سازمان ملل از کشته شدن ۵۳۳ و زخمی شدن ۷۶۰ غیرنظامی افغان در جنگ و انفجارهای سه ماه گذشته افغانستان خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان امروز با انتشار گزارشی اعلام کرد: در سه ماه نخست سال جاری میلادی ۵۳۳ غیرنظامی افغان از جمله ۱۵۰ کودک کشته و ۷۶۰ غیرنظامی دیگر زخمی شدند.
سازمان ملل متحد، تلفات غیر نظامیان افغان را در این مدت سنگین دانست، شمار تلفات غیرنظامیان افغان از این جهت در این مدت قابل تامل است که در این سه ماه مورد نظر، آمریکا پس از نوزده سال جنگ در افغانستان با طالبان به تفاهم رسید، طرح یک هفتهای کاهش خشونتها اجر شد و آمریکا با طالبان توافقنامه صلح امضا کرد. از گزارش سازمان ملل استنباط میشود که با امضای توافقنامه آمریکا با طالبان نه تنها جنگ و خشونتها در افغانستان کاهش نیافته بلکه تشدید شده است به طوری که دولت افغانستان هم از تشدید درگیریها در این کشور سخن میگوید. طالبان این روزها همچنان آمریکا را به نقض توافق نامه متهم و آتش بس را با دولت افغانستان رد میکند، آمریکاییها هم در این بین نظاره گر جنگ بین افغانها هستند.
وزیر دفاع افغانستان: طالبان قصد پایان دادن جنگ را دارند سرپرست وزارت دفاع افغانستان گفت: طالبان قصد ندارند به جنگ در افغانستان پایان دهند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، اسدالله خالد در سفرش به مزارشریف گفت: طالبان با افزایش حملات خود به نظامیان افغان نشان دادند که ارادهای برای پایان دادن به جنگ ندارند. وی با هشدار به طالبان گفت: در صورتی که طالبان حملات خود را کاهش ندهند در عملیات نظامیان افغان نابود خواهند شد. خالد طالبان را شکست خورده دانست و افزود: طالبان، غیرنظامیان افغان را نیز هدف قرار میدهند. سرپرست وزارت دفاع افغانستان زمانی به مزارشریف سفر کرده است که حملات طالبان به استانهای شمالی افغانستان از جمله بلخ افزایش یافته است. از سوی دیگر طالبان درخواستهای رئیس جمهور این کشور، آمریکا و ناتو را برای آتش بس یا کاهش خشونت رد کرده و آن را درخواست غیر منطقی دانسته اند. براساس گزارش شورای امنیت ملی افغانستان، طالبان در کمتر از دو ماه گذشته بیش از دو هزار و هشتصد حمله را انجام داده اند. امضای توافقنامه به اصطلاح صلح آمریکا با طالبان نه تنها باعث بهبود وضعیت امنیتی افغانستان نشده بلکه حملات طالبان تشدید شده است. از سوی دیگر طالبان و دولت افغانستان همدیگر را به ایجاد مانع در برابر روند صلح متهم کرده اند و با این وضعیت چشم انداز صلح تاریک به نظر میرسد. آغاز مذاکرات صلح میان افغانها نیز در هالهای از ابهام قرار دارد و موضوع آزادی زندانیان هر دو طرف و کاهش خشونتهای طالبان به عنوان پیش شرط آغاز این مذاکرات از سوی طالبان و دولت افغانستان تعیین شده است. آمریکا نیز با امضای توافقنامه به اصطلاح صلح با طالبان خود را از حملات این گروه مصون کرده و اکنون به عنوان نظاره گر جنگ افغانستان، فقط به صدور بیانیههایی برای کاهش خشونت طالبان اکتفا کرده است.