اخبار مربوط به کرونا در ایتالیا
ایتالیا همچنان رتبه نخست آمار تلفات کرونا در اروپا
در قاره اروپا از لحاظ تعداد موارد مرگ و میر کووید ۱۹ ایتالیا در رده اول قرار گرفته است. علت اصلی تعداد بالای قربانیان کووید ۱۹ در این کشور شیوع ویروس در خانههای سالمندان گزارش شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، در قاره اروپا از لحاظ تعداد موارد مرگ و میر کووید ۱۹ ایتالیا در رده اول قرار گرفته است. علت اصلی تعداد بالای قربانیان کووید ۱۹ در این کشور شیوع ویروس در خانههای سالمندان گزارش شده است.
شرکت ملی نفت ایتالیا هم کرونایی شد
تداوم بحران کرونا و کاهش شدید بهای نفت در بازآرهای جهانی، موجب زیان ۳ میلیارد یورویی شرکت ملی نفت ایتالیا شده است.
شرکت بزرگ نفت و گاز ایتالیا موسوم به «انی»، با انتشار گزارشی اعلام کرد: این شرکت در سه ماهه نخست سال جاری میلادی یعنی در فاصله ماههای ژانویه تا مارس، دو میلیارد و ۹۳۰ میلیون یورو ضرر کرده است.
کاهش محدودیتهای قرنطینهای ایتالیا با توجه به شرایط هر منطقه
جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا روز پنجشنبه اعلام کرد اقدامات قرنطینهای که از نهم مارس در این کشور به اجرا درآمده است، با توجه به شرایط هر منطقه کاهش مییابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رم، نخست وزیر ایتالیا در مجلس نمایندگان این کشور گفت محدودیتهای قرنطینهای از چهارم مه و با موافقت مقامات محلی به تدریج کاهش مییابد.
وی افزود این کاهش محدودیتها از مناطقی که شرایط شیوع ویروس کرونا در آنها شدت کمتری دارد، آغاز خواهد شد.
نخست وزیر ایتالیا همچنین اعلام کرد اقدامات جدید احیای اقتصادی که به ویژه شامل اختصاص ۱۵ میلیارد یورو برای شرکتها و ۲۵ میلیارد یورو برای حقوق بگیران و شاغلان مستقل میشود، طی چند روز آینده ارائه خواهد شد.
انتقاد شدید نخست وزیر سابق ایتالیا از عملکرد کونته در مدیریت بحران کرونا
نخست وزیر سابق ایتالیا، تداوم قرنطینه و محدودیتهای شدیدتری در این کشور را نادرست و مغایر با قانون اساسی این کشور دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، متئو رنتسی، نخست وزیر پیشین ایتالیا و رییس حزب «زنده باد ایتالیا» که از احزاب موئتلفه دولت نیز است، دستور العملهای جدید دولت این کشور برای مرحله دوم مبارزه با کرونا را نادرست و غیرقانونی ارزیابی کرد.
مرحله دوم کرونا در ایتالیا از روز ۴ می (۱۵ اردیبهشت) آغاز میشود و ۴ میلیون و پانصد هزار نفر در بخشهای تولیدی و ساختمانی میتوانند به سرکارهای خود بازگردند، ولی دیگر بخشهای کشور باید حدود یک ماه دیگر صبر کنند.
به گفته رنتسی دولت باید هر اقدام محدود کننده را از مسیر قانونی خود یعنی پارلمان به پیش ببرد نه حکم حکومتی.
وی گفت: ما در کنار بحران کرونا بحران مردم سالاری نیز داریم. تعلیق نظام مشروطه و استفاده ابزاری از قانون اساسی توسط دولت قابل قبول نیست.
رنتسی همچنین با اشاره به این مسئله که محدودیتهای شدید ترددی و قرنطینه نباید برای سراسر کشور یکسان باشد و استانهایی که درصد بیماران مبتلا به کرونای آنها بسیار اندک است باید تمام فعالیتهای اقتصادی را از سر بگیرند هشدار داد: در صورتی که فعالیتهای اقتصادی کشور با تاخیر بیشتر آغاز شود ایتالیا در فصل پائیز با اقتصادی ورشکسته و شمار بسیار زیادی از بیکاران روبرو خواهد شد.
سوء استفاده باندهای مافیا در ایتالیا از بحران شیوع کرونا
بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در ایتالیا باعث شد که باندهای مافیایی سوء استفادههای خود را افزایش دهند.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز.
