به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان به شرح زیر است:
جدیدترین آمار مبتلایان و فوتی ها و بهبود یافتگان بیماری کویید 19 در جهان
چین/ ثبت شش مورد جدید ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته بدون هیچ مورد فوت
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، چین با اعلام اینکه در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوت بر اثر کرونا در این کشور ثبت نشده است، از ثبت شش مورد جدید ابتلا به کرونا که سه نفر آنها از خارج به این کشور سفر کرده اند، خبر داد.
بخش دیگری از سفارش ۲۵ میلیون ماسک چینی تحویل آلمان شد
به گزارش رویترز، یک فروند هواپیمای باری آنتونوف ۲۲۵ با فرود در فرودگاه «لایپسیگ»، بخشی از ده میلیون ماسک «ان ۹۵» چینی را به آلمان را تحویل داد. به گفته آنگرت کرامپ-کارنبائر، وزیر دفاع آلمان، این محموله، بخشی از سفارش ۲۵ میلیون ماسک ساخت چین است که امروز تحویل مقامات آلمانی شد.
وزیر دفاع آلمان امروز پس از فرود این هواپیمای باری در جمع خبرنگاران در این باره گفت: امروز بزرگترین هواپیمای باری جهان در اینجا فرود آمد. با این پرواز، ما بخشی از ده میلیون ماسک سفارشی خود از چین را تحویل گرفتیم. این محموله البته بخشی از کل سفارش ۲۵ میلیونی ما به چین است. ما در حال استفاده از امکانات خود در چارچوب پیمانی هستیم که با چندین عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) داریم تا با هدف فایق آمدن بر بحران کرونا از این هواپیماهای باری «آنتونوف» (اوکراینی) استفاده کنیم.
در سراسر جهان تلفات کمتر از واقعیت اعلام میشود
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: از نظر کارشناسان آمار، کشورهای جهان هر یک به روش خود آمار تلفات ویروس کووید-۱۹ را تنظیم کرده و تعداد جان باختگان را کمتر از واقعیت اعلام میکنند.
بر اساس این گزارش، در انگلیس بیش از ۲۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ جان باخته اند. در این کشور فقط درگذشتگان در بیمارستانها در آمار تلفات کووید-۱۹ منظور میشوند. بر خلاف فرانسه، در انگلیس قربانیان ویروس کرونا در خانههای سالمندان و یا مراکز توانبخشی را در آمارها محسوب نمیکنند. اما چرا محاسبه و آمارهای مرتبط با اپیدمی در کشورها متفاوت است؟
گزارشگر این شبکه گفت: بسیاری از کارشناسان آمار بر این باورند که در سراسر جهان آمارهای تلفات ویروس کووید-۱۹ کمتر از واقعیت اعلام میشود. برای مثال در فرانسه مقامات بهداشتی هفتهها فقط کسانی را که در بیمارستانها جان شان را از دست میدادند، در آمار محسوب میکردند و جان باختگان مبتلا به ویروس کرونا در خانههای سالمندان و یا کسانی را که در خانه جان باخته بودند، در آمار منظور نمیکردند. اما امروز در آمارها قربانیان خانههای سالمندان منظور میشوند. این در حالی است که از همه قربانیان آزمایش گرفته نشده است. کسانی که در خانهها جان خود را از دست داده اند نیز در آمار گنجانده نمیشوند. چرا که بسیاری از مبتلایانی که در خانه فوت کرده اند، به دلیل حجم بالای مراجعان و بستری شدگان در بیمارستانها مورد آزمایش قرار نگرفته اند. اما به گزارش موسسهای پزشکی که بیماران را در خانه معاینه میکند، تعداد کسانی که در خانه جان میبازند، نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است. این افراد، قربانیان نامرئی ویروس کووید-۱۹ نامیده میشوند. این پدیدهای است که در تمامی کشورها مشهود است.
بر اساس تحقیقاتی که روزنامه نیویورک تایمز انجام داده، در آمار قربانیان ۱۰ کشور ۳۶ هزار قربانی منظور نشده اند. ۷ هزار نفر از این قربانیان در ایتالیا، ۷ هزار نفر در اسپانیا، ۶ هزار نفر در فرانسه در آمار تلفات محسوب نشده اند.
