پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور: ابتدای شیوع ویروس کرونا در بسیاری از اقلام نیازمند بودیم، اما امروز به صادر کننده برخی اقلام و تجهیزات در این باره تبدیل شدهایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس جمهور در نشست فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور گفت: فضای دیجیتالی برای جامعه ما امنیت آفریده و در عین حال کار ما را هم سهل و ارزان تر هم کرده است.
آقای روحانی رئیس جمهور با اشاره به فواید دورکاری در بخش های دولتی و خصوصی بر ایجاد و تسهیلات لازم برای دورکاری به ویژه در بخش های خصوصی تاکید کرد و افزود: در این دولت پهنای باند اینترنت به عنوان اقدام ارزشمند محسوب می شود که البته برای دولت این کار بسیار سختی بود.
رئیس جمهور گفت: در روزهای اول ما به سختی می توانستیم این را بقبولانیم که ما به پهنای باند نیاز داریم و ما امروز می بینیم فضایی دیجیتالی چقدر می تواند به ما کمک کند.
آقای روحانی با تاکید بر این که باید کسب و کارها تغییر کند، ادامه داد: این موضوع را باید بپذیریم و باید قبل از کرونا هم آن را می پذیرفتیم.
وی گفت: قبل از کرونا هم بسیاری از کسب و کارهای دیجیتالی راحت تر، بهتر و دقیق تر بود و حتی در ارایه خدمات هم خدمات بهتر بودند.
آقای روحانی افزود: این فضای دیجیتالی فضایی است که برای جامعه ما امنیت آفریده، ولی در عین حال کار ما را هم سهل و ارزان تر هم کرده است و این موضوع خدمت ارزان تر و با اعتماد بیشتر به مردم می دهد.
رئیس جمهور گفت: قبل از کرونا تحولاتی پیش روی ما بوده و الان این تحولات بیشتر در این شرایط پیش روی ماست.
وی با اشاره به اینکه امروز ما و دنیا شرایط بسیار سختی را پیش رو داریم، افزود: باید در مورد کرونا با تدبیر و بدون دلهره کار و اصول را مراعات کنیم.
آقای روحانی گفت: کرونا وجود دارد و ما باید از آن فاصله بگیریم و چاره ای جز این نداریم، کرونا یک واقعیتی است که پیش روی ماست و با این شرایط باید خودمان را سازوگار کنیم.
رئیس جمهور گفت: باید در برابر کرونا خیلی احتیاط کنیم، ولی نباید دلهره زندگی ما را مختل کند، بلکه باید زندگی توام بارفاه و با احتیاط داشته باشیم و تمام دستورالعمل هایی که صادر می شود به کار ببندیم.
وی با اشاره به اینکه ما در این شرایط نسبت به زندگی هم با مشکلاتی مواجه شدیم، گفت: باید این واقعیت را بپذیریم که شما باید به ما بگویید و پیشنهاد بدهید چگونه از این شرایط عبور کنیم.
رئیس جمهور همچنین از فعالان اقتصادی خواست پیشنهادات روشن تری را در فضای اقتصادی بدهند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه معمولا پیشنهادات در این حوزه هاست که مالیات بخشوده شود، مالیات دیرتر گرفته شود و تسهیلات بانکی بیشتر شود، گفت: حتی یکی به ما پیشنهاد داده بود که این 5 هزار میلیارد دلاری که می خواهید از صندوق بین المللی بگیرید، این را در این جاهای مشخص خرج کنید، مثل اینکه مسلم شده که ما وام را گرفته ایم و آورده ایم و در جیب ما است و این فرد برای من نامه نوشته بود که در این موارد صرف شود.
وی گفت: درخواست من این است که پیشنهادات بیشتر در این راه ها قرار بگیرد که چه تحولاتی را ما می توانیم ایجاد کنیم، نقش دولت چیست؟ و نقش بورس چگونه است؟ و بانک ها باید چکار کنند و آنهایی که اموال مازاد دارند باید چکار کنند و چگونه صحنه را عوض کنیم و چگونه اعتماد دهیم؟.
آقای روحانی گفت: خیلی مهم است که یک فردی که تولید کننده است به وی اعتماد دهیم و بگوییم که نهاده تا پایان سال می رسد و به شایعات توجه نکنید.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه من می دانم که این شایعات از کجا درست می شود و برای ما روشن است، افزود: به محض اینکه یک نفر یک نهاده را وارد می کند و این محصول در کشتی یا در راه است و یا به بندر وارد شده و بانک مرکزی همان روز به او پول نداده شروع می کند این شایعات را درست کردن و برای اینکه به ما فشار بیاورد تا بانک مرکزی به هر نحوی پول را زودتر بدهد.
