آخرین اخبار شیوع کرونا در سایر کشورهای جهان
به سمت خروج محتاطانه از قرنطینه
اروپایی های طرح خروج از قرنطینه را که در انتظار کشف واکسن یا دارو برای مهار همه گیری ویروس کرونا به دردسری برای کل جهان تبدیل شده است، ارائه می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در سایر کشورهای جهان به شرح زیر است:
به سمت خروج محتاطانه از قرنطینه
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از ژنو نوشت:
اروپاییهای طرحهای خروج از قرنطینه را که به انتظار کشف یک واکسن یا دارو برای مهار همه گیری ویروس کرونا به دردسری برای کل جهان تبدیل شده است، ارائه میکنند.
برخی کسب و کارها در سوئیس در روز دوشنبه دوباره باز میشوند، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که به کووید-۱۹ مبتلا شده بود، دوشنبه به سر کار بازمی گردد.
همه گیری کووید-۱۹ ناشی از ویروس کرونا که جان بیش از ۲۰۰ هزار نفر از نزدیک به سه میلیون نفر مبتلا را در جهان گرفته است، در چهار کشور اروپایی که به شدت تحت تأثیر آن قرار گرفتند، بالاخره رو به کاهش است.
این کشورها در واقع روز یکشنبه آمار روزانهای را اعلام کردند که کاهش قابل توجهی را نشان میداد: ۲۲۸ مورد مرگ در اسپانیا، ۲۶۰ مورد در ایتالیا، ۲۴۲ مورد در فرانسه و ۴۱۳ مورد در بیمارستان در انگلیس، اینها پایینترین آمار از پایان ماه مارس است.
کشوری که در حال حاضر بیشترین تأثیر را از همه گیری ویروس کرونا پذیرفته است و بالاترین آمار آلودگی و مرگ را دارد، آمریکاست. این کشور یکشنبه یک هزار و ۳۳۰ مورد مرگ دیگر را در ۲۴ گذشته به ثبت رساند.
-آرایشگاهها در سوئیس-
سوئیسیها به نوبه خود با بازگشایی برخی کسب و کارها از روز دوشنبه، میتوانند نزد آریشگر خود بروند.
با رعایت کامل تدابیر بهداشتی، ابتدا آرایشگرها، فیزیوتراپی ها، پزشکان، سالنهای ماساژ، گل فروش ها، باغدارها و مهدکودکها هستند که فعالیت خود را از روز دوشنبه در سوئیس از سر خواهند گرفت.
شدت قرنطینه در سوئیس کمتر از اسپانیا بود. کودکان اسپانیایی پس از شش هفته محبوس شدن در خانه، از روز یکشنبه میتوانند در خیابان بازی کنند البته با رعایت برخی محدودیتها مانند تماس نداشتن با دیگران.
در لندن، بوریس جانسون نخست وزیر که خود به ویروس کرونا آلوده شده بودۀ، قرار است دوشنبه به سرکار بازگردد، انگلیسیها بسیار منتظرند طرحهای او را برای از سرگیری فعالیت اقتصادی و خروج از قرنطینه بشوند.
در اسپانیا جایی که قرنطینه تا نهم ماه مه تمدید شده است، دولت سه شنبه طرح خود را برای تعدیل تدابیر محدودکننده که قرار است از نیمه ماه مه به اجرا گذاشته شود، اعلام خواهد کرد.
روز سه شنبه همچنین ادوار فیلیپ نخست وزیر فرانسه از راهبردی ملی طرح خروج از قرنطینه که از ۱۱ مه به ویژه با بازگشایی جنجالی مدارس آغاز خواهد شد، رونمایی خواهد کرد.
ایتالیا نیز اوایل هفته قرار است تدابیری را که برای اجرا از چهارم ماه مه مد نظر دارد، معرفی کند. با این حال مدارس تا ماه سپتامبر بسته خواهند ماند.
ایتالیا برنامههای آزمایشهای سرم شناسی را با بسیج ۱۵۰ هزار نفر به اجرا خواهد گذاشت هر چند سازمان جهانی بهداشت امید آنهایی که روی ایمنی احتمالی افرادی که با ویروس کرونا مواجهند از طریق صدور روادیدهای ایمنی، برای تسهیل لغو قرنطینه حساب کرده بودند، نقش بر آب کرد.
-توقف کنفرانسهای مطبوعاتی ترامپ-
در آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور یکشنبه پس از جنجالی که توصیههای او درباره تزریق مواد ضد عفونی کننده به بدن بیماران به پا کرد، گزارش معمول روزانه خود را درباره ویروس کرونا ارائه نکرد.
او به نیش و کنایه زدنهای معمول خود به مطبوعات از طریق توئیتر ادامه داد و اعلام کرد شایعات در مورد برکناری الکس آزار وزیر بهداشت خبر جعلی است.
اما بازگشت به برخی روال روزمره عادی مورد پسند همه کشورها نیست به عنوان مثال در پرو، مارتین وزکارا رئیس جمهور یکشنبه از اینکه مصرف کنندگان در صفها فاصله اجتماعی را رعایت میکنند، ابراز تأسف کرد.
وی در واکنش به انتشار ویدئویی در شبکههای اجتماعی از ازدحام جمعیت در روز شنبه، گفت: «شنبه انگار روز جشن بود، چطور هنوز برخی از ما واقعا به عمق فاجعه پی نبرده ایم.»
در پرو که روز یکشنبه مرگ ۷۲۸ نفر را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ اعلام کرد، قرنطینه تا دهم ماه مه تمدید شد و مقررات منع آمد و رفت شبانه و بسته بودن مرزها نیز ادامه خواهد داشت.
در برزیل، رئیس رائونی، چهره نمادین مبارزه با جنگل زدایی در آمازون، یکشنبه به منظور کمک به مردمان بومی به ویژه بومیان آسیب پذیر در برابر ویروسهای وارداتی مانند ویروس کرونا عامل بیماری کووید-۱۹ درخواست کمک کرد.