پخش زنده
امروز: -
دونالد ترامپ در روزهای اولیه شیوع، استراتژی کم اهمیت جلوه دادن کرونا را در دستور کار قرار داده بود تا از این طریق بتواند افکار عمومی در داخل آمریکا را به این باور برساند که دولت قادر به کنترل شرایط است، یا ترس از دست رفتن دستاوردهای اقتصادی باعث شد تا دولت به شکل محافظه کارانه با موضوع برخورد کند.
پژوهش خبری صدا وسیما: تا روز سهشنبه دوم اردیبهشت، 774 هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از 42 هزار نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختهاند ؛ آمریکا بیشترین تعداد بیمار مبتلا به کرونا را در جهان دارد.
از زمان تصاعد بحران کرونا در آمریکا، بحث بر سر خطمشیهای دولت ترامپ در مدیریت این بحران به شدت بالا گرفته است. به علاوه، در ارزیابی علل و عوامل سرعت شیوع بیماری کووید-19 در آمریکا و شدت تعمیق بحران، همواره به نوع مواجهه شخص ترامپ با موضوع، به عنوان یکی از پارامترهای اصلی توجه شده است؛ اما از آنجا که بروز بحران کرونا در آمریکا، مقارن شده با ماه های منتهی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، عملکرد ترامپ و دولت او در این باره، به طور ویژه در زیر ذره بین تحلیل گران نقد و بررسی شده است؛ مخصوصاً از حیث تأثیر بحران بر موقعیت ترامپ در انتخابات پیش رو. در این زمینه نیز دیدگاه های مختلفی وجود دارد. گروهی از کارشناسان بر این باورند که رویکرد ترامپ به بحران کرونا و عملکرد دولت و اطرافیان او در کشاکش این بحران، به موقعیت او در انتخابات پیش رو ضربه بزند و چه بسا سبب شکست او در برابر رقیب دموکرات شود. برعکس، دسته دیگری از کارشناسان، استدلال می کنند که بحران کرونا تاکنون، محملی برای افزایش محبوبیت ترامپ بوده و در انتخابات ریاست جمهوری به نفع او تمام خواهد شد. دیدگاه سومی نیز وجود دارد که متمرکز بر آراء مردد است و برای اینکه آراء مردد به سود یا به ضرر ترامپ نهایی شوند، شرایط و احتمالاتی را برمی شمرند.
پژوهش حاضر در دو شماره این دیدگاه ها را تبیین خواهد کرد و در پایان به این سؤال پاسخ خواهد داد که نهایتاً بحران کرونا در آمریکا، چه تأثیری بر شکست یا پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات 2020 خواهد داشت؟
در بخش اول ادله ای که مبتنی بر تأثیر منفی بحران کرونا بر موقعیت ترامپ در انتخابات سوم نوامبر است، مطالعه خواهیم کرد.
این پژوهش به روش اسنادی و با بهره گیری از خبرها، گزارش ها، مصاحبه ها و تحلیل های متخصصان امر، مندرج در خبرگزاری ها و روزنامه های رسمی و پایگاه های خبری تحلیلی معتبر تحریر شده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر: مرجان شریف زاده