پخش زنده
امروز: -
با شيوع کرونا در قم 12 هزار و پانصد نفر از کارگران براي دريافت بيمه بيکاري ثبت نام کردند .
مديرکل تعاون کار و رفاه اجتماعي که ديشب به مناسبت فرا رسيدن 11 ارديبهشت روز جهاني کارگر سخن مي گفت افزود: تا اسفند ماه در استان قم تنها دو هزار و 150 نفر بيمه بيکاري دريافت کردند امابا شيوع کرونا دوازده هزارو پانصد نفر متقاضي دريافت بيمه بيکاري شدند که مجموعا به چهارده هزار و ششصد و پنجاه نفر نفر رسيدند .
آقاي کاوياني تاکيد کرد: البته نه هزار نفر از اين تعداد مشمول قانون کار بودند و خيلي از اين افراد هم بعدا به علت بازگشت به کار انصراف از دريافت بيمه بيکاري خود را اعلام کردند .
وي در عين حال از نرخ بيکاري 10 درصددر قم خبر داد و گفت: هم اکنون چهل هزار نفر از جمعيت فعال چهارصد هزار نفري قم بيکار هستند .
آقاي کاوياني با اشاره به تصويب قانون ممنوعيت به کارگيري کارگران به صورت موقت تصريح کرد از زمان ابلاغ دستور العمل اين قانون که هنوز انجام نشده هيچ کارفرمايي نمي تواند بيش از 3 بار کارگران را به صورت موقت به کار گيرد و ملزم است از سال چهارم به بعد قرار داد دائمي ببندد.
وي همچنين هر نوع قرار داد سفيد امضا با کارگران را منتفي دانست و خاطر نشان کرد اين نوع قرار دادها در مراجع رسمي مسموع نيست .
آقاي کاوياني همچنين از تفاهم با شهرداري قم به منظور اختصاص مکاني براي کارگران ساختماني خبر داد و گفت اين کار قرار است تا پايان خرداد انجام شود تا هم کارگران از حضور در ميادين شهر منع شوند و هم به کارگيري آنها از طريق سامانه صورت گيرد.
آقاي کاوياني همچنين بيمه کارگران را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر کارفرمايي کارگرش را بيمه نکند علاوه بر الزام به پرداخت ، مشمول جريمه هم مي شود .
وي در خصوص حقوق و دستمزد کارگران در سال 99 هم گفت: اگر چه حقوق در نظر گرفته شده 21 درصد متناسب با تورم امروز جامعه نيست اما بيم آن هم مي رود که با اعلام رسمي افزايش بيش از اين تعداد ، تورم انتظاري شکل بگيرد و عملا کارگران نفعي از آن نبرند .
وي تاکيد کرد پايه حقوق روزانه کارگران 61 هزار تومان تعيين شده اما با احتساب حق مسکن ، بن و امثال آن اين ميزان به 32 درصد مي رسد که البته قرار است به صورت رسمي مطرح نشود . آقايان شيري سخنگوي انجمن صنفي کارگران ساختماني استان و مطهري رئيس کانون هماهنگي شوراي اسلامي کار استان هم در اين برنامه از تناقض گفتار و رفتار تامين اجتماعي در ايام شيوع کرونا سخن گفته و افزودند: در حالي که دولت کارگران را براي جلوگيري از گسترش کرونا الزام به خانه نشيني کرده است بازرسان تامين اجتماعي براي آنها غيبت در محل کار لحاظ مي کنند تا بيمه به آنها تعلق نگيرد .
آنها همچنين دستمزد در نظر گرفته شده براي کارگران در سال 99 را بسيار ناکافي دانستند و گفتند اين ميزان به هيچ وجه با تورم 40 درصدي جامعه انطباق ندارد .
مدير کل تامين اجتماعي استان قم هم که ميهمان تلفني اين برنامه بود از وجود 18 هزار کارگر ساختماني در قم خبر داد و گفت بيمه هيچيک از اين ها در ماههاي اسفند 98 و فروردين و ارديبهشت 99 قطع نشده و نبايد بشود .
آقاي دادخواه تصريح کرد در صورتي که از قطع بيمه اين کارگران مطلع شويم به صورت قانوني وارد شده و از حقوق آنها دفاع مي کنيم .