وضعیت کرونا در دیگر کشورها؛
رکورد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند شکسته شد
در ۲۴ ساعت گذشته بیشترین تعداد مبتلایان در دومین کشور پرجمعیت جهان با شناسایی ۱۶۸۳نفر دیگر ثبت شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما شیوع بیماری کرونا در سایر کشورها بدین قرار است.
آمار جهانی کرونا به روایت تصویر
مجارستان و صربستان مرزهای خود را باز کردند
وزیر امور خارجه مجارستان از باز شدن بخشی از مرزهای این کشور با صربستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، "پتر سیجارتو" وزیر خارجه مجارستان اعلام کرد: در گفت وگو با وزرای کشورصربستان توافق شد مرزهای دو کشور که از اواسط ماه مارس به علت شیوع کرونا بسته شده بود، از دیروز باز شود.
براساس این توافق؛ اتباع مجاری که در شمال صربستان زندگی می کنند، می توانند برای کسب و کارشان به مجارستان بروند.
وزیر خارجه مجارستان گفت : بسته شدن مرزهای دو کشور تاثیرات بسیار منفی بر فعالیت شرکت های مجاری گذاشته بود.
مجارستان در توافق دوجانبه ای با اتریش نیز امکان رفت و آمد اتباع بین دو کشور را تسهیل کرد.
شیوع جهانی ویروس کرونا بر اقتصاد صنعتی و وابسته به صادرات اسلواکی اثرات منفی شدیدی بر تحمیل کرده است که پیامدهای آن احتمالا تا مدت ها ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ازوین،کاهش رشد اقتصادی و کوچک تر شدن اقتصاد، افزایش بیکاری، افزایش کسری بودجه دولت و اعلام ورشکستگی برخی شرکت ها و تعدیل نیرو در شرکت ها از جمله این اثرات است.
؛یکی از پیامدهای منفی که تاکنون آشکار شده است کوچک تر شدن حجم اقتصاد اسلواکی است.
در حالی که پیشتر پیش بینی می شد تولید ناخالص داخلی اسلواکی در سال 2020 حدود 2/2 درصد رشد داشته باشد اما بحران کرونا این روند را معکوس کرده است و به جای رشد اقتصادی شاهد افول خواهیم بود. وزیر دارایی اسلواکی اعلام کرد: اقتصاد این کشور در سال جاری نسبت به سال 2019 حداقل 7/2 (هفت ممیز دو دهم) درصد کوچک تر خواهد شد.
مسلمانان روسیه و تجربه ماه مبارک رمضان ، بدون مسجد و آیین های دسته جمعی
ماه مبارک رمضان برای بیش از ۲۵ میلیون مسلمان در روسیه، امسال در حالی آغاز شد که به دلیل شیوع ویروس کرونا ، خبری از مراسمهای ویژه این ماه در مساجد نیست.
شورای عالی مفتیان روسیه عالی ترین نهاد مذهبی این کشور که مقر آن در مسکو است، امروز جمعه را آغاز ماه مبارک رمضان در روسیه اعلام کرد.
امسال با تصمیم اداره مسلمانان روسیه، در ایام ماه مبارک رمضان، نماز جماعت در مساجد برگزار نخواهد شد و فقط روحانی هر مسجد میتواند نماز اقامه کند و بقیه در خانه های خود نماز اقامه میکنند.
امسال خیمه ماه رمضان نیز که در مسجد پارک پیروزی مسکو دایر میشد و هر روز حدود یکهزار نفر را غذای رایگان میداد، برپا نخواهد شد.
مسلمانان تقریبا در سراسر روسیه حضور دارند، اما تمرکز جمعیتی آنها بیشتر در مسکو، سنتپترزبورگ، جمهوری های مسلمان نشین چچن، اینگوش، داغستان، کاباردینو بالکاریا، کاراچایوو چرکس و استان استاوروپول در منطقه قفقاز شمالی و پیرامون آن است.
بیش از به یک هزار نفر مبتلا به ویروس کرونا در اسلوونی
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اسلوونی ؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به 1 هزار 366 نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، وزارت بهداشت اسلوونی اعلام کرد:تا امروز 79 نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت اسلوونی حدود 211 بیمار نیز بهبود یافته اند.
