پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، یکی از فرماندهان مقاومت جنوبی در یمن اعلام خودمختاری عدن از سوی شورای انتقالی جنوب را نمایشی تبلیغاتی خواند و گفت، اتفاقات جنوب فقط در چارچوب اختلافات موجود میان امارات و عربستان به منظور تقسیم قدرت در مناطق مختلف یمن قابل ارزیابی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، عادل الحسنی در گفتگو با الجزیره درباره بیانیه شورای انتقالی جنوب که در آن از خودمختاری مناطق جنوبی یمن خبر داده شد گفت، چنین بیانیهای بیش از هر چیز یک نمایش تبلیغاتی است. آنچه در این زمینه پیداست این که عربستان و امارات در دستیابی به مناطق حساس در جنوب یمن، رقابتی را آغاز کرده اند. همین رقابت امارات را بر آن داشت تا از طریق این شورا (شورای انتقالی جنوب) چنین بیانیهای را صادر کند، اما در واقع این بیانیه از ابوظبی صادر شده است. این بیانیه در شرایطی صادر شد که عیدروس الزبیدی (رئیس شورای انتقالی) در کنار محمد بن زاید در ابوظبی حضور داشت.
وی افزود، عربستان هم ساعاتی قبل از صدور بیانیه شورای انتقالی، مواضع نیروهایش را نزدیک عدن تقویت کرد. امارات و عربستان بر سر مناطق راهبردی یمن مثل سقطره، سواحل، المهره و باب المندب رقابت سختی دارند. در این میان شورای انتقالی کارهای نیست، این شورا حتی تا چند روز قبل مناطق راهبردی عدن را هم در اختیار نداشت. مهمترین مناطق عدن، فرودگاه، بندر، بانک مرکزی و کاخ ریاست جمهوری معاشیق است که تا به الان در کنترل افسران سعودی است، در نتیجه بیانیه صادره از سوی شورای انتقالی فقط نمایشی تبلیغاتی است.
الحسنی افزود، بدون تردید این بیانیه آخرین میخ بر تابوت توافقنامه ریاض است. شورای انتقالی با این بیانیه به نوعی اعلام کرده است توافقنامه ریاض به پایان رسید. البته با وجود اختلافات میان امارات و عربستان این احتمال وجود دارد که این دو کشور در ساعات و روزهای آینده به توافق برسند و بیانیه شورای انتقالی به طور عملی ملغی شود.
عادل الحسنی درباره نقش کابینه هوادار عبد ربه منصور هادی در تحولات عدن گفت، اصلا اعضای کابینه در عدن حضور ندارند، اگر آنان در عدن حاضر بودند و امور این منطقه را در اختیار داشتند آن زمان میشد مسئولیت تحولات را متوجه آنان دانست، اما شورای انتقالی با حمایت امارات، ماه اوت گذشته دولت را از عدن اخراج کرد و هم زمان با خروج دولت، نهادهای زیر نظر دولت، نهادهای امنیتی، نظامی و مدنی نیز از عدن خارج شدند و تنها کسانی که در عدن باقی ماندند شبه نظامیان وابسته به شورای انتقالی بوده اند. در بعد امنیتی نیز حاکم نظامی که اهل سعودی است پیگیر فعالیت این شبه نظامیان است که از حمایت امارات بهره میبرند. ابوظبی با این کارها سعی کرد به عربستان بفهماند بدون کمک امارات قادر نبود مناطقی را که امروز در اختیار دارد، به کنترل خود در آورد. امارات گروههای شبه نظامی را ایجاد کرد و آنان را در مناطق آزادشده جنوب، بر نیروهای امنیتی برتری داد، اما این کشور پس از اتفاقات ماه اوت و به دنبال آن امضای توافقنامه ریاض، عدن را به سمت حضرموت ترک کرد. امروز هم با این حرکت سعی کرده است به عربستان بفهماند بازیگر اصلی مناطق آزاد شده در یمن، امارات است.
انتقاد شدید عضو شورای انتقالی جنوب یمن از کابینه هوادار منصور هادی
عضو شورای انتقالی جنوب یمن ضمن دفاع از اقدام این شورا در اعلام وضع اضطراری در مناطق جنوبی و همچنین اعلام خودمختاری این مناطق، این تصمیم را نتیجه ناکامی کابینه هوادار عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن در اداره مناطق جنوبی دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، صالح النود در گفتگو با الجزیره گفت، چارهای جز انجام چنین کاری نبود، متاسفانه در چند ماه اخیر سعی کردیم شرایط را به سمتی ببریم که شهروندان بتوانند زندگی آبرومندانهای داشته باشند، اما هر روز مرگ، شکنجه و برخوردهای اهانت آمیز با مردم را شاهد بودیم. این رفتارها نتیجه شکست دولت (کابینه هوادار عبد ربه منصور هادی) است که تا حد زیادی تصمیم گیری در مناطق جنوبی را بر عهده داشت، به همین دلیل شورای انتقالی جنوب مجبور شد تصمیمی بگیرد که به سود مردم این منطقه باشد.