در آغاز گزارش این شبکه، خبرنگار اسکای نیوز گفت:در تصویری که هم اکنون مشاهده میکنید خانمی دارد با صدای بلند فریاد میزند، چون وی پس از ۲۰ روز انتظار برای دریافت کمکهای غذایی نتوانست به این کمکها دست یابد.
فهمیدن حرفهای این زن که لهجه غلیظ ایتالیایی دارد کمی دشوار است، اما از فریادهایش میتوان فهمید که کاملا مستاصل و ناامید شده است.
مافیا در ایتالیا در زمان بحران، از افراد آسیب پذیر سوء استفاده میکند. گزارشها نشان میدهد که این سوء استفاده هم اکنون نیز رخ میدهد.
در منطقه کامپانیا در ایتالیا یک سیاستمدار محلی با تلفن همراه خود تصویری از صف کشیدن مردم در اداره پست را منتشر کرد. این تصویر در ظاهر عادی به نظر میرسد، اما فردی که خودش را مامور امنیتی معرفی کرده است جلوی در اداره پست ایستاده است و از مردم پول میگیرد.
«راکو رواتولو» فردی است که در جریان سقوط مالی ایتالیا در چند سال قبل، شرکت خود را -که در بخش ساخت و ساز فعالیت میکرد- از دست داد و یک گروه مافیایی آن را تصاحب کرد.
راکو رواتولو پس از نفوذ به داخل این باند مافیایی، اطلاعات آنها را در اختیار پلیس قرار داد که باعث شد پس از حمله به مخفیگاه این گروه , ۲۹ نفر بازداشت شوند. این باند از تبهکارانی تشکیل شده بود که پیشنهاد کمک مالی را مطرح میکردند، اما در ادامه کنترل شرکتها را در دست میگرفتند.
راکو رواتولو به اسکای نیوز گفت: «ما برای دریافت کمک سراغ این افراد رفتیم، اما این افراد واقعا برای کمک نیامده بودند. این بحران در مقایسه با بحران قبلی بسیار بدتر است. در بحران قبلی فقط یک بخش اقتصاد گرفتار شده بود، اما اکنون همه بخشهای اقتصاد درگیر بحران هستند. به نظر من این دفعه حمام خون راه خواهد افتاد».
خبرنگار افزود: فقرا دارند آسیب پذیرتر میشوند. مراکز توزیع مواد غذایی رایگان شاهد افزایش ۴۰ درصدی مراجعات و درخواستهای مردم در سراسر کشور شده است که به کمکهای غذایی نیازمند شدند. بیشترین میزان درخواست برای دریافت کمکهای غذایی در جنوب ایتالیا است جایی که فقر بیداد میکند.
سه میلیون و هفتصد هزار ایتالیایی در بازار سیاه کار میکنند و درآمدشان تحت پوشش و حمایت هیچ برنامه دولتی نیست. بنابر این چنین افرادی نیاز به کمک دارند. رقم ۴۰۰ میلیون یورو برای کمک غذایی به مردم اختصاص یافته و میلیاردها یوروی دیگر برای کمک به کسب و کارها در نظر گرفته شده است، اما مقررات اداری دست و پاگیر در ایتالیا به معنی آن است که قبل از رسیدن این کمکها به مردم احتمالا مافیا زودتر سراغ آنها میرود!
در شهر ناپل مرکز کامپانیا، گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد باند تبهکار کومورا به افرادی که شغل خود را از دست دادند مواد غذایی میدهد. این باند تبهکار به کسب و کارهایی که مشکل مالی دارند پول میپردازد. در ناپل از هر دو فروشگاه یک فروشگاه با خطر ورشکستگی روبرو است.
لوئیجی ماجیسترین دادستان سابق و شهردار ناپل گفت:مافیا همیشه فعالیت دارد. بنابر این آنها اکنون هم فعالیت دارند. آنها خود را آماده میکنند. آنها در سراسر ایتالیا فعالیت میکنند. ما در شهر ناپل قادریم جلوی آنها را بگیریم. ما میدانیم که مافیا چه تحرکاتی دارد.
خبرنگار گفت:تشییع جنازه برادر رئیس سابق مافیا در سیسیل -که اوایل ماه جاری میلادی انجام شد - جمعیتی را نشان میدهد که قوانین فاصله گیری اجتماعی را نادیده میگیرند. این تصویر قطعا نشان دهنده احس اعتماد به نفس یک باند تبهکار است که خوب میداند کنترل امور دست چه کسی است!