مصوبه جلسه امروز کمیسیون ماده ۱۰قانون احزاب
احزاب ملی میتوانند در مراکز استانها شعبه ایجاد کنند
مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور: احزاب ملی میتوانند در مراکز استانها شعبه ایجاد کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛
حمید ملانوری در نشست خبری گزارشی از مصوبات جلسه امروز کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب ارائه کرد و افزود: درخواست تاسیس حزب جمعیت گام دوم انقلاب اسلامی در دستور جلسه بود که موضوع برای بررسی بیشتر به جلسه بعد موکول شد.
وی ادامه داد:همچنین گزارش برگزاری مجمع عمومی انجمن اسلامی معلمان ایران با موضوع اساسنامه و مرام نامه ارائه شد که گزارش مربوطه با اصلاحاتی مورد تصویب قرار گرفت.
ملانوری گفت: گزارش برگزاری مجمع عمومی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با موضوع اساسنامه و مرام نامه حزب در جلسه ارائه شد که موضوع اساسنامه و مرام نامه با اصلاحاتی مورد تصویب قرار گرفت و موضوع صلاحیت اعضای شورای مرکزی برای بررسیهای بیشتر به جلسات بعدی موکول شد.
وی افزود: موضوع صدور پروانه حزب جمعیت یاران انقلاب اسلامی از دیگر دستورکارهای امروز بود که اساسنامه و مرام نامه حزب با اصلاحاتی تصویب شد، اما صدور پروانه فعالیت برای بررسی نهایی صلاحیت اعضای شورای مرکزی به جلسات بعدی موکول شد.
دبیر کمیسیون ماده قانون احزاب با تاکید بر اینکه احزاب ملی میتوانند در مراکز استانها شعبه ایجاد کنند و احزاب استانی میتوانند فقط در شهرستانها دفتر راه اندازی کنند گفت: صلاحیت مسئولان شعب استانی حتما باید در کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب بررسی شود، اما درباره دفاتر احزاب، نیازی به بررسی صلاحیت مسئولان دفاتر در این کمیسیون نیست؛ در همین راستا در جلسه امروز صلاحیت مسئولان شعب برخی احزاب بررسی شد.
ملانوری افزود: در جلسه امروز در هرمزگان صلاحیت مسئول شعبه حزب خانه پرستار در استان فارس صلاحیت مسئولین شعب احزاب سازمان معلمان ایران، انجمن اسلامی مهندسان ایران و انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها، در استان تهران صلاحیت مسئولان احزاب ثقلین و وحدت و همکاری ملی، در استان چهارمحال بختیاری صلاحیت مسئول حزب اعتماد ملی، در استان بوشهر صلاحیت مسئولان احزاب جامعه جوانان متحد اسلامی و جامعه اسلامی فرهنگیان، در استان قم صلاحیت مسئولان احزاب همبستگی ایران اسلامی و کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، در استان گلستان صلاحیت مسئول حزب سازمان معلمان ایران و در استان سیستان و بلوچستان صلاحیت مسئولان احزاب موتلفه اسلامی، توسعه و عدالت ایران اسلامی، مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی، مجمع نیروهای خط امام، جامعه اسلامی مهندسین، مجمع اسلامی کارکنان بانکها، جامعه اسلامی کارمندان بررسی و تائید شد.
وی درباره وضعیت برگزاری مجامع عمومی احزاب در شرایط شیوع کرونا، گفت: تا امروز از احزاب و تشکلهای سیاسی که تقاضاهایی را برای صدور مجوز جهت برگزاری مجامع خود داشتند، درخواست کردیم که برگزاری این جلسات را به تاخیر بیاندازند.
ملانوری اضافه کرد: همچنین در حال بررسی هستیم که ببینیم به چه صورت میتوان این جلسات را برگزار کرد تا این جلسات نیز خیلی با تاخیر برگزار نشود.
مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه از جلسه قبل تا امروز تعدادی از فعالان حزبی را به دلیل بیماری از دست دادیم، افزود: در روزهای گذشته آقایان راه چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی ایران اسلامی، میرمحمدی دبیرکل حزب تمدن اسلامی، شیخ الاسلام عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین و خانم فاطمه رهبر عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی به رحمت خدا رفتند و از جمع جامعه حزبی کشور خارج شدند که همه منشأ خدمات بزرگی در حوزه فعالیتهای حزبی و سیاسی در کشور بودند.
فعالیت ۱۱۸حزب دارای پروانه
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب، از فعالیت ۱۱۸ حزب دارای پروانه در کشور خبر داد.
حمید ملانوری در نشست خبری گزارشی از عملکرد این کمیسیون در سال گذشته ارائه کرد و گفت: در سال ۹۸ مجموعا ۱۶ جلسه با 252 مصوبه برگزار شد و از این تعداد ۳۸ مصوبه مربوط به حوزه تشکلهای دینی و بقیه مربوط به احزاب بود.
وی به صدور مجوز برگزاری ۴۹ کنگره حزبی در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: در جلساتی که سال گذشته در کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب برگزار شد، در مجموع مجوز راهاندازی ۹۶ شعبه حزبی در مراکز استانها صادر شد.
مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور به راه اندازی شعب استانی بر اساس قانون جدید احزاب ابلاغی سال ۹۵ اشاره کرد و افزود: در مجموع تاکنون ۱۰۶۶ دفتر فرعی احزاب در شهرستانها فعال شده است که ۵۷۰ دفتر مربوط به سال ۹۸ است، ضمن اینکه تا پیش از این هیچ شعبه استانی نداشتیم.
ملانوری ادامه داد: همچنین در سال قبل با تأسیس ۱۱ حزب در کمیسیون موافقت کردیم و ۴ پروانه حزبی صادر شد. صدور پروانه ۳ حزب جمهوریت ایران اسلامی، سفیران انقلاب اسلامی و همدلی مردم تحول خواه نیز به امسال موکول شد که در ابتدای امسال مجوز فعالیت ملی آنها صادر شد و پروانههای آنها در فروردین به امضای وزیر کشور رسید.
وی فعالیت جبهههای حزبی را از دیگر کارهای کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب در سال گذشته عنوان کرد و افزود: از دیگر کارهایی که کمیسیون سعی کرد پیگیری کند، موضوع تشکیل جبهههای حزبی است؛ برای اینکه احزاب کشور با مجموعه بزرگترین فعالان خود را انجام دهند، سعی کردیم که احزاب را به سمت تشکیل جبههها ترغیب کنیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته شاهد بودیم که با توجه به برگزاری انتخابات اسفند ۱۳ جبهه حزبی جدید شکل گرفت.
ملانوری به افزایش موضوعات بررسی شده در کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب در سال گذشته در مقایسه با سالهای قبل اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۱ و هفت دهم درصد در برگزاری جلسات، ۱۱۵ و سه دهم درصد در زمینه مصوبات، بالای ۱۶ درصد در صدور مجوز برگزاری کنگرهها و مجامع حزبی، ۱۱۲ درصد در حوزه تاسیس دفاتر حزبی در شهرستانها و ۳۷ و نیم درصد در صدور مجوز رشد داشته ایم.
وی افزود: هم اکنون ۱۱۸ حزب دارای پروانه فعالیت در کشور وجود دارد که از این تعداد ۴۱ حزب استانی و ۸۷ حزب ملی در گستره ملی فعالیت میکنند.