به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز؛ تولید نفت اوپک در ماه آوریل میلادی به بالاترین حد خود در دوره ۱۳ ماهه قبل از آن رسید در حالی که عربستان و متحدانش در خلیج فارس پس از فروپاشی توافق اوپک پلاس، دست به افزایش تولید نفت زدند و کاهش تولید نفت لیبی، ایران و ونزوئلا را جبران کردند.
سازمان کشورهای تولیدکننده نفت، اوپک که ۱۳ عضو دارد در ماه جاری میلادی در مجموع ۳۰ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده است که ۱/۶ میلیون بشکه از ماه مارس بیشتر است.
تاماس وارگا، عضو مرکز دلالی نفت پی وی ام (PVM) گفت در حالی که محدودیتهای کرونایی در حال کاهش است، انتظار میرود تقاضا برای نفت افزایش یابد و افزایش تولید نفت نشان میدهد اوضاع به کسری عرضه در ماههای آینده منجر نخواهد شد.
با احتساب تغییرات در اعضای اوپک، تولید نفت این سازمان در ماه آوریل بیشترین رقم تولید روزانه اوپک از مارس ۲۰۱۹ بوده است. اوپک اوایل ماه جاری میلادی پذیرفت تولید خود را از اول ماه مه ۹/۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهد تا کاهش در تقاضا که ناشی از ویروس کرونا بود جبران شود. هرچند اعضای اوپک در خلیج فارس شروع به محدودیت عرضه نفت کرده اند، اما راه درازی تا دستیابی به هدف جدید آنها مانده است.
سهم اوپک از این کاهش ۶ میلیون و ۸۴ هزار بشکه است و بر اساس تولید ماه آوریل، اعضا باید تولید خود را به میزان ۶/۹۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. بیشترین افزایش در تولید روزانه نفت از طرف عربستان صورت گرفته که رقم بی سابقه ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز عرضه کرده است.
امارات نیز تولید خود را به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است که این هم رقم بی سابقهای برای این کشور است. کویت و نیجریه نیز تولید نفت خود را افزایش دادند. در این مدت، عراق به علت کاهش صادرات در بنادر شمال و جنوب این کشور، تولید خود را کاهش داد.
آنگولا نیز به علت کاهش در صادرات برنامه ریزی شده تولید خود را کاهش داد. ونزوئلا، ایران و لیبی تولید خود را در ماه آوریل کاهش دادند. هر سه کشور به علت تحریمهای آمریکا یا مسائل داخلی محدودکننده تولید نفت از کاهشهای داوطلبانه اوپک معاف بودند.