وضعیت کرونا در دیگر کشورها
هشدار به شتاب زدگی در برچیدن محدودیتهای کرونایی
از اعلام آمادگی کره جنوبی برای موج دوم شیوع کرونا در پاییز تا زخمی شدن ۱۳ نفر در مراسم جشن شکست کرونا درعراق
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما , اعلام آمادگی کره جنوبی برای موج دوم شیوع کرونا در پاییز , زخمی شدن ۱۳ نفر در مراسم جشن شکست کرونا درعراق , آماده شدن سنگاپور و ویتنام برای برچیدن محدویتهای کرونایی در راس اخبار آسیا قرار دارد .
سازمانهای بین المللی
سازمان جهانی بهداشت
-دست کم ۱۸۳ هزار و ۷۰۷ نفر در جهان براثر کرونا جان باختند.
براساس آماری که خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه در ساعت ۱۱ به وقت گرینویچ و از طریق منابع رسمی در اختیار دارد شیوع ویروس جدید کرونا از زمان ظهور آن در ماه دسامبر در چین، سبب مرگ دست کم ۱۸۳ هزار و ۷۰۷ نفر در جهان شده است.
از آغاز شیوع کرونا بیش از دو میلیون و ۶۳۶ هزار و ۷۴۰ نفر در ۱۹۳ کشور و سرزمین به طور رسمی به عنوان مبتلا به کرونا اعلام شده اند. این آمار موارد تشخیصی فقط بخشی از شمار واقعی مبتلایان را منعکس میکند. شمار بسیاری از کشورها فقط مواردی را که در بیمارستانها بستری میشوند آزمایش میکنند. از این تعداد تاکنون دست کم ۶۹۶ هزار و ۷۰۰ نفر درمان شده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، آمریکا که نخستین مرگ مرتبط با کرونا در آن در اوایل فوریه اعلام شد، کشوری است که هم به لحاظ شمار قربانیان (۴۶ هزار و ۷۸۵ نفر) و هم به لحاظ موارد ابتلا (۸۴۲ هزار و ۶۲۴ نفر) بیشترین آسیب را از کرونا دیده است. دست کم ۷۶ هزار و ۶۱۴ نفر در این کشور درمان شده اند.
پس از آمریکا، کشورهایی که بیشترین آسیب را دیده اند به ترتیب ایتالیا (۱۸۷ هزار و ۳۲۷ مبتلا، ۲۵ هزار و ۸۵ فوتی)، اسپانیا (۲۱۳ هزار و ۲۴ مبتلا، ۲۲ هزار و ۱۵۷ فوتی)، فرانسه (۱۵۵ هزار و ۸۶۰ مبتلا، ۲۱ هزار و ۳۴۰ فوتی) و انگلیس با ۱۳۳ هزار و ۴۹۵ مبتلا و ۱۸ هزار و ۱۰۰ فوتی هستند.
در چین (بدون سرزمینهای هنگ کنگ و ماکائو) که شیوع کرونا در آن در اواخر دسامبر آغاز شد شمار رسمی مبتلایان را در مجموع ۸۲ هزار و ۷۹۸ مورد (۱۰ مورد جدید از روز چهارشنبه تا پنجشنبه) و شمار قربانیان را ۴۶۳۲ نفر (هیچ مورد جدید) و شمار درمان شدگان را ۷۷ هزار و ۲۰۷ نفر اعلام کرد.
از روز چهارشنبه در ساعت ۱۹ به وقت گرینویچ، گینه استوایی یک مورد مرگ مرتبط با ویروس کرونا در خاک خود اعلام کرده است.
