به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ سرپرست معاونت پایش و نظارت ادارهکل حفاظت محیط زیست اصفهان با اشاره به حضور حدود ۱۰۰ قطعه فلامینگو در تالاب بینالمللی گاوخونی گفت: این پرندگان در قسمت شمالی تالاب و جایی که رودخانه زایندهرود از بند شاخ کنار به تالاب میریزد، مشاهده شدند و ممکن است تعداد بیشتری از آنها نیز در بخشهای دیگر تالاب وجود داشته باشد.
حسین اکبری با بیاناینکه فلامینگوها در پایشی که اسفند پارسال از تالاب گاوخونی انجام شد، مشاهده نشدند، افزود: به احتمال زیاد آنها در فروردین و اردیبهشت امسال وارد تالاب شدند و تا پایان این ماه نیز مهمان تالاب خواهند بود.
وی افزود: در سالهای گذشته و قبل از خشک شدن تالاب گاوخونی، تعداد فلامینگوهایی که به این مکان میآمدند بسیار بیشتر بود و در سال ۸۶ که تالاب آب داشت هزاران فلامینگو در این زیستگاه مشاهده شدند.
اکبری با اشاره به اینکه امسال پرندگان دیگری مانند باکلان (قره غاز)، حواصیل (مرغ ماهی خوار)، کشیم و چوپا نیز به تالاب بین المللی گاوخونی آمدهاند، گفت: اکنون فصل مهاجرت پرندگان آبزی از عرصههای شمالی و سردسیر به سمت جنوب است و هرچه تالاب گاوخونی آب بیشتری دریافت کند، پرندگان مهاجر نیز مدت زمان بیشتری را در آن میمانند.
سرپرست معاونت پایش و نظارت ادارهکل حفاظت محیط زیست اصفهان با بیان اینکه در زمان حاضر آبی از زایندهرود به تالاب گاوخونی نمیریزد بلکه مقداری پساب و آب زهکشی اراضی کشاورزی به سمت آن میرود، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان به دنبال تامین حقابه این تالاب است.
تالاب گاوخونی واقع در شرق اصفهان از بزرگترین و مهمترین تالابهای ایران و میزبان جانوران آبی، پرندگان مهاجر، برخی گونههای گیاهی است.
زمستان پارسال حدود ۳۵۵ قطعه پرنده مهاجر آبزی و کنارآبزی از ۹ گونه در این تالاب سرشماری شد که این تعداد با وجود رهاسازی آب و در مقایسه با زمستان سال ۹۷ که ۲ هزار و ۱۵۱ قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی در ۳۱ گونه از محدوده بند شاخ کنار (آخرین سازه سنگی در مسیر زایندهرود در شرق اصفهان) و سطح تالاب سرشماری شده بود، کاهش زیادی داشته است.
تالاب گاوخونی که منطقهای به وسعت ۴۷۶ کیلومترمربع، در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر ورزنه و مجاور تپههای شنی قرار دارد.