آخرین آمار ابتلا به کووید ۱۹ در جهان
جان باختگان در اثر کرونا در آستانه ۲۰۰ هزار نفر
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت آمار کشته شدگان بر اثر شیوع کووید-۱۹ به عدد ۱۹۸ هزار و ۵۳۷ نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت آمار کشته شدگان بر اثر شیوع کووید-۱۹ به عدد ۱۹۸ هزار و ۵۳۷ نفر رسید. این در حالیست که شمار مبتلایان به ۲ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۷۶۱ نفر و تعداد بهبود یافتگان نیز به ۸۱۵ هزار و ۹۴۵ نفر رسید.
بازتاب تجویز ترامپ در رسانههای آلمان
افزایش مبتلایان و فوتیهای کرونا / امضای قانون تسهیل کسب تابعیت روسیه
استفاده از ماسک در آفریقای جنوبی اجباری خواهد شد
دولت آفریقای جنوبی روز شنبه اعلام کرد استفاده از ماسک در این کشور از روز اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت)، یعنی تاریخ تسهیل تدریجی تدابیر اعمال شده در چارچوب مقابله با ویروس کرونا اجباری خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، انکوسازانا دلامینی زوما وزیر امور داخلی این کشور در نشستی خبری در پرتوریا اعلام کرد استفاده از ماسک از زمان خروج از خانه اجباری خواهد بود. وی گفت ما میدانیم که ماسک به راحتی پیدا نمیشود، اما اگر ماسک ندارید میتوانید از یک روسری برای پوشاندن دهان و بینی خود استفاده کنید.
سریل رامافوزا رئیس جمهور آفریقای جنوبی روز پنجشنبه از تسهیل تدریجی قرنطینه سختگیرانه اجرا شده از ۲ مارس از روز اول ماه مه خبر داد. به این ترتیب برخی فعالیتها از سر گرفته خواهد شد.
ابراهیم پاتل وزیر صنایع و بازرگانی روز شنبه اعلام کرد کشاورزان میتوانند فعالیت کامل را از سربگیرند. رستورانها هم بازگشایی خواهند شد، اما تنها غذای بیرونبر خواهند داشت. معادن نیز مجوز از سرگیری جزئی فعالیتهای خود را دریافت کرده اند.
حوزههایی که مجوز فعالیت دریافت کرده اند باید به پروتکلهای بهداشتی پایبند باشند تا مانع از شیوع ویروس شوند. غربالگری روزانه افراد برای شناسایی علائم کووید ۱۹ بخشی از این تدابیر است.
آفریقای جنوبی نخستین قدرت صنعتی آفریقا با ۳ هزار و ۹۵۳ مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۷۵ مورد مرگ بیش از همه کشورهای قاره آفریقا تحت تاثیر همه گیری کووید ۱۹ قرار گرفته است. این بدترین زمان برای این بحران بهداشتی بود آن هم در حالی که آفریقای جنوبی اواخر سال ۲۰۱۹ وارد رکود اقتصادی شد.
فلسطین اشغالی/ شمار فوتیها به ۱۹۸ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیرهگزارش داد: وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا با ۹۰ نفر افزایش به ۱۵ هزار و ۱۴۸ نفر رسید. شمار فوتیهای کرونا در فلسطین اشغالی هم به ۱۹۸ نفر رسید.
این وزارتخانه تاکید کرد حال ۱۳۰ نفر از مبتلایان به کرونا وخیم است.
دولت اسرائیل قصد دارد محدودیتهایی را که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در نظر گرفته بود، کاهش دهد و اجازه بازگشایی رستوران ها، مغازهها و آرایشگاهها را بدهد.
عربستان/شمار مبتلایان به بیش از ۱۶ هزار نفر رسید
حساب کاربری خبرگزاری آناتولی در توئیتر به نقل از وزارت بهداشت عربستان نوشت: عربستان ۱۱۹۷ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا ثبت کرد که به این ترتیب شمار مبتلایان به ۱۶ هزار و ۲۹۹ نفر رسید.