در اروپا تا روز پنجشنبه ساعت ۱۱ به وقت گرینویچ، از یک میلیون و ۲۷۶ هزار و ۱۶۱ مورد مبتلا، ۱۱۳ هزار و ۸۵۵ نفر جان باخته اند. در آمریکا و کانادا از ۸۸۲ هزار و ۸۱۴ مبتلا، ۴۸ هزار و ۸۵۹ نفر جان باختند. در آسیا از ۱۸۲ هزار و ۷۳۷ مبتلا، ۷۴۹۵ نفر جان خود را از دست دادند. در آمریکای لاتین و جزایر کارائیب از ۱۲۲ هزار و ۶۲۰ نفر، ۶۱۶۶ نفر جان باختند، در خاورمیانه از ۱۳۸ هزار و ۶۷۲ مورد مبتلا، ۵۹۹۲ نفر جان خود را از دست دادند. در آفریقا از ۲۵ هزار و ۷۹۶ مبتلا، ۱۲۴۳ نفر جان باختند و در اقیانوسیه از ۷۹۴۳ مبتلا، ۹۷ نفر جان باختند.
این آمار از طریق آماری که دفاتر خبرگزاری فرانسه از طریق مقامات ملی ذیصلاح و اخبار سازمان جهانی بهداشت در اختیار دارد جمع آوری شده است.
-جلسه مشترک سازمان جهانی بهداشت و ۶منطقه بهداشتی در مقابله با کرونا به صورت ویدیو کنفرانس
- هشدار درباره روند شیوع کرونا همزمان با کاهش برخی محدودیت ها و فرارسیدن ماه رمضان
در حالی برخی کشورها کاهش محدودیتهای مربوط به شیوع کرونا را آغاز کرده اند که بسیاری کشورها هر چه بیشتر سعی در جلوگیری از گسترش این بیماری همه گیر دارند و احتمال اوج گیری غیرمنتظره آن همچنان وجود دارد.
-آسوشیتدپرس: جهان روز پنجشنبه اندکی به مرحله جدید در بحران شیوع کرونا نزدیک شد و همچنانکه برخی کشورها همچون ویتنام و نیوزیلند با کاهش موارد جدید ابتلا در این کشور به سمت پایان دادن به محدودیتهای مربوط به این همه گیری گام برمی دارند، دیگر کشورها مانند سنگاپور و ژاپن در حال افزایش تدابیر خود برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر این بیماری هستند.
همانند آمریکا، بسیاری از کشورها در حال حرکت از بحران کرونا به سمت آشنایی با چگونگی زندگی در کنار این ویروس از طریق اصلاح شیوههای خود در دوره پیش از شیوع این بیماری با اجرای اقدامات احتیاطی، انجام آزمایشهای بیشتر، مهار و آمادگی برای احتمال موج جدید شیوع این بیماری در آینده هستند.
مقامات جاکارتا، پایتخت اندونزی، محدودیتها برای مقابله با شیوع این بیماری را همزمان با نزدیک شدن ماه رمضان، تا ۲۲ ماه مه تمدید کردند.
همزمان با تلاشها برای مقابله با کرونا، جمعیت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیونی مسلمانان جهان خود را از آنچه که این ماه را مستثنی میکند، یعنی وعدههای غذایی سنتی و معمول برای مراسم افطار با حضور اعضای خانواده و دوستان و نیز مراسم فرهنگی پس از غروب آفتاب، محروم میبینند.
سازمان ملل
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل از مسلمانان خواست که بر دشمن مشترک خود ، ویروس کرونا ، متمرکز شوند و بار دیگر خواستار برقراری هر چه سریعتر آتش بس برای همه مناقشات شد.
وی در پیامی جداگانه از کشورها خواست تا حمایت منصفانه خود را در اختیار همه قرار دهند و اعلام کرد این همه گیری بحران انسانی است که به سرعت در حال تبدیل شدن به بحران حقوق بشری است.
گوترش گفت برخی مقامات کشورها در حال استفاده از این بحران به عنوان بهانه ای برای اتخاذ اقدامات سرکوبگرانه هستند. این پیامی واضح است : مردم و حقوق آنها باید مقدم و محور هر اقدامی باشد.
