اخبار مربوط به کرونا در آمریکا
سیاهپوستان و رنگین پوستان قربانیان اصلی کرونا در آمریکا
براساس بررسی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، بیش از ۸۰ درصد از بیماران کرونایی که در بیمارستانهای جورجیا بستری شده اند،آمریکایی های آفریقایی تبار هستند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما،
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آمریکا به ۱،۰۹۵,۰۱۹ نفر رسید که از این تعداد ۶۳,۸۵۶ نفر جان باختند و تعداد ۱۵۲,۳۲۴ نفر از بهبودیافتگان بیماری کرونا هستند.
شمار جان باختگان آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته از مرز ۲۰۰۰ نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا اعلام کرد بار دیگر شمار قربانیان ویروس جدید کرونا در این کشور از مرز دو هزار نفر در مدت بیست و چهار ساعت گذشت.
ترامپ: قصد کمک به ایالتها را داریم، اما باید چیزی برای آن به دست بیاوریم
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت قصد بررسی کمک به ایالتهایی که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از آنها نام برده است را داریم، اما باید چیزی برای آن به دست بیاوریم.
ترامپ همچنین گفت مجبوریم از دلار محافظت کنیم.
جان باختن ۳۰۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته در نیویورک
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کوومو فرماندار دموکرات ایالت نیویورک در نشست خبری در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت: بیماری کووید-۱۹ همچنان در نیویورک قربانی میگیرد. در بیست و چهار ساعت گذشته، متاسفانه سیصد و شش نفر دیگر به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. این تعداد در مقایسه با سه روز پیش کاهش داشته است بطوریکه دو روز پیش شمار جان باختگان کرونا در این ایالت، سیصد و سی و پنج نفر بود. دویست و هشتاد و هفت نفر از جان باختگان بیست و چهار ساعت گذشته در نیویورک، در بیمارستان و نوزده نفر دیگر در خانههای سالمندان بودند.
وی همچنین اذعان کرد این وضعیت هنوز بسیار دردناک است.
بیکارشدن ۳۰ میلیون نفر در آمریکا به علت کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، هرروز آثار شیوع بیماری کووید-۱۹ بر اقتصاد آمریکا بیشتر مشهود میشود. یکی از قربانیان این وضع، بازار اشتغال در آمریکا است. در یک هفته گذشته، شمار افرادی که برای بیمه بیکاری درخواست کرده اند، سه میلیون و هشتصد هزار نفر افزایش یافت. با این اوصاف، شمار افرادی که از اواسط ماه مارس در آمریکا، به دنبال بیمه بیکاری رفته اند، به بیش از سی میلیون نفر رسیده است.
استفاده از یخ برای نگهداری اجساد قربانیان کرونا در نیویورک
به گزارش شبکه ان بی سی، مقامات پلیس آمریکا اعلام کردند: یک شرکت کفن و دفن در شهر نیویورک که ظرفیت آن برای نگهداری اجساد تکمیل شده بود از کامیونهای مخصوص حمل اسباب و اثاثیه خانه و مملو از یخ، برای نگهداری دهها جسد استفاده میکرد.
این اتفاق ناراحت کننده در حالی روی داد که تعداد افرادی که در شهر نیویورک جان خود را به سبب ابتلا به کرونا از دست میدهند همچنان رو به افزایش است.
مقامات آمریکایی گفتند در روزهای اخیر ۵۰ جسد داخل چهار دستگاه کامیون که برخی اجارهای و مخصوص حمل اسباب و اثاثیه بود، قرار گرفته و مقابل شرکتهای کفن و دفن نگهداری میشد.
روایت زن آمریکایی و داستان مرگ دخترش که به علت نداشتن بیمه درمانی جان خود را از دست داد.
ترامپ بار دیگر از عملکرد خود در رابطه با بحران کرونا دفاع کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ضمن انتقاد از تصمیم مقامات سوئد برای عدم ایجاد محدودیتهای کرونایی در توئیتی نوشت، "علی رغم اینکه گزارشها خلاف این را میگویند، سوئد بهای سنگینی برای تصمیم خود به عدم ایجاد محدودیت میپردازد. تا به امروز، ۲۴۶۲ تن در آنجا جان باخته اند، رقمی بسیار بیش از کشورهای همسایه آن نروژ (۲۰۷)، فنلاند (۲۰۶) یا دانمارک (۴۴۳). آمریکا تصمیم درست را گرفت! "
وضعیت بغرنج خانههای سالمندان آمریکا
گزارش رسانههای آمریکا نشان میدهد وضعیت خانههای سالمندان در این کشور وخیم است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ا ن؛ تعداد فوتیها در خانههای سالمندان در سراسر آمریکا افزایش یافته است.
