قدرت نظامی ایران در خدمت امنیت و توسعه اقتصادی منطقه
ایران بعد از قراردادن ماهواره نور در مدار زمین علاوه برگام نهادن در مسیر قدرت جهانی شدن, ثابت کرد قادر است با استفاده از تبدیل تحریم های امریکا به فرصت, مسیردیگر حوزه های توسعه علمی و اقتصادی را طی نماید.
روز چهارشنبه سوم اردیبهشت 1399 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از پرتاب موفقیت آمیز نخستین ماهواره نظامی به فضا و قراردادن آن در مدار 425 کیلومتری زمین خبر داد.
هر چند دشمنان و مخالفان پیشرفت و توسعه ایران از جمله امریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی که نقش مهمی در بی ثباتی منطقه غرب آسیا دارند از این موفقیت بی سابقه غافلگیر و بر آن شدند تا با استفاده از این سوژه, دور تازه ای از ایران هراسی را سازماندهی کنند, اما به نظر می رسد شکسته شدن انحصار برخی کشورهای غربی درعرصه فضا, تاثیر این موفقیت در برقرای ثبات و امنیت وتوسعه همه جانبه کشور و به دنبال آن تاثیر ثبات وامنیت و توسعه همه جانبه ایران در منطقه, از مهمترین عواملی است که امریکا ورژیم صهیونیستی وبرخی کشورهای غربی مداخله کننده در منطقه را نگران کرده است.
این موفقیت علاوه بر بازدارندگی و افزایش ضریب امنیت ایران (ترامپ تهدید کرده بود 52 نقطه ایران را هدف قرار خواهد داد و اکنون اهرم نظامی خاصیت خود را ازدست داده است), یک دستاورد علمی مهم است که روشن می کند که دانشمندان ایرانی با تبدیل تحریم های یکجانبه و غیرقانونی امریکا به فرصت می توانند در دیگر حوزه های اقتصادی و علمی به دستاوردهای بزرگ برسند که می تواند ایران را در مسیر توسعه همه جانبه قرار دهد.
تردیدی نیست که امنیت وثبات مهمترین شرط سرمایه گذاری و گام نهادن در مسیر توسعه است و از سویی امینت کشور وابسته به برقراری امنیت وثبات در کشورهای همسایه و منطقه است. از این زاویه دستیابی ایران به قدرت در فضا علاوه بر افزایش ضریب امنیت وبازدارندگی در ایران منجر به این خواهد شد که کشور از این تکنولوژی در مسیر کمک به کشورهای همسایه در مبارزه با تهدیدهایی چون تروریسم, قاچاق مواد مخدر و همکاری و مبادله اطلاعات با همسایگان برای رفع تهدیدهای مشترک استفاده نماید.
چنانچه پیش از این, ایران از قدرت نظامی خود در کمک به عراق و سوریه در مبارزه با تروریسم تکفیری وصهیونیستی و مقابله با طرح های منطقه ای امریکا برای تجزیه منطقه کمک شایانی کرد و موفقیت این دو کشور در شکست دادن تروریسم و حفظ یکپارچگی اراضی خود مرهون کمک های ایران است.
اما پرتاب ماهواره نور و قراردادن موفقیت آمیز آن در مدار زمین از چند جهت حائز اهمیت است که تکرار آنها در تجلیل از چنین دستاوردی ضروری است:
1/ سپاه پاسداران در پرتاب ماهواره نور از عنصر غافلگیری استفاده کرد و اگر از قبل پرتاب اعلام و تبلیغ می شد امریکا و رژیم صهیونیستی با بسیج توان خود مانع از انجام موفقیت آمیز آن می شدند.
2/ پیش از پرتاب ماهواره نور, فضای منطقه در اختیار امریکا و رژیم صهیونیستی بود و اکنون با پرتاب این ماهواره موازنه نسبی برقرار می شود.
3/ در پرتاب ماهواره از لانچر استفاده شد. تاکنون کشورهایی که اقدام به پرتاب ماهواره کرده بودند از سکوهای ثابت به این اقدام دست زده بودند اما استفاده از لانچر این قابلیت را ایجاد می کند که از هر نقطه ایران بتوان این کار را انجام داد.
4/سوخت موشک با هر دو سوخت جامد و مایع کار می کند که فقط چند کشور به این فن آوری دسترسی دارند.
