به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ سردار نصرالله فتحیان در نشست خبری با اصحاب رسانه در استودیو سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اعلام این مطلب، گفت: سازمان های مردم نهاد و نیروهای جهادی هر یک نقشی کم نظیر را در مقابله با این بیماری بسیار خطرناک که هدفش تمام جامعه و تمام جغرافیا بود، ایفا کردند. طبق گزارشی که به من ارائه شد، نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی مردم در این شرایط اقتصادی برای کمک به بیمارستان ها، از تهیه مواد ضدعفونی کننده گرفته تا خرید تجهیزات مورد نیاز به میدان آمده که این نشان از روحیه ملت ایران است.
* ۲۷ هزار تخت نقاهتگاهی با بیش از ۵ هزار پرستار و مددکار داوطلبوی ادامه داد: نگرانی که متخصصان ما داشتند این بود که اگر بیماری یک پیک مجدد داشته باشد، دچار کمبود در فضای بیمارستانها نشویم که در این راستا یکی از اقدامات بزرگ نیروهای مسلح و سازمان های مردم نهاد، طراحی و ایجاد فضاهای پسابیمارستانی به عنوان نقاهتگاه بود. به طوری که بیش از ۲۷ هزار تخت نقاهتگاهی در بیش از ۳۰۰ مکان با اقدامات لجستیکی، خدماتی، دارویی و درمانی خوب در اختیار نظام سلامت قرار گرفت و همچنین بیش از ۳ هزار نیروی داوطلب پرستار و بیش از ۲ هزار نیروی مددکار اجتماعی به صورت داوطلبانه در این نقاهتگاهها قرار گرفتند.
*بیش از ۱۵ هزار پزشک و ۱۰۰هزار پرستار در خط مقدم مقابله با کروناوی تأکید کرد: از طرفی مجموعه کادر پزشکی به عنوان خط مقدم مقابله با کرونا بودند که بیش از ۱۵ هزار کادر پزشکی در کشور و ۱۰۰ هزار کادر پرستاری در کشور کار بزرگی را انجام دادند. یکبار دیگر جامعه پزشکی در مقابل ملت ایران رو سفید شد و با همه ظرفیت و توان تخصصی خود در خدمت بیماران بود و حماسه بزرگی را خلق کرد و بیش از ۱۰۰ شهید برای نجات و سلامتی ملت ایران تقدیم کرد.
سردار فتحیان یادآور شد: جامعه پزشکی یکبار دیگر بعد از دفاع مقدس قد علم کرد، بر افراشته شد و خوب آزمایش داد و در این مسیر سخت و دشوار بیش از ۱۰۰ نفر از کادر پزشکی، پرستاری و بهداشتی ما برای دفاع از سلامت مردممان جانشان را تقدیم کردند که با همه وجود به روح همه شهیدانمان در نظام سلامت درود میفرستیم.
*تلاش برای شناسایی ابعاد مختلف کروناوی تأکید کرد: یکی از کارهای مهم در هر اقدام بزرگ، هماهنگی است. این بیماری برای بشریت یک بیماری جدید، پیچیده، نو، مدرن و ناشناخته است و کمتر از چهار ماه از عمر این بیماری میگذرد و در کشور ما هم نزدیک به ۷۰ روز از شناخته شدن آن میگذرد. تمام محققان و دانشمندان ما در تلاشند که بتوانند ابعاد مختلف این بیماری را شناسایی کنند.
مدیر هماهنگی بین دستگاهی در ستاد ملی کرونا افزود: هنوز هیچ داروی قطعی برای این بیماری ساخته نشده است. تمام کانون های علمی در سراسر این کره خاکی در حال بررسی هستند تا بتوانند اولا ابعاد مختلف این ویروس را شناخته، داروی آن را مشخص کنند و در نهایت بتوانند واکسن آن را تولید کنند که امیدواریم دانشمندان ایرانی که همواره پیشگام بوده اند بتوانند در این زمینه هم پیشگام باشند.