سازمان ملل هشدار داده است با شیوع کرونا ، هجوم ملخ ها در آفریقا و دیگر موانع موجود در مسیر انتقال مواد غذایی برای آسیب پذیرترین جمعیت جهان در کشورهایی همچون یمن و سودان جنوبی ، میلیون ها نفر در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.
هشدار به فقر و گرسنگی و شیوع کرونا
دست کم 135 میلیون نفر در معرض خطر شدید گرسنگی به دلیل مناقشات و دیگر عوامل قرار دارند. این گزارش پیش از آن تهیه شده است که محدودیت های مربوط به قرنطینه ، بسته شدن مرزها و توقف فعالیت های مربوط به بخش حمل و نقل منجر به اختلال در انتقال محموله های غذایی شود.
قاره آسیا و اقیانوسیه
جدول آخرین آما مبتلایان ,قربانیان و بهبود یافتگان در آسیا
اقیانوسیه
جدول آخرین آما مبتلایان ,قربانیان و بهبود یافتگان دراقیانوسیه
آخرین وضعیت شیوع کرونا در شرق آسیا
در حالیکه برخی کشورهای جهان تازه مقابله با کرونا را آغاز کرده اند، مقامات چین گزارش کردند در روز پنجشنبه کرونا در این کشور هیچ تلفاتی نداشته است و تنها ده مورد جدید ابتلا به این بیماری ثبت شده است. شمار افرادی که در بیمارستانها بستری هستند نیز به ۹۵۹ نفر کاهش یافته است.
همچنانکه شمار مبتلایان به کرونا در چین به زیر صفر نزدیک میشود، مقامات این کشور اقدام به ازسرگیری بسیاری از فعالیتهای اقتصادی کرده اند و دانش آموزان در حال بازگشت به کلاسهای درس هستند، اما ممنوعیت پروازهای خارجی به این کشور و تدابیر مربوط به قرنطینه برای جلوگیری از ورود مسافران خارجی مبتلا به کرونا یا ابتلای مجدد افرادی که بهبود یافته اند یا آنها که بدون هیچ نشانهای هنوز ناقل این ویروس هستند، به قوت خود باقیست.
در کشور همسایه چین، ویتنام، که به سرعت اقدام به بستن مرزهای خود و شناسایی افراد مبتلا به این بیماری کرد، هیچ مورد جدیدی از ابتلا به کرونا در سه روز گذشته ثبت نشده است و این کشور برای کاهش محدودیتها آماده میشود.
در نیوزیلند که روز پنجشنبه تنها سه مورد جدید ابتلا به کرونا را گزارش کرد، همچنان محدودیتهای شدید به قوت خود باقیست و شمار مبتلایان به کرونا در این کشور هزار و ۴۵۱ نفر و تلفات آن ۲۶ تن اعلام شده است.
این کشور آماده میشود تا محدودیتهای اجرایی را ماه آینده کاهش دهد. این در حالی است که احتمال شیوع مجدد و ناگهانی این ویروس همچنان وجود دارد.
سنگاپور هر روز صدها مورد جدید ابتلا به کرونا را در این کشور گزارش میکند که بسیاری از آنها مربوط به خوابگاههای پرجمعیت کارگران مهاجر میشود.
مقامات ژاپن روز پنجشنبه از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونای ۱۴ خدمه دیگر کشتی تفریحی ایتالیایی خبر دادند که در سواحل جنوب این کشور پهلو گرفته است.
کشتی کاستا آتلانتیکا با ۶۲۳ خدمه و بدون هیچ مسافری در ناگازاکی ژاپن از اواخر ژانویه برای عملیات تعمیر پهلو گرفته است.
مقامات ناگازاکی اعلام کردند یکی از خدمه این کشتی در بیمارستان بستری است و با دستگاه تنفس میکند.
دیگر خدمه این کشتی که به ویروس کرونا آلوده شده اند، در اتاقهای جداگانه قرنطینه هستند و مقامات در پی مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونای نخستین خدمه این کشتی در حال بررسی این مسئله هستند که چگونه ویروس به این کشتی راه پیدا کرده است.
