پخش زنده
امروز: -
بعد از اعلام رسمی اولین مورد ابتلا به کرونا در ترکیه، آمار مبتلایان، جهشی نگران کننده یافت؛ به گونه ای که ظرف مدت 40 روز، شمار مبتلایان به کووید 19 در این کشور، از ۸۶ هزار نفر فراتر رفت و بدین لحاظ در صدر کشورهای غرب آسیا قرار گرفت.
پژوهش خبری صد اوسیما:روز 11 مارس 2020 (21اسفند1398 )، وزیر بهداشت ترکیه از شناسایی اولین بیمار مبتلا به کووید 19 و فردای آن روز از کشف دومین مورد آلودگی به ویروس کرونا خبر داد. روز 17 مارس (28 اسفند) هم اولین مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا در ترکیه گزارش شد. این در حالی است که تا قبل از 11 مارس، دولت ترکیه به شدت وجود حتی یک مورد ابتلا به ویروس کرونا را انکار می کرد؛ وزارت بهداشت ترکیه روز پنجم مارس اعلام کرده بود "۱۳۶۳ فرد مشکوک به این ویروس را آزمایش کرده، اما نتیجه آزمایش هیچ کدام مثبت نبوده است". پلیس امنیت ترکیه نیز هشدار داد "کسانی که برای ایجاد ترس در مردم، خبرهای غیرواقعی درباره کرونا منتشر میکنند، در اسرع وقت تحویل دستگاه قضایی میشوند". فرمانده پلیس امنیت ترکیه از جمله این موارد به فایلهای صوتی و تصویری که از شیوع کرونا در ترکیه خبر میدادند، اشاره کرد و آنها را "غیر واقعی" خواند. طبق اعلام وزارت کشور ترکیه، تا روز 19 مارس(1 فروردین) نیز ۱۹ نفر به اتهام شایعه پراکنی و ارائه اطلاعات نادرست در مورد کرونا، دستگیر شدند. اما روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش کرده پزشکانی که در رسانههای اجتماعی اطلاعاتی را منتشر میکردند، به شدت مورد انتقاد قرار میگرفتند و در ماه مارس ۴۱۰ نفر نیز به اتهام انتشار مطالب تحریک کننده بازداشت شدند .
بعد از اعلام رسمی اولین مورد ابتلا به کرونا در ترکیه، آمار مبتلایان، جهشی نگران کننده یافت؛ به گونه ای که ظرف مدت 40 روز، شمار مبتلایان به کووید 19 در این کشور، از ۸۶ هزار نفر فراتر رفت و بدین لحاظ در صدر کشورهای غرب آسیا قرار گرفت؛ در قاره آسیا بعد از چین، حائز رتبه دوم شد و در سطح جهان، پس از آمریکا و اروپا در جایگاه سوم ایستاد . تنها در یک نمونه، ظرف مدت ۲۴ ساعت، 3783 نفر به تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه، افزوده شدند . به گفته وزیر بهداشت ترکیه، بیشترین شیوع در شهرهای «استانبول»، «آنکارا»، «ازمیر»، «کوجائلی»، «ساکاریا» و «زونگولداک» مشاهده شده است .
مقامات ترکیه همواره در اظهارنظرها و سخنرانی هایشان، سعی دارند عملکرد دولت این کشور را در قبال شیوع ویروس کرونا، به عنوان یکی از موفقترین نمونه ها در جهان نشان دهند. «فخرالدین کوجا» وزیر بهداشت این کشور می گوید: "کشورهای همسایه و اروپا تدابیر گسترده ای را که ترکیه برای مقابله با این ویروس اتخاذ کرده بود، انجام نداده و رعایت نکردند؛ ترکیه تمام تدابیر لازم را برای مقابله با شیوع این بیماری اتخاذ کرده است". «فخرالدین آلتون» رئیس مرکز ارتباطات نهاد ریاست جمهوری ترکیه ادعا می کند: "..... تدابیر پیشگیرانهای که ترکیه اتخاذ کرده، می تواند الگویی برای دیگر کشورها باشد...." و در نهایت «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه پس از اعلام رسمی نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه گفته است: "قدرت هیچ ویروسی از تدبیر ما بیشتر نیست" .
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر :مرجان شریف زاده