هم اکنون نفر 1 هزار و 76 نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در اسلوونی بیمار هستند.
مدارس اتریش گام به گام فعالیت خود را از سر می گیرند
وزیر آموزش و پرورش اتریش امروز در نشست مطبوعاتی از باز شدن و ازسر گیری گام به گام فعالیت مدارس این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، "هاینس فاسمن" در این نشست مطبوعاتی گفت: از چهارم ماه می دانش آموزان در سطح قبل از دیپلم می توانند به مدرسه باز گردند؛ از پانزدهم ماه می دانش آموزان در سطح دبیرستانی و ابتدایی آموزش را در مدرسه از سرخواهند گرفت.
وزیر آموزش و پرورش اتریش با اشاره به اینکه دانش آموزان مدرسه به دو گروه تقسیم می شوند؛گفت : یک گروه از دوشنبه تا پنجشنبه و گروه دیگر از پنجشنبه تا جمعه در سر کلاس درس حاضر خواهند شد.
شمار مبتلایان از هشت هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت قطر اعلام کرد با ابتلای 761 نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا، مجموع مبتلایان به 8 هزار و 525 نفر افزایش یافت.
از سرگیری فعالیت برخی مقاطع دبیرستانی در پکن
شورای آموزش شهر پکن اعلام کرد: پایههای چهارم مقطع متوسطه از روز ۲۷ آوریل بازگشایی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پکن، مراحل و پروتکلهای بهداشتی لازم، از طریق برگزاری مانور توسط کارکنان و معلمان در حال اجراست.
همچنین آمادهسازی و ضدعفونی محیطی مدارس نیز آغاز شده است.
با این حال تاکنون در مورد بازگشایی سایر مقاطع و پایههای تحصیلی خبری اعلام نشده است.
بازگشایی دبیرستانهای چین به صورت زمانبندی و استانی، از ۲۵ فوریه آغاز شده است و دو شهر پکن و شانگهای، از آخرین مناطقی هستند که در نوبت بازگشایی قرار گرفتهاند.
استان خوبِی (مرکز شیوع کرونا) نیز آخرین استانی در چین خواهد بود که اجازه دارد از تاریخ ۶ می، اقدام با بازگشایی مراکز آموزشی خود کند.
سیر صعودی آمار افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان
۱۰۴ نفر آلوده به ویروس کرونا در افغانستان شناسایی شدند که این میزان افزایش در یک شبانه روز از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ در این کشور بی سابقه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز اعلام کرد: در شبانه روز گذشته صد و چهار بیمار جدید مبتلا به کووید نوزده در سیزده استان افغانستان از جمله پنجاه و سه نفر در قندهار، چهارده نفر در تخار و یازده نفر در کابل شناسایی شدند.
با شناسایی افراد جدید شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان به هزار و ۳۳۰ نفر افزایش یافت.
تعداد بهبود یافتگان این بیماری به ۱۸۸ نفر و شمار فوتیها با سه نفر افزایش در شبانه روز گذشته به ۴۳ نفر رسید.
افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه
ستاد مقابله با ویروس کرونا در روسیه اعلام کرد: موارد ابتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته افزایش حدود ۲۵ درصدی نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، با شناسایی ۵ هزار و ۸۴۹ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته ، شمار کل مبتلایان به ۶۸ هزار و ۶۲۲ نفر رسید.
آمار جان باختگان هم در ۲۴ ساعت گذشته حدنصاب تازه ای به ثبت رساند و جان باختن ۶۰ نفر دیگر شمار جان باختگان به ۶۱۵ نفر افزایش یافت. در همین مدت ۶۷۷ نفر دیگر با بهبودی کامل از بیمارستان ها مرخص شدند تا تعداد بهبودیافتگان به ۵ هزار و ۵۶۸ نفر رسید.
بیش از به ۲ هزار نفر مبتلا به ویروس کرونا در مجارستان
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت مجارستان؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲ هزار ۳۸۳ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، وزارت بهداشت مجارستان اعلام کرد:تا امروز ۲۵۰ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت مجارستان حدود ۴۰۱ بیمار نیز بهبود یافته اند.
