به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، آخرین اخبار و تحولات شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان به شرح زیر است:
آمار جدید موارد ابتلا و قربانیان کرونا در مغرب و عراق
به گزارش خبرگزاری آناتولی از رباط، محمود الیوبی مدیر بیماریهای واگیردار در وزارت بهداشت مغرب گفت: با ثبت دو مورد جدید مرگ در ۲۴ ساعت گذشته، آمار جانباختگان ویروس کرونا در مغرب به ۱۷۰ نفر رسیده و با ثبت ۱۰۲ مورد جدید ابتلا به کرونا، آمار مبتلایان به این ویروس در کشور به ۴۴۲۳ مورد رسیده است.
وی، بهبود یافتگان کرونا در مغرب را ۹۸۴ نفر اعلام کرد.
در همین حال؛ وزارت بهداشت عراق روز پنجشنبه اعلام کرد با شناسایی یک مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کرونا، تعداد قربانیان ویروس کرونا در کشور به ۹۳ مورد رسیده است.
وزارت بهداشت عراق افزود با ثبت ۸۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در عراق در ۲۴ ساعت گذشته، آمار مبتلایان به این ویروس در کشور به ۲۰۸۵ نفر رسیده است.
درخواست سازمان جهانی بهداشت از کشورهای آفریقایی
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه از کشورهای آفریقایی خواست برغم آغاز برداشته شدن تدابیر قرنطینه در برخی کشورها، تدابیر شدید نظارت بر مبارزه با شیوع کووید-۱۹ را در قاره آفریقا حفظ کنند.
بسیاری از کشورهای آفریقایی برای مقابله با کووید-۱۹ تدابیر قرنطینه جزئی یا کلی به منظور متوقف کردن شیوع کووید-۱۹ اتخاذ کرده اند. دکتر ماتشیدیسو موئتی، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا در بیانیهای اعلام کرد این تدابیر "در کاهش شیوع کووید-۱۹ دخیل بوده اند، اما تهدید قابل توجهی علیه سلامتی عمومی همچنان وجود دارد".
وی افزود "حفظ تدابیر شدید نظارت بر شناسایی موارد ابتلا و آزمایش از جمله تدابیر کنترل برای پایان دادن به همه گیری از اهمیت بالایی برخوردار است".
سازمان جهانی بهداشت معتقد است "اگر دولتها به طور ناگهانی به این تدابیر پایان بدهند، این خطر وجود دارد که دستاوردهایی را که کشورها تاکنون علیه کووید-۱۹ به دست آورده اند، از دست برود".
به گفته مقامات سازمان جهانی بهداشت، "آفریقا تاکنون بیش از ۳۶ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرده است که بیش از هزار و ۵۰۰ نفر از آنها جان باخته اند" و اوضاع در مناطق مرکزی و غرب آفریقا "نگران کننده" است.
به رغم پیشرفتهای به دست آمده در زمینه شناسایی موارد ابتلا به کووید-۱۹، کشورهای آفریقایی عضو سازمان جهانی بهداشت به طور متوسط برای هر ۱۰ هزار نفر، ۹ آزمایش انجام میدهند. سازمان جهانی بهداشت همچنین در بیانیه خود خاطرنشان کرد "این سازمان تلاش میکند ظرفیت شناسایی را با ارسال مجموعه جدید کیتهای آزمایشی به کشورهای جنوب صحرای آفریقا، بهبود ببخشد".
تمجید گوترش از تلاش کره جنوبی در مبارزه با کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد "کره جنوبی از الگوهای قابل توجهی است که نشان میدهد مدیریت بحران کووید-۱۹ و تغییرات آب و هوایی با هم" ممکن است.
گوترش با یادآوری این مطلب که کره جنوبی روز پنجشنبه اعلام کرده است برای نخستین بار هیچ مورد جدیدی در ابتلا به ویروس کرونا نداشته است، افزود "کره جنوبی موفقیت فوق العاده زیادی را در مقابله با کووید-۱۹ نشان داده است".