وی گفت: همان کسی که نهاده را آورده خودش را شایعات درست می کند و می گوید من این شایعه را درست می کنم هم نهاده من گران می شود، هم صف می بندند و هم بانک مرکزی را مجبور می کنم پول را زودتر بدهد.
آقای روحانی همچنین گفت: من خواهش می کنم در این مقطع خاص و حساس از این شیوه ها استفاده نکنید و این شیوه ها را کنار بگذارید همه دست به دست هم بدهید تا بتوانیم از این مشکلات عبور کنیم.
رئیس جمهور در پایان گفت: به هر حال این سختی گاهی ممکن است گشایش های جدیدی هم برای زندگی ما درست کند.
ضرورت توجه به بورس در شرایط فعلی
رئیس جمهور توجه به بورس و بانکها را در شرایط فعلی برای نزدیک شدن دولت به بخش خصوصی ضروری برشمرد.
آقای حسن روحانی در نشست فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه وقتی صنعت در دنیا دچار وقفه میشود روی، فولاد، مس، آلومینیم اثرگذار است، افزود: وقتی رفت و آمدها و شرکتهای حمل و نقل دچار مشکل میشوند خود به خود مسئله بنزین، میعانات و ... دچار مشکل میشوند.
رئیس جمهور با ضروری خواندن طراحی اقتصادی متناسب با شرایط امروز گفت: در این شرایط بانکها تدابیری داشته باشند که اگر تولید کنندهای بتواند وام دریافتی را برگرداند، این شرایط که یا باید دنبال واحدهای تولیدی متوسط و کوچک و با اگر تولید بزرگ است باید به دنبال تکمیل طرح مانده برود.
آقای روحانی افزود: اگر تولید کنندهای در داخل سال تسهیلات را برگرداند، رئیس بانک نگوید که نقدینگی ۲۸ درصد شده است، بلکه اگر در اسفند محاسبه میشود و پول برگشت خورده، پس نقدینگی نیز برگشت خورده و رقم آن به ۲۵ درصد یا کمتر رسیده است.
رئیس جمهور گفت: اگر ما در داخل سال وامهای کوتاه مدت را بدهیم، دست بانکها بازتر میشود در این زمینه از بانک مرکزی و وزیر اقتصاد میخواهیم که برنامه ریزی کنند.
آقای روحانی با بیان اینکه هنوز رابطه بخش خصوصی ما با دولت به اندازه کافی نیست و به نظر من مشکل ما از اینجا نشأت میگیرد و اگر در این جلسه گفته میشود که بخش دام و طیور آینده شفافی ندارد، ولی برای من شفاف است نشانگر وجود فاصله ما با بخش خصوصی است در حالی که باید ارتباط ما بسیار نزدیک و هوشمند و فوری باشد.
رئیس جمهور تاکید بر افزایش رابطه بین دولت و بخش خصوصی و ضرورت افزایش جلسات بین دو بخش گفت: باید با ارتباطات این مشکلات را کاهش داد.
آقای روحانی توجه به بورس را موضوع مهمی دانست و افزود: در ماههای اخیر که بورس بیشتر کشورها با مشکل روبرو بودند بورس ما درخشید هر چند شورای عالی بورس باید مراقبت کند و به آینده مطمئن باشد.
رئیس جمهور با بیان این که بخش دولتی ما باید سهام خودش را عرضه کند که همواره مورد تاکید بوده و کارهای خوبی در برخی از بخشها رخ داده است، گفت: بورس میدان بسیار خوبی است و اگر بانکها را به بنگاههای کوچک و متوسط اختصاص دهیم، برای بنگاههای بزرگ، بورس باید به صحنه بیاید.
آقای روحانی افزود: اگر ارتباط بانک با بخش خصوصی و بورس با بانک خصوصی را نزدیکتر کنیم، برندهایی در کشور ما هستند که در میان مردم اعتبار دارند و به محض اینکه اعلام کنند، اوراق به اسم آنهاست مردم میآیند و شاید در برخی موارد نیازمند حمایت بانک هم نباشند.
رئیس جمهور همچنین گفت: این یک راه بسیار خوبی است که در این شرایط اگر بانک و بورس و بخش خصوصی کنار هم قرار گیرند یک حرکت بزرگی را ایجاد میکنیم.