واکنشها در افغانستان به توصیههای پزشکی ترامپ
افتتاح بیمارستان صحرایی شهید ابومهدی المهندس در استان المثنی
استاندار المثنی به همراه مقامات بسیج مردمی بیمارستان صحرایی شهید ابومهدی المهندس را افتتاح کردند.
شبکه تلویزیونی العراقیه از افتتاح بیمارستان صحرایی شهید ابومهدی المهندس در استان المثنی خبر داد. این بیمارستان صد تخت خوابی به درمان بیماران کرونایی اختصاص دارد و همه تجهیزات پزشکی مورد نیاز را داراست.
عبد علی رووف از فرماندهان بسیج مردمی گفت: این نخستین بیمارستان صحرایی ما نیست بلکه پیش از این در استان کربلا و ذی قار هم بیمارستان بر پا کرده ایم.
مقامات محلی از بسیج مردمی به علت کمک موثر در درمان کرونا تقدیر کردند.
احمد منفی استاندار المثنی گفت: این بیمارستان در زمان بسیار کمی ساخته شده که امری مبارک است.
بازتاب سخنان احمقانه رئیس جمهور آمریکا درباره درمان کرونا در لبنان
اظهارات:
۱-شهروند لبنانی
۲-قاسم قصیر، تحلیلگر سیاسی
افزایش شمار مبتلایان کرونا و جانباختگان در هلند
مقامات درمانی هلند روز شنبه اعلام کردند: تعداد موارد تایید شده مبتلایان به ویروس کرونا، ۶۵۵ نفر افزایش یافت و به ۳۷ هزار و ۱۹۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از آمستردام، ۱۲۰ نفر دیگر بر اثر آلودگی به ویروس کرونا جان سپردند.
مؤسسه سلامت همگانی، تعداد افراد فوت شده را ۴۴۰۹ نفر اعلام کرد. این مؤسسه افزود: تعداد افراد جانباخته احتمالاً بیش از آمار رسمی است، زیرا همه موارد مشکوک، آزمایش نمیشوند.
واکنش کارشناسان سیاسی جمهوری آذربایجان به نسخه پیچیهای ترامپ
اظهارات:
۱- مصاحبه شونده اول: توفیق عباس اف کارشناس سیاسی
۲- زرتشت علیزاده کارشناس سیاسی
افزایش تعداد جان باختگان کرونا در اروپا
بررسیهای امروز خبرگزاری فرانسه تا ساعت ۱۱ به وقت گرینویچ با استفاده از ارقام رسمی نشان میدهد ویروس جدید کرونا جان بیش از ۱۲۰ هزار نفر را در اروپا گرفته است و سه چهارم از تعداد جان باختگان در فرانسه، اسپانیا و انگلیس بوده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، اروپا با جان باختن ۱۲۰ هزار و ۱۴۰ نفر و آلوده شدن یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۱۷۲ نفر، قارهای است که شدیدترین آسیب را از همه گیری ویروس کرونا متحمل شده است. این همه گیری، اواخر سال گذشته ظاهر شد.
ایتالیا با ۲۵ هزار و ۹۶۵ مورد فوت، بیشترین تعداد فوت شدگان را داشته است و پس از آن، اسپانیا، فرانسه و انگلیس بیشترین تعداد جان باختگان را دارند.
شمار مبتلایان در عربستان به بیش از هزار نفر افزایش یافت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد هزار و ۱۹۷ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند و ۹ نفر دیگر هم بر اثر این بیماری، فوت کردند.
کرونا در هند به مرز ۲۵ هزار نفر رسید
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند به حدود ۲۵ هزار نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما و بر اساس آمار وزارت بهداشت ورفاه خانواده هند از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند بیست و چهار هزار و نهصد و چهل و دو (۲۴۹۴۲) نفر گزارش شد.
پنجهزار و دویست و ده (۵۲۱۰) نفر از بیمارستان مرخص شدند.
هفتصد و هفتاد و نه (۷۷۹) نفر جان باختند.