کشورهای حوزه دریای بالتیک همچنان درگیر بحران کرونا هستند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سن پترزبورگ، سه جمهوری حوزه دریای بالتیک به علت شیوع بیماری کرونا در این کشورها همچنان در شرایط بحرانی به سر میبرند. تعداد بیماران کرونایی در جمهوری استونی به ۱۶۸۹ نفر رسیده است. در این کشوریک میلیون و سیصد هزار نفری، ۵۲ نفر از مبتلایان به این ویروس خطرناک نیز تاکنون جان باخته اند.
در کشور لیتوانی هم تعداد بیماران کورونایی در حال افزایش بوده و به مرز ۱۴۰۰ نفر رسیده است. ۴۵ نفر هم در این جمهوری در برابر کوید نوزده جان باخته اند. تعداد بیماران ویروس کورونا در لتونی دیگر کشور حوزه دریای بالتیک به ۸۵۸ نفر رسیده است. پانزده نفر هم تاکنون بر اثر این بیماری فوت کرده اند.
در استونی، لتونی و لیتوانی از اواخر اسفند وضع اضطراری اعلام شده است. امروز بر اساس یک تصمیم سه جانبه قرارشد مرزهای بین این سه کشور همسایه تا سی ام اردیبهشت بسته بماند.
رئیس مجلس پاکستان به کرونا مبتلا شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "جنگ نیوز"، "اسد قیصر" رییس مجلس ملی پاکستان آزمایش کرونا داده و نتیجه آن مثبت اعلام شده است. وی اکنون در خانه خود قرنطینه شده و تحت درمان قرار گرفته است.
اسد قیصر در صفحه مکتوب خود با تایید خبر بیماری خود، نوشت: مردم تا مهار واقعی ویروس همهگیر کووید-۱۹ حداکثر احتیاط را به کار گیرند.
وی افزود: هفته گذشته نیز تست کرونا داده بودم و جواب آن منفی بود، اما بعد از چند روز که علائم خفیف سرما خوردگی داشتم مجدد، تست دادم که نتیجه آن مثبت شد.
منابع خبری با بیان اینکه از همه اعضای خانواده وی نیز آزمایش کرونا گرفته شده است، افزودند: دو فرزند اسد قیصر نیز به ویروس کرونا مبتلا شده و تحت مراقبت قرار گرفته اند.
سهشنبه گذشته نیز آزمایش کرونای "عمران اسماعیل" حکمران ایالت سند در جنوب پاکستان، جایی که دومین استان این کشور از نظر ثبت بیشترین افراد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ محسوب میشود، مثبت اعلام شده بود.
شمار تلفات ویروس کرونا در پرو از ۱۰۰۰ نفر فراتر رفت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزارت بهداشت پرو در بیانیهای اعلام کرد شمار تلفات این ویروس از ۹۴۳ نفر در روز چهارشنبه به ۱۰۵۱ نفر در روز پنج شنبه رسید.
شمار مبتلایان به این بیماری نیز با ۳۰۴۵ نفر افزایش به ۳۶ هزار و ۹۷۶ نفر رسید. پرو دومین کشور در آمریکای لاتین از نظر تعداد مبتلایان و فوتیهای کروناست.
درخواست صنعا برای ارسال فوری کیتهای تشخیص کرونا به این کشور
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، دولت نجات ملی یمن در صنعا از سازمانهای بین المللی برای ارسال فوری تجهیزات تشخیص کرونا به این کشور درخواست کمک کرد.
ثبت نخستین موارد مرگ ناشی از کرونا در یمن
به گزارش خبرگزاری آناتولی، کمیته عالی ملی مبارزه با کرونا در یمن پنجشنبه شب اعلام کرد دو مورد مرگ ناشی از کرونا برای نخستین بار در این کشور ثبت شده است.
این کمیته با انتشار بیانیهای تاکید کرد تعداد مبتلایان به کرونا در یمن هم به شش نفر رسیده است. این کمیته روز چهارشنبه از ثبت پنج مورد ابتلا به کرونا در شهر عدن در جنوب یمن خبر داده بود.
دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل روز سه شنبه هشدار داد احتمال میرود ویروس کرونا در یمن شیوع پیدا کرده باشد بدون اینکه مقامات یمن آن را شناسایی کنند. با توجه اوضاع وخیم وضعیت بهداشتی یمن، سازمانهای امدادرسان، بارها درباره پیامدهای ناگوار شیوع ویروس کرونا در این کشور هشدار دادند.
برزیل/ ۸۵ هزار و ۳۸۰ مبتلا و ۵۹۰۱ فوتی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: آمار مبتلایان به کرونا در برزیل از ۷۸ هزار و ۱۶۲ نفر در روز چهارشنبه به ۸۵ هزار و ۳۸۰ نفر در روز پنج شنبه رسید. آمار قربانیان کرونا این کشور نیز از ۵۴۶۶ نفر در روز چهارشنبه به ۵۹۰۱ نفر در روز پنج شنبه رسید.
پرتغال برنامه کاهش محدودیتهای کرونایی را اعلام کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: آنتونیو کوستا، نخست وزیر پرتغال روز پنج شنبه برنامهای تدریجی برای برداشتن قرنطینه کرونایی را در این کشور اعلام کرد.
این قرنطینه شش هفته پیش در این کشور برقرار شد. این برنامه سه مرحلهای که اجرای آن روز چهارم ماه مه آغاز میشود بخشهای مختلف اقتصاد را هر ۱۵ روز بازگشایی میکند. این بازگشایی با فروشگاههای کوچک محلی، آرایشگاه ها، مراکز معاملات خودرو و کتاب فروشیها آغاز میشود.
آخرین آمار کرونا در ترکیه
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی دو هزار و ۶۱۵ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۱۲۰هزار و ۲۰۴ مورد رسید. با فوت ۹۳ بیمار کرونایی شمار جانباختگان به سه هزارو ۱۷۴ رسید. در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۲ هزار و ۴ آزمایش کرونایی در ترکیه انجام شد و به این ترتیب، شمار آزمایش های کرونا تا کنون، به یک میلیون و ۳۳ هزار و ۶۱۷ مورد رسید.
با بهبود چهار هزار و ۸۴۶ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته، شمار بهبود یافتگان به ۴۸ هزار و ۸۸۶ نفر رسید. هماکنون، هزار و ۵۱۴ بیمار در بخش مراقبت ویژه بستری هستند که ۸۰۳ تن از آنان به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند.
کرونا، ۲۶۰ زندانی را در جمهوری آذربایجان آزاد کرد
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو، ۲۶۰ زندانی دیگر در جمهوری آذربایجان با هدف مقابله با شیوع کرونا به طور مشروط آزاد شدند.
معاون وزیر دادگستری جمهوری آذربایجان، با اعلام این خبر گفت: با شیوع ویروس کرونا، رئیس جمهوری آذربایجان با آزادی ۱۷۶ زندانی بالای ۶۵ سال موافقت کرد و اکنون نیز ۲۶۰ زندانی دیگر که بیشتر مدت محکومیت خود را گذرانده بودند به طور مشروط از زندان آزاد شدند.
"آینور ثابت اوا" افزود: آزادی این زندانیان با هدف مقابله با همه گیری کرونا اجرا شد.
سازمان جهانی بهداشت: ۶۳ درصد فوتیهای کرونا در اروپا است
به گزارش خبرگزاری رویترز، دکتر هانس هِنری پی کلوگ، مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت در نشستی خبری درباره بحران ناشی از بیماری کووید-۱۹ در اروپا گفت: چهل و شش درصد از کل موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در جهان در منطقه اروپا است. شصت و سه درصد موارد فوتی ثبت شده به علت بیماری کووید-۱۹ نیز در اروپا است. این منطقه همچنان به شدت درگیر این بیماری است. ایتالیا، انگلستان، آلمان، فرانسه و اسپانیا، همچنان بیشترین شمار موارد ابتلا و فوتی را در اروپا دارا هستند.