در آمریکا که کشوری فدرالی است آمارها قابل اعتماد نیستند. هر ایالت به روش خود آمار جان باختگان را تنظیم میکند.
در آلمان نرخ مرگ و میر مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ بسیار پایین است. اما کارشناسان آمار از احتمال نقص در آمارهای ارائه شده در این کشور سخن به میان میآورند. از نظر کارشناسان در آمارهای ارائه شده در این کشور ناهنجاریهایی وجود دارد.
مشاجراتی از همین دست نیز در مورد چین وجود دارد. نرخ مرگ و میر در چین در قیاس با جمعیت این کشور بسیار اندک بود. این کشور تحت فشار جامعه بین الملل نرخ مرگ و میر را افزایش داد، به ویژه در ووهان. نرخ مرگ و میر در این کشور به یک باره ۵۰ درصد افزایش داده شد.
این وضعیت از جنگ آمار و ارقام و دستکاری اعداد حکایت دارد. کشورها سعی میکنند کارنامه اپیدمی را کمتر فاجعه بار جلوه گر کنند.
کشورهای جنوب اروپا حمایت گسترده اروپا از بخش گردشگری را خواستار شدند
کشورهای جنوب اروپا "حمایت گسترده" این قاره را برای بخش گردشگری که بر اثر شیوع ویروس کرونا متزلزل شده و پیش از تعطیلات تابستان به شدت موجب نگرانی شده است، خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، اندکی بیش از دو هفته پیش صندوق بین المللی پول درباره آسیب پذیر بودن برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، یونان، اسپانیا و پرتغال هشدار داده بود. این کشورها به طور معمول از کشورهای شمالی مسافران تابستانی دارند، اما امسال به علت شیوع کرونا احتمال دارد مسافران به این کشورها سفر نکنند و این تهدیدی برای اقتصاد آنها است که به شدت به درآمدهای حاصل از مسافران تابستانی وابسته هستند.
در پایان نشست مجازی وزیران گردشگری اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک، این چهار کشور و پنج کشور دیگر شامل فرانسه، مالت، قبرس، بلغارستان و رومانی در بیانیهای بر "اهمیت راهبردی" این بخش تاکید کردند.
آنها "حمایت بالای" طرح احیای اقتصادی اروپا را خواستار شدند. مشکل این است که این طرح که احتمال دارد رقم آن بالغ بر یک میلیارد یورو شود، هنوز تعیین نشده است.
هفته گذشته کمیسیون اروپا متعهد شده بود با رهبران ۲۷ کشور اروپا روی این طرح کار کند، اما آنها تا این لحظه درباره این سرمایه گذاری به شدت باهم اختلاف دارند. این کمیسیون قرار است در ماه مه پیشنهادها را ارائه کند.
در حال حاضر بسیاری از مرزهای داخلی کشورهای اروپایی بسته هستند و هیچ تاریخی هنوز برای بازگشایی تدریجی آنها مشخص نشده است.
وزارت خارجه چین: از سیاسی کردن منشا بیماری کووید-۱۹ خودداری کنید
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به پرسشی دربارهی منشا بیماری کووید-۱۹ تاکید کرد از آنجا که این موضوع، موضوعی علمی است از این رو نتیجه گیری دربارهی آن خیلی زود است و دانشمندان باید درباره آن تفکر و تدبیر کنند.
به گزارش رویترز، گنگ شوآنگ روز دوشنبه در نشست خبری با دانشمندان در پکن گفت نتیجه گیری نهایی دربارهی این موضوع خیلی طول خواهد کشید.
گنگ گفت: «رهگیری منشا ویروس موضوعی علمی است و بررسی دربارهی آن را باید به دانشمندان و کارشناسان پزشکی واگذار کرد. پژوهش دربارهی علت و عوامل ویروس را تنها میتوان با گردآوری اطلاعات بیولوژیکی و شواهد همه گیری شناسی فراوان و قراردادن آنها در زنجیرهای از شواهد انجام داد که یکدیگر را تایید کنند. این موضوعی به شدت حرفهای است. در ضمن، این چالشی برای علوم است و برای رسیدن به نتیجه ای روشن به زمان زیادی نیاز داریم اما با این وجود، هنوز هم ابهامات احتمالی وجود دارند.»
