مطالعات و پژوهشهای جدید نشان می دهد
احتمال ضعیف شدن ویروس کرونا با گرما و رطوبت
بر اساس مطالعات در آمریکا ، ویروس جدید کرونا ، در فضای گرم و مرطوب همچنین زیر اشعههای خورشید ضعیف میشود.
بر اساس مطالعه دولت آمریکا که پنجشنبه به کاخ سفید ارائه شد، ویروس جدید کرونا که مسئول همه گیری بیماری کووید-۱۹ است، در یک فضای گرم و مرطوب همچنین زیر اشعههای خورشید تضعیف میشود.
بیل برایان، از مسئولان بلندپایه وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد: «قابل توجهترین مشاهده ما تا به امروز تأثیر قدرتمندی است که به نظر میرسد نور خورشید برای کشتن این ویروس چه در روی سطوح و چه در هوا دارد.»
دانشمندان و محققان از زمان ظهور این ویروس جدید کرونا در مورد احتمال اینکه این ویروس با افزایش دما ضعیف میشود، یعنی با فرا رسیدن تابستان در نیمکره شمالی، تحقیق میکنند.
این مسئول آمریکایی که نتایج مقدماتی این مطالعه را ارائه کرد، افزود: «ما تأثیری مشابه را همزمان از دمای بالا و از رطوبت مشاهده کردیم. افزایش دمای هوا یا رطوبت یا هر دو عموما برای ویروس چندان مطلوب نیست.»
مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا این مشاهدات را «دلگرم کننده» توصیف کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به نوبه خود محتاط نشان داد، اما اعلام کردآمریکا ممکن است با فرا رسیدن تابستان در موقعیت بهتری قرار بگیرد. رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: «اگر گرما (برای ضعیف کردن این ویروس) خوب باشد، اگر نور خورشید خوب باشد، من فکر میکنم این چیز بسیار خوبی است.»
بیل برایان کارشناس علم و فناوری در وزارت امنیت داخلی تأکید کرد: «ما برخی از پیوندهای ضعیف را در زنجیره انتقال ویروس شناسایی کردیم. ما متوجه شدیم که گرما و رطوبت عناصر تضعیف کننده این زنجیره هستند. ما مشاهده کردیم که نور خورشید و اشعههای یو وی باعث تضعیف این زنجیره میشوند.»
این کارشناس به عنوان دلیل برای گفته هایش به دادههای آماری این مطالعه که در مرکز ملی تجزیه و تحلیل دفاع زیستی و اقدامات متقابل (National Biodefense Analysis and Countermeasures Center) انجام شده است، استناد کرد.
بر اساس این داده ها، نیمه عمر ویروس یعنی زمان لازم برای به نصف رسیدن قدرت این ویروس، در دمایی بین ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتی گراد با ۲۰ درصد رطوبت در سطح غیرمتخلخل، ۱۸ ساعت است. اما این نیمه عمر وقتی میزان رطوبت به ۸۰ درصد میرسد به شش ساعت کاهش پیدا میکند و زمانی که نور خورشید به آن اضافه شود تنها به دو دقیقه میرسد. وقتی ویروس در هوا معلق است، نیمه عمر آن در دمای ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتی گراد با رطوبت ۲۰ درصد یک ساعت است.
با همین میزان رطوبت و همین درجه دما، اما با اضافه شدن نور خورشید، این مدت به یک دقیقه و نیم کاهش پیدا میکند. بیل برایان نتیجه گیری کرد که شرایط تابستانی میتواند فضایی را فراهم کند که در آن انتقال میتواند کاهش پیدا کند، اما این بدان معنا نیست که عامل بیماری زا به طور کامل حذف میشود.
وی همچنین هشدار داد نتایج تنها این مطالعه لغو تدابیر فاصله گذاری اجتماعی کنونی را که در آمریکا به اجرا در آمده است، توجیه نمیکند.
مطالعات قبلی نشان داده بود که این ویروس در شرایط آب و هوایی سرد و خشک نسبت به شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب بیشتر دوام میآورد. گسترش کمتر این بیماری در کشورهای نیمکره جنوبی جایی که پاییز آغاز شده است و دمای هوا هنوز گرم است، نیز به نظر میرسد که از این فرضیه حمایت میکند.
استرالیا به عنوان مثال تنها نزدیک به شش هزار و ۶۰۰ مورد آلودگی به ویروس جدید کرونا و تنها ۷۵ مورد مرگ ناشی از آن را به ثبت رسانده است، آماری که بسیار کمتر از آمار کشورهای نیمکره شمالی است.
با این حال مقامات بهداشتی آمریکا معتقدند که حتی اگر تعداد موارد آلودگی به ویروس جدید کرونا در تابستان کاهش یابد، میزان آلودگی بار دیگر در فصل پاییز و زمستان افزایش خواهد یافت، مانند اتفاقی که با ویروسهای فصلی مثل سرماخوردگی میافتد.