وی افزود: با اقدامات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی که چند هفته پیش شروع شد، حالا شاهد نشانههایی هستیم مبنی بر اینکه، تعداد موارد جدید ابتلا در این قاره کاهش یافته است. ما باید با دقت بسیار، این تحولات را پایش کنیم. در هفتههای اخیر در کشورهای نزدیک بخشهای شرقی اروپا و کشورهایی همانند بلاروس، روسیه قزاقستان و اوکراین، موارد ابتلا به این بیماری افزایش یافته است. با آنکه در مناطق غربی اروپا، شیب منحنی ابتلا کاهش یافته است، اما در مناطق شرقی اروپا، شیب این منحنی رو به بالاست.
در مجموع، در هفت روز گذشته، تعداد موارد ابتلا به این بیماری در اروپا، پانزده درصد افزایش یافته است. در حال حاضر، تعداد موارد ابتلا به این بیماری در اروپا به یک میلیون و چهارصد و هشت هزار و دویست و شصت و شش نفر رسیده است. میزان موارد فوتی هم در این یک هفته به صورت چشمگیری در اروپا افزایش یافته است. متاسفانه تعداد موارد فوتی ثبت شده در اروپا به علت کووید-۱۹ به یکصد و بیست و نه هزار و سیصد و چهل و چهار نفر رسیده است.
از چهل و چهار کشور اروپایی که به اعمال محدودیتهای کامل یا نسبی درباره کرونا مبادرت کرده بودند، بیست و یک کشور به تدریج برخی از این محدودیتها را کاهش میدهند و یازده کشور دیگر قصد دارند این کار را در روزهای آینده انجام دهند. همانطور که قبلا گفته ام این ویروس بی رحم است و باید مراقب باشیم. باید استقامت نشان دهیم و صبور باشیم و برای تشدید اقدامات درصورت لزوم، آماده باشیم.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در مصر
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، خالد مجاهد سخنگوی وزارت بهداشت مصر روز پنجشنبه گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور به ثبت رسیده است که بالاترین تعداد مبتلایان به کرونا در طول یک روز در مصر است.
سخنگوی وزارت بهداشت مصر افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در کشور ثبت شده است. مجموع مبتلایان به کرونا در مصر تا روز پنجشنبه به ۵۵۳۷ مورد رسیده است که ۳۹۲ تن از آنان جان باختند و ۱۳۸۱ نفر هم بهبود یافتند.
مصر از ماه مارس گذشته تدابیر و اقداماتی را برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا اجرا و فرودگاهها را تعطیل و مقررات منع تردد شبانه را در کشور اعمال کرده است. اما دولت مصر قبل از آغاز ماه رمضان برخی محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را برداشت و مقررات منع تردد شبانه را از ساعت ۸ به ۹ شب تا شش صبح تغییر داد. مقامات مصر در این کشور بزرگ با جمعیت ۱۰۰ میلیونی که بیشتر آنان در روستاها و در امتداد رود نیل ساکن هستند، در مقابله با شیوع ویروس کرونا با چالشهایی روبه رو هستند.
افزایش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در جمهوری آذربایجان به ۱۸۰۴ نفر رسید.
قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، اعلام کرد با تأیید ابتلای ۳۸ نفر دیگر به کرونا تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۸۰۴ نفر و با بهبودی ۵۵ نفر دیگر، مجموع افراد بهبود یافته، به ۱۳۲۵ نفر رسید.
شبانه روز گذشته یک نفر هم به ابتلا به کووید ۱۹ جان باخت و شمار قربانیان این بیماری در جمهوری آذربایجان به ۲۴ نفر رسید. از مجموع ۴۵۵ مبتلای بستری شده در مراکز درمانی این کشورهم حال ۱۷ نفر وخیم، ۲۴ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است. براساس این گزارش، تاکنون ۱۴۳ هزار و ۷۹ تست کرونا در این کشور ده میلیون نفری انجام شده است.
نخست وزیر روسیه به کرونا مبتلا شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، پس از تایید ابتلای میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه به ویروس کرونا، وی ضمن اطلاع به رئیس جمهور روسیه و تعیین جانشین موقت، به قرنطینه رفت.
همچنین، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، با امضای حکمی، معاون اول نخست وزیر را به عنوان رییس موقت دولت این کشور معرفی کرد.
