پخش زنده
امروز: -
با رویش گیاهان خوراکی علاوه بر اینکه ذائقه مردم بهاری می شود منبع درآمدی هم برای برخی افراد بوجود می آید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ گیاهانی که با عطر و طعم بی نظیر خود این روزها سفره های مردم را رنگین کرده است و با داشتن خواص بیشمار، داروی طبیعت شناخته شدهاند.
حاجی اسماعیل پور کارشناس تغذیه می گوید: ریواس مقوی معده بوده و جگر را از گرمای زیاد مصون میدارد، و برای دفع سنگ صفرا و سنگ مثانه مفید است. سیر کوهی سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است. کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم خونی مؤثر بوده، ضدعفونی کننده، اشتهاآور، تب بر و هضم کننده غذاست و مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود، همچنین گیاه شنگ برای معده مقوی است و مصرف موضعی ریشه این گیاه در درمان عفونت و از بین بردن ترشحات گوش مؤثر است.
وی افزود: بهره برداری اصولی از این گیاهان برای جلوگیری از انقراض این گونهها ضروری است و مردم باید در هنگام چیدن این گیاهان به ریشه آن لطمه وارد نکنند.
این گیاهان شامل پونه، کوزله، گیلاخه، کنگر، کورادا، ریواس و سیر کوهی از جمله گیاهان خوراکی محلی است که در مناطق کوهستانی مهاباد میرویند و منبع درآمدی هم برای بسیاری از خانوادههاست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهاباد گفت: درمناطق کوهستانی مهاباد بیش از 30 نوع گیاه خوراکی بهاره میروید و این روزها بسیاری از مردم برای برداشت گیاهان بهاری راهی مناطق کوهستانی میشوند.
مجید پاتو افزود: بهره برداران هنگام چیدن این نوع گیاهان خوراکی باید از تخریب ریشه و پیازخوداری کنند و از کندن گیاهانی که به اندازه کافی رشد نکرده اند بپرهیزند تا خطر نابودی و انقراض؛ گیاهان خوش طعم بهاری را تهدید نکند.
آذربایجانغربی با بیش از دو میلیون و 750 هزار هکتار مرتع از غنی ترین استانهای کشور در رویش گیاهان خوراکی و دارویی است.