هم اکنون ۱ هزار و ۷۳۲ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در مجارستان بیمار هستند.
در سوئیس بیش از ۲۸ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا هستند
وزارت بهداشت سوئیس اعلام کرد: تاکنون ۲۸ هزار و ۲۸۴ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۱ هزار و ۵۵۱ نفر جان باخته اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ براساس گزارش وزارت بهداشت سوئیس حدود ۲۰ هزار و ۶۰۰ بیمار نیز بهبود یافته اند.
براساس همین گزارش ۶ هزار و ۱۳۳ نفر در سوییس هم اکنون به علت ابتلای به این ویروس بیمار هستند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اتریش به بیش از ۱۵ هزار نفر رسیده است
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۵ هزار و ۲ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد:تا امروز ۵۲۲ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت اتریش، از این تعداد ۱۱ هزار و ۶۹۴ بیمار نیز بهبود یافته اند. هم اکنون ۲ هزار و ۷۸۶ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا بیمار هستند.
-اتحادیه اروپا طرح برون رفت از بحران را آماده می کند-
سران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا پنجشنبه در نشست خود که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد ، کمیسیون اروپا را مسئول آماده کردن طرح برون رفت از بحران کردند و تصمیمات در مورد تلاش های همبستگی را که کشورهای جنوب از کشورهای شمال برای مقابله با پیامدهای این همه گیری درخواست کرده بودند ، به بعد موکول کردند.
به گفته منابع آگاه ، این طرح قرار است شامل اختصاص مبلغی برای احیای اقتصادی باشد.دفتر مارکیت کاهش بی سابقه فعالیت بخش خصوصی را در منطقه یورو در آوریل اعلام کرد.
کاهش تدابیر محدود کننده برای ماه رمضان
الجزایر از روز جمعه، برای ماه رمضان، محدودیت های اعمال شده به منظور مقابله با همه گیری ویروس کرونا را تعدیل می کند.
دفتر نخست وزیری الجزایر با اعلام این خبر خاطر نشان کرد مدت زمان مقررات منع آمد و رفت شبانه کاهش می یابد و قرنطینه کامل که نزدیک الجزیره، پایتخت، برقرار شده است، لغو می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از الجزیره، دفتر نخست وزیری الجزایر در بیانیه ای خاطر نشان کرد قرنطینه کامل که برای استان بلیده، نزدیک پایتخت، به اجرا گذاشته شده بود، جای خود را به مقررات آمد و رفت از ساعت 14 تا هفت صبح می دهد. مقررات منع آمد و رفت که در 9 استان دیگر به اجرا گذاشته شده است، به ساعت 17 تا هفت کاهش می یابد.
در این بیانیه آمده است: «دولت درخواست خود را از شهروندان برای هوشیار بودن تکرار می کند. تغییر یا حفظ تدابیر قرنطینه به تحول اوضاع همه گیری بستگی دارد.»
حدود سه هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور تأیید شده که 407 مورد به مرگ منجر شده است.
تراژدی خانه های سالمندان-
رئیس بخش اروپا سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد اثرات مخرب ویروس کرونا در خانه های سالمندان که تا نیمی از موارد مرگ را در برخی کشورهای اروپایی دارند ، یک تراژدی انسانی غیرقابل تصور است.
بیش از هزار مورد مرگ در مکزیک
دبیرخانه فدرال بهداشت مکزیک پنجشنبه اعلام کرد موارد مرگ در مکزیک ناشی از ویروس جدید کرونا آستانه هزار مورد را رد کرد و تعداد موارد تأیید شده آلودگی به 11 هزار مورد رسید.
محدودیت ها
یونان قرنطینه را تا چهار مه تمدید کرد. تنها کاهش محدودیت ها، بازگشایی جزیی دادگاه ها در روز دوشنبه است.مصر مقررات منع آمد و رفت شبانه را در ماه رمضان تمدید کرد.اندونزی همه خطوط ارتباطی اعم از هوایی یا دریایی را تا ماه ژوئن ممنوع کرد.
پرو پنجشنبه قرنطینه 32 میلیون نفر جمعیت خود را تا 10 مه تمدید کرد.مارتین ویزکارا رئیس جمهور پرو اعلام کرد منحنی بیماری رو به کاهش است.