معاون وزیر بهداشت مالزی به زندان محکوم شد
به گزارش خبرنگار صداوسیما از کوالالامپور، عکس منتشر شده "رزمان زکریا" معاون وزیر بهداشت مالزی هنگام صرف غذا در جمع دوستانه موجب شد قاضی دادگاه وی را به یک ماه زندان محکوم کند.
معاون وزیر بهداشت مالزی پس از دست به دست شدن عکسش در شبکههای اجتماعی که به طور آشکار محدودیتها و مقررات قرنطینه را زیر پا گذاشته است به دادگاه احضار و با پرداخت جریمه یک هزار رینگیتی با حکم قاضی دادگاه به یک ماه زندان محکوم شد.
وی پس از پرداخت جریمه نقدی و عذرخواهی و تعهد برای احترام به قانون و پایبندی به مقررات قرنطینه نتوانست رای قاضی در صدور حکم یک ماه زندان را تغییر دهد.
کرونا، هفتاد درصد ظرفیت برج بزرگ دبی در امارات را از رده خارج کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بازگشت به فعالیتهای اقتصادی در دوران شیوع بیماری کووید-۱۹ برای همه کشورها به مسئلهای پرچالش تبدیل شده است. در روزهای اخیر، محدودیتهای مربوط به کرونا در دبی که کانون اقتصادی خاورمیانه به شمار میرود تاحدودی کاهش یافته است. این درحالی است که امارات عربی متحده پس از عربستان سعودی، بیشترین میزان شیوع را در میان کشورهای عربی منطقه دارد. از روز جمعه، فعالیت رستورانها در دبی آغاز شده است.
برج دبی که یکی از بزرگترین فروشگاههای جهان است، فعالیت خود را با سی درصد ظرفیت شروع کرده است. پوشیدن ماسک برای ترددکنندگان و غربالگری دمای بدن به هنگام ورود به این مرکز خرید، اجباری است. مقررات فاصله گذاری اجتماعی نیز باید در این برج رعایت شود. ظرفیت پذیرش روزانه این مرکز خرید بزرگ، دویست و پنجاه هزار نفر است. در سال دو هزار و نوزده، هشتاد و سه میلیون نفر از این مرکز خرید دیدن یا خرید کردند.
حدود یک هزار و سیصد و پنجاه مغازه و فروشگاه بزرگ و کوچک در این مرکز بزرگ در دبی وجود دارد. با محدودیتهای کرونایی اعمال شده در این مرکز خرید، افراد بالای شصت سال و کودکان کمتر از سه سال اجازه حضور در این مرکز را نخواهند داشت. یکی از مدیران این برج اعلام کرده است اگر بحران کرونا بار دیگر اوج نگیرد، بازهم بعید است تا اواسط سال دو هزار و بیست و یک، این برج بزرگ به فعالیت عادی خودش بازگردد.
موارد مرگ ناشی از کرونا از مرز سه هزار نفر گذشت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار تلفات ویروس کرونا در کانادا با ۶ درصد افزایش در یک روز به ۳۰۸۲ نفر رسید.
روز چهارشنبه شمار تلفات کرونا در این کشور ۲۹۰۴ نفر بود. همچنین شمار افراد مبتلا به کرونا در کانادا از ۵۰ هزار و ۳۷۳ نفر به ۵۲ هزار و ۵۶ نفر افزایش یافت.
افزایش مدت قرنطینه در بولیوی تا ۱۰ مه
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی افه؛ قرنطینه در بولیوی برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ تا ۱۰ ماه مه ادامه خواهد داشت.
مقامات بولیوی اعلام کردند اقدامات سختگیرانه بعد از این تاریخ در مناطق مختلف این کشور بر اساس میزان پیشرفت بیماری کرونا اعمال خواهد شد هرچند مرزهای بولیوی و فضای هوایی آن تا پایان ماه جاری میلادی همچنان بسته خواهد بود.
همچنین جنینه آنییز، رئیس جمهور موقت بولیوی روز چهارشنبه اعلام کرد: تصمیماتی که تا روز ۳۰ آوریل در این کشور پیش بینی شده است، تا ۱۰ ماه مه ادامه خواهد داشت.
