به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای پرویز فتاح در حاشیه نشست ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای کلانشهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: ما امروز گزارشهای خوبی در این جلسه شنیدیم که هماهنگی و تدبیر در سطح کلانشهر تهران را نشان میدهد و بدون اغراق اگر این مدیریت نبود شاهد مسائل حاد در تهران میشدیم.
وی گفت: دوستان در ستاد مقابله با کرونای تهران با حساسیت امور تهران را مدیریت میکنند و از این پس نیز همین طور خواهد بود و ما در بنیاد مستضعفان در خدمت آقای دکتر زالی و ستاد تهران از روز نخست بوده ایم و تماس بین ما مرتب برقرار بوده است و در حد توان خدمت کرده ایم.
آقای فتاح افزود: البته برخی مسائل تخصصی در قاموس ماموریتهای ما نمیگنجید، اما بقیه مسائل حل شده است و به آقای دکتر زالی و اعضای ستاد اطمینان دادم که باز بنیاد در خدمت این ستاد حتی در دوران پساکرونا خواهد بود.
وی درباره گزارشهای مسئولان مترو، اتوبوسرانی و طرح ترافیک که در این جلسه مطرح شد، نیز گفت: درخواست میکنم این گزارشها از طریق شهردار تهران یا شورای اسلامی شهر تهران به ما منعکس شود تا در هماهنگی با آقای دکتر زالی بتوانیم در ادامه کمکهای قبلی ما به شهرداری گام برداریم تا هم از اقشار آسیب پذیر حمایت و هم از سلامت مردم کلانشهر تهران حفاظت شود.
رئیس بنیاد مستضعفان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مدیریت کرده اید که وامهای قرض الحسنه بنیاد با کمترین تشریفات به وام گیرندگان اختصاص پیدا کند؟ افزود: ما تا امروز ۳۲۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه برای آسیب دیدگان ناشی از بیماری کرونا اختصاص دادیم که ۲۰۰ میلیارد تومان را بانک سینا با کارمزد ۲ درصدی، ۱۰۰ میلیارد تومان را صندوق امداد ولایت کمیته امداد امام خمینی (ره) با کارمزد صفر درصد و ۲۰ میلیارد تومان را بانک رسالت در اختیار واجدان شرایط قرار میدهد.
فتاح گفت: سهمیه به بخشهای مختلف داده شده است و تشخیص اینکه به چه افرادی تعلق میگیرد با دستگاههاست و سقف این وام ۵ میلیون تومان است، اما در موارد استثنا تا ۱۰ میلیون تومان افزایش مییابد و برای وام ۵ میلیونی در حد یک ضامن و سفته و چک کفایت میکند، اما اگر مبلغ وام بیشتر بود تعداد ضامن بیشتر میشود چرا که این پولها باید برگردد و نظام بانکی شرایط خود را دارد.
وی افزود: شرایط دریافت این وام ساده است و ما سعی کردیم این حمایت از همه اقشار آسیب دیده از کرونا در سراسر کشور انجام شود که این حمایتها از افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و کارکنان تاکسیرانی و امور زندانها و سایر اقشار صورت گرفته است.
فتاح گفت: تا امروز حدود ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت بلاعوض از سوی این بنیاد برای اقشار مختلف هزینه قطعی شده است و قطعا پس از دوران کرونا هم، چون شاهد تبعات مشکلات اقتصادی خواهیم بود در کنار دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت و سایر دستگاهها خواهیم بود.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: در خصوص هتلها و اماکن بنیاد هم تا جایی که نیاز بود، مضایقه نکردیم و بیش از این هم بخواهند تامین میکنیم که این اقدام در خصوص دانشجویانی که از خارج کشور آمده اند و باز هم قرار است بیایند، ادامه خواهد داشت و ما با افتخار میزبان آنها هستیم و اگر کادر پزشکی هم برای بحث استراحت و تامین غذا نیازهایی داشتند، در خدمتیم.