افزایش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان به ۱۶۱۷ نفر
با ابتلای ۲۵ نفردیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان، تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۶۱۷ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، امروز با تأیید ابتلای ۲۵ شهروند دیگر به کرونا تعداد مبتلایان به این ویروس دراین کشور به ۱۶۱۷ نفر و با بهبودی ۶۷ نفردیگر مجموع افراد بهبود یافته به ۱۰۸۰ نفر رسید.
تعداد جان باختگان بر اثر این ویروس هم تاکنون در این کشور به ۲۱ نفر رسیده است.
از مجموع ۵۱۶ مبتلای بستری شده در مراکز درمانی این کشور هم حال ۱۵ نفر وخیم، ۲۱ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است.
براساس این گزارش تاکنون ۱۲۰ هزار و ۴۷۹ تست کرونا در این کشور ده میلیون نفری انجام گرفته است.
کرونا ارمغان آمریکا و اروپای درمانده به ترکیه
اظهارات:
۱-توفیق اوزلو عضو شورای علمی مبارزه با کرونا
۲-عبدالله چیفتچی کارشناس سیاسی
خسارتهای ناشی از ویروس کرونا و سیاستهای بن سلمان
صفحه مجتهد ویدئو در توئیتر به بیان مشکلات اقتصادی بوجود آمده در نتیجه سیاستهای محمد بن سلمان پس از کاهش قیمت نفت پرداخت.
در ویدئویی که در این صفحه توئیتری منتتشر شده آمده است: محمد الجدعان وزیر دارایی سعودی اعتراف کرد که میزان بدهی عربستان در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۲۲۰ میلیارد ریال رسیده است. اما به نظر نمیرسد از ذخایر نقدی کشور بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال برداشت کنیم. بنابر این مجبور هستیم هزینههای دولت را در بخشهای سفر و ماموریت و هزینههای فعالیتها در بخشهای گردشگری و سرگرمی و ورزش کاهش دهیم. همچنین باید از بازار داخلی و خارجی وام بگیریم. انتظار میرود این بحران تا چندین ماه ادامه یابد و شاید تا پایان سال جاری میلادی همراه ما باشد.
روزنامه لوموند فرانسه در این خصوص نوشت: هم و غم محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مقابله با کرونا نیست بلکه او به دنبال زمینه سازی برای شهرک سازی صهیونیستها و برگزاری باشگاههای شبانه است.
کاهش شیب تند موارد جدید ابتلا به کرونا در مالزی
وزیر بهداشت مالزی با اعلام دو رقمی شدن موارد جدید آلوده به کرونا در هشت روز گذشته ضمن قدردانی از صبوری مردم برای رعایت ادامه مقررات قرنطینه گفت: شیب تند ابتلاء به کرونا در مالزی کاهش یافته است و در حال ورود به مرحله بهبودی هستیم.
وی همچنین از نصب دستگاههای خودکار ارسالی از چین و افزایش تعداد آزمایشهای کرونا تا سقف روزانه ۱۶ هزار مورد خبر داد و اعلام کرد: آمار تعداد کل مبتلایان به کرونا امروز در این کشور به ۵ هزار و ۶۹۱ نفر رسید و در مجموع مرگ ۹۷ بیمار کرونایی هم ثبت شد.
روزهای پیک کرونا در ترکیه
شمار تلفات در اروپا به ۱۲۰ هزار نفر رسید
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شمار تلفات ناشی از ویروس کرونا در اروپا به ۱۲۰ هزار نفر رسید.
اسپانیا / شمار تلفات به ۲۲ هزارو ۹۰۲ نفر افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری رویترز، روزنامه ال پائیس (El Pais) اسپانیا اعلام کرد شمار تلفات ناشی از کرونا در این کشور از ۲۲ هزارو ۵۲۴ نفر به ۲۲ هزارو ۹۰۲ نفر رسید.
این روزنامه افزود شمار مبتلایان در این کشور نیز به ۲۲۳ هزارو ۷۵۹ نفر افزایش یافته است.