گزارش ۱۵۸ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در آرژانتین
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی اِفه، آرژانتین آمار جدید مبتلایان به ویروس کرونا را در این کشور اعلام کرد.
آرژانتین ۱۵۸ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ را گزارش کرد که بدین ترتیب آمار مبتلایان در این کشور به بیش از ۴ هزار و ۲۸۵ نفر رسید. این در حالی است که پس از اعلام آمار روز چهارشنبه و ثبت ۷ مورد مرگ جدید در این کشور، تعداد فوتیهای برخاسته از ویروس کرونا در آرژانتین به ۲۱۴ نفر رسیده است.
در گزارش روزانه وزارت بهداشت آرژانتین که عصرگاهان منتشر میکند، تصریح شده است که افراد قربانی چهار زن و سه مرد بوده اند.
جریمه دهها هزار راننده در جمهوری آذربایجان
تاکنون ۴۴۰۱۶ نفر راننده و سرنشینان وسائط نقلیه در جمهوری آذربایجان به دلیل نقض مقررات وضعیت ویژه قرنطینه جریمه شده اند.
به نقل از پلیس راه جمهوری آذربایجان، این تعداد در مدت زمان اول آوریل تا دیروز بیست و نهم آوریل درحالیکه بدون داشتن مجوز خروج از منزل در شرایط ویژه قرنطینه در سطح شهر باکو ودیگر شهرستانها و محورهای مواصلاتی این کشور در حال تردد بوده اند توسط نیروهای پلیس جریمه شده اند.
آمار جدید ابتلا به کرونا در هند
ابتلای ۱۸۲۳ نفر از مردم هند در ۲۴ ساعت گذشته به ویروس کرونا قطعی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، از آغاز شیوع این ویروس تاکنون تعداد مبتلایان در هند به سی و سه هزار و ششصد و ده (۳۳۶۱۰) نفر رسید. از این تعدادهشت هزار و سیصد و هفتاد و سه (۸۳۷۳) نفر از بیمارستان مرخص شدند.
یک هزار و هفتاد و هفت (۱۰۷۷) نفر جان باختند.
آمار جهانی کرونا به روایت تصویر
شمار بیماران کرونایی در فنلاند به حدود ۵۰۰۰ نفر رسید
موسسه ملی بهداشت و رفاه اجتماعی فنلاند اعلام کرد: با اضافه شدن ۸۹ نفر مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تاکنون ۴۹۹۵ نفر در فنلاند به کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سن پترزبورگ، همچنین ۲۰۶ نفر بر اثر این ویروس فوت کردند و حال ۲۰۸ نفر از بیماران وخیم اعلام شده است. ۳۸۶۸ نفر از مبتلا به ویروس کرونا؛ پایتخت نشینان هستند.
بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلا و بیش از هزار مورد مرگ
براساس تازهترین آماری که مقامات روسیه روز پنجشنبه اعلام کردند، موارد مرگ ناشی از ویروس کرونای جدید در این کشور با بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلا، از مرز یک هزار نفر گذشت.
پایگاه اینترنتی دولت روسیه اعلام کرد در این کشور ۱۰۶ هزار و ۴۹۸ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» و یک هزار و ۷۳ مورد مرگ ناشی از این بیماری ثبت شده است که بیشتر این موارد در مسکو و اطراف آن و سن پترزبورگ، دومین شهر بزرگ روسیه گزارش شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، مقامات روسیه اعلام کردند طی ۲۴ ساعت گذشته هفت هزار و ۹۹ مورد جدید ابتلا تایید شده است و از آغاز این اپیدمی در کشور، ۱۱ هزار و ۶۱۹ نفر بهبود یافته اند.
روسیه پس از آنکه در ماه فوریه مرز زمینی خود را با چین بست، طی چند هفته موارد بسیار کمی از ابتلا به «کووید-۱۹» را ثبت کرد، در حالی که شیوع این بیماری به شدت غرب اروپا را تحت تاثیر قرار داده بود.