سخنگوی وزیر امور خارجه چین گفت پژوهش در زمینه علل بسیاری از بیماریهایی که در تاریخ بشر بروز کرده چندین دهه یا حتی بیشتر طول کشیده است. اگر چه پیشرفتهایی اتفاق افتاده، اما نتیجهی نهایی بدست نیامده است.
گنگ شوآنگ افزود بررسی دربارهی منشا ویروس موضوعی علمی است و باید برای پیشگیری از آسیب بیماریهای مشابه بر انسان انجام شود؛ نه اینکه دیگران را سرزنش کنیم چه رسد به اینکه بخواهیم مسئولیت را گردن دیگران بیاندازیم و از آنها طلب خسارت هم بکنیم. چنین چیزی نه پیشینهی بین المللی دارد و نه مبنای حقوقی!
او همچنین از همهی کشورها خواست به جای سیاسی کردن منشا ویروس، بر روی مقابله با همه گیری تمرکز داشته باشند چرا که همه گیری ویروس کرونا همچنان در دنیا رو به گسترش است.
نخست وزیر کانادا: با وضعیت عادی بسیار فاصله داریم
نخست وزیر کانادا تصریح کرد ماجرای کرونا ادامه دار است و کانادا با وضعیت عادی بسیار فاصله دارد.
به گزارش آسوشیتدپرس، جاستین ترودو در اظهارنظری درباره چشم انداز بیماری کووید-۱۹ در کانادا گفت: هنوز ما با وضع عادی فاصله زیادی داریم. اگر میخواهیم وضعیت زندگی دقیقا به همان وضعی بازگردد که در قبل بود، این اتفاق رخ نخواهد داد. تفاوتهایی وجود خواهد داشت و حتی تا چند سال دیگر اینطور خواهد بود. به نظرم، آنچه از بیماریهای همه گیر جهانی آموخته ایم، درسهای مهمی است. هر چه در ماههای آینده پیش میرویم، قادر خواهیم بود تا درباره بازگشایی دقیق برخی از بخشهای خاص اقتصاد تصمیم بگیریم بطوریکه کارهای خاصی اجازه اجرا داشته باشند و مردم بتوانند به وضعیتی بازگردند که کمی بیشتر شبیه وضعیت عادی باشد.
افزایش آمار خشونت خانگی در کانادا
شیوع کرونا سبب افزایش قابل توجه خشونت علیه زنان و دختران در کانادا شده است. به گزارش شبکه تلویزیونی سی بی سی نیوز کانادا، بیماری همه گیر کووید-۱۹ با برخی خطرات بسیار بزرگ از نظر انزوای افراد همراه است. این بیماری بر سلامت روانی کاناداییها تاثیر گذاشته است. در عین حال، برخی از افراد با تهدیدهای جسمانی مواجه هستند بطوریکه در خانههای خودشان هم امنیت ندارند. آمار نگران کننده جدیدی وجود دارد که نشان دهنده افزایش موارد سوء رفتارهای خانگی در سراسر کشور (کانادا) است. بررسیهای دولت فدرال نشان میدهد خشونتهای خانگی در بخشهایی از کانادا بین بیست تا سی درصد افزایش یافته است.
وزیر زنان و برابری جنسیتی در کانادا به شبکه سی بی سی گفته است این آمار از گفتگو با سازمانهای پیشگام در این زمینه در استانهای مختلف به دست آمده است. دادههای دقیقی در این باره منتشر نشده است، اما وزیر زنان و برابری جنسیتی در کانادا میگوید درخواستها برای پناه دادن به زنان در یکی از نواحی تورنتو حدود چهارصد درصد افزایش یافته است.