لهستان/ احتمال تعویق دو ساله انتخابات ریاست جمهوری لهستان
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، وزیر بهداشت لهستان اعلام کرد: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در پی شیوع کرونا، با دو سال تعویق امکان پذیر خواهد بود.
لوکاس شومفسکی گفت: برگزاری انتخابات در سال ۲۰۲۲، تنها گزینه امن برای مردم است.
قرار بود انتخابات در تاریخ ۱۰ ماه مه امسال برگزار شود. دولت این کشور نیز تا کنون تاریخ معینی برای انتخابات تعیین نکرده است. به نظر میرسد حزب محافظه کار در این کشور به علت تأثیرات قرنطینه بر روی اقتصاد، با این تصمیم مخالفت کند.
تاکنون نزدیک به ۱۱ هزار تن در لهستان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده و حدود ۵۰۰ تن جان باخته اند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه به ۷۵ هزار نفر نزدیک شد
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا در وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد: با شناسایی ۵ هزار و ۹۶۶ فرد جدید مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد کل مبتلایان به ۷۴ هزار و ۵۸۸ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، در شبانه روز اخیر با ثبت بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ ابتلای جدید، باز هم بیشترین تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در این کشور را به خود اختصاص داد.
شمار جان باختگان در ۲۴ ساعت گذشته نیز عدد ۶۶ نفر را نشان میدهد، تا مرگبارترین روز از آغاز شیوع کرونا در این کشور رقم بخورد و شمار کل جان باختگان به ۶۸۱ تن افزایش یابد.
بلژیک/ شمار مبتلایان از ۴۵ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت بلژیک اعلام کرد ۱۰۳۲ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند و مجموع شمار مبتلایان به ۴۵ هزار و ۳۲۵ نفر افزایش یافت. این وزارتخانه اعلام کرد با فوت ۲۶۱ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در بلژیک، شمار قربانیان به شش هزار و ۹۱۷ نفر رسید.
قطر / شمار مبتلایان از هشت هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الحدث به نقل از وزارت بهداشت قطر اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با ۸۳۳ نفر افزایش به هشت هزار و ۴۱۹ نفر رسید.
بازگرداندن ۴۰ هزار شهروند ترکیه به کشورشان
وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد: از ابتداء آغاز شیوع ویروس کرونا در جهان تاکنون حدود ۴۰ هزار تن از شهروندان ترکیه از ۷۵ کشور جهان بازگردانده شده اند.
وزرات امور خارجه ترکیه افزود: طی روزهای ۲۳ و ۲۴ آوریل ۵ هزار و ۳۸ شهروند به کشور بازگشته اند و تعداد شهروندان ترکیهای که در این دو روز در خارج از کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند، ۱۰ نفر است.
بر این اساس هم اکنون جمعا ۲۳ هزار و ۵۳۰ شهروند ترک که از کشورهای خارجی به ترکیه بازگردانده شده اند در خوابگاههای دانشجویی در قرنطینه بسر میبرند.
تعداد شهروندانی که پس از دوران قرنطینه از این خوابگاهها تخلیه شده اند نیز به ۳۲ هزار و ۷۶۳ نفر میرسد.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه، تعداد مبتلایان در این کشور به ۱۰۴ هزار و ۹۱۲ نفر و تعداد جانباختگان به ۲۶۰۰ نفر رسیده است.
لغو تجویز هیدروکسی کلروکین پس از مرگ شماری از بیماران
طبق گزارش منتشر شده در مجله انجمن پزشکی آمریکا گروهی از پژوهشگران که در حال تجویز کلروکین به عنوان درمان کووید 19 بودند پس از مرگ یک چهارم بیمارانی که این درمان را دریافت کرده بودند ناچار شدند به کار خود پایان دهند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این مجله در مطلبی نوشت: تحقیق برای بررسی موثر بودن کلروکین - داروی ضد مالاریا ، پس از مرگ 21 بیمار از 81 بیماری که روزانه این دارو را دریافت می کردند پایان یافت.