فردی که یکی از بستگان خود را در یکی از خانههای سالمندان از دست داد، گفت: وی انسان فوق العادهای بود و حقش نبود این طوری بمیرد!
خبرنگار سی ان ان گفت: همه خانوادهها سونامی غم انگیزی را به شیوهای یکسان تجربه میکنند، چون والدین این افراد در خانههای سالمندان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند.
«دنین بار» خانمی است که پدرش را براثر کرونا از دست داده است. پدرش آتش نشان بازنشستهای است که برای کمک به دیگران سخت کار کرد، اما خودش در غربت و تنهایی در بیمارستان جان باخت.
دنین بار گفت: «وی به عنوان آتش نشان حافظ جان انسانها بود، اما نتوانستیم برای او مراسمی برگزار کنیم. این موضوع دلم را به درد میآورد».
خبرنگار سی ان ان گفت: خانههای سالمندان در سراسر آمریکا شاهد شیوع فراوان کرونا هستند. تعدادی از ایالتها به صورت علنی موارد ویروس کرونا در خانههای سالمندان را منتشر میکنند. موارد ابتلا به ویروس کرونا در خانههای سالمندان در ایالت نیوجرسی بیش از ۱۰ هزار نفر است و در ایالتی مثل کالیفرنیا ۱۷۰۰ نفر است. اکنون یک آژانس فدرال که مسئول نظارت بر خانههای سالمندان است میگوید این خانهها باید موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا را مستقیما به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا (CDC) گزارش کنند.
«مایکل دارک» از مدافعان اصلاحات در خانههای سالمندان در کالیفرنیا در پاسخ به این پرسش- که علت بروز مشکل بیماری کووید-۱۹ در خانههای سالمندان چیست- گفت: دو علت اصلی وجود دارد. یکی کمبود نیروی انسانی و دیگر موضوع کنترل عفونت است. این دو علت دست در دست هم داده اند.
خبرنگار سی ان ان گفت: پلیس ایالت نیوجرسی در یک مرکز توانبخشی ۱۷ جسد کشف کرد که در سردخانه این مرکز روی هم انباشته شده بودند. در این مرکز ۳۶ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. در شهر ریچموند در ایالت ویرجینیا ۴۵ نفر از اعضای یک خانه سالمندان جان باختند. در ایالت ماساچوست در مرکز نگهداری نظامیان در شهر هولیوک (Holyoke) ۴) ویروس کرونا باعث مرگ ۴۷ نظامی کهنه کار آمریکایی شد. خانمی به نام پاتریشیا- که همسرش را در این مرکز از دست داد- میگوید مدیریت این مرکز در آغاز کار ویروس کرونا را جدی نگرفته بود.
پاتریشیا کاودن گفت: وی (همسرم) نظامی است، اما فرمانده کل گفت هیچ اتفاقی رخ نداد.
خبرنگار سی ان ان گفت:اولین مورد از ابتلای قابل توجه کرونا در آمریکا در یک خانه سالمندان در حومه سیاتل رخ داد. ۱۲۹ نفری که با این مرکز در ارتباط بودند به ویروس کرونا آلوده شدند که از این تعداد ۳۵ نفر جان باختند.
ایزابلا ایوانوا از کادر مرکز نگهداری از سالمندان در کرکلند گفت:
ناگهان تعداد بیماران افزایش یافت و همه به دارو نیاز داشتند، همه به درمان نیاز پیدا کردند.
خبرنگار گفت: مرکزی که ایزابلا ایوانوا در آن کار میکند به عنوان مرکزی شناخته میشود که در زمیه کنترل عفونت خوب عمل نکرد و به همین علت رو جریمه شد، اما نهادی که متولی رسیدگی به این مسائل است میگوید کنترل عفونت یکی از مشکلاتی است که در بیشتر تاسیسات وجود دارد.
تیم کیلیان مسئول رسانهای مراکز نگهداری از سالمندان در آمریکا با رد این مسئله گفت: «اشتباهی که رخ داد این بود که یک شیوع بی سابقه ویروسی رخ داد که ما اطلاعات کافی درباره اش نداشتیم و این ویروس وارد کشور ما شد. از آنجا که ما جمعیت آسیب پذیری داریم این ویروس وارد جمعیت (خانههای سالمندان) شد. مشکل همین است.