آقای فتاح افزود: تابع آقای دکتر نمکی و دکتر زالی هستیم و امیدواریم وظیفه مان را در کنار همه ایثارگریهای کادر درمانی بتوانیم انجام دهیم.
آقای پرویز فتاح در نشست ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران که با حضور استاندار تهران و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی و مسئولانی از شهرداری تهران و مسئولان انتظامی و امنیتی و اطلاعاتی برگزار شد، گفت: هیچگاه سابقه نداشته است همه جهان در معرض آزمونی واحد قرار گیرد و مدیریت کشورها مقایسه شود.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: مردم در مقایسه میان ما و مسئولان دیگر کشورها رأی به داخل میدهند و تماسهای فراوانی از اروپاییان و بستگان افراد میشنویم که میگویند در این شرایط، وضع ایران بسیار بهتر است.
آقای فتاح گفت: باید به مدیریت مجموعه نظام در بحران کرونا نمره بالایی بدهیم و در غیر این صورت به خودمان جفا کرده ایم، البته ضعفهایی هم داریم که باید برطرف شود.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: نشان دادیم که در بحرانها سریع عمل میکنیم که در این خصوص فرمان مقام معظم رهبری هم توانست نیروهای مسلح و نهادها را خودجوش به میدان بیاورد.
آقای فتاح افزود: در شرایطی که همه دنیا بعد از ژانویه با کرونا درگیر شد ما تنها کشوری بودیم که کرونا دقیقاً با عید اصلی مان عید نوروز تلاقی کرد و مردمی که هیچگاه از برگزاری سیزده بدر غافل نمیشدند؛ در خانه نشستند و این کار اطاعت پذیری مردم را نشان میدهد.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: قهرمان این داستان مردم و کادر پزشکی هستند و باعث شدند با تلفات کمتر در مقایسه با اروپا حرکت کنیم چرا که انگلیس و فرانسه پس از ما مبتلا شدند، اما اکنون تلفات آنها از ما بیشتر است در حالی که مثل ما هم در تحریم نبودند.
وی گفت: بسیجیان و نیروهای مسلح هم به میدان آمدند و در همین کمیته امداد که ما به مددجویانمان کمک میکنیم همین مددجویان یک و نیم میلیون ماسک تولید کردند.
رئیس بنیاد مستضعفان در ادامه به کمکهای بنیاد مستضعفان به مردم گیلان، مازندران، قم و شهروندان حاشیه تهران و دیگر کمکها به کارکنان پسماند و بهشت زهرا اشاره کرد و گفت: رسانههای معاند ذره بین گذاشتند تا یک اتفاق کوچک در ایران را بزرگ کنند و ما دیدیم چقدر افراد مسن و معلول در جهان مردند و گفتند بمیرند؛ اما انصافاً در ایران در مراکز نگهداری سالمندان مسئله خاصی رخ نداد.
آقای فتاح افزود: ما ۵۰۰ میلیارد تومان به رزمایش مواسات و کمکهای مومنانه کمک کردیم و ۳۰۰ میلیارد تومان هم وام قرض الحسنه دادیم که از طریق صندوق کمیته امداد با سود صفر و یک بانک عامل با کارمزد ۲ درصد پرداخت شد.
وی گفت: برای زندانیانی هم که به سبب شیوع بیماری کرونا از زندان آزاد شدند، چون بیرون از زندان شغلی نداشتند، ۱۰۰ هزار مورد کارت خرید دادیم.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: همه دانشجویانی که از فرانسه، ایتالیا و چین آمدند ما میزبانشان بودیم و پذیرایی و رفت وآمد با ما بود و حتی به محض این که آمدند سیم کارتی از یکی از اپراتورها تقدیمشان کردیم.
آقای فتاح افزود: ما هیچ منتی نداریم و چه در این دوره و چه در دوران پس از کرونا در خدمتیم و هتل ها، اماکن و خودروهای ما هر جا لازم باشد در اختیار ستاد کرونا است.