روزنامه نیویورک تایمز پیشتر اعلام کرده بود این تحقیق به دلایل امنیتی لغو شده است اما جزئیات کامل این تحقیق تا پیش از این اعلام نشده بود.
این تحقیق را 30 پژوهشگر و به سرپرستی ایالت آمازوناس برزیل از 23 مارس تا 5 آوریل در یک مرکز درمانی در برزیل انجام دادند. دانشمندان درمان 81 بیمار بزرگسال بستری شده به دلیل ابتلا به کووید 19 را دنبال کردند.این بیماران به دو گروه تقسیم شدند.
40 بیمار گروه نخست در روز اول دو بار دوز 450 میلی گرمی کلروکین دریافت کردند و پس از آن به مدت چهار روز یک بار در روز این دوز را دریافت کردند.41 بیمار گروه دوم هم به مدت ده روز روزانه دوبار دوز 600 میلی گرمی کلروکین دریافت کردند.این بیماران همچنین آنتی بیوتیک آزیترومایسین هم دریافت کردند. تا سیزدهمین روز شش تن از 40 بیمار گروه اول و 16 نفر از 41 بیمار گروه دوم جان خود را از دست دادند. در میان 11 نفر از بیماران هم آریتمی قلبی مشاهده شد. دو بیمار از گروه دوم هم دچار تاکیکاردی بطنی شدند.
دکتر استفان فین از مرکز پزشکی سیاتل که در این تحقیقات مشارکتی نداشت گفت: نمی توان با این آزمایش نتیجه گیری کرد که کلروکین با دوز بالا به همراه آزیترومایسین و حتی اسلتامیویر با نام تجاری تامیفلو می تواند نرخ مرگ و میر میان بیماران کووید 19 را افزایش دهد.
پژوهشگران گفتند نتیجه تحقیق آنها احتمالا بدگمانی را در میان مردم بر می انگیزد و مانع از استفاده زیاد از کلروکین خواهد شد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می گوید قادر است اوضاع را در مبارزه با کووید 19 تغییر دهد.
در حال حاضر هیچ داروی خاصی برای درمان کووید 19 که بیش از 2 میلیون و 780 هزار نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است و جان دست کم 195 هزار و 877 نفر را گرفته است وجود ندارد.کلروکین در اواخر سال های 1940 به عنوان درمان مالاریا تایید شد. هیدروکسی کلروکین به عنوان یکی از مشتقات آن اغلب برای درمان روماتیسم و لوپوس مورد استفاده قرار می گیرد.برخی پزشکان از این دارو به امید محدود کردن دوره کووید 19 استفاده می کنند.
نتیجه تحقیقات جدید موجب ایجاد تردید در مورد این دارو و استفاده از آن برای مقابله با ویروس کرونا خواهد شد.سازمان غذا و داروی آمریکا - اف دی ای - در مورد مصرف خودسرانه هیدروکسی کلروکین و کلروکین برای درمان کووید 19 در خارج از بیمارستان پس از مسمومیت های شدید و موارد مرگ و میر گزارش شده هشدار داد.
امارات/ هواپیمایی الاتحاد تعلیق پروازهای مسافرتی را تمدید کرد
شرکت هواپیمایی الاتحاد ابوظبی روز شنبه از تمدید تعلیق پروازهای مسافرتی برنامه ریزی شده تا تاریخ ۱۵ مه (۲۶ اردیبهشت) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از دبی، این هواپیمایی در بیانیهای اعلام کرد پروازهای مسافرتی از ۱ مه (۱۲ اردیبهشت) به طور محدود از سر گرفته میشود.
پروازهای هواپیمایی الاتحاد و دیگر خطوط هوایی امارات تنها برای اتباع خارجی که تمایل به خروج از این کشور را داشتند صورت میگرفته است. ورود اتباع خارجی به این کشور به علت شیوع جهانی ویروس کرونا ممنوع شده است.