دکتر ویویَن لی روانشناس کانادایی در گفتگو با این شبکه گفت: بیماری کووید-۱۹ مشکلات روانی زیادی برای خانوادهها بوجود آورده است. وضعیت کنونی شبیه طوفانی تمام عیار است. سطح تشویش و نگرانی برای بسیاری از خانوادهها در کانادا افزایش یافته است. این اضطراب بویژه به صورت نگرانیهای مالی است. افراد خودشان را در خانه قرنطینه کرده اند و در نتیجه فضای چندانی برای گریختن ندارند. در نتیجه در این شرایط ممکن است رفتارهایی خشونت آمیز یا سوء رفتار بروز کند. در شرایط عادی زنان سر کار میروند یا کودکان به مدرسه میروند یا اینکه خانوادهها به بیرون از خانه میروند، اما حالا وضعیت کاملا متفاوت است. وقتی سطح اضطراب افزایش مییابد، موارد سوءرفتار و خشونت در خانهها افزایش مییابد. در چنین شرایطی، برخی تلاش میکنند اضطراب خود را با رفتارهای بد با دیگران تخلیه کنند. کسانیکه دچار مشکلات میشوند از قبیل اینکه در گرداب مسائل مالی گیر میافتند یا بیکار میشوند، حس میکنند بر دیگر افراد خانواده کنترلی ندارند و به همین علت تلاش میکنند با شیوههای دیگر از جمله خشونتهای رفتاری، کنترل خانه را در دست بگیرند.
کرونا به خبرگزاریهای پاکستان هم سرایت کرد
منابع خبری در پاکستان اعلام کردند: دفتر شبکه "ای آر وای نیوز" یکی از خبرگزاریهای بزرگ پاکستان پس از ابتلای ۸ نفر از کارمندان این شبکه به ویروس کرونا تعطیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، شیوع گسترده کرونا در پاکستان همچنان ادامه دارد و این ویروس اکنون به تعدادی از خبرگزاریهای بزرگ پاکستان نیز سرایت کرده و موجب تعطیلی آنها شده است.
گزارش رسانههای محلی پاکستان حاکی است از میان ۲۰ کارمند مشکوک به کرونا در دفتر مرکزی شبکه خبری "ARY" نیوز پاکستان در اسلام آباد، آزمایش کرونای ۸ نفر مثبت اعلام شد.
به گفته منابع خبری این افراد به بخش مراقبتهای ویژه بیماران کرونایی در بیمارستان "پیمز" پایتخت انتقال یافته و پایش سلامت افراد نزدیک به ویژه خانوادههای این بیماران نیز شروع شده است.
گفتنی است اداره مرکزی خبرگزاری رسمی دولت پاکستان (APP) در اسلامآباد پایتخت این کشور نیز چند روز پیش پس از ابتلای یکی از کارمندانش به ویروس کرونا تعطیل شد.
علاوه بر خبرگزاری رسمی دولت پاکستان، برخی دیگر از خبرگزاریهای پاکستان از جمله "شبکه خبری سماء نیوز" و "باشگاه خبرنگاران مظفر آباد" نیز پیشتر به علت ابتلای چند کارمند به کرونا تعطیل شده اند.
شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه به ۱۱۲ هزار و ۲۶۱ نفر رسید
وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۲۱۳۱ مورد جدید، شمار مبتلایان به کرونا به ۱۱۲ هزار و ۲۶۱ رسید. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با فوت ۹۵ بیمار کرونایی در ۲۴ گذشته، شمار جانباختگان به ۲۹۰۰ رسید.
هم اکنون ۱۷۳۶ بیمار کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه بستری که ۸۸۲ تن از این افراد به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند.
در ۲۴ ساعت گذشته ۴۶۵۱ بیمار بهبود یافتند و بدین ترتیب شمار بهبود یافتگان تا کنون به ۳۳ هزار و ۷۹۱ رسید.
مغرب/ افزایش شمار جان باختگان به ۱۶۲ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت مغرب، با ثبت یک مورد جدید فوت بر اثر کرونا شمار جان باختگان این ویروس در مغرب به ۱۶۲ نفر رسید و شمار مبتلایان نیز با ثبت ۵۵ مورد جدید به ۴۱۲۰ نفر افزایش یافت.
سوریه/ ۴۳ مبتلا و ۳ فوتی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، خبرگزاری دولتی سوریه سانا به نقل از مسئولان بهداشتی این کشور اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا ۴۳ نفر، بهبودیافتگان ۱۹ نفر و تعداد فوتیها ۳ نفر است.
