وضعیت کرونا در آمریکا
آمریکا رکوددار بیشترین قربانیان و مبتلایان به کرونا درجهان
آمریکا با ثبت بیش از یک میلیون مبتلا و بیش از ۶۳ هزار قربانی برای دومین هفته در صدر آمار سازمان جهانی بهداشت است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت درآمریکا ۱،۰۹۵,۳۰۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۶۳،۸۷۱ مورد فوت ثبت شده است و تعداد بهبود یافتگان نیز به ۱۵۵،۷۳۷ نفر رسیده است.
کمبود فضا در نیویورک برای دفن اجساد قربانیان کرونا
بحران کرونا موجب شده است نیویورک در دفن اجساد قربانیان عاجز شود.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشته است: یک تریلر ۴۰ فوتی چند هفته خارج از مرکز آماده سازی اجساد برای تدفین در کوئینز پارک شده است... سی و شش جسد، یکی روی دیگری در قفسههای داخل آن انباشته شده اند.
پاتریک کرنز، مدیر این مرکز از روزی که مسئولیت آنها را بر عهده گرفته، به ندرت خوابیده است. همانطور که در میانه شب بیدار دراز کشیده است، میداند که تعداد بیشتری از این اجساد از راه خواهند رسید. وی میگوید: این که باید از این همه مورد نگهداری کنم، روی شانه ام سنگینی میکند... میزان مرگ و میر بسیار زیاد است، به هیچ وجه نمیتوانیم در اسرع وقت آنها را دفن کنیم یا بسوزانیم.
در حالی که بیش از ۱۸ هزار مورد تلفات گزارش شده و قطعا شمار مرگ و میر بسیار بیش از اینها است، بحران ویروس کرونا بدترین واقعه تلفات جمعی است که از یک قرن پیش، زمان همه گیری آنفولانزای اسپانیایی، در نیویورک رخ داده است.
در اوج شیوع این ویروس در ماه آوریل، تقریبا در هر دو دقیقه یک نفر از اهالی نیویورک جان خود را از دست میداد - بیش از ۸۰۰ نفر در روز یا چهار برابر نرخ عادی مرگ و میر در این شهر. اگرچه اخیراً سرعت مرگ و میرهای روزانه کاهش یافته است، همچنان هر روزه صدها جسد از منازل شخصی و بیمارستانها پدیدار میشود.
در حالی که با هجوم بیماران به اتاقهای اورژانس، بیمارستانها بار اصلی این بحران را بر دوش میکشند، حجم بسیار زیاد موارد موجب شده است نظام رسیدگی به اجساد نیز کم بیاورد: سردخانههای بیمارستان ها، مراکز تدفین و گورستان ها، همگی انباشته و لبریز شده اند...
کیسههای اجساد در برخی از بیمارستانها به اتمام رسیده است- از آغاز همه گیری ۲۰ هزار کیسه توزیع شده است- و برخی نیز برای انتقال انبوه اجساد به داخل محوطههای موقت از لیفتراک (ماشینهای چنگک دار) استفاده میکنند. تعداد مرگ و میرهای رخ داده در خانهها آنقدر زیاد است که دفتر معاینات پزشکی برای جمع آوری آنها به گروههای سربازانی متوسل شده است که به صورت شبانه روزی فعالیت میکنند.
افزایش انتقاد از ترامپ به علت بی توجهی به آمار بالای تلفات کرونا
سی ان ان از ترامپ به علت کم اهمیت دانستن بیش از ۶۰ هزار قربانی کرونا در آمریکا انتقاد کرد.
مجری سی ان ان گفت: رئیس جمهور آمریکا که زمانی تاکید کرد کووید چیزی نیست، اکنون این همه قربانی بر اثر این بیماری را هیچ میانگارد و میگوید تلفات بیش از ۶۰ هزار نفر بر اثر این بیماری -که زمانی او میگفت اتفاق نمیافتد- نشانه موفقیت است.
در ادامه اظهارات ترامپ در اینباره پخش شد:
ترامپ میگوید: ماسک و امکانات تست وجود دارد و ما همه مشکلات را حل کرده ایم. رقم کلی تلفات با در نظر گرفتن سرانه جمعیت، خیلی خوب است. ما به کارهایی که انجام داده ایم، افتخار میکنیم. من خودم را کامل موفق میدانم.
جنگ سرد کوبا و آمریکا
در میانه همه گیری ویروس کرونا هم جنگ سرد میان آمریکا و کوبا بالا گرفته است. پزشکان و پرستاران کوبایی برای کمک به آفریقای جنوبی در مبارزه علیه ویروس کرونا به این کشور اعزام شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، کوبا همچنین پزشکان خود را به ۴۰ کشور از جمله ایتالیا و سرزمینهای آنسوی دریای فرانسه اعزام کرده است و این اقدام خشم دولت ترامپ را برانگیخته است.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد ما شاهد هستیم که دولت هاوانا چطور تلاش میکند از همه گیری کووید ۱۹ بهره برداری کند. دولتهایی که پزشکان کوبایی رو میپذیرند باید به طور مستقیم به این پزشکان پول پرداخت کنند. در غیراین صورت آنها به دولتی پول پرداخت میکنند که با قاچاق انسان پول به دست میآورد.
دونالد ترامپ تحریمهای ضد کوبا را تشدید کرده است و هرگونه معامله با دولت این کشور را مجازات میکند. در مقابل نیز کوبا آمریکا را به تشدید تحریمهای دارویی و حتی دستگاه تنفس مصنوعی متهم میکند که در شرایط کنونی حیاتی است. کوبا که به شدت از سایر مناطق جهان جداسازی شده تاکنون به طور محدودی به ویروس کرونا آلوده شده است.