کاهش تدابیر قرنطینه-
در آفریقای جنوبی، سیریل رامافوسا رئیس جمهور، پنجشنبه کاهش بسیار تدریجی قرنطینه را اول مه اعلام کرد.
در اسپانیا، یکی از معاونان نخست وزیر از کودکانی که مجبور شدند به علت قرنطینه از نیمه مارس در خانه بمانند و از یکشنبه اجازه خواهند داشت از خانه خارج شوند، عذرخواهی کرد.
برداشتن قرنطینه
در فرانسه که لغو قرنطینه را از 11 مه پیش بینی کرده است، بازگشت به مدارس بر مبنای تمایل والدین انجام خواهد شد. استفاده از ماسک نیز احتمالا در حمل و نقل اجباری خواهد شد.در جمهوری چک ، لغو مرحله به مرحله قرنطینه به جای هشت ژوئن ، 25 مه به پایان خواهد رسید.
-سقوط 90 درصدی حمل و نقل هوایی اروپا-
به گفته انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی «یاتا»، حمل و نقل هوایی تنها 10 درصد سطح یک سال پیش همین دوره در اروپاست.
مالاریا در آفریقا-
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد همه گیری کووید-19 می تواند توزیع پشه بند و دارو بر ضد مالاریا را در آفریقا مختل کند و به دو برابر شدن موارد مرگ و میر منجر شود. این سازمان همچنین از آفریقای زیرصحرا خواست تلاش ها برای پیشگیری را تشدید کند.
تی آر تی از ادامه ارسال ملزومات بهداشتی و درمانی از ترکیه به انگلیس خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه, یک فروند هواپیمای باری نیروی هوایی انگلیس روز پنجشنبه به منظور انتقال ملزومات بهداشتی و درمانی به این کشور در فرودگاه استانبول به زمین نشست.
بر اساس این گزارش هواپیمای نیروی هوایی انگلیس 15 تن انواع ملزومات بهداشتی و درمانی را بارگیری کرد.
انگلیس در میان شماری از کشورهای اروپایی است که بیشترین آسیب را از شیوع بیماری کرونا دیده اند.
15 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات بخش بهداشت و درمان تایلند, تایلند از 15 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
بعضی از مردم در مکزیک، پرستاران و پزشکان را مسئول اصلی شیوع ویروس کرونا می دانند و به آنها حمله می کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، در آرژانتین، مردم برای کارکنان بهداشتی کف می زنند. در انگلیس، حتی خردسال ترین شهروندان هم برای قدردانی از کارکنان بهداشتی بیرون آمده اند، و در آمریکا هم اداره پلیس از این کارکنان در بعضی مناطق قدردانی می کند. اما اوضاع در مکزیک بسیار فرق می کند. این ماه در یکی از بیمارستان های مکزیکوسیتی، اعضای خشمگین خانواده یک بیمار به یک پرستار که اجازه ملاقات آنها با بیمارشان را نداده بود، حمله کردند، به طوری که صورتش کبود شد و ورم کرد. او تنها نفر در میان کارکنان بهداشتی مکزیک نیست که مردم چنین رفتاری با او می کنند.
تلفات کرونا در هند به ۷۲۳ نفر رسید
شمار جان باختگان ویروس کرونا در هند به ۷۲۳ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، براساس آمار وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند، از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور بیست و سه هزار و چهارصد و پنجاه و دو (۲۳۴۵۲) نفر شد. چهار هزار و هشتصد و چهارده (۴۸۱۴) نفر از بیمارستان مرخص شدند.
پاناما
وزارت بهداشت پاناما اعلام کرد با ثبت ۱۷۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا، مجموع مبتلایان در این کشور به ۵۱۶۶ نفر رسید.
فیلیپین
سخنگوی دولت فیلیپین اعلام کرد رئیس جمهور این کشور وضع قرنطینه را در مانیل تا اواسط ماه مه تمدید کرد. وزارت بهداشت فیلیپین از 211 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
این وزارتخانه همچنین از جان باختن 15 نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا در فیلیپین خبر داد.