شیوع کرونا در کشتی تفریحی دایموند پرینسس که چند هفته در سواحل یوکوهاما قرنطینه بود، بیش از ۷۰۰ نفر را از سه هزار و ۷۰۰ خدمه و مسافر آن مبتلا کرده است.
در ژاپن نزدیک به ۱۲ هزار نفر مبتلا به کرونا شده اند و ۳۰۰ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
بنا بر اعلام دانشگاه جان هاپکینز، بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در جهان مبتلا به کرونا شده و نزدیک به ۱۸۳ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند که بیش از ۴۵ هزار نفر آنها مربوط به آمریکا میشود.
این در حالی است که گمان میرود شمار واقعی مبتلایان و تلفات این بیماری بسیار بیشتر باشد.
دکتر رابرت بلندون، تحلیلگر سیاسی دانشگاه هاروارد، میگوید شمار قابل توجه تلفات این بیماری بسیاری از مردم جهان را نگران کرده است و احتمالا هفتهها بلکه ماهها طول خواهید کشید تا آنها بتوانند با اطمینان فعالیتهای عادی خود را دوباره آغاز کنند.
هند
حدود ۲۰ درصد از مبتلایان به کرونا در هند تا کنون بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، طبق آمار منتشر شده وزارت بهداشت ورفاه هند از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور بیست و یک هزار و هفت صد (۲۱۷۰۰) نفر گزارش شد. از این تعداد تاکنون چهار هزار و سیصد و بیست و پنج (۴۳۲۵) نفر از بیمارستان مرخص شدند. ششصد و هشتاد و شش (۶۸۶ ) نفر نیز جان باختند.
مالزی
نخست وزیر مالزی از تمدید مرحله چهارم مقررات قرنطینه در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، محی الدین یاسین دقائقی قبل در نطقی تلویزیونی با اعلام رضایت از اثر بخشی سه مرحله قبلی تمدید مقررات قرنطینه بر ادامه تعطیلات سراسری ، محدودیت های تردد و ماندن در قرنطینه خانگی تاکید کرد.
نخست وزیر مالزی با اشاره به موفقیت های بدست آمده از برنامه های پیشگیری ، کنترل و درمان کرونا از تمدید مرحله چهارم مقررات قرنطینه در این کشور خبر داد.
اندونزی
یکی از مقامات وزارت بهداشت اندونزی روز پنج شنبه اعلام کرد ، شمار قربانیان کرونا در این کشور به 647 نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز ، این مقام در ادامه اعلام کرد شمار مبتلایان به کووید - 19 نیز در این کشور به هفت هزار و 775 نفر رسید.
کره جنوبی
-مقامات بهداشتی کره جنوبی روز پنجشنبه اعلام کردند برای موج دوم شیوع کرونا در این کشور در فصل پاییز و زمستان که با فصل آنفلوانزا همزمان خواهد شد امکانات بهداشتی را مهیا میکنند.
یون تائه- هو از مرکز مدیریت بحران کره جنوبی در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد مسئولان بخش بهداشت و درمان در حال مهیا کردن امکانات و تجهیزات برای موج دوم شیوع کرونا در فصل پاییز و زمستان هستند.
وی افزود احتمال بسیار زیادی وجود دارد که ویروس کرونا بار دیگر همزمان با فصل آنفلوانزا شیوع پیدا کند و افراد بیشتری به آن مبتلا شوند.
بر اساس تازترین آمارها، کره جنوبی در ۲۴ ساعت گذشته هشت مورد دیگر ابتلا به کرونا را گزارش کرد و شمار کلی مبتلایان در این کشور به ۱۰ هزار و ۷۰۲ نفر رسید.
