اخراج کرد و شرکت هواپیمایی اس آ اس (SAS) در اسکاندیناوی نیز که شرکتی کوچک است، ۵ هزار نفر از کارکنانش را اخراج کرد.
شرکت هواپیمایی ویرجین در انگلیس هم اعلام کرد چنانچه کمکهای مالی به این شرکت نرسد ورشکستی اش حتمی است.
دیلی میل نوشت وضعیت شرکتهای دارای شعبات زنجیرهای نیز رو به وخامت است. فروش لباس در شرکت نکست (Next)، در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، ۵۲ درصد کم شد و به علت تداوم خسارات، انتظار میرود در سراسر سال جاری، فروش این شرکت ۳۰ درصد کم شود. به نوشته دیلی میل، حتی اگر کسب و کارها و ترددها در انگلیس همین امروز برطرف شود، اثار اقتصادی همه گیری ویروس کرونا تا مدتها ادامه خواهد داشت که ترسناک است. این روزنامه نوشت، اما فروش شرکتهای بزرگ داروسازی همچون آسترازنکا (Astrazeneca) و گلاکسواسمیث کلاین (Glaxosmithkline) رو به افزایش رفت و در سه ماه نخست سال جاری، به ۵ میلیارد پوند رسید. فروش فروشگاههای رنجیرهای عرضه کننده مواد غذایی، میوه، مواد شوینده و ضدعفونی کننده در محلات، همچون سینزبریز (Sainsbury’s) هم افزایش داشته است.