امروز به صادر کننده اقلام مقابله با کرونا تبدیل شده ایم
رئیس جمهور: ابتدای شیوع ویروس کرونا در بسیاری از اقلام نیازمند بودیم اما امروز به صادر کننده برخی اقلام و تجهیزات در این باره تبدیل شده ایم.
رئیس جمهور گفت: ابتدای شیوع ویروس کرونا در بسیاری از اقلام نیازمند بودیم و حتی پرستاران و کادر پزشکی امکانات لازم را نداشتند، اما امروز به صادر کننده برخی اقلام و تجهیزات در این باره تبدیل شده ایم.
آقای حسن روحانی در نشست فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور افزود: در حادثهای که از بابت شیوع کرونا اتفاق افتاد و در شرایطی که مردم سختی مضاعفی را تحمل کردند، همه اعم از مردم، کارآفرینان، شرکتهای دانش بنیان، نیروهای مسلح، نهادهای غیردولتی و بخش خصوصی به میدان آمدند و مردم ما با فداکاری در این زمینه موفق عمل کردند.
رئیس جمهور گفت: هم اکنون تجهیزات به اندازه کافی به پزشک و پرستار میرسد، در حالی که روز نخست چنین نبود و برخی از پرستاران و پزشکان با خطر وارد این عرصه شدند و حتی جان خود را فدا کردند.
آقای روحانی افزود: امروز بخش بزرگی از بیماران که وارد بیمارستانها میشوند به سلامت از آنجا خارج میشوند و این نشان میدهد که در بخش بهداشت کشور، ضد عفونی کردن و تأمین نیازهای مردم به ویژه در این دو ماه کار بزرگی انجام گرفته است.
رئیس جمهور گفت: در جلسهای تولید کنندگان داخلی اعلام کردند ما میتوانیم علاوه بر تأمین نیازمندیهای داخل در بخش لوازم بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده، مازاد آن را صادر کنیم که ما هم اجازه دادیم مازاد را صادر کنند.
آقای روحانی افزود: واقعاً کار بزرگی صورت گرفته یعنی از روزی که نیازمند بودیم، امروز در برخی اقلام قدرت صادرات داریم و اگر قدری کمک کنیم حتی در کیتهای تشخیص هم میتوانیم علاوه بر تأمین داخل، به بازار صادرات این محصول هم راه پیدا کنیم، بنابر این توانمندی بالایی داریم که توانستیم در بخش بزرگی از اقلام مقابله با کرونا به صادر کننده آن تبدیل شویم، اگر چه همچنان در بخشی نیازمند هستیم.
رئیس جمهور گفت: حتی امروز در جلسهای که برای هماهنگی بیشتر جلسه فردا ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد، یکی از معاونان وزیر صنعت از وزیر بهداشت برای آزاد کردن ۱۸ میلیون ماسک اجازه خواست که وزیر بهداشت هم اعلام کرد به این ماسکها در مجموعه بهداشت و درمان نیاز نداریم و این ماسکها آزاد شد تا به تشخیص مراجع مربوط استفاده شود.
آقای روحانی با اشاره به حضور فعالان اقتصادی بخش خصوصی و روسای اتاقهای سراسر کشور در جلسه افزود: امروز به یک تحول در بخش تولید نیاز داریم، زیرا ممکن است چیزی را که تا دیروز تولید میکردیم و بازار داشته امروز بازار نداشته باشد، بنابر این باید آن خط تولید را تغییر دهیم.
رئیس جمهور گفت: فرض کنید باید ماهها با کرونا زندگی کنیم، زیرا هیچ چیزی معلوم نیست، این بیماری ناشناخته و جدید است و، چون درمان قطعی و واکسنی برای آن نیست، پس با این خطر در اردیبهشت، خرداد و یا تیر هم مواجهیم، مگر این که اعلام شود دنیا تا دو ماه آینده در این باره به یک دارو و درمان میرسد بنابر این باید حضور این بیماری را بلندمدت در نظر بگیریم پس برای کسب و کار باید بر آن مبنا برنامه ریزی کنیم.
آقای روحانی افزود: در شرایطی که میگوییم مسافرت رفتن محدود شود و در مواردی اگر به حد ضرورت آن اکتفا شود و یا مراسمات مذهبی نیز با محدودیت مواجه است بنابر این شغلها و کسب و کارها تغییر میکند، پس نخستین درخواست ما آن هم بر مبنای بدبینانه که ممکن است تا چند ماه دیگر با این ویروس دست به گریبان باشیم این است که برای تولید و حفظ تولید بر مبنای بلندمدت برنامه ریزی کنیم.