با توجه به اینکه تاکنون هیچ دارو یا واکنسی برای کرونا پیدا نشده است کارشناسان درباره موج دوم شیوع این بیماری در اواخر امسال هشدار داده اند.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در غرب آسیا
رای الیوم نوشت در همه گیری کرونا مقامات کشورهای عربی ابتدا به انکار پرداختند و بعد از اعتراف کشورهای غربی به حجم همه گیری ناچار به گفتن حقایق شدند.
روزنامه اینترنتی رای الیوم در یادداشتی به قلم طلال سلمان آورده است: کشورهای عربی عموما با همه گیری کرونا مانند یک راز جنگی تعامل کردند که انتشار اخبار آن و تعداد مبتلایان و جان باختگان جایز نیست. اتحادیه عرب و سازمان جهانی بهداشت مخفی شدند و مسئولان که در هر زمینه ای اظهارنظر می کردند دهان ها و دفترهایشان را بستند و درسکوت به اجرای رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی پرداختند.
بیشتر کشورهای عربی با همه گیری کرونا ابتدا با انکار برخورد کردند سپس وقتی که پایتخت کشورهای بزرگ ارقام نجومی از مبتلایان خود را منتشر کردند اینها هم کمی جرات یافتند. اما آنچه احساس گناه عرب ها را کم کرد هجوم کرونا به آمریکا و سپس مواضع متناقض ترامپ و اتهام زنی به چین و سازمان جهانی بهداشت بود.
در چنین شرایطی انکار بیماری مانند همدستی با آن علیه مردم و نشانگر فقر و بیماری و جهل است. از این رو ذکر دو نکته ضروری است:
نخست: کشورهای عربی در اعتراف به انتشار بیماری تاخیر کردند و فقط وقتی که مسئولان کشورهای بزرگ به آن اعتراف کردند در رسانه هها حاضر شدند و در باره آن سخن گفتند.
دوم: در کشورهای عربی هیچ شاه یا نخست وزیری به مردم اطمینان نداد که تدابیر لازم برای حمایت از مردم در برابر خطر این ویروس اتخاذ شده است بلکه خیلی از مسئولان ابتدا انتشار بیماری را منکر و سپس مجبور به اعتراف شدند.
عربستان
- وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد با شناسایی هزار و ۱۵۸ مورد جدید ابتلا به کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به ۱۳ هزار و ۹۳۰ تن رسید.
-افزایش شمار جان باختگان به ۱۲۱ تن در عربستان سعودی
عراق
-یک منبع امنیتی عراقی از زخمی شدن دست کم ۱۳ نفر در مراسم جشن شکست کرونا در استان دهوک عراق خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سومریه نیوز، این منبع امنیتی روز پنجشنبه گفت: در مراسم جشنی که چهارشنبه شب در استان دهوک به مناسبت شکست کرونا برگزار شد، دست کم ۱۳ نفر با گلولههای جنگی زخمی شدند.
این منبع افزود: این افراد در مناطق مختلف استان دهوک که دیشب شاهد شادمانی و جشن مردم به مناسب شکست کرونا و شلیک شدید تیرهوایی بود، زخمی شدند. این مراسم پس از آن برگزار شد که مسئولان بهداشتی استان دهوک از نابودی ویروس کرونا در این استان خبردادند.
مقامان بهداشتی استان دهوک قبلا از ثبت ۱۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا در این استان خبرداده بود که همگی انان بهبود یافته اند.
کویت
-وزارت بهداشت کویت اعلام کرد با شناسایی ۱۵۱ مورد جدید ابتلا به کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به دو هزار و ۳۹۹ تن رسید.
لبنان
-وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۶۸۸ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد، تست کرونا ۶ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۶۸۸ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است: ۱۴۰ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۲ نفر هم جان باختند.
-هشدار وزیر بهداشت لبنان در خصوص تعلل دولت درمبارزه با شیوع کرونا
قاره اروپا
جدول آخرین آما مبتلایان ,قربانیان و بهبود یافتگان در اروپا
چک
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت جمهوری چک؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۷ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت بهداشت جمهوری چک اعلام کرد تا به امروز ۲۱۰ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته و حدود ۲ هزار و ۲ بیمار نیز بهبود یافته اند.
