به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش در این پیام به مناسبت روز بین المللی چندجانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح، (۲۴ آوریل ۲۰۲۰ برابر با ۵ اردیبهشت ماه جاری) با اشاره به این واقعیت تلخ که همه گیری کووید ۱۹ یادآور پیوندی عمیق بین مردم جهان شده است، گفت: در این لحظه کلیدی از شکل گیری همکاری بین المللی و در این هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد، بیایید به عنوان یک خانواده، در راستای درک دیدگاه بنیانگذاران این سازمان، پیرامون دستیابی به آیندهای سالم، برابر، صلح آمیز و پایدارتر برای همگان، کوشش کنیم.
متل کامل پیام آنتونیو گوترش به این شرح است:
همه گیری کووید ۱۹ به گونهای اندوهبار، یادآور آن است که چه پیوند عمیقی با یکدیگر داریم. این ویروس هیچ مرزی نمیشناسد و چالشی جهانی و اساسی است. مبارزه با آن، ما را ملزم میکند با یکدیگر، به عنوان یک خانواده انسانی، اقدام کنیم.
باید هر آنچه در توان داریم برای نجات جانها و بهبود بخشیدن به ویرانیهای اقتصادی و اجتماعی انجام دهیم. به گونهای اساسی، نیاز داریم آموزههای مناسب در مورد آسیب پذیریها و نابرابریهایی دریافت کنیم که ویروس از آنها پرده برداشته است، همچنین سرمایه گذاریها در آموزش، نظامهای سلامی، حمایت اجتماعی و تاب آوری را ترغیب کنیم.
این، بزرگترین چالش بین المللی از زمان جنگ جهانی دوم است. با این وجود، حتی پیش از این آزمون نیز، جهان با مخاطرات عمیق فراملیتی دیگری، در راس آنها تغییرات اقلیمی روبرو بوده است.
اما چند جانبه گرایی، تنها موضوع رویارویی با تهدیدهای مشترک نیست، بلکه در مورد دستیابی به فرصتهای مشترک نیز هست. اکنون از این فرصت برخورداریم تا در راستای دستیابی به اقتصادها و جوامع فراگیر و پایدار، بهبودی پس از بحران را بهتر از قبل، رقم زنیم.
اعلان مزایای چندجانبه گرایی کافی نیست، باید به نشان دادن ارزش افزوده آن استمرار بخشیم. همکاری بین المللی باید با دورههای تحول، سازگاری یابد.
نیازمند چندجانبه گرایی شبکهای هستیم که هماهنگی میان تمام سازمانهای چند جانبه جهانی را تقویت کند، شامل سازمانهای چندجانبه منطقهای که قادر به انجام مشارکتهای اساسی خود باشند، همچنین جندجانبه گرایی فراگیر، بر پایه روابط متقابل عمیق با جامعه مدنی، کسب و کارها، مقامات محلی و منطقه ای، و سایر شرکاء به گونهای که صدای جوانان، در شکل دهی به آینده ما نقشی قاطع ایفا کند.
در این لحظه کلیدی از شکل گیری همکاری بین المللی و در این هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد، بیایید به عنوان یک خانواده، در راستای درک دیدگاه بنیانگذاران این سازمان، پیرامون دستیابی به آیندهای برابر، صلح آمیز و پایدارتر برای همگان، کوشش کنیم.