اسپانیا / انتقاد از عدم همبستگی اتحادیه اروپا
اسپانیا روز جمعه از اتحادیه اروپا به دلیل حمایت نکردن از این کشور در برابر پیامدهای اقتصادی همه گیری ویروس کرونا در این کشور انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، آرناچا گونزالز لایا وزیر امور خارجه اسپانیا ضمن اشاره به نشستهای سران و وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در روزهای پنجشنبه و جمعه گفت: همبستگی میان کشورهای اروپایی کافی نیست و بهبود اقتصادی که تحت تاثیر همه گیری ویروس کرونا قرار گرفته است از طریق وام امکان پذیر نیست بلکه نیازمند کمک مالی است.
وی افزود اسپانیا در این نشستها تاکید کرد، اتحادیه اروپا به کشورهای تحت تاثیر ویروس کرونا کمک مالی داشته باشد، اما دیگر کشورها اصرار دارند که این کمک به شکل وام باشد.
وزیر خارجه اسپانیا گفت: با پایان بحران ویروس کرونا کشورها با مشکلات بدهی رو به رو خواهند بود و به همین دلیل اسپانیا خار ایجاد صندوق احیای اقتصادی اروپایی است. خطر مقروض بودن نه تنها کشورهای مقروض را تهدید میکنند بلکه بازار داخلی اروپا را هم تهدید میکند. نه شمال و نه جنوب از این بحران در امان نیست.
طبق آخرین آمار، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در اسپانیا به ۲۱۹ هزار و ۷۶۴ رسیده است که ۲۲ هزار و ۵۲۴ مورد آن به مرگ منجر شده است. تاکنون ۹۲ هزار و ۳۵۵ نفر نیز بهبود یافته اند.
کرونا تعادل بازار نفت آمریکا را متزلزل کرد
یک کارشناس بخش نفتی آمریکا در گفتگو با خبرگزاری آناتولی گفت: اردم چاتاک مهندش نفت، موسس شرکت SafeKick (با مسئولیت ارائه خدمات پشتیبانی، مهندسی و فناوری در بخش حفاری) و معاون رئیس عملیات حفاری و استخراج منابع نفتی گفت: قیمت مواج نفت که به صورت دورهای کاهش و افزایش مییابد، با شیوع ویروس کووید-۱۹ وخیمتر از سابق شده است.
در نظام اقتصادی بازار آزاد آمریکا، قیمت نفت متغیر و مواج است. زیرا دولت در تعیین وضعیت بازار و قیمتها دخالت نمیکند. فروپاشی بازار نفت، بیش از آنکه ناشی از افزایش تولیدات باشد، ناشی از کاهش تقاضا و طلب بازار جهانی نفت است. زیرا به علت پاندمی ویروس کووید ۱۹، اکثر مردم از خانههای خود خارج نمیشوند و در نتیجه با کاهش حجم و ظرفیت تولیدات و مصرف کالا، نیاز به مصرف نفت و انرژی کاهش یافته است و کاهش سیر و سفر و گردشگری نیز عرضه و تقاضای نفت و منابع انرژی را متزلزل کرده و میزان تقاضا را کاهش داده است. برای اولین بار قیمت نفت منفی بروز کرده است و نفت مانند زباله ارزش خود را از دست داده است. اما نمیتوان نفت را مانند زباله دور انداخت. باید نفت را به صورت امن انبار کرد و یا به زیر زمین باز گرداند. بدین سبب با قیمت منفی نفت روبرو شدیم. قیمت گذاری نفت تولید آمریکا متغییر و مواج است. زیرا در آمریکا مانند کشورهای تولید و صادر کننده نفت نظیراعضاء سازمان اوپک، قیمت نفت توسط دولت تعیین نمیشود. نفت تولیدی آمریکا در اختیار بخش خصوصی است و دولت قیمت نفت را تعین و تنظیم نمیکند.