آمار ابتلا به کرونا در جهان از ۳ میلیون نفر گذشت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: در حالی که برخی کشورهای جهان شروع به اتخاذ اقداماتی برای کاهش وضعیت قرنطینه و محدودیتهای کرونایی کرده اند آمار تایید شده ابتلا به کرونا در جهان روز دوشنبه از مرز ۳ میلیون نفر گذشت. این در حالی است که آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به مرز یک میلیون نفر نزدیک شده است.
در هفته گذشته به طور متوسط ۸۲ هزار مورد از ابتلای روزانه به این ویروس در سراسر جهان گزارش شد. بیش از یک چهارم از این موارد مربوط به آمریکا و بیش از ۴۳ درصد آنها مربوط به اروپاست.
آمار کلی تلفات کرونا در جهان تا روز دوشنبه بیش از ۲۰۵ هزار نفر بود یعنی تقریبا از هر هفت مبتلا به این ویروس یک نفر جان باخته است.
رایان: اگر محدودیت های کرونایی زودتر از موعد کاهش یابد ممکن است اعمال قرنطینه اجباری شود
خبرگزاری رویترز گزارش داد: مایک رایان رئیس برنامه امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت گفت اگر کشورها محدودیت های کرونایی را زودتر از موعد کاهش دهند ممکن است در وضعیتی قرار گیریم که اعمال قرنطینه اجباری می شود.
وی گفت حمایت از کشورهای نیمکره جنوبی شامل آفریقای جنوبی، شیلی، آرژانتین و استرالیا ضروری است تا بتوانند هم با آنفلوانزا و هم کرونا مبارزه کنند.
رایان گفت با وجود گذشت چهار ماه از شیوع کرونا ضروری است بدانیم که بخش بزرگی از جمعیت کره زمین هنوز در معرض ابتلا به کروناست.
ایرباس ۳۲۰۰ نفر از کارکنان خود را به مرخصی میفرستد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شرکت هواپیماسازی ایرباس گفت ۳۲۰۰ نفر از کارکنان خود را در کارخانهای در ولز به مرخصی میفرستد و پیگیر دریافت کمک مالی از دولت انگلیس میشود.
اجرای مقررات منع رفت و آمد سه روزه در ۳۱ استان ترکیه
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت: در چارچوب ادامه تدابیر کرونایی، پایان این هفته مقررات منع رفت و آمد سه روزه در ۳۱ استان اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، این مقررات ساعت ۲۴:۰۰ پنج شنبه شب آغاز شده و ساعت ۲۴:۰۰ یکشنبه شب مورخ سوم می پایان خواهد یافت.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: رئیس جمهور ترکیه گفت به زودی برنامه ای را برای بازگشت این کشور به وضع عادی اعلام خواهد کرد. اردوغان گفت: به ۵۵ کشور کمکهای پزشکی ارسال کرده ایم و برای بازگرداندن ۲۵ هزار شهروند ترکیهای از حدود ۵۰ کشور جهان تلاش میکنیم. ویگفت لباس محافظ، ماسک و دیگر تجهیزات پزشکی به آمریکا می فرستد.
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین
بر اساس آخرین آمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین با شیب ملایمی رو به افزایش است. ۴۱۹ مورد جدید آزمایش ویروس کرونا در جمهوری صربسکا در ۲۴ ساعت اخیر انجام گرفت که نتیجه آزمایش ۳۵ نفر مثبت اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو پنج نفر از کارکنان نهادهای بهداشتی و درمانی جمهوری صربسکا نیز جزو مبتلایان جدید هستند. تاکنون ۱۵۲۳ نفر مبتلا به این ویروس شده اند.
تعداد جانباختگان ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین نیز به ۶۰ نفر رسید. تاکنون ۶۲۸ تن از افراد مبتلا به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین درمان شده اند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: عالمگیری کرونا به هیچ وجه پایان نیافته است
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت عالمگیری کرونا به هیچ وجه پایان نیافته است. وی گفت این سازمان کماکان درباره روند افزایشی ابتلا به کرونا در آفریقا، شرق اروپا، آمریکای لاتین و برخی کشورهای آسیایی نگران است.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: حفظ همبستگی و همیاری بین کشورهای جهان, مهمترین عامل در مسیر مبارزه با کرونا است.