تیم کیلیان در کنار کارکنان خط مقدم ایستاده است و میگوید این افراد نخستین افراد در آمریکا هستند که قهرمانانه با یک دشمن جدید و نامرئی مبارزه میکنند. نمایندگان بسیاری از خانههای سالمندان در آمریکا هشدار میدهند که قصور و کوتاهی دولت برای فراهم کردن بستههای تشخیصی و آزمایش کرونا و کمبود تجهیزات حفاظت فردی، میتواند ترکیبی مهلک باشد.
خبرنگار سی ان ان گفت: آنچه که به کارکنان و پرستاران این مراکز مربوط میشود این است که آیا آنها میتوانند حتی از بیماران خود فاصله بگیرند؟ آیا این کارکنان نباید این دسته از افراد را تمیز کنند و به آنها اجازه بازتوانی بدهند؟
مایک دارک هم گفت: «بسیاری از این بیماران باید غذا بخورند. بنابر این بسیاری از بیماران باید تغذیه شوند. بنابر این پرستاران مجبورند همیشه با این بیماران در تماس باشند. پرستاران عملا هیچ راهی برای حفاظت از خود ندارند.
خبرنگار سی ان ان گفت: اکنون نگرانیهای جدیدی وجود دارد، چون سیاست جدیدی در نیویورک و نیوجرسی در پیش گرفته شد که براساس آن ادارات بهداشت میگویند خانههای سالمندان نمیتوانند از پذیرش افرادی که از بیمارستانها ترخیص شدند و به کرونا مبتلا هستند خودداری کنند. برای کسانی که وضعیت خانههای سالمندان را تجربه کردند و جزو سیب پذیرترین افراد جمعیت هستند اچنین خبری ترسناک است. همچنین گزارش شده است که در چندین خانه سالمندان افرادی تهدید به مرگ شدند.
ناو کرونایی آمریکا در سواحل کالیفرنیا پهلو گرفت
ناوشکن یو اس اس کید آمریکا (USS Kidd) که افراد زیادی از خدمه آن به ویروس کرونا مبتلا شده اند به سواحل کالیفرنیا رسید.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه روسیا الیوم، ۶۴ نفر از دریانوردان این ناو آمریکایی که صبح امروز به پایگاه دریایی سن دیه گو ایالت کالیفرنیا رسید، به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
این ناوشکن بیش از ۳۰۰ نفر خدمه دارد و تا ظهر سه شنبه، ۶۳ درصد از خدمه تست کرونا داده اند و قرار است کل افراد حاضر در آن قرنطینه شوند.
سفارش ۱۰۰ هزار کیسه جسد دیگر در آمریکا برای قربانیان احتمالی کرونا
نیویورک پست به نقل از وال استریت ژورنال اعلام کرد با توجه به تداوم بیماری کووید ۱۹ سازمان فدرال مدیریت فوریتها و حوادث اضطراری آمریکا در اقدامی که به گفته مقامات، آمادگی برای بدترین سناریوی ممکن است، ۱۰۰ هزار کیسه جسد را برای قربانیان احتمالی کرونا سفارش داد.
این روزنامه در گزارشی به قلم باب فردریکز در پایگاه اینترنتی خود نوشت: کیسههای جدید جسد، بلافاصله پس از سفارش اولیه برای تهیه ۱۰۰ هزار کیسه، سفارش داده شد. این در حالی است که پیش بینی میشود شمار تلفات کرونا در آمریکا، پنجشنبه از مرز ۶۰ هزار نفر بگذرد.
ترامپ روز دوشنبه گفت پیش بینی میکند این بیماری، جان ۶۰ هزار تا ۷۰ هزار نفر را در آمریکا بگیرد. فرمانداران بعضی از ایالتها با استناد به روند امید بخش کند شدن میزان مبتلایان و تلفات، در جهت بازگشایی مشاغل گام برداشته اند.
وال استریت ژورنال چهارشنبه به نقل از منابع فدرال اعلام کرد ۱۰۰ هزار کیسه جسد، به قیمت پنج میلیون و ۱۰۰ هزار دلار، در تاریخ ۲۱ آوریل سفارش داده شده است. همچنین بر اساس این قرارداد، تولیدکننده این کیسه ها، شرکت کوچکی در کالیفرنیاست که قرار است کیسهها را تا دوشنبه تحویل دهد.