موفقیت آفریقای جنوبی در مهار ویروس کرونا
آفریقای جنوبی در مهار "ویروس کرونا" تاکنون موفق عمل کرده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد تلاش آفریقای جنوبی برای مهار "ویروس کرونا" موفقیت آمیز بوده است. این گزارش میافزاید یک اپیدمیولوژیک میگوید، آفریقای جنوبی، تاکنون موفق شده است "ویروس کرونا" را به خوبی مهار کند.
" سلیم عبدالکریم "، اپیدمیولوژیست، در راس کمیته کارشناسانی که به دولت آفریقای جنوبی مشاوره میدهد، از کارآیی پنج هفته قرنطینهای که در مقابله با ویروس به کشور تحمیل شد، ابراز خرسندی کرد. این محدودیتها باید از روز جمعه به تدریج برداشته شود.
ثبت اولین مورد ابتلا به کرونا در تاجیکستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت تاجیکستان از ثبت اولین مورد ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد.
گزارش انتقادی حزب مخالف ترکیه از عملکرد کرونایی حکومت
حزب جمهوریخواه خلق ترکیه از عملکرد حکومت حزب عدالت و توسعه در مقابله با کرونا ویروس انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، یونس امره نماینده حزب جمهوریخواه خلق ترکیه که بزرگترین حزب مخالف این کشور است، در جلسه علنی مجلس ملی عملکرد حکومت حزب حاکم عدالت و توسعه در قبال کرونا ویروس را به باد انتقاد گرفت.
یونس امره گفت: کاهش واقعی آمار مبتلایان تنها از طریق اعلام قرنطینه عمومی امکان پذیر بود، اما دولت با توسل به اقدامات سلیقهای مانع از تحقق آن شد و مسئولیت این اشتباه را بپذیرد.
وی بستههای اقتصادی حکومتی در دوران کرونایی را ضعیف خواند و تاکید کرد: این بستهها به قشر خاصی تعلق گرفته و قشر وسیعی از اقشار کم درآمد جامعه از دریافت آن محروم شده اند، بخش عمده نیروی کار ترکیه بطور غیر ثبتی مشغول بکار هستند که بدلیل پاندمی میلیونها نفرشان بیکار شده اند و دولت آنان را به حال خودشان رها کرده است.
یونس امره گفت بدلیل اعمال سیاستهای جناحی و نادیده گرفتنلیاقت در اداره جات، دستگاه دولتی در حال فروپاشی است.
وی ضمن انتقاد از عملکرد دولت در قبال توزیع ماسک گفت: در حالیکه دولت هنوز از تآمینماسک مردم خود عاجز مانده، دم از ارسال کمکهای طبی به کشورهای دیگر و اعزام هواپیما به اینجا و آنجا میزند.
پرسش من از سخنوران حزب حاکم این است: آیا دولت توانسته ماسک مورد نیاز مردمش را تآمین کند؟ آیا دولت توانسته به داد نیازمندان متاثر از کرونا رسیدگی و مایحتاجشان را تامین کند؟
نماینده حزب جمهوریخواه خلق ترکیه افزود: متآسفانه افراد در راس امور بجای رسیدگی به حال مردم به فکر حفظ قدرت و مقام، وزرا هم به فکر حفظ مقام خود هستند.
دو برابر شدن آمار مبتلایان به کرونا در ارمنستان
آمار روزانه ابتلابه ویروس کرونا در ارمنستان دو برابر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، آرسن توروسیان وزیر بهداشت ارمنستان امروز با اعلام این که روز گذشته بالاترین آمار ابتلا به ویروس کرونا در ارمنستان ثبت شد گفت: این رقم ۱۳۴ نفر است که نسبت به روزهای گذشته دو برابر شده است.
از سوی دیگر آوینیان رئیس ستاد کنترل وضعیت اضطراری ارمنستان اعلام کرد: احتمال دارد تصمیم مربوط به بازگشایی مراکز اقتصادی و تجاری کشور تغییر کند.
این مراکز قرار است تا پنج روز دیگر فعالیت خود را از سر گیرند.
مراکز آموزشی، فرهنگی و تفریحی ارمنستان همچنان تعطیل خواهد بود.
در ارمنستان ۲۰۶۶ نفر مبتلا به ویروس کرونا هستند و ۳۲ نفر از مبتلایان جان باختهاند.