نفت خام نوع WTI (وست تگزاس اینترمدییت) حدود ۳۰ تا ۳۵ دلار به فروش میرسید. اما دربرخی از ایالتهای آمریکا قمیت نفت ۶ تا ۸ دلار فروخته میشود. دور بودن منابع نفتی از مناطق مصرف کننده، هزینه بالای حمل و نقل، محدود بودن ظرفیت انبار و ذخیره کردن نفت، باعث کاهش هرچه بیشتر قیمت نفت شده است. حدود ۱۵ درصد مردم ایالتهای جنوبی آمریکا از جمله تگزاس، لوئیزانا، اوکلاهاما با تاسیس شرکتهای کوچک نفتی درآمد به دست میآورند. به احتمال زیاد شرکتهای کوچک نفتی آمریکا دچار شرایط سختی خواهند شد. بحران اقتصادی و نفتی آمریکا درسال ۲۰۲۱ نیز ادامه خواهد داشت و شرکتهای کوچک ورشکسته ومنحل خواهند شد. صنایع نفتی آمریکا در حال سقوط است و کمکها و وامهای دریافتی نیز برای ادامه فعالیت شرکت های کوچک کافی نیست. شرکتهای کوچک نفتی آمریکا با توجه به افزایش قیمت نفت در سال ۲۰۱۹ میلادی برای آنکه در بازار نفت عقب نمانند، وامهای سرمایه گذاری قابل توجهی دریافت کردند. اکنون به علت رکود و بحران نفت، تعادل در دریافتها و باز پرداختهای وام های سرمایه گذاری متزلزل خواهد شد.
اردم چاتاک افزود: روند کاهش و رکود موجود در قیمت نفت تا ماه ژوئیه ادامه خواهد داشت و سپس بازار نفت بار دیگربه وضعیت سابق باز خواهد گشت و احیا خواهد شد. باز گشایی مراکز خرید وآغاز سیر و سفر وتوسعه گردشگری، نیاز به نفت و انرژی را افزایش خواهد داد و تولید کنندگان نفت درباره آغاز صادرات و فروش نفت و درآمد حاصله امیدوارتر خواهند شد.
هنگامیکه قیمت نفت برنت به زیر ۲۰ دلار کاهش یافت، تولیدات نفت را نمیتوان ادامه داد. اما در سال ۲۰۲۱ قیمت نفت بار دیگر به قیمت ۶۰ تا ۷۰ دلار باز خواهد گشت.
هنگام بحران، شرکتهای بزرگ در بخش تحقیقات و توسعه به جای بخش تولیدات سرمایه گذاری میکنند. هدف آنها از سرمایه گذاری در بخش پژوهش و توسعه در دوران بحران، تامین شرایط برای کاهش هزینهها و پیشگیری از خام فروشی و تولید ارزش افزوده برای حفظ موجودیت و افزایش توان موثر هنگام بازگشت به بازاراست. در چند ماه اخیرسرمایه گذاری در بخش پژوهش و توسعه محصول خود را پدید آورده است. چنانکه با تکیه به پژوهش وتولید فناوری جدید؛ نفت انگلیس بشکهای ۱۸ دلار، نفت برزیل ۱۵ دلار، نفت کانادا ۱۳-۱۴ دلار و نفت روسیه زیر ده دلار تولید میشود. بدین ترتیب صنایع نفت کشورهای مزبور زیر سایه تولید فناوری جدید به موجودیت خود ادامه میدهند.
بحران نفت به نفع کشورهای در حال توسعه و وارد کننده نفت نظیر ترکیه است. زیرا با قیمت کمتری نفت را وارد و هزینه مصرف و تولید اقتصادی راکاهش میدهند و حجم تولیدات را افزایش میدهند و با قدرت بیشتری وارد بازار بین المللی میشوند. رواج وسایط نقلیه الکتریکی در جهان نیز تهدیدی علیه تولیدات و صادرات نفت دربر ندارد. کشورهای جهان در حال حاضر نیروگاههای تولید برق ۹۵ درصد از نفت و گاز طبیعی استفاده میکنند. در نتیجه افزایش تولید و ترویج وسایط حمل و نقل برقی، نیاز به نفت و گاز را کاهش نخواهد داد.