سخنگوی سازمان فدرال مدیریت فوریتها و حوادث اضطراری به وال استریت ژورنال اعلام کرد این سازمان از شروع تلاشهای فدرال برای پاسخ به (بحران کرونا)، تمرکز خود را روی «بدترین سناریوی ملی احتمالی ممکن» قرار داده است. وی افزود: «این سازمان به منظور تامین تقاضا در صورت بروز بدترین سناریوی ممکن، طیف وسیعی از قراردادها را برای افزایش موجودی انبار و تولید کیسههای جسد بیشتر برای نیازهای آتی منعقد کرده است.»
این در حالی است که به گزارش بلومبرگ، وزارت دفاع آمریکا اوایل ماه کنونی اعلام کرد سازمان مزبور از ارتش خواسته است ۱۰۰ هزار کیسه جسد برای استفاده غیرنظامی تهیه کند.
سخنگوی سازمان فدرال مدیریت فوریتها و حوادث اضطراری گفت این سازمان محمولههای (کیسههای جسد) مربوط به قرار داد قبلی با وزارت دفاع را به کانونهای شیوع بیماری اختصاص داده است. کانونهای شیوع، بر اساس میزان مرگ و میر و درخواستهای ایالتها تعیین میشود. وی گفت سفارشهای جدیدتر برای آمادگی «در صورت هر گونه شیوع دوباره بیماری در پاییز یا نیاز به واکنش به بلایای دیگر است.»
تخلف یک موسسه کفن و دفن اجساد در آمریکا
مقامات پلیس آمریکا روز چهارشنبه اعلام کردند یک موسسه کفن و دفن در شهر نیویورک که فضای آن برای نگهداری اجساد پر شده بود از کامیونهای مخصوص حمل اسباب و اثاثیه خانه و مملو از یخ، برای نگهداری از دهها جسد استفاده میکرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز، دو مقام ارشد پلیس نیویورک گفتند اداره بهداشت این شهر، اندرو تی کِلِکلی مالک این موسسه را احضار کرد، ولی اتهامی علیه وی ثبت نشد.
این اتفاق ناراحت کننده در حالی روی داده است که تعداد افرادی که در شهر نیویورک جان خود را به سبب آلودگی به ویروس کرونا از دست میدهند همچنان رو به افزایش است. مقامات آمریکایی، بیش از ۱۷ هزار مورد از مرگ افراد را به طور احتمالی یا تایید شده به ابتلا به ویروس کرونا نسبت داده اند.
مقامات آمریکایی گفتند در روزهای اخیر ۵۰ جسد داخل چهار دستگاه کامیون که برخی اجارهای و مخصوص حمل اسباب و اثاثیه بود، قرار گرفته و در برابر موسسات کفن و دفن نگهداری میشد.
یکی از همسایگان پس از مشاهده خارج شدن مایعاتی از قسمت عقب کامیونها با مسئولان تماس گرفت. این اجساد روز چهارشنبه به یک کامیون یخچال دار منتقل شدند.
سیاهپوستان و رنگین پوستان قربانیان اصلی کرونا در آمریکا
ویروس کرونا به طور نامتناسبی رنگین پوستان را در سراسر آمریکا مبتلا کرده است. جی اِنزلی، فرماندار ایالت واشنگتن میگوید ۳۰ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ در این ایالت، ساکنانی هستند که اصالتاً متعلق به کشورهای آمریکای لاتین هستند، در حالی که آنها تنها ۱۳ درصد جمعیت واشنگتن را تشکیل میدهند. بررسی جدیدی که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا منتشر کرد، نشان میدهد بیش از ۸۰ درصد از بیماران کرونایی که در بیمارستانهای جورجیا بستری شده اند، آمریکاییهای آفریقایی تبار هستند. در نتیجه، سیاهپوستان صاحب مشاغل در این ایالت با تصمیم دشواری برای از سرگیری کسب و کارهای خود رو به رو هستند.
بر اساس تازهترین سرشماری، آمریکاییهای آفریقایی تبار ۳۲ درصد جمعیت جورجیا را تشکیل میدهند، اما در میان موارد ابتلا در ایالت که گزارش شده است، آفریقایی تبارها ۴۰ درصد مبتلایان را تشکیل میدهند.
دو برابر شدن تعداد خانههای سالمندان با گزارش علنی درباره موارد ابتلابه نوشته واشنگتن پست، تعداد خانههای سالمندان در آمریکا که گزارشهای علنی درباره مشاهده موارد ابتلا داده اند، هفته گذشته دو برابر شد.