رومانی
دولت رومانی اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا با ثبت ۳۸۶ مورد جدید به ۱۰ هزار و ۹۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بخارست، دولت رومانی اعلام کرد ۵۲۷ نفر بر اثر این ویروس جان باخته اند و ۲ هزار و ۴۷۸ نفر نیز بهبود یافته اند.
این کشور از تاریخ ۱۶ مارس وضعیت اضطراری اعلام وآن را تا ۱۵ مه تمدید کرد.
فنلاند
شمار مبتلایان و جان باختگان ویروس کرونا در فنلاند افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، موسسه ملی بهداشت و رفاه اجتماعی فنلاند اعلام کرد: با مبتلا شدن ۱۵۵ نفر به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته تا کنون ۴۲۸۴ نفر در فنلاند به این ویروس مبتلا شده اند.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۹ نفر به علت کرو نا در فنلاند جان باخته اند. ویروس کرونا در این کشور پنج و نیم میلیونی، مجموعا جان ۱۴۹ نفر را گرفته است.
وضع بیش از دویست بیمار کرونایی وخیم اعلام شده است. بیشتر افراد آلوده به ویروس کرونا در پایتخت این کشور متمرکز هستند. دولت فنلاند امروز از بررسی حذف تدریجی بعضی محدودیتها و در مقابل تمدید محدودیتها برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد.
اتریش
وزیر فرهنگ اتریش و اسقف اعظم کلیسای کاتولیک این کشور امروز در نشستی مطبوعاتی اعلام کردند از پانزدهم ماه مه ( بیست و دو روز آینده ) ورود به اماکن مذهبی تنها با ماسک امکانپذیر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین ؛ سوزانه راب وزیر فرهنگ اتریش گفت مومنان در اینده تنها با ماسک و با حفظ فاصله دومتری می توانند در اماکن مذهبی حضور پیدا کنند.
وی با تاکید بر اینکه در اماکن مذهبی باید برای هر نفر فضای بیست متر مربعی در نظر گرفته شود ؛ تصریح کرد درب های این اماکن باید بطور دایم ضدعفونی شود.
مجارستان
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت مجارستان؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به دو هزار ۲۸۴ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت بهداشت مجارستان اعلام کرد تا به امروز ۲۳۹ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته و حدود ۳۹۰ بیمار نیز بهبود یافته اند.
بلژیک
بلژیک اعلام کرد با جان باختن ۲۳۰ تن دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، شمار جان باختگان به شش هزار و ۴۹۰ تن رسید.
اسپانیا
-شمار جانباختگان کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته در اسپانیا بار دیگر اندکی افزایش یافت. تا کنون بیش از ۲۲ هزار نفر در اسپانیا بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند.
-در حالی که تعطیلی در اسپانیا تا دهم ماه مه ادامه خواهد داشت، از یکشنبه آینده کودکان می توانند در پارک های کوچک بازی کنند.
پارلمان اسپانیا با خواسته نخست وزیر این کشور برای تمدید تعطیلی تا دهم ماه آینده موافقت کرد.
این سومین بار است که پارلمان به تمدید محدودیت های قاطعانه که از بیش از پنج هفته پیش برای مقابله با شیوع کرونا اعمال شده است، رأی می دهد.
دولت برای کاستن تدریجی محدودیت ها در ماه آینده برنامه ریزی می کند. با این حال، از یکشنبه آینده به کودکان اجازه داده خواهد شد که به همراه پدر و مادر خود در پارک های کوچک بازی کنند.