خودستایی ترامپ به دلیل بهتر بودن شرایط کرونا در ایالت های جمهوریخواه
ترامپ در کنفرانس خبری خود گفت ایالت هایی که مشکل مالی دارند، ایالت هایی هستند که دموکرات ها آنها را اداره می کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، در کنفرانس خبری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، یکی از خبرنگاران سوال کرد: نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، گفت تا یک تریلیون دلار برای کمک به ایالت ها و دولت های محلی لازم است. آیا شما از این رقم حمایت می کنید؟
ترامپ گفت: آنچه دارد اتفاق می افتد این است که دموکرات ها نزد ما آمده اند و می خواهند مرحله چهارم را اجرا کنند و باید بینیم چه می شود، آنها می خواهند به ایالت ها کمک کنیم. آنها می خواهند کمک مالی وجود داشته باشد. شما می دانید که اعطای چنین کمک هایی سخت است. موضوع این است که این کمک ها را ایالت های دموکرات می خواهند. کالیفرنیا، نیویورک، ایلینوی هستند. ایالت های جمهوریخواه در وضعیت قوی قرار دارند. نمی دانم این به خاطر استعداد آنها است یا فقط به خاطر ذهنیت متفاوت آنهاست. اما ایالت هایی که جمهوریخواهان آن را اداره می کنند در وضعیت قوی قرار دارند.
ثبت بیش از ۲۰۰۰ مورد مرگ در ۲۴ ساعت
بر اساس آماری که پنجشنبه ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی از سوی دانشگاه جان هاپکینز منتشر شد، آمریکا در ۲۴ گذشته دو هزار و ۵۳ مورد مرگ دیگر مرتبط با ویروس جدید کرونا را به ثبت رساند.
پس از کاهش تعداد موارد مرگ و میر در روزهای یکشنبه و دوشنبه، پنجشنبه سومین روزی بود که مرگ بیش از دو هزار نفر به علت ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکا به ثبت رسید و آمار تلفات آمریکا را از آغاز همه گیری در این کشور به ۶۲ هزار و ۹۰۶ نفر رساند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، بر اساس آماری که خبرگزاری فرانسه تا ساعت ۱۹ پنجشنبه از منابع رسمی به دست آورد، آمریکا همچنان کشوری است که با فاصله زیاد بیشترین موارد مرگ و میر ناشی از ویروس جدید کرونا را دارد و پس از آن ایتالیا با ۲۷ هزار و ۹۶۷ مورد، انگلیس با ۲۶ هزار و ۷۱۱ مورد، اسپانیا با ۲۴ هزار و ۵۴۳ مورد و فرانسه با ۲۴ هزار و ۳۷۶ مورد در ردههای بعدی هستند.
ویروس جدید کرونا از زمان ظهورش در چین در ماه دسامبر گذشته، جان دست کم ۲۳۰ هزار نفر را در جهان گرفته است. آمریکا با بیش از یک میلیون مورد تأیید شده کووید-۱۹ به تنهایی یک سوم مواردی را که رسما در ۱۹۵ کشور و سرزمین در جهان به ثبت رسیده است، دارد.
آمازون هیچ سودی برای سه ماهه دوم ۲۰۲۰ پیش بینی نمیکند
جف بزوس (Jeff Bezos) مالک شرکت آمریکایی آمازون به علت شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی آن، هیچ سودی برای سه ماهه بعدی (سه ماهه دوم ۲۰۲۰) پیش بینی نمیکند.
استفاده از ماسک در ایلینوی اجباری شد
ساکنان ایالت ایلینوی از امروز باید در مکان های عمومی و زمانی که رعایت فاصله اجتماعی امکان پذیر نیست، ماسک بزنند. بر این اساس و به منظور تشویق مردم به استفاده از ماسک، دهان برخی مجسمه های معروف شیکاگو با ماسک پوشیده شده است. در این خصوص می توان به مجسمه شیر در مقابل موسسه هنر شیکاگو و اثر هنری پیکاسو در این شهر اشاره کرد.
تلاش شرکت بوئینگ آمریکا برای نجات از رکود اقتصادی بحران کرونا
شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا که به شدت تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است، اوراق قرضه ۲۵ میلیارد دلاری عرضه و فعلاً از کمک فدرال صرف نظر کرد.
این غول هواپیماسازی در بیانیهای تصریح کرد: ”ما امروز از تقاضای عرضه اوراق قرضه بسیار خرسند هستیم. این یکی از اقداماتی است که انجام دادیم تا اطمینان حاصل کنیم ما و ۱۷ هزار پیمانکار فرعی میتوانیم همچنان به نقدینگی خود در سایه شیوع ویروس کرونا دسترسی داشته باشیم“.
به همین منظور بوئینگ اعلام کرد ”فعلاً“ از ۱۷ میلیارد دلاری که وزارت خزانهداری آمریکا در طرح بزرگ احیای اقتصادی کشور به این شرکت اختصاص داده است، صرف نظر میکند.
وزارت خزانه داری آمریکا برای شرکتهایی که بقای آنها برای امنیت ملی این کشور ضروری است، بودجه دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری تخصیص داده و کنگره نیز به آن رأی مثبت داده است.
پلوسی: آمریکا ظرف چند سال آینده به ۱۰۰۰ میلیارد دلار نیاز دارند
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج شنبه گفت حاکمیتهای محلی و ایالتی در این کشور برای غلبه بر تبعات ویروس کرونا در چند سال آینده نیازمند نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد دلار کمک خواهند بود.
وی گفت: «ما قادر به تامین همه این نیاز نخواهیم بود، اما هدفمان این است که پایداری ایالتها و حاکمیتهای محلی را حفظ کنیم.»