تحلیل آمار و اطلاعات ایالتی و فدرال آمریکا نشان میدهد هم اکنون از هر شش خانه سالمندان، یک خانه سالمندان بر ابتلای ساکنان یا کارکنان خود به کووید ۱۹ اذعان میکند.
بخشی از این افزایش، ناشی از اطلاعات تازه منتشر شده درباره موارد قبلی ابتلا در ایالتهایی همچون میشیگان، مریلند، کنتاکی، و کارولینای جنوبی است. بعضی از ایالتها هنوز اسامی خانههای سالمندانی را که موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در آنها گزارش شده است، به طور علنی اعلام نکرده اند.
آمار و اطلاعات نشان میدهد در پنج ایالت -مریلند، ماساچوست، کنکتیکت، جرجیا، و نیوجرسی-، ویروس بیشتر خانههای سالمندان را آلوده کرده است. در ایالت نیوجرسی، که پس از نیویورک، دومین ایالت از نظر بیشترین شمار مبتلایان در آمریکاست، مقامات بهداشتی در ۸۰ درصد خانههای سالمندان، موارد ابتلا به کووید ۱۹ گزارش کرده اند.
دولت فدرال آمار تلفات را در خانههای سالمندان اعلام نکرده است، اما فقط درنیویورک و نیوجرسی، بیش از پنج هزار نفر در این مراکز جان خود را از دست داده اند.
ترامپ برای پیروزی در انتخابات، روابط با چین را قربانی میکند
شبکه الجزیره گزارش داد: دولت آمریکا روابط با چین را برای پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری قربانی میکند.
خبرنگار این شبکه تلویزیونی در واشنگتن گفت: رئیس جمهور آمریکا به دنبال آن است که نگاهها را از آنچه که در داخل این کشور درباره بیماری کرونا رخ میدهد، دور کند. بیش از ۶۰ هزار فوتی و بیش از یک میلیون نفر مبتلا، انتقادات از او را به علت تعلل در تعامل با این بحران و سوء مدیریت دولت او، افزایش داده است. گزارشها نشان میدهد دونالد ترامپ در سال انتخاباتی، تلاش میکند از چین به عنوان گوسفند قربانی استفاده کند. به ویژه که اوضاع دشوار اقتصادی در برابر این بیماری میتواند بر انتخاب مجدد او با توجه به نظرسنجیهای اخیر تاثیر بگذارد. بسیاری از جمهوریخواهان و اطرافیان ترامپ، چین را درباره بحران کرونا متهم میکنند تا شاید این موضوع در بین طرفداران ترامپ انعکاس داشته باشد. طرفداران ترامپ زمانی که او درباره موضوع جنگ تجاری، چین را مقصر معرفی میکرد، از او حمایت میکردند. به همین علت، ترامپ میگوید که چین خواهان پیروزی جو بایدن در انتخابات است و به طور گسترده تلاش میکند تا شخص ترامپ در انتخابات شکست بخورد. به ویژه که پیش از شیوع کرونا، جنگ تجاری بین دو کشور به راه افتاده بود. همچنین شاهد تغییر در لحن ترامپ هستیم که در اواخر ماه مارس گذشته، تماس تلفنی با رئیس جمهور چین داشت و پس از آن، از تعامل چین با ویروس کرونا تمجید کرد. ترامپ حتی در گذشته، رئیس جمهور چین را دوست توصیف کرده بود. اکنون همه انتقادات و اتهامات علیه چین مطرح میشود. دولت آمریکا میگوید چین بعضی از اطلاعات را در زمان شیوع ویروس کرونا پنهان کرد. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا هم در این باره تحقیق میکنند. کاخ سفید به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا دستور داد تا همه نامهها و حتی تصاویر ماهوارهای را بررسی کنند تا مشخص شود که چین و سازمان جهانی بهداشت از چه مسایلی آگاهی داشتند و در ابتدای بحران کرونا، آنها را علنی نکردند.
خبرنگار این شبکه افزود: گزارش وزارت بازرگانی آمریکا نشان داد تولید ناخالص داخلی این کشور چهار و هشت دهم درصد در سه ماه گذشته، کاهش یافت. این وزارتخانه تاکید کرد این شرایط بزرگترین رکود اقتصادی از زمانی بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ است. کارشناسان پیش بینی میکنند رشد منفی اقتصاد آمریکا در چند ماه آینده ادامه پیدا کند، مگر آنکه ویروس کرونا کنترل شود.