*برخی شیطنت ها مانع خرید کیت از کره شدوی در خصوص واردات کیت های تشخیصی نیز گفت: در حال حاضر بخش زیادی از کیتها در داخل کشور از سوی مجموعه شرکتهای دانش بنیان، جهاد دانشگاهی و بخش دفاع در حال تهیه است. در عین حال از آنجایی که یکی از توصیه های جهانی انجام تست گسترده است قرار بود محموله کیتی را برای آزمایش گسترده از کشور کره وارد کنیم. بر اساس بررسی هایی که انجام شد کشور کره آمادگی داشت که بتواند این کیت ها را در اختیار نظام سلامت قرار دهد که متأسفانه قدری شیطنت در این مسیر انجام شد و به رغم اینکه این موضوع به طور کامل با نظام سلامت همراه بود و از نظر قیمت حداکثر تلاش شده بود که بتوانیم با کمترین قیمت آنها را تهیه کنیم، اما متأسفانه تا این لحظه به دلیل شیطنتهایی که انجام شد، این خرید محقق نشده، اما مورد نیاز ملت ایران است تا بتوان در مرحله دوم غربالگری تست گسترده ای را انجام دهیم.
*اپیدمی کرونا در پادگانها نداریمسردار فتحیان در خصوص وضعیت پادگان ها و زندان ها از نظر ابتلا به کرونا، گفت: خوشبختانه در مجموعه نیروهای مسلح طرحی را با نام طرح امام رضا (ع) داشتیم که طرح توسعه بهداشت و سلامتی در مجموعه نیروهای مسلح بود. بر همین اساس همواره پادگانها از ابعاد مختلف بهداشت محیط، بهداشت فردی و بهداشت روانی مورد پایش قرار می گیرند. در مقابله با این بیماری هم نیروهای مسلح به خوبی عمل کردند و با اپیدمی گسترده ای در پادگان ها مواجه نشدیم. رعایت دستورالعمل های بهداشتی در پادگان ها انجام می شود و ناظرین بهداشت از مجموعه نیروهای مسلح مرتبا بر پادگان ها نظارت دارند و تاکنون گزارش اپیدمی را در پادگان ها نداشتیم.
*۶۲ هزار تیم بسیجی در کنار تیم های بهداشتی وزارت بهداشتوی در خصوص وضعیت غربالگری کرونایی ها نیز گفت: حضور بیش از ۶۲ هزار تیم بسیجی در کنار تیمهای بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر هستند، کمک بزرگی بود که در خدمت نظام سلامت قرار گرفت. قطعا اگر نیروهای بسیجی وارد کار نمیشدند، حتما غربالگری مدت زمان بیشتری طول می کشید و ممکن بود که این سرعت عمل محقق نشود.
مدیر هماهنگی بین دستگاهی در ستاد ملی کرونا یادآور شد: حدود ۵۰۰ مرکز درمانی ۱۶ ساعته برای غربالگری مردم در بسیج ملی مقابله با کرونا از سوی نیروهای مسلح و بسیج در اختیار نظام سلامت قرار گرفت. بیش از ۱۰۰۰ پزشک، پرستار و نیروهای بهداشتی از مجموعه نیروهای مسلح در بسیج ملی مقابله با کرونا به کار گرفته شدند که کمک بزرگی به نظام سلامت بودند.
وی افزود: 70 درصد از تخت های بیمارستانی در مجموعه نیروهای مسلح با تصویب رییس کل ستاد نیروهای مسلح و با تایید مقام معظم رهبری در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت. بیمارستان بقیه الله تهران به عنوان بزرگترین محل مراجعه بیماران کرونایی، بیشترین بیماران را در تهران پذیرش و خدمات را مطابق دستورالعمل های وزارت بهداشت ارائه کرد.
*بهره مندی دو هزار بیمار کرونایی از تخت های نقاهتگاهیوی در پایان درباره تختهای نقاهتگاهی و استقبال نکردن از این تختها نیز گفت: تختهای نقاهتگاه امکانات یدکی است تا اگر فضای بیمارستانها در دوران پیک کم بود، از آن استفاده کنند. ما به شرایطی نرسیدیم که از این تختها استفاده کنیم. البته بیش از ۵۰ نقاهتگاه ما در کشور مورد استفاده قرار گرفت و حدود دو هزار بیمار کرونایی از تختهای نقاهتگاهی استفاده کردند البته اجباری هم وجود نداشت. مقرر شد اگر افرادی که تست سرپایی میدهند و تستشان مثبت است، اگر در منزل شرایط ایزولاسیون برایشان مهیا نیست از این تختها استفاده کنند که در چند شهر مانند زنجان و همدان از آنها استفاده شد.