قاره آمریکا
آمریکای شمالی
جدول آخرین آمار مبتلایان ,قربانیان و بهبود یافتگان
آمریکای جنوبی
جدول آخرین آمار مبتلایان ,قربانیان و بهبود یافتگان
قاره آفریقا
جدول آخرین آما مبتلایان ,قربانیان و بهبود یافتگان
آخرین وضعیت از شیوع کرونا در آفریقا و آمریکا
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد روند شیوع کرونا در آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوبی به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد خلاصی از کرونا به زمان زیادی نیاز دارد؛ به ویژه که بیشتر کشورها در مراحل نخست مقابله با آن هستند.
تدروس آدهانوم مدیرکل این سازمان گفت شیوع کرونا در بیشتر کشورهای غرب اروپا به سمت ثبات یا کاهش پیش می رود. این در حالی است که روند شیوع کرونا در آمریکای مرکزی و جنوبی و آفریقا به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است.
تدروس آدهانوم گفت «شواهد موجود حاکی از آن است که جوامع در بیشتر کشورها به سرعت تحت تاثیر قرار می گیرند. این بدان معناست که ویروس کرونا ممکن است بار دیگر به سرعت شیوع پیدا کند.
شهروندان کشورهایی که بر ضرورت باقی ماندن مردم در منازل تاکید می کنند، از قرنطینه رضایت ندارند و می خواهند به زندگی خود ادامه دهند. سازمان جهانی بهداشت هم خواهان این موضوع است. اما ازسرگیری زندگی همچون گذشته، ممکن نیست. بلکه باید به سبک زندگی محتاطانهتر و با رعایت بیشتر موارد بهداشتی بیندیشیم.»
نیجریه
شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد بحران کرونا و گرسنگی در نیجریه ممکن است به زودی این کشور را به میدان نبرد برای بقا تبدیل کند.
در گزارش شبکه سی ان ان آمده است: صحنههای حیرت انگیزی که مشاهده میکنید نشان میدهد جوانان نیجریهای به یک کامیون حامل بستههای غذایی که به ابوجا پایتخت این کشور میرود حمله و آن را غارت میکنند. در اینجا خبری از رعایت فاصله اجتماعی نیست و این افراد فقط به فکر این هستند که دستشان به غذا برسد. اینها صحنههای درماندگی و گرسنگی در کشوری است که در حال مبارزه با ویروس کروناست.
یکی از جوانان نیجریهای گفت: مردم گرسنه هستند. بله، اگر شغل من هم اجازه دهد بیرون روم، این کار را انجام خواهم داد. اگر چه نیروهای ارتش را در جادهها میبینم، برایم مهم نیست. برایم مهم نیست که ارتش من را بکشد. من ترجیح میدهم از ویروس کرونا بمیرم تا از ویروس گرسنگی.
خبرنگار سی ان ان افزود: اکنون شب است و این افراد در حال گشت زنی در خیابان هستند و با خود قمه حمل میکنند. آنها میگویند از زمان آغاز قرنطینه، شاهد افزایش جرم و جنایت بوده اند.
یکی از این افراد گفت: ما تصمیم گرفتیم از هر چیزی که در اختیار داریم برای دفاع از خود و افراد جامعه استفاده کنیم.
خبرنگار گفت: پلیس نیجریه میگوید نیروهای بیشتری را به خدمت گرفته تا با این مشکل مقابله کنند. پلیس از مردم کشور میخواهد آرامش خود را حفظ کنند. در حالی که گرسنگی در مناطق فقیرنشین گزنده است، محمد بوهاری، رئیس جمهور نیجریه دستور داده است ۷۰ هزار تن غلات از ذخایر کشور برداشت شود. صدها بسته برنج که در گمرک نیجریه مانده بود بین افراد فقیر تقسیم شد. اما برای میلیونها نیجریهای گرسنه که در خانه گیر افتاده اند و درآمدی ندارند، این کمک به اندازه کافی سریع نیست. این بیم وجود دارد که نیجریه به زودی به میدان نبرد برای بقا تبدیل شود.
مغرب
با شناسایی ۹۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در مغرب، شمار مبتلایان به سه هزار و ۵۳۷ تن و شمار جان باختگان به ۱۵۱ تن رسید.