به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اثر شیوع ویروس کرونا، در آمریکا یک میلیون و ۸۸۸ نفر به این بیماری مبتلا شده و ۵۶ هزار و ۳۲۳ نفر از این تعداد جان باخته اند.
ترامپ: به نظرم بسیاری از مدارس آمریکا بازگشایی خواهند شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: رئیس جمهور آمریکا گفت به نظرش بسیاری از مدارس این کشور، هر چند برای مدتی کوتاه، بازگشایی خواهند شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری مشترک با کارگروه مقابله با کرونا در این کشور گفت: فرمانداران برخی ایالتها خواهان بازگشایی مدارس در ایالتهای خود هستند و این مسئله باید هر چه سریعتر و به صورت ایمن محقق شود.
وی در ادامه افزود: راهبرد قاطع ما برای کُند کردن روند گسترش کرونا موفقیت آمیز بوده و کاهش شمار مبتلایان به کرونا در کانونهای شیوع این ویروس آغاز شده است.
ترامپ مدعی شد: بیشتر از حد نیاز دستگاه تنفس مصنوعی در اختیار داریم و دستگاههای مازاد را به کشورهای دیگر ارسال خواهیم کرد.
رئیس جمهور آمریکا گفت کشورش در حال اجرای تحقیقاتی جدی درباره اقدامات چین در پاسخ به شیوع کروناست.
مقام آمریکایی چین را متهم به ارسال کیت های کم کیفیت کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: پیتر ناوارو مشاور تجاری کاخ سفید چین را متهم کرد کیتهای آزمایش کرونای کم کیفیت و حتی تقلبی به آمریکا فرستاده و در حال سودجویی از شیوع کروناست.
ناوارو، یکی از منتقدان صریح اللهجه دولت چین که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا وی را در امور مربوط به تامین ملزومات در بحرانهای بهداشتی منصوب کرده است گفت اجرای آزمایشهای بیشتر پیش از بازگشت مردم آمریکا به سر کار حیاتی است.
وی گفت تعداد بسیار زیادی کیت آزمایش از چین وارد شده که کم کیفیت است یا اشتباه تشخیص میدهد.
آمریکا از نظر تجهیزات اصلی و داروهای کرونا به شدت وابسته به چین است و دو طرف اتهاماتی را در طول شیوع کرونا روانه هم کرده اند.
ناوارو چین را به گسترش ویروس کرونا به سایر نقاط جهان متهم کرد و گفت آنها «شش هفته این ویروس را پنهان کردند.»
وی گفت: «آنها میتوانستند این ویروس را در ووهان مهار کنند. این کار را نکردند. بذر آن را در جهان پاشیدند به این ترتیب که صدها هزار چینی سوار بر هواپیما به میلان، نیویورک و دیگر جاها رفتند.»
مجلس نمایندگان در مورد تصمیم ترامپ برای توقف کمک به سازمان جهانی بهداشت تحقیق میکندبه گزارش شبکه تلویزیونی العالم، کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا امروز سه شنبه تحقیقات خود را در خصوص تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور برای توقف کمکهای مالی به سازمان جهانی بهداشت آغاز خواهد کرد.
یک سوم مردم آمریکا کار، یا درآمد خود را از دست داده اند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: نتایج تحقیق مرکز گالوپ که روز دوشنبه منتشر شد نشان میدهد حدود یک سوم از مردم آمریکا در اثر ویروس کرونا کار خود یا درآمد خود را از دست داده اند، خصوصا در میان افرادی که درآمد اندکی داشته اند به این ترتیب که یا اخراج شده اند و یا ساعات کاری آنها کاهش یافته است.
موسسه گالوپ در این تحقیق دریافت ۳۰ درصد از بزرگسالان در آمریکا (که ۲۵۶ میلیون نفر از جمعیت آن بالای ۱۸ سال هستند) میگویند شغل یا پول آنها تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته است.
۱۰ درصد از افراد گفتند به طور موقت اخراج شده اند، اما ۸۵ درصد از آنها معتقدند به سر کار خود باز خواهند گشت. همچنین یک چهارم گفتند درآمد آنها ضربه خورده است؛ و از هر شش نفر یک نفر گفت ساعات کاری وی کاهش یافته است. در میان افرادی که درآمد کمتری دارند ۴ درصد گفتند شغل خود را برای همیشه از دست داده اند.
این در حالی است که به طور کلی ۲ درصد از افراد مصاحبه شونده گفتند شغل خود را به صورت دایم از دست داده اند.
بوستون گلوب: کاخ سفید را بابت شیادی و تجویز قلابی باید ضد عفونی کرد.
به گزارش این پایگاه اینترنتی، اکثر آمریکاییها در رابطه با کسب اطلاعات دقیق در مورد ویروس کرونا به رئیس جمهور این کشور اعتماد ندارند و این خبر خوبی برای سلامتی و بقا آنها است. اما عموم مردم هنوز به دانشمندان دولت اعتماد دارند و به نفع همه است که وضعیت اینگونه باقی بماند.
این ویروس که در سراسر جهان پخش شده است با یک شیوع ثانویه ناشی از اطلاعات گمراه کننده همراه بوده است که بخش عمده آن از کاخ سفید سرچشمه گرفته است. در حالی که بدون شک این موضوعی خطرناک است، اما ترامپ از ماه ژانویه تا کنون هرگونه شدت شیوع کرونا را رد کرده است و پیشنهاد استفاده از روشهای درمانی آزمایش نشده را داده است و این موضوع چشم انداز مصرف غیرمتعارف مواد ضد عفونی کننده را بالا میبرد. در این حال نظرسنجیها از شک و تردید عمومی در مورد آنچه او درباره کرونا میگوید حکایت دارند.
اکنون خطر جدیتر این است که رئیس جمهور همچنین سعی میکند واقعیت را با توهمات خود مطابقت دهد. دولت ترامپ انتظار دارد که دانشمندان مشغول به کار در بدنه دولت بتوانند حدس و گمانهای ناآگاهانه رئیس جمهور و نهادهای فدرال را مورد تأیید قرار دهند. راه حل مقابله با این حملات به انسجام علمی کنگره مربوط میشود.
از اواسط ماه مارس، رئیس جمهور بارها از نام داروهای هیدروکسی کلروکین و کلروکین به عنوان داروهای ضد کرونا استفاده کرده است. این در حالیست که آنها به اندازه کافی به عنوان درمان این بیماری مورد مطالعه قرار نگرفته اند و اخیراً سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار داده است که هیدروکسی کلروکین میتواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد. حداقل یک مطالعه کوتاه مدت درباره بازنشستگان جنگی نشان میدهد که مصرف این داروی ضد مالاریا با میزان مرگ و میر بالاتر ناشی از کرونا مرتبط است. ماه گذشته، یک زن و شوهر اهل آریزونا تصمیم گرفتند محصولی حاوی کلروکین را مصرف کنند. این مرد درگذشت و همسرش در بیمارستان بستری شد. در همین حال، بیمارانی که هیدروکسی کلروکین را به طور معمول برای بیماریهایی مانند سل پوستی و آرتریت روماتوئید مصرف میکنند، از کمبود این داروها در بازار خبر داده اند. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد از زمانی که ترامپ از این داروها به عنوان تغییر دهنده بازی یاد کرده است تجویز این دو دارو ۴۶ برابر افزایش یافته است.
با این حال، اقدامات رئیس جمهور برای تحمیل اثربخشی این روش درمانی بیش از حدس عمومی است. کاخ سفید ظاهراً سازمان غذا و داروی آمریکا را تحت فشار قرار داد تا ماه گذشته مجوز اضطراری صادر کند تا میلیونها دوز از داروهای مصرفی عمومی برای مقابله با کرونا آزاد شود. هفته گذشته، مقامات دولت ترامپ دکتر ریک برایت (Rick Bright) ایمونولوژیست بسیار ماهر را از مقامش که نظارت بر توسعه درمانها و واکسنها برای بیماری جدید بود، برکنار کردند. او اظهار داشت که وی به عنوان رئیس سازمان تحقیقات و توسعه پیشرفته زیست پزشکی به دلیل امتناع از هدایت میلیاردها دلار از پول مالیات دهندگان به خرید و تولید هیدروکسی کلروکین از کار اخراج شد، زیرا تحقیقات وی درباره سایر درمانها و واکسنها امیدواری بیشتری نشان دادند. او همچنین میگوید در برابر استفاده گسترده از این دارو مقاومت کرد.
رئیس جمهور ترامپ حداقل یکبار از پاسخ دادن دکتر آنتونی فائوچی (Anthony Fauci) به سوالات رسانهای در مورد مصرف داروی هیدروکسی کلروکین ممانعت کرده است و گفته میشود یکی از مقامات سیاسی ترامپ تلاش کرده است که فائوچی مدیر باتجربه موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی را مجاب کند که بگوید که هیدروکسی کلروکین میتواند درمانی برای کرونا باشد. در تاریخ ۱۲ آوریل، رئیس جمهور یک پیام توئیتری انتقادی را درباره فائوچی منتشر کرد. این به خاطر بخشی از اظهارات این دانشمند در برابر یکی از کمیتههای کنگره درمورد ناکامیهای کشور در پاسخ به این بیماری کرونا بود.
رئیس جمهور ترامپ در جلسه مطبوعاتی روز چهارشنبه گذشته، از دکتر رابرت ردفیلد (Robert Redfield) مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها خواست تا نظرات خود را که در اوایل هفته به نشریه واشنگتن پست درباره موج همه گیری شدیدتر کرونا در زمستان آتی ارسال کرده بود بازگرداند و آنها را انکار کند. رئیس جمهور با هشدار درباره خبرهای جعلی، از ردفیلد خواست تا توضیح دهد و وقتی این دانشمند تأیید کرد که وی به طور صحیح این موضوع را بیان داشته است، به شدت عصبانی شد.
روز پنجشنبه، رئیس جمهور در جلسه مطبوعاتی تلویزیونی خود گفت مصرف مواد شیمیایی ضدعفونی کننده از قبیل لیسول یا سفید کننده یا قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش، ممکن است باعث از بین رفتن کرونا در بدن انسان شود. حتی اگر اکثر مردم به توصیههای پزشکی خطرناک ترامپ توجه نکنند، این به این معنا نیست که پیامدهای آن بی ضرر است. دکتر دبورا بیرکس (Deborah Birx) هماهنگ کننده مقابله با کرونای کاخ سفید، که در جلسه مطبوعاتی روز پنجشنبه در محل حاضر شد، از هرگونه انتقاد از اظهارات رئیس جمهور دریغ کرد. او به جای رد کردن پیشنهاد خطرناک رئیس جمهور گامی ظریف در جهت تصحیح اظهارات ترامپ برداشت تا مبادا وی از منصب خود در این برهه زمانی حساس کنار گذاشته شود و نتواند به ملت در مقابله با این فاجعه آشکار کمک کند.
مایکل ای. کوهن (Michael A. Cohen) از مسئوولان نشریه بوستون گلوب گفت: این را با صدای بلند بگویید، آن را واضح بگویید: دونالد ترامپ باید به خاطر نحوه مدیریت خود در مقابله با ویروس کرونا از مقامش استعفاء کند.
وی افزود: حتی اگر رئیس جمهور در سخنان خود سهوا و به طور اشتباه این سخنان را گفته باشد، او هنوز هم جان مردم را به خطر میاندازد. با این حال، آنچه که هنوز هم خطرناکتر است این است که او کسانی را که وظیفه آنها انتقال اطلاعات به مردم است و هر زمان که بر روی این واقعیتها تأکید کنند که توصیههای وی اشتباه است، تهدید به برکناری میکند. روشن است که رئیس جمهور انتظار دارد دانشمندان دولت خطرات این ویروس را کم اهمیت جلوه دهند و "درمان"هایی را که او از آنها حمایت میکند برای جبران بی مدیریتی خود برای مقابله با بحران تایید کنند. آنها تا زمانی که با رئیس جمهور مخالفتی نداشته باشند او از صحبت کردن با آنها استقبال میکند.
وی گفت: یک دانشمند درخشان و خوب به اندازه تونی فائوچی نباید وقت خود را صرف مانور دادن برای ادعاهای رئیس جمهور کند. این به منزله یک هزینه قابل توجه برای جامعه است.
جان هولدرن (John Holdren)، مشاور سابق علمی کاخ سفید در زمان ریاست جمهوری اوباما و مشاورعلمی غیررسمی رئیس جمهور بیل کلینتون که در طول دهها سال با فائوچی ارتباط و همکاری داشته است به هیئت تحریریه بوستون گلوب گفت: فائوچی یکی از ویروس شناسان برجسته کشور است و باید به طور ایده آل زمان بیشتری را به جای اصلاح اقدامات اشتباه رئیس جمهور صرف ساخت واکسن کند. وی گفت: "این شرم آور است. "
مردم به دانشمندان دولت اعتماد دارند که به ما بگویند چه چیزی صحیح است، خواه این یک پیش بینی آب و هوایی از طوفان آینده، تهدید یک بیماری مسری یا خطر افزایش سطح دریا در جوامع ما باشد. این یک موضوع مرتبط با امنیت عمومی است. این موضوعی مرتبط با زندگی و مرگ است. این دانشمندان میتوانند آزادانه صحبت کنند و نباید بخاطر به اشتراک گذاشتن یافتههای تحقیقی یا دارویی خود و هرگونه فشار سیاسی در عذاب باشند.
کن کیمل (Ken Kimmel) رئیس اتحادیه غیرانتفاعی دانشمندان نگران، در مصاحبه با هیئت تحریریه بوستون گلوب گفت: مهم است که به یاد داشته باشید این دانشمندان دولت برای ما کار میکنند. ما در حال پرداخت هزینه کار آنها هستیم. ما حق داریم عملکرد آنها را ببینیم.
وی افزود: کاخ سفید و ترامپ از مدتها قبل از شروع بحران فعلی ماموریت ساکت کردن، تهدید و انتصاب دانشمندان دولت را بر عهده داشته اند و نسلی از دانشمندان با استعدادی را که احتمالاً متعهد به وظیفه خود بوده اند از مقام خود کنار زده اند.
دانشمندانی، چون فائوچی و برایت منصوب رئیس جمهوری نیستند و به همین دلیل از آنها در برابر قوانینی که نهادهای فدرال اتخاذ کرده اند، محافظت میشوند. اما وقتی بدنه اجرایی کشور نتواند از استقلال دانشمندان شاغل در دولت محافظت کند این وظیفه به کنگره واگذار شده است تا مشکل را برطرف کند. این به معنای برگزاری جلسات دادرسی برای مستند سازی حملات گسترده به تمامیت علمی توسط کاخ سفید است. با وجود چالشهای تدارکاتی در خصوص برگزاری جلسات عمومی در هنگام فاصله گذاری اجتماعی، رهبران کنگره باید برای ایجاد کمیتههایی برای فراخوان مقامات دولت اقدام کنند یا اینکه با روشهای مجازی از آنها درباره ساکت کردن دانشمندان شاغل در دولت در این وضعیت بحرانی و همه گیری کرونا سوال کنند.
مواد سفید کننده و شوینده به منزله یک روش درمانی برای مردم آمریکا نیست. مواد ضد عفونی کننده و نور خورشید نه فقط برای محافظت انسان در برابر ویروس بلکه برای مقابله با دستکاری دولت ترامپ در امور علمی و حمله آن به دانشمندان شاغل در دولت نیاز است. جای تأسف است که کنگره نمیتواند به سادگی این موضوع را که رئیس جمهور واقعیتها را دستکاری میکند، حدس بزند. اما کنگره میتواند و باید بیش از این از قدرت خود برای محافظت از توانایی دانشمندان در پیگیری و گفتن حقیقت استفاده کند.
آمریکا/پیروزی ترامپ به حل بحران اقتصادی منوط شده است
در حالی که آمریکا حدود شش ماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فاصله دارد، پیروزی دونالد ترامپ به توانایی وی در به حرکت درآوردن چرخهای اقتصاد این کشور گره خوده است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: در آمریکا، ایالتهای جورجیا، اوکلاهُما و آلاسکا خود را برای از سرگیری فعالیتها آماده میکنند. ایالت کارولینای جنوبی نیز پس از دو ماه قرنطینه برای آغاز فعالیتهای اقتصادی تمهیداتی اتخاذ کرده است. برخی از فعالیتهای کارگاهی و تولیدی شروع میشوند. برعکس این ایالات در نیویورک که کانون گسترش اپیدمی در آمریکا قلمداد میشود، تمهیدات قرنطینهای تا ۱۵ مه ادامه خواهد داشت.
گزارشگر این شبکه گفت: خواسته تظاهرکنندگان تگزاسی این است: فعالیتها در تگزاس را آغاز کنید. این تظاهرکنندگان خواهان پایان قرنطینه و ازسرگیری فعالیتهای اقتصادی هستند.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یکی از تظاهرکنندگان را پخش کرد. وی گفت: من میخواهم آنها به آرامی فعالیتها در تگزاس را آغاز کنند، نه این که شرایط خیلی سریع به وضعیت عادی بازگردد. تمهیدات امنیتی میبایست بر قوت خود باقی بمانند.
گزارشگر افزود: در اکثر ایالتهای آمریکا قرنطینه تا ۱۵ ماه مه در نظر گرفته شده است. اما برخی از فرمانداران شرکتها را به ازسرگیری فعالیتها ترغیب میکنند. در جورجیا سالنهای ورزشی، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی فعال شده اند. کارولینای جنوبی، آلاسکا و اوکلاهما نیز همین راهبرد را در پیش گرفته اند. پس از ۵ هفته توقف فعالیتهای اقتصادی در آمریکا، تعداد بیکاران در این کشور به ۲۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان کوین هاست Kevin Hassett مشاور اقتصادی کاخ سفید را پخش کرد. وی گفت: من فکر میکنم که دو ماه وحشتناک پیش رو داریم. ما شاهد بدترین ارقام و آمارها در تاریخ کشورمان خواهیم بود. به نظر من نرخ بیکاری به حدود ۱۶ درصد و یا بیشتر خواهد رسید.
گزارشگر ادامه داد: آمریکا رقمی معادل ۲۰۰۰ میلیارد دلار به بخش اقتصاد تزریق میکند. در حالی که تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شش ماه زمان باقی است و انتخاب مجدد دونالد ترامپ به توان وی در راه اندازی فعالیتهای اقتصادی گره خورده است. رئیس جمهوری آمریکا خواستار ازسرگیری هر چه سریعتر فعالیت شرکت هاست.
تلاش سخنگوی کاخ سفید برای توجیه علت لغو نشست خبری ترامپ
سخنگوی کاخ سفید در گفتگو با خبرنگاران تلاش کرد علت لغو نشست خبری گروه کاری مقابله با ویروس کرونا را توجیه کند و گفت نشستهای خبری با طراحی و تمرکز نو ادامه خواهند یافت.
به گزارش بی بی سی، کایلی مک انانی گفت از نظر رئیس جمهور، این نشستهای خبری فرصتی بود تا مستقیم با مردم آمریکا گفتگو کنیم و خیلی هم عالی برگزار میشد. همانگونه که در مصاحبه اعلام کردم امروز دیگر نشست خبری نخواهیم داشت، زیرا رئیس جمهور ساعت چهار بعداز ظهر ویدیوکنفرانس با تعدادی از فرمانداران خواهند داشت. در طول هفته نشستهای خبری برگزار خواهیم کرد. شاید چگونگی برگزاری نشستها و تمرکز آنها تغییر کند؛ هر گونه تغییری را متعاقبا اعلام میکنیم.
خبرنگار بی بی سی از واشنگتن گزارش داد نشست خبری دیگری که قرار بود ساعت ۵ بعداز ظهر امروز برگزار شود نیز لغو شده است.
رئیس جمهور ترامپ در پیامی توئیتری گفته بود به نظر میرسد برگزاری چنین نشستهای خبری دیگر ارزشی ندارد و علت آن را رسانههای گروهی یا آنچه او «اخبار ساختگی» میخواند بیان داشته است. شاید این نشستها در طول هفته با نگاه و تمرکزی نو برگزار شوند. شنیدهها حاکی است ترامپ زیر فشار قرار دارد تا بیشتر به مسائل اقتصادی بپردازد و از پرداختن به بحثهای سلامت و بهداشت مرتبط با ویروس کرونا خودداری کند. بویژه پس از جنجالی که بر سر ضدعفونی کنندهها بوجود آمد.
به گفتهی خبرنگار بی بی سی، از آنجا که ترامپ بیشتر به نظرسنجیهای تلویزیونی تکیه میکند و بسیار مشتاق است در قاب تلویزیون از او تعریف و تمجید شود لذا برخی مشاوران و نزدیکان او دارند تلاش میکنند ایدهی او را تغییر بدهند و به او بفهمانند که در دراز مدت نمیتوان به نظرسنجیهای تلویزیونی به عنوان ابزاری برای سنجش استفاده کرد. چیزی که از نظر مشاوران ترامپ در دراز مدت اهمیت دارد این است که او در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو دوباره برگزیده شود. این در حالی است که میزان محبوبیت او در چند هفتهی گذشته به شدت کاهش یافته است و این کاهش محبوبیت درست همزمان شده با برگزاری نشستهای خبری درباره ویروس کرونا. همچنین در ایالتهای مهمی همچون فلوریدا، پنسیلوانیا و میشیگان که رای دهندگان آنها هنوز به تصمیم نهایی نرسیده اند و از حزب مشخصی حمایت نکرده اند وضعیت ترامپ در برابر جو بایدن (نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو) اصلا خوب نیست.
بسیاری از فرمانداران هم حزبی ترامپ از جمله فرماندار جمهوریخواه ایالت مریلند از رئیس جمهور گلایه داشتند که چرا بحث تزریق ضدعفونی کنندهها را در نشست خبری مطرح کرده و اینکه صدها تن از شهروندان با او تماس گرفته و شفاف سازی در این زمینه را خواستار شده اند. این در حالی است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا پس از سخنان ترامپ مجبور شد بیانیه بدهد و مردم را از خطرهای مرگبار تزریق ضدعفونی کنندهها به بدن بیماران آگاه سازد.
رئیس جمهور آمریکا در یک ماه گذشته تقریبا هر روز در نشست خبری با خبرنگاران حضور پیدا کرده و به پرسشهای آنان درباره همه گیری ویروس کرونا پاسخ گفته است.
اما دونالد ترامپ روز جمعه نشست خبری خود را پایان داد بدون آنکه به هیچ پرسشی از سوی خبرنگاران پاسخ بدهد. او در پایان هفته هم هیچ نشست خبری برگزار نکرده است و از آن پس تاکنون حتی در پیامهایی در توئیتر، اصل برگزاری چنین نشستهای خبری را زیر سوال برده و گفته این نشستهای پرسش و پاسخ بی فایده است.
کاخ سفید هم تایید کرده رئیس جمهور در آینده با خبرنگاران گفتگو خواهد کرد، اما گروه ضربت ویروس کرونا امروز دیگر نشست خبری نخواهد داشت.
ترامپ در آخرین نشست خبری خود طوفان به پا کرد زمانی که گفت میشود با تزریق ضدعفونی کنندهها و تاباندن پرتوهای ماوراء بنفش به بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به درمان آنان کمک کرد. او، اما حالا اصرار دارد این سخنان را برای «خنده و از سر شوخی» گفته است.
افزایش ۲۰۰% تقاضا برای غذای رایگان در مناطقی از نیویورک
فرماندار نیویورک اذعان کرد تقاضا برای غذای رایگان در مناطقی از این ایالت، دویست درصد افزایش یافته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کومو فرماندار دموکرات ایالت نیویورک در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت: به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ در نیویورک تقاضاهای مردمی در محلهای توزیع غذا بسیار افزایش یافته است. این روند قابل پیش بینی بود. میزان تقاضای مردمی در این خصوص در بخشهای شمالی ایالت نیویورک بین چهل تا شصت درصد افزایش یافته است. این رقم بسیار زیاد است و باید به آن پرداخته شود. در منطقهای همانند وست چستر این افزایش دویست درصد است. در شهر نیویورک، این رقم صد درصد است. در منطقه لانگ آیلند نیز این رقم چهل درصد بوده است. ما قصد داریم بیست و پنج میلیون دلار درقالب منابع مالی اضطراری به این مراکز توزیع غذای رایگان اختصاص بدهیم. از خیرین میخواهم به ما کمک کنند. لطفا به ما و تامین منابع مالی برای این منظور کمک کنید. بی تردید، پس از کرونا زندگی متفاوت خواهد شد. اما این تفاوت باید به سمت مثبت شدن باشد بطوریکه ما هوشمندتر، بردبارتر، مقاومتر و متحدتر و بهتر از گذشته شویم.
ترامپ بار دیگر از عملکرد فرماندارهای دموکرات در برخی ایالات انتقاد کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: چرا باید مردم و مالیات دهندگان آمریکایی تاوان ایالتهایی مانند ایلینوی و شهرهایی را بپردازند که توسط دموکراتها بد اداره میشوند. آیا بقیه ایالتها انتظار دریافت کمک مالی ندارند؟ من آماده ام تا درباره هر چیزی صحبت کنم.
هنرپیشه آمریکایی، با انتقاد از ترامپ، آرزوی پزشک دولت آمریکا را برآورده کرد
برَد پیت، بازیگر معروف سینمای آمریکا، آرزوی پزشک دولت ترامپ را برآورده کرد، اما از انتقاد از ترامپ کوتاه نیامد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، از زمان شیوع بیماری کووید-۱۹، نام دکتر آنتونی فاوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در آمریکا (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) که از اعضای کارگروه کرونا در کاخ سفید است بر سر زبانها افتاده و همه با او آشنا شده اند. دکتر فاوچی در سی و شش سال گذشته (ازسال ۱۹۸۴ تاکنون) مدیر این مرکز مهم علمی در آمریکا بوده و در زمینه بیماریهای عفونی در جهان معروف است. او دو هفته پیش در مصاحبه تلویزیونی سی ان ان حاضر شد. مجری سی ان ان از او پرسید: دوست دارید کدامیک از هنرپیشهها نقش شما را بازی کنند؟ مثلا آیا دوست دارید بن استیلر یا برد پیت در فیلمی نقش شما را بازی کنند؟
دکتر فاوچی در پاسخ با خنده گفت: بی تردید، برد پیت!
حالا با گذشت دو هفته از آن زمان، شنبه شب آرزوی دکتر فاوچی برآورده شد، زیرا برد پیت (هنرپیشه معروف آمریکایی) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی، نقش او را بازی کرد.
برد پیت درحالیکه چهره خود را شبیه دکتر فاوچی کرده بود و با لحن صدای دورگه او صحبت میکرد گفت: اطلاعات اشتباه زیادی درباره این ویروس وجود دارد. رئیس جمهور (ترامپ) با رهنمودهای ما، آزادی عملهایی برای خودش درنظر گرفته است. امشب میخواهم توضیح بدهم که رئیس جمهور تلاش میکرد چه چیزی بگوید. باید با ذهن باز به مسائل نگریست.
ان بی سی در ادامه بخشی از صحبتهای ترامپ را پخش میکرد که میگفت: هرکس که به تست کرونا نیاز داشته باشد، این امکان برای او فراهم خواهد بود. همه باید تست بدهند. این تست زیبا خواهد بود.
برد پیت در ادامه با کنایه به این سخنان ترامپ گفت: اجازه بدهید چند نکته را بیان کنم. نمیدانم، آیا توصیف زیبا برای این تست درست است یا خیر مگر اینکه به نظر شما، فروبردن وسیله تست گرفتن به سرتان زیبا باشد! درعین حال، وقتی او میگفت همه میتوانند تست (کرونا) بدهند، منظور او این بود که تقریبا هیچکس نمیتواند!.
برد پیت در ادامه گریم خود را از صورتش برداشت و با صدای عادی خودش خطاب به دکتر فاوچی گفت: جناب دکتر فاوچی واقعی! از شما به علت آرامش و شفافیت در این دوران پراضطراب تشکر میکنم. از پزشکان و دیگر کارکنان خط مقدم اقدام و خانوادههای آنها به علت بودن در خط مقدم تشکر میکنم.
لغو انتخابات درون حزبی دموکراتها در ایالت نیویورک
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، مسئولان محلی ایالت نیویورک آمریکا از لغو انتخابات مقدماتی درون حزبی دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از بیم شیوع کرونا خبر دادند. این انتخابات قرار بود روز ۲۳ ماه ژوئیه برگزار شود.
نشست خبری دونالد ترامپ به همراه کار گروه مقابله با کرونا لغو شد
به گزارش پایگاه اینترنتی ددلاین، کاخ سفید اعلام کرد نشست خبری روز دوشنبه ترامپ در مورد ویروس کرونا برگزار نمی شود.
کایلی مک انانی سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت نشست های خبری ترامپ این هفته از سرگرفته می شود، اما ممکن است این نشست ها به شکل جدیدی برگزار شود.
مثبت بودن تست پادتن یک سوم لاتین تبارهای نیویورک
تست پادتن یک سوم لاتین تبارهای نیویورک درباره ابتلا به بیماری کووید-۱۹ مثبت بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کومو فرماندار دموکرات ایالت نیویورک در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت: ما مطالعات گستردهای درباره شیوع بیماری کووید-۱۹ انجام داده ایم. یکی از مطالعاتی که انجام شده درباره پادتنها بوده است. در این تحقیق، تست پادتن روی هفت هزا ر و پانصد نفر انجام شده است. از این تعداد، نتایج تست چهارده ممیز نه دهم درصد مثبت بوده است. این رقم پنج روز پیش، سیزده ممیز نه دهم درصد بود. این تحقیق نشان میدهد هنوز هم احتمال آلوده شدن مردان به این ویروس بیش از زنان است. در مناطق مختلف نیویورک، این آمار متفاوت است. در نژادهای مختلف نیز این آمار تفاوت دارد. در جدیدترین بررسی این تحقیق، تست پادتن سی و دو درصد لاتین تبارهای نیویورک، مثبت بود.
مدیریت ترامپ در بحران کرونا «وحشتناک» است
یکی از سرمایه داران آمریکایی به شبکه تلویزیونی سی ان بی سی گفت مدیریت دونالد ترامپ در بحران کرونا «وحشتناک» بوده و ۲۰ درصد مشاغل از دست رفته در آمریکا به خاطر شیوع کووید ۱۹ دیگر هیچگاه احیا نخواهند شد.
دیوید مک کورت مدیر ارشد اجرایی شرکت سرمایه گذاری «گراناهان مک کورت کاپیتال» گفت: من یکی از ذینفعان برخی از سیاستهای ترامپ هستم. من فکر میکنم مدیریت او برای کشور و دنیا وحشتناک بوده است. هنوز مشخص نیست که آیا دیدگاههای او مورد حمایت علم قرار دارد یا خیر. او ثبات ندارد و به نظر نمیرسد که همدل باشد. یک ضرب المثل در محافل اقتصادی وجود دارد که میگوید برای اینکه یک رهبر خوب باشید باید مسائل شما و مسائل افرادی که تحت رهبری شما هستند یکی باشند. شما باید با کسانی که رهبری آنها را برعهده دارید همدل باشید و دغدغههای آنها دغدغههای شما باشد. اما ترامپ اینگونه نیست. من فکر میکنم رهبری او وحشتناک است.
مجری پرسید: خوشبختانه بسیاری از رهبران ایالتها و شهرها تلاشهای خود را افزایش داده و به نظر میرسد که رویکردی محلی اتخاذ کرده اند. با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد و تداوم تمرکز بر مبارزه با کرونا، به نظر شما این ماجرا کی تمام میشود؟
دیوید مک کورت گفت: یکی از مشکلاتی که شما درک میکنید این است که بهبود شرایط طولانیتر و بدتر از چیزی است که انتظار داریم. ما علاوه بر مشکل از دست رفتن مشاغل، مشکل اساسی دیگری داریم و آن اینکه تنها ۸۰ درصد از مشاغل از دست رفته احیا میشوند. من فکر میکنم یکی از اقتصاددانان طی این هفته گفت ۹۰ میلیون شغل در سراسر دنیا به خاطر شیوع کرونا از دست رفته است. من فکر نمیکنم بیش از ۸۰ درصد از این مشاغل از دست رفته احیا شوند، زیرا مسافرت دیگر مثل گذشته نخواهد بود، میهمان پذیری دیگر مثل گذشته نخواهد بود، رویدادهای زنده دیگر مثل گذشته نخواهد بود، حمل و نقل دیگر مثل گذشته نخواهد بود، آموزش دیگر مثل گذشته نخواهد بود. این فهرست ادامه دارد. ما از ابتدا یک مشکل سیستماتیک داشته ایم و حال علاوه بر آن مشکل، کووید ۱۹ را داریم. حدود ۲۰ درصد مشاغل از دست رفته هیچگاه باز نمیگردد. این نظر من است.
جان باختن ۳۳۷ نفر در ۲۴ گذشته در نیویورک
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کوومو فرماندار دموکرات ایالت نیویورک در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت: در بیست و چهار ساعت گذشته، سیصد و سی و هفت نفر در ایالت نیویورک به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باختند. سیصد و سیزده نفر از این افراد در بیمارستانها و بیست و چهار نفر دیگر در خانههای سالمندان جان خود را از دست دادند.
هشدار فرماندار نیویورک درباره ادامه دار بودن بحران کرونابه گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کوومو فرماندار ایالت نیویورک در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت: احتمال دارد موج دوم بیماری کووید-۱۹ بروز کند یا اینکه بیماری کووید-۱۹ در ماه سپتامبر با آنفلوانزاهای معمولی ترکیب شود و این مسئله میتواند برای ظرفیت بیمارستانی ما بسیار مشکل ساز باشد. ما هنوز هر روز حدود یک هزار مورد جدید از ابتلا به کرونا را در این ایالت شاهد هستیم.
خط ویژه مقابله با خشونتهای خانگی در آمریکا راه افتاد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع کووید-۱۹ نه تنها چالش جدی در حوزه سلامت بوجود آورده است بلکه در بخشهای اجتماعی و سلامت روانی نیز آسیبهای زیادی را به همراه داشته است. یکی از آثار شیوع این بیماری، افزایش خشونتهای خانگی و بروز رفتارهای خشونت آمیز بویژه علیه زنان و کودکان است. با تبدیل شدن این مسئله به مشکلی جدی، کشورهای مختلف در این زمینه به فکر افتاده اند. در آمریکا خط تماس ویژهای برای این منظور به راه افتاده است تا قربانیان خشونتهای خانگی بتوانند با یک تماس تلفنی، از خدمات حمایتی دولتی بهرهمند شوند. این مسئله را تشکیلاتی موسوم به "شبکه ملی پایان دادن به خشونتهای خانگی در آمریکا" مدیریت میکند. یک تارنمای اینترنتی نیز برای این منظور در نظر گرفته شده است تا افراد بتوانند ازطریق بسترهای مجازی اینترنتی نیز شکایتهای خود را در این زمینه مطرح کنند.
سقوط بی سابقه کسب و کار فروشگاههای زنجیره ای آمریکا
به نقل از سی ان ان، شروع بیماری کووید-۱۹ در چین برای کشورهایی که با این کشور روابط تجاری و اقتصادی داشته اند بسیار گران تمام شده است. چین یکی از کانونهای اصلی برای کسب و کارهای فعال در حوزه خرده فروشی و فروشگاههای زنجیرهای آمریکا بود که با چین ارتباطات تجاری داشتند. اما شیوع بیماری کووید-۱۹ زنجیره تامین را برای این کسب و کارها در آمریکا مختل کرده است. در کنار این عامل نباید تعرفههای سنگینی را فراموش کرد که آمریکا برای کالاهای وارداتی از چین وضع کرده است. طبیعی است که دراین شرایط، بخش خرده فروشی و فروشگاههای زنجیرهای آمریکا در خط آتش چنین وضعیتی قرار داشته باشد. در ماه گذشته، میزان فروش در مراکز خرده فروشی آمریکا حدود ۹ درصد کاهش یافت. این میزان سقوط، بی سابقهترین سقوط کسب و کارهای خرده فروشی و فروشگاههای زنجیرهای در آمریکا بود. تعرفههای آمریکا درباره کالاهای وارداتی از چین نیز به برخی از بخشهای خرده فروشی آمریکا نود درصد ضربه وارد کرده است.