شرکتهای دانش بنیان قدمهای خوبی برداشته اند
رئیس جمهور گفت: شرایط فعلی بسیار سخت است اما شرکتهای دانش بنیان در این ایام قدمهای خوبی برداشتند.
آقای حسن روحانی در نشست فعالان بخش خصوصی کشور، افزود: با تحولات نفت، کشورهای منطقه که صادرکننده هستند با مشکلات زیادی مواجه شدند که البته وقتی نفت با مشکل مواجه شود، تقاضا هم کم میشود و قطعا در تولید ما هم اثرگذار خواهد بود.
وی گفت: ما هم در کاهش قیمت نفت ضرر کردیم و ضرر هم خواهیم کرد، اما در مجموع آنچه در این آزمایش بزرگ تاریخی برای ما شکل گرفت، همبستگی و انسجام ملی بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: در این آزمایش بزرگ همه دولتها تلاش میکنند که برای درمان این بیماری قدمی بردارند و البته سلامت مردم را نیز تامین کنند.
آقای روحانی گفت: چهرههایی که اینجا در خدمت آنها هستیم با بازرگانان خارجی ارتباط دارند و میدانند چه سختیهایی در کشورهای دیگر وجود دارد، یعنی در کشورهای خارجی وقتی فردی مبتلا میشود به بیماری برای درمان و بستری شدن هزاران دلار هزینه بر دوش او میماند، اما در کشور ما مردم را مجانی درمان میکنند که البته بار سنگینی روی دوش ماست.
وی افزود: در سال ۹۳ به دنبال طرح بیمه سلامت رفتیم، تاشرایط درمانی مردم بهتر شود و این روزها هم شرایط سختی در تخت بیمارستانی به وجود آمد که البته از این شرایط عبور کردیم، همین دو روز پیش در مراسم افتتاح وزیر بهداشت اعلام کرد، همین امسال ۸ هزار تخت جدید بیمارستانی افتتاح میشود که کار بسیار سنگینی است، از طرف دیگر تجهیزات درمانی و پزشکی را هم تامین کردیم و بیمار در بیمارستانها در انتظار نمیماند و این افتخار بزرگی برای کشور ماست، چون در برخی کشورهای پیشرفته مردم با مشکلات درمانی مواجه هستند.
رئیس جمهور تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان در این ایام قدمهای خوبی برداشتند، البته قبل از این هم شرکتهای دانش بنیان تلاش میکردند، اما در حال حاضر تقریبا همین شرکتها نیاز ما را تولید میکنند.
وی گفت: شرکتهای دانش بنیان به میدان آمدند و تلاش آنها و اینکه میتوانیم دستگاه سی تی اسکن، ونتیلاتور، ماسک n ۹۵ و مواد ضدعفونی تولید کنیم، کار بزرگ آنهاست کاری که با تلاش شرکتهای دانش بنیان، بخش خصوصی، بخش دولتی و بانکها انجام میشود.
آقای روحانی ادامه داد: ممکن است بگویند تسهیلات بانکها به اندازه کافی نیست، اما به هر حال بانکها دست روی دست نگذاشتند و به صحنه آمدند تا مشکلات کاهش پیدا کند.
رئیس جمهور با اشاره به پرداخت وام یک میلیون تومانی به مردم افزود: در یک شب ۱۷ هزار میلیارد تومان به حساب مردم واریز شد و تا پایان واریزیها حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان هزینه خواهد شد ممکن است برخی بگویند یک میلیون تومان کم است البته که کم است، اما برای برخی از خانوادهها در این شرایط خیلی خوب و توان ما نیز همین قدر است.
وی تاکید کرد: دولت میتواند بیشتر بدهد به شرط این که محاسبه آثار و عواقب آن را در نظر بگیریم، یعنی اگر نقدینگی را بدون پشتوانه افزایش دهیم، مشکلات دیگری برای مردم به وجود میآید، ضمن این که در کوتاه مدت میشود پول بیشتری داد، اما برای بلند مدت باید دقت کنیم که مشکلات دیگری ایجاد نشود.
ویروس کرونا سبک زندگی افراد را تغییر داده است.
آقای حسن روحانی در نشست فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور به تشریح زیانهای اقتصادی ناشی از ویروس کرونا در کشور و جهان پرداخت و گفت: امسال تقریباً همچون شرایطی داریم که از چند طرف بر ما فشار آمده و شما میبینید کشور در شرایط بیماری کرونا، آثار این بیماری را نیز در کنار خود دارد.