جلسه شورای عالی قوه قضاییه؛
به حاشیهسازیها توجه نکنید
رئیس قوه قضاییه گفت: نتایج پروندههای ارزی به اطلاع مردم برسد و به هیاهوها هم توجه نکنید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه خطاب به مقامات قضایی اظهار کرد: به هیاهوها و حاشیه سازیهای سیاسی و اظهارات نامناسب این روزها توجه نکنید و از مسیر عدل و انصاف خارج نشوید.
رئیس قوه قضاییه گفت: مقامات قضایی به پرونده تخلفات ارزی قاطعانه و برخط عدل و انصاف رسیدگی کنند و حاشیهسازیها و اظهارات نامناسب مانع رسیدگی به این پروندهها و بازگشت اموال به بیتالمال نشود.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضاییه با تبریک آغاز ماه مبارک رمضان، به برکات ماه ضیافت الهی اشاره و دگرخواهی در پرتو خداخواهی را از مهمترین برکات و خیرات این ماه عنوان کرد و گفت: نهضت ارزشمند کمک مؤمنانه که در آستانه ماه رمضان از سوی آحاد مردم و نهادهای انقلابی و بخش رفاهی دولت در لبیک به فرمان مقام معظم رهبری آغاز شده، موجب آرامش مردم در این شرایط خاص شده است.
کاهش جرایم در ماه رمضان یک نسخه پدافندغیرعامل فرهنگی است
رئیس قوه قضاییه، کاهش آمار جرم و جنایت در ماه رمضان را هم پیشگیری فرهنگی و نوعی پدافند غیرعامل دانست که در سایه سیطره معنویت بر زندگی انسانها رخ میدهد و تاکید کرد: توجه به خدا، معنویت و اخلاق نسخهای است که در همه سال میتوان برای کاهش جرم و ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی و پروندههای قضایی مورد توجه قرار گیرد.
پرتاب ماهواره توسط سپاه؛ جلوهای از جهش تولید در حوزه علم و فناوری
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی از اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نور هم تجلیل کرد و آن را جلوهای از جهش تولید در حوزه علم و فناوری و اقدامی اقتدارآفرین برای کشور خواند و گفت که در همه حوزهها میتوان با اتکا به این روحیه، در جهت رونوق تولید و کاهش مشکلات اقتصادی گام برداشت.
رئیس قوه قضاییه ادعا و هیاهوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی که پرتاب ماهواره نور را مغایر قطعنامههای بین المللی دانستند، دروغین خواند و تأکید کرد: کار امروز سپاه در عرصه قدرتآفرینی باید با قوت و بدون توجه به هیاهوها ادامه یابد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به در پیش بودن روز کارگر، به نقشی اساسی و محوری کارگران در جهش تولید اشاره کرد و با تأکید بر لزوم توجه به مطالبات حقوقی و معیشتی آنها، گفت: بدون حضور کارگر و بدون غیرت و همت و بدون خلاقیت کارگران امکان جهش تولید وجود نخواهد داشت.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش به اظهارنظرهای مجامع مدعی حقوق بشر درباره وضع زندانهای کشورمان در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: بسیار تعجببرانگیز است که در بین کشورهای مبتلا به کرونا، کار ابتکاری و بینظیر ایران در اعطای مرخصی به زندانیان مورد توجه قرار نگرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: برای همه عقول آزاده عالم سوال برانگیز است که مدعیان حقوق بشر نسبت به وضع اسفبار زندانیان کشورهای دیگر که حقوق آنها مغفول مانده و دچار آسیب میشوند، سکوت کردهاند، ولی از کشوری که با یک حرکت اسلامی و انسانی در زمینه توجه به وضعیت زندانها نام آور شده، ایراد میگیرند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مردم جهان هرگز رفتارهای دوگانه و متناقض مدعیان حقوق بشر را نمیپذیرند که از یک طرف نسبت به کشورهای ناقض حقوق انسان ساکت هستند، ولی با رویکردی سیاسی درباره عملکرد کشوری دیگر که بر اساس مبانی دینی و انسانی خود به حقوق انسانها توجه دارد، بهانهگیری میکنند.
گزارش ویژه دادستان تهران از رسیدگی به پروندههای تخلفات ارزی
در این جلسه، علی القاصی دادستان تهران با ارائه گزارشی از نحوه رسیدگی به پرونده تخلفات ارزی بر مبنای گزارش دیوان محاسبات اظهار داشت: با مصوبه دولت از مجموع ارقامی که برای واردات کالا به کشور تخصیص یافت، حدود ۲۳ میلیارد آن برای کالاهای اساسی و ضروری و معادل ۸ میلیارد هم برای کالاهای دیگر بوده است.
وی افزود: بهدنبال اجرای این مصوبه که از نظر اقتصادی و سیاستهای پولی و ارزی ایراداتی داشت، ۱۶ مرداد ۹۷ اصلاحیهای در جلسه شورای عالی اقتصادی سران قوا به آن مطرح شد و این شورا مصوب کرد ارز تخصیص یافته صرفاً برای کالاهای اساسی باشد.
دادستان تهران ادامه داد: پس از این مصوبه مقرر شد پرداخت ارز برای کالاهای غیرضروری متوقف شود و مابقی ارز به نرخ آزاد (نیمایی) محاسبه و تفاوت آن به دولت اعاده شود که بر اساس محاسبات، باقیمانده ارز رقمی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده که باید برگردانده شود.
القاصی افزود: ۲۳ میلیاردی که برای کالاهای اساسی بوده بخش کالاهای اساسی هم باید رفع تعهد شود، ولی حدود ۷.۲ میلیارد دلار هنوز رفع تعهد نشده که پیگیری آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ و اواخر سال ۹۷ بر اساس گزارشهای موجود، پروندههایی تشکیل شد و کسانی که ارز دولتی برای کالاهای اساسی گرفتند و در بازار آزاد فروختند، به حبس طویل المدت و استرداد کل مبلغ ارز دریافتی محکوم شدند که در مرحله اجرای حکم هستند و از جمله این افراد، قربانعلی فرخزاد خریدار ماشین سازی تبریز و امید اسد بیگی خریدار کارخانه نیشکر هفت تپه بودند که با فروش این ارزها اقدام به خریداری این مجموعهها کرده بودند.
دادستان تهران با بیان اینکه سایر پروندههای مربوطه در این زمینه نیز در دست رسیدگی است، اظهار داشت: بعد از گزارش دیوان محاسبات و مجلس شورای اسلامی، رسیدگی جدیتر به ابعاد این پرونده در دستور کار قرار گرفت و کارگروهی با حضور نمایندگان دستگاه قضایی و دیگر دستگاههای ذیربط شکل گرفته که هفتهای ۲ بار برای پیگیری موضوع تشکیل جلسه میدهد.
۲۶ نفر از مدیران و کارکنان متخلف بانک مرکزی تحت تعقیب قرار گرفته اند
القاصی با اشاره به اعلام عدم رفع تعهد نسبت به ۷.۴ میلیارد ارز دولتی توسط دریافتکنندگان آن اظهار داشت: بانک مرکزی مدعی شد که بخشی از این ارز صرف حوزه خدمات شده، اما تاکنون سندی در این زمینه ارائه نکرده است. برخی مدیران و کارکنان بانکی نیز در فرایند تأمین و تخصیص ارز مرتکب تخلف شدند که ۲۶ نفر از بانک مرکزی و تعدادی هم از بانکهای عامل تحت تعقیب قرار گرقتند که پرونده آنها در دادسرا و دادگاه در حال رسیدگی است.
هیاهو و حاشیهسازی مانع رسیدگی عادلانه به پرونده تخلفات ارزی نشود
رئیس قوه قضاییه هم در واکنش به گزارش دادستان تهران درباره پرونده تخلفات ارزی در سال ۹۷ و واکنشهای متفاوت به این پرونده، تأکید کرد: قضات ما در رسیدگی به پروندههای قضایی به هیاهوهای سیاسی و جنجالها توجه نکنند و از سوی دیگر هیچگونه حاشیهسازی آنها را از عدل و انصاف خارج نکند.
رئیس قوه قضاییه افزود: همکاران ما در دادگستری به پروندهای که با گزارش دیوان محاسبات تشکیل شده است، مانند همه پروندهها قاطعانه و بر خط عدل و انصاف رسیدگی خواهند کرد و گرفتار حاشیهها و هیاهوها نخواهند شد و نتیجه رسیدگی به پرونده هم به اطلاع مردم عزیزمان خواهد رسید.
وی گفت: گزارش دیوان محاسبات همه ساله برای قوه قضاییه ارسال میشود که مورد رسیدگی قرار میگیرد و گزارش اخیر هم بعد از دریافت، برای رسیدگی به دادستانی ارجاع شد و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر نادرست بودن این گزارش واصل نشده است و اتفاقا اظهارات مسئولان حکایت از اتقان این گزارش دارد.
دستگاهها از نظارت استقبال کنند
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با تأکید بر لزوم نظارت و شفافیت بهعنوان دو اصل مهم حکمرانی و ناپسندخواندن نظارتگریزی، تصریح کرد: همه دستگاهها باید از نظارت استقبال کنند و نباید اجازه دهیم با جنجال و حاشیهسازی و اظهارات نامناسب در رسیدگی به پرونده وقفه و خدشه وارد شود چرا که مساله مربوط به بیتالمال است.
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به برخی اقدامات دادستانی استانها در رفع تصرف از مراتع و اراضی ملّی اظهار داشت: داستانها با وحدت رویه ابلاغی از سوی دادستانی کل کشور از تضییع این حق عامه جلوگیری کنند.