5/ قابلیت ساخت ماهواره و بومی بودن آن یکی از مهمترین نکات بود که توانمندی دانشمندان ایرانی را به اثبات رساند.
6/ ماموریت های چندگانه این ماهواره که علاوه بر ارسال اطلاعات در عرصه نظامی می تواند در عرصه های دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
7/ ایران قبل از ماهواره و بعد از ماهواره کاملا متفاوت است و ایران با این موفقیت گام در مسیر قدرت جهانی گذاشته است. داشتن چرخه کامل ساخت ماهواره، شلیک، و قراردادن در مدار و استفاده از آن یک دستاوردی است که تنها چند کشوردر جهان این چرخه را کامل در اختیار دارند.
8/ شکست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران و آشکار شدن این واقعیت که وقتی کشور درسایه تحریم های شدید به چنین فن آوری دست یافته, پس به دیگر فن آوری های علمی و اقتصادی می تواند دست یابد و مسیر توسعه همه جانبه را بپیماید.
9/ موفقیت ایران در پرتاب ماهواره نور آن هم در زمان گسترش ویروس کرونا در جهان از طرفی بیانگر موفقیت مدیریت کشور در حوزه های مختلف از جمله مبارزه همه جانبه با این ویروس است. در این زمینه مقایسه مدیریت ایران در کنترل ویروس کرونا با مدیریت امریکا وکشورهای غربی قابل اشاره است.
جهت گیری مقام های امریکایی و رسانه های وابسته به آنها چون بی بی سی نیز پس از پرتاب ماهواره نور جای بررسی دارد که به بطور مختصر به آن اشاره می شود. تردیدی نیست که صحنه گردان رسانه هایی چون بی بی سی, کارشناسان سرویس های اطلاعاتی امریکا, انگلیس و رژیم صهیونیستی هستند و مجریان این شبکه یا دیگر شبکه های ضد ایرانی که نام ایرانی را یدک می کشند مزدورانی هستند که برای یک مشت دلار آنچه را می گویند که در اتاق فکر همین سرویس های اطلاعاتی تهیه وتنظیم می شود.
رسانه هایی چون بی بی سی این بار نیز همچون چهار دهه گذشته پس از انتشار خبرموفقیت ایران در قرار دادن ماهواره نور در مدار زمین, در ابتدا به انکار و تردید آفرینی و پس از تائید این موفقیت از سوی پنتاگون, به کوچک نمایی روی آوردند که دراین باره این گزاره از زبان یک مقام امریکایی دنبال شدکه این ماهواره همچون یک وبکم معلق در فضاست.
البته پیش از این هم برایان هوک مقام مسئول در وزارت خارجه امریکا که تحریم های ایران را دنبال می کند موشک های ایران را فتوشاپ خوانده بود.
سپس ایجاد شکاف میان ملت وسپاه از دیگر رویکردهایی بود که در دستورکار چنین رسانه هایی قرار گرفت به ویژه اینکه این رسانه ها سعی داشتند اینگونه القا نمایند که در حالیکه ویروس کرونا شیوع یافته است چرا باید سپاه ماهواره به فضا بفرستند. این فضاسازی در حالی است که سپاه و دیگر نهادهای نظامی و انقلابی در جریان شیوع ویروس کرونا, همه امکانات خود را برای مقابله وکنترل این ویروس بسیج کردند که در این باره می توان به اقدامات میدانی چون ضد عفونی کردن اماکن ومعابر , کارهای تحقیقاتی برای تولید ابزارهای تشخیص ویروس کرونا, فعالیت های تحقیقی برای کشف دارو و واکسن کرونا, ساخت چندین مرکز بیمارستانی برای بستری کردن مبتلایان, تولید مقادیر زیادی مواد ضد عفونی و همچنین میلیون ها عدد ماسک و دستکش و فعالیت هایی از این دست اشاره کرد.
در نهایت هم این دسته از رسانه ها پس از اینکه از موفقیت ایران در قراردادن ماهواره نور در مدار زمین مطمئن شدند به تهدیدزا بودن این موفقیت و ایران وسپاه هراسی روی آوردند که پیشتر به پیامدهای مثبت این موفقیت در منطقه اشاره شد.
---------------------------------------------------------------
رضا محمدمراد