الجزایر/ افزایش شمار جان باختگان به ۴۳۲ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، شمار جان باختگان کرونا در الجزایر با ثبت ۷ مورد جدید به ۴۳۲ نفر افزایش یافت. همچنین شمار افراد مبتلا به کرونا در الجزایر با ثبت ۱۳۵ مورد جدید به ۳۵۱۷ نفر رسید.
یمن/ بهبود یافتن تنها مورد مبتلا به کرونا در یمن
یه گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، مسئولان بهداشتی استان حضرموت یمن از بهبود یافتن تنها فرد مبتلا به کرونا در این کشور خبر دادند.
۲۰۰۰ درصد شدن حملات سایبری از زمان شروع کرونا
با شیوع کرونا، حملات سایبری برای افراد دورکار، دو هزار درصد افزایش داشته است. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع بیماری کووید-۱۹ فرصتی برای هکرهای اینترنتی فراهم کرده است. این افراد از وحشت مردم سوء استفاده و آنها را قربانی خود میکنند. هکرها که میدانند مردم وحشت زده و بی دقت هستند، از بی دقتیهای آنها در استفاده از اینترنت سوء استفاده میکنند و با بدافزارها یا شیوههای مختلف هکری خود وارد رایانههای شخصی خانهها میشوند و از این طریق، کارهای مجرمانه و خلاف خود را انجام میدهند. آنها از این طریق به شرکتهایی هم دسترسی پیدا میکنند که افراد در خانه برای آنها کار میکنند. درواقع، دورکاری فرصتی برای این هکرها فراهم کرده است. کارشناسان حوزه امنیت شبکه و امنیت سایبری میگویند تعداد هکها به صورت تکان دهنده و نگران کنندهای افزایش یافته است.
دیوید کندی کارشناس حوزه امنیت سایبری در این خصوص گفت: شاهد افزایش پانصد درصدی حملات هکرهایی هستیم که حملات آنها به صورت مستقیم به افراد دورکار اینترنتی مرتبط است. علت این مسئله نیز شیوع بیماری کووید-۱۹ است. از زمان شیوع کرونا، تلاش برای سرقت اطلاعات شخصی افراد که با شیوههای موسوم به فیشینگ انجام میشود نیز افزایش دو هزار درصدی داشته است.
در این شرایط، افراد برای در امان ماندن در مقابل این هکرها باید از شیوههای ترکیبی و چندگانه احراز هویت در فضای مجازی استفاده کنند. بسترهای مختلف کاربریهای اینترنتی از قبیل ایمیل و امثال آن باید بررسیهای دوگانه برای بررسی هویت افراد داشته باشد تا در مقابل حملات هکرها نفوذپذیری کمتری داشته باشند.
هشدار کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل
میچل باچلت، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه از کشورهای جهان خواست به رغم شیوع کرونا حاکمیت قانون را رعایت و به ویژه با محدود کردن تدابیر استثنایی با گذشت زمان از بروز «فاجعه» برای حقوق بشر جلوگیری کنند.
میچل باچلت در بیانیهای اعلام کرد: «ضربه به حقوقی مانند آزادی بیان میتواند به تلاشهایی که برای مهار کووید ۱۹ و پیامدهای اجتماعی-اقتصادی مخرب آن انجام میگیرد، خساراتی غیرقابل پیش بینی وارد کند».
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «با توجه به ماهیت استثنایی این بحران، واضح است که کشورها برای مقابله با آن به قدرت بیشتری احتیاج دارند. با وجود این اگر حاکمیت قانون، رعایت نشود، خطر آن وجود دارد که اوضاع بهداشتی اضطراری به یک فاجعه برای حقوق بشر تبدیل شود و پیامدهای شوم آن تا مدتها حتی فراتر از دوره شیوع کرونا ادامه یابد».