وی تصمیم اتخاذ شده را شفاف و روشن خواند و گفت، در واقع شورای انتقالی دیگر نمیتوانست در برابر مشکلات ساکنان جنوب صبر کند. حوادث و اتفاقات غیر مترقبه اخیر در عدن ثابت کرد موسسات وابسته به حکومت توان پاسخگویی به مشکلات و حتی تمایل به پاسخگویی به مشکلات را ندارند. البته اثبات ناتوانی و ناکامی حکومت نتیجه اتفاقات متعددی است که در مناطق جنوبی رخ داد، اما حوادث اخیر کار را به جایی کشاند که شورای انتقالی تصمیم گرفت مداخله کند تا بتواند مردم را از مصائبی که در پنج سال اخیر گریبانگیر آنان شده است، نجات دهد.
النود گفت، تلاش ما این بود که از طریق توافقنامه ریاض، صلح برقرار کنیم، اما رفتارهایی را مشاهده کردیم که نمیتوانست در مسیر صلح و ثبات باشد. یکی از این رفتارها تلاش برای ورود نیروهایی به عدن بود که وجودشان در عدن توجیهی نداشت. به طور کلی اوضاع آنگونه که انتظار داشتیم نبود. هماهنگیهای مشترک که شرط رسیدن به صلح است دیده نمیشد. در مقابل این مردم بودند که قربانی میشدند. مردم سالهاست در شهر عدن، برق ندارند و مسئول اساسی این نابسامانی ها، حکومت است، اما ائتلاف عربی هم باید بخشی از مسئولیتها را بپذیرد.
این عضو شورای انتقالی جنوب یمن با بیان اینکه شورای انتقالی مسئولیتش را خواهد پذیرفت، گفت، ممکن است نتوانیم به همه خواستههای مردم پاسخ دهیم، اما برای پاسخ دادن به خواستههای مردم تمام تلاشمان را به کار میگیریم و میتوانم بگویم کمک ما به این مردم کمتر از کمکهای حکومت و ائتلاف عربی نخواهد بود. ما در کنار این مردم هستیم و میدانیم مردم هم برای عبور از این بحران در کنار ما خواهند بود تا به خواست خدا بتوانیم در عدن و اطراف آن امنیت برقرار کنیم.
وی درباره آینده عدن گفت، موضع ما همچنان دفاع از صلح و ثبات در تمام مناطق یمن است، اما در این زمینه اولویتهایی وجود دارد، آنچه در جنوب رخ خواهد داد مسئولیت مستقیم شورای انتقالی است با این حال همچنان در کنار برادرانمان در ائتلاف عربی و در کنار نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد خواهیم بود، اما درباره دولت (هوادار منصور هادی) باید بگویم که آنان بلیت شان را به طور کامل سوزانده اند و دیگر مردم حاضر نیستند آنان را بپذیرند، ما هم باید در این تصمیم در کنار مردم باشیم.
صالح النود در پاسخ به این سوال که تصمیم برای خودمختاری جنوب آن هم در شرایطی که نگرانی از شیوع کرونا دنیا را فرا گرفته نمیتواند تصمیم مناسبی باشد، گفت، ما مدتها به طرف مقابل فرصت دادیم، اما اتفاق خاصی برای مردم جنوب رخ نداد. کسانی که پیگیر تحولات عدن هستند دلیل تصمیم ما برای خودمختاری را میفهمند. برای ما چیزی جز زندگی مردم مهم نیست. مردم برق ندارند، مردم هر روزه میمیرند، چون از سادهترین خدمات محرومند. با این شرایط برای ما مهم نیست که جهان درباره ما چه فکری میکند، آنچه مهم است اینکه در کنار مردم خود باشیم.
وی درباره حامیان شورای انتقالی در مسیر عبور از بحران گفت، اراده مردم همراه و حامی ماست ضمن اینکه طرفهایی هم هستند که به ما کمک کنند، اما در حال حاضر نمیتوانیم درباره آنها اطلاعات بدهیم.