او خاطر نشان کرد: تدابیر استثنایی یا وضع فوق العاده باید به شکلی متناسب، غیرقابل تبعیض و در زمان محدود باشد و تحت نظارت پارلمان، دستگاه قضایی و دولت انجام گیرد». وی گفت: اخباری از برخی مناطق جهان دریافت کرده است که براساس آنها پلیس و دیگر نیروهای امنیتی برای رعایت قرنطینه و مقررات منع آمد و شد به استفاده بی رویه و حتی در پارهای از موارد به استفاده مرگبار از قدرت روی آورده اند.
باچلت گفت: «این خشونتها اغلب علیه افرادی از فقیرترین و آسیب پذیرترین اقشار مردم اعمال شده است». وی بدون ذکر نام کشوری خاص گفت: «بدیهی است به کسی که ناامیدانه در جستجوی یافتن غذاست نباید به علت نقض مقررات منع آمد و شد، شلیک کرد یا او را به زندان انداخت و هدف خشونت قرار دارد. این اقدامات غیر قابل قبول و غیرقانونی است».
بیش از ۴۰۰ ترکیهای بعلت تحریک در شبکههای اجتماعی بازداشت شدند
وزارت کشور ترکیه روز دوشنبه گفت: پلیس ترکیه، ماه گذشته بیش از ۴۰۰ نفر را که متهم به "تحریک" رسانههای اجتماعی در رابطه با همه گیری ویروس جدید کرونا هستند، بازداشت کرد.
این وزارتخانه در بیانیهای تصریح کرد: "در ۴۲ روز گذشته، ۶۳۶۲ حساب کاربری در رسانههای اجتماعی بررسی، ۸۵۵ مظنون شناسایی و ۴۰۲ نفر نیز دستگیر شده اند. "
مقامات ترکیه، بی وقفه افرادی را که مظنون به انتشار شایعات در مورد ویروس کرونا هستند یا افرادی که از مدیریت دولت در مورد همه گیری انتقاد میکنند، بازداشت میکنند. وزیر کشور ترکیه در اواخر ماه مارس گزارش داد: ۴۱۰ نفر دیگر به اتهاماتی مشابه آنچه در روز دوشنبه گفته شد، دستگیر شده اند.
مصر/ افزایش شمار جان باختگان به ۳۳۷ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از وزارت بهداشت مصر، با ثبت ۲۰ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان این ویروس در این کشور به ۳۳۷ نفر افزایش یافت. شمار مبتلایان نیز با ثبت ۲۴۸ مورد جدید به ۴۷۸۲ نفر رسید.
کانادا/ ۴۷ هزار و ۳۲۷ مبتلا و ۲۶۱۷ فوتی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: کل مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا از ۴۵ هزار و ۷۹۱ نفر در روز یکشنبه به ۴۷ هزار و ۳۲۷ نفر رسید. تعداد تلفات نیز از ۲۴۸۹ نفر به ۲۶۱۷ نفر رسید.
بهای نفت در بازار نیویورک کاهش یافت
در پی محدود شدن زیرساختها برای ذخیره سازی و پاسخ ناکافی کشورهای تولید کننده نفت به کاهش بی سابقه تقاضا در بازار، روز دوشنبه، بهای نفت شاخص بازار آمریکا کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بر این اساس، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک برای تحویل در ماه ژوئن با ۱۶ ممیز ۶۵ صدم درصد کاهش، نسبت به پایان معاملات روز کاری جمعه، به ۱۴ دلار و ۱۲ سنت رسید. در طول بازار، بهای این شاخص نفتی به ۱۳ دلار و ۹۸ سنت نیز رسیده بود. همچنین بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایهای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژوئن با چهار ممیز یک صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به ۲۰ دلار و ۵۸ سنت رسید. بهای برنت نیز در طول بازار به کمتر از ۲۰ دلار نیز سقوط کرد. بهای نفت نیویورک، روز جمعه، سه جلسه افزایشی را پس از شوک بی سابقه کاهشی در هفته قبل تجربه کرد. دوشنبه گذشته، بهای نفت وست تگزاس اینترمدییت به منفی ۳۷ دلار و